Πού υπηρετήσαμε;

263 Σειρά - 99 ΣΤ' ΕΣΣΟ

6ο ΣΠ Κορίνθου - 40+40 άτομα σε διπλό θάλαμο (ούτε σκέψη για θέρμανση ή ζεστό ντους το καταχείμωνο) πρώτες βολές πάνω από την ΕΟ Αθηνών- Κορίνθου και μικρές πορείες 10χλμ στα Εξαμίλεια και πίσω.

ΣΔΑ στου Γουδή για ειδικότητα (ΤΦ Ασφαλείας) 1 μήνα - κολλέγιο, σα μαθητές σε στρατιωτική ακαδημία μαζί με τους "Έρευνας-Πληροφορικής" (όλα τα βύσματα μαζεμένα δηλαδή!)

9μηνο παραμεθόριος 263ΤΕ Πέτρα Λέσβου - εκεί τα "είδαμε όλα κωλυόμενα". Δίκας καριερίστας που ήθελε να είναι πρώτος στη μεραρχία, υποστελέχωση στο τάγμα και τρεχάτε ποδαράκια μου! Πλωτά στην Εφταλού, σκηνάκια Καμμένο Δάσος, πορείες, νυχτερινές, βολές τάγματος, βολές μαζί με τους μαυροσκούφηδες + υπηρεσίες / αγγαρίες. Άδειες μόνο Χριστούγεννα - Πάσχα, το καλοκαίρι μας πήγαινε εμπλοκή, το στάνταρ πρόγραμμα + πυροφυλακές στα καραούλια των βουνών.

1 μήνα ΛΥΒ στο 264 Μ/Κ στην Πολιχνίτο Λέσβου, νιώσαμε στρατιώτες, κανονική εκπαίδευση και νορμάλ υπηρεσίες.

1,5 μήνα Ναυτικό παρατηρητήριο & ραντάρ στο Σίγρι, δίπλα στο απολιθωμένο δάσος, μιά όαση στη μαυρίλα των ταγμάτων του νησιού. Μορφή ο "Φον", ένας ντοπιος παππούς με μεγάλη ιστορία.

Μετάθεση απολύσεως τάγμα ΓΕΣ για τους τελευταίους 5,5 μήνες - ατέλειωτες υπηρεσίες σε πύλες και ορόφους, από κει που ξύπναγες και κοιμόσουν μαζί με το G3, βρέθηκα σ' ένα μέρος που ολοι σπρώχναν φακέλους από γραφείο σε γραφείο - επιστροφή στην "κανονικότητα" δηλαδή! Το μόνο καλό ότι άρχισα να στέλνω βιογραφικά για δουλειά και να κοιτάζω την επομενη μέρα.
 
Σειρα 305, 32 ταξιαρχεια πεζοναυτων 505 ταγμα παρουσιαστηκα απο 575 απολυθηκα. ειδικοτητα σκαπανεας δευτερη ειδικοτητα χειριστης- σκοπευτης minimi. Απο την πρωτη μεχρι την τελειταια μερα σε λοχο κρουσεως. Επερασαμε ομορφα, αναπολω την εποχη που το μονο μου αγχος ηταν αν θα καταφερω να περασω την επιθεωριση της παρασκευης για να βγω εξοδουχος.
 
Αν κ δεν κολλαει επειδη ειμαι Κύπρο θα πω κ γω για μενα.
Η οικογενεια ολη σχεδόν τοθ πατέρα ηταν στιςστις καταδρομείς.
κ γω λοιπον δεν γινοταν κ δεν κατά δεχόμουν να λειψω.
παρουσιαστήκα το 2000 δήλωσα καταδρομείς.
Οντας αθλητής των 100 μετρων με 8 χρονια πειρα ειχα την καταλληλη σωματική διάπλαση κ εννοειτε δεν κολωνα πουθενα στις ασκησεις των εξετάσεων.
Δεν έκανα τατουαζ για να μην αποριφθω ουτε κ ειχα σκουλαρικι κλπ που ηταν της μοδας τοτε στους συνομιλικους.
ολα αυτα για τις καταδρομες.
τελείωσα πρωτος κ με ανεση τις εξετάσεις κ περιμενα με σιγουρια.
ομως μρ απορριψαν λογω υψους τα καθίκια γιατί ηταν το οριο 1.70 κ ειμουν 1.68.
Οταν μου το παν εγινε της πουτανας.
με ζητησαν απο τα ο.υ.κ γιατί δηλωσα οτι εκανα καταδύσεις μα αρνήθηκα
Να παω λοκατζης ήθελα κ δεν ειχα κλεισει ακομη τα 18.... μου πηραν το ονειρο κ αντέδρασα πολυ ασχημα.
ετσι αποφάσισα να παω αξιωματικός.
Αυτο γιατι ηθελες βύσμα να πας κ ορκίστηκα στην απογοήτευση μου να τα καταφερω χωρις κανενος την βοήθεια.
το βυσμα τελικα δεν ηταν για να πας....αλλα που θα πας.
υπηρετησα στην μισή Κυπρο.
διεπρεψα τοσο στην εκπαιδευση στην Κρητη οσο κ αργοτερα στα μηχανοκινητα.
Μια τιμητικη δωθηκε ποτε σε εφεδρο αξιωματικο για ασκηση ταε με πραγματικα πυρα κ βγαλσιμο αρματων σε ώρα κοινής υσηχιας κ απροειδοπειητα κ είμαι περήφανος που την πηρα εγω.
υπηρετησα ομως σε πολλες μονάδες μακρυα απ το σπιτι οποταν εμενα στον στρατωνα μέσα σαν κανονικος στρατιωτης.
δεν τιμωρησα ποτε κανεναν στρατιώτη κ δεν ειχα ποτε με κανεναν προβλημα γιατι είμαστε πολυ δεμενοι κ ειχαμε σεβασμο.
δυστυχώς ομως σε δυο εξαρσεις θυμου απεναντι σε εναν παλιό κ εναν νεο σε ξεχωριστες περιπτωσεις εδωσα ξυλο κ το φχαριστηθηκα κιολας αφου ειχα πρωτα βγαλει το χιτωνιο.
ηταν δυο κωλοπαιδα που πηδουσαν νεους κ παλιους με οποιο τροπο μπορουσαν στην υπηρεσια κ στις εξόδους.
Απολυθηκα μετα απο 26 μηνες τιμωμενος με τιμητικη πλακέτα κ με προταση να παραμεινω ως μόνιμο στελεχος αλλα χωρις αναληψη δεύτερης αστέρας για δεκα χρονια.
αρνηθικα λογω καποιοων πεποιθησεων....μεχρι σήμερα ομως το σκεφτομαι πωε θα ταν εαν ελεγα ναι.
μου αρεσε ο στρατος σαν ιδανικό κ αξια.
μεχρι σημερα οι βολες μου μεχρι τα 300 μέτρα μένουν σταθερές στο 8-9.
ειμαι αξιωματικός βολης πάντοτε γιατί μου αρεσει στο τελος να ριχνω κ να ευχαριστιεμαι.
αυτα τα λεω οχι για να ακουσω μπραβο κ μην το πει κανενας εαν εχει σκοπο.
αλλου θελω να φτασω.
σήμερα πραγματικα σκεφτομαι μετα απο αυτα που ειδα κ εζησα..απο θεμα βολεματος κ αξιων.....αν γινει ποτε πόλεμος εαν τελικά πρεπει να πάω στο μετωπο.
εαν δεν πρεπει να περασω απ τους πολιτικους πρωτα κ να αδειασω εκει το οπλο μου.
εαν πρεπει να μεινω να προστατέψω την οικογένεια μου πάρα να παω να σκοτωθω για τα δικά μου ισως μονο ιδανικα εννοώντας εμας τον κοσμακη....οταν αυτοι που επρεπε να τα υπηρετουν τα πουλουν με το κεφι τους....
υπηρετησα την πατρίδα μου με ζηλο κ νιωθω περήφανος.
Δουλεψα μαζι με τους στρατιώτες μου παντα μαζι κ ειμασταν πάντα αδερφια.
Σε μια αγκαρια ετσι γνωρισα κ κουμπαρεψα με τον κουμπαρο μου κ είμαστε 15 χρόνια αγαπημένοι κ μονιασμενοι....δεν μετά νιωσα στιγμη που υπηρετησα........αλλα σημερα πραγματικά σκεφτομαι όπως εχουν καταντησει την πατρίδα. ....αξιζει να πολεμησω......η θα μεινω καπου αθαφτος κ πεταμενος όταν οι ''μεγαλοι'' θα την κανουν για ελβετιες κ θυρίδες εξωτερικου...
Γυρισα καποτε απο μια αποβατικη ασκηση και εμαθα οτι ο γιος του Ζαγοριτη, που υπηρετουσε στο ακριτικο πολεμικο μουσειο εβαλε τη τζουλια μεσα εν ωρα υπηρεσιας γιατι ηθελε να γαμ... το παιδι. Δεν μετανοιωσα για τιποτα και αν ξανα πηγαινα τα ιδια θα εκανα. εμαθα πολλα εζησα οπως ηθελα τη θητεια μου και θα κανω παντα αυτο που λεει η καρδια μου. πιστεψε με ο γιος του ζαγοριτη και ο καθε βουτυρομπεμπες, αν αυριο του ελεγαν τελειωσε η ζωη σου κανε εναν απολογισμο...δεν θα εχει να θυμαται τιποτα αξιο λογου απο τη ζωη του.
 
Αντε ρε γατακια...... .sarcastic.
Οταν ειμουν εγω τσολιας η φουστανελα σας εφτανε μεχρι των αστραγαλο . . . .

Ειχα την επλογη για φρουρα ή καρακολι..
Επελεξα το δευτερο για να ερθω σπιτι μου, δεν το μετανιωσα.
Σειρα 282, νομιζω :rolleyes: πηγα στα 27μου στρατο.
Οσο ηταν το ΚΕΣΝ ακομη Παπαγου.
Κανενας απο εδω δεν πηγε στρατονομερ?
 
264 00A.Μεγαλο πευκο τέσσερις μήνες, απο εκεί πακέτο 35 μοίρα καταδρομων. Αίμα δάκρυα κ ιδρωτας...... Ένα σώμα μια ψυχή όμως όλοι μαζί... Απόλυτος επαγγελματισμος κ μονάδα κυριολεκτικά έτοιμη για όλα... Δεν το μετάνιωσα ποτέ κ αν χρειαζόταν πάλι εκεί θα παρουσιαζομουν.
 
215 σειρά 350 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ. Οδηγός.
1153300120_3-650x489.png
 
351 σειρά μεγάλο πεύκο 2017-2018 όνειρα και ελπίδες για αλεξίπτωτα με καλούς χρόνους στα αθλήματα... Δυστυχώς κυριάρχησαν τα βύσματα... Δρόμο για Μυτιλήνη και Η' Μοίρα Αμφιβίων δυνατή μονάδα με μάχημα στελέχη βατράχια στην πλειοψηφία πολλές ασκήσεις και πολλές βολές...Δεν θα ξεχάσω την πορεία βολής που λόγο λάθους στελέχους κάναμε σχεδόν 53 χιλιόμετρα...14 ατελείωτες ώρες περπατήματος...Το ξανάκανα αύριο το πρωί!!!
 
Back
Top