Πού υπηρετήσαμε;


Όνομα
manos
Κέντρο έκανα στο Ναύπλιο , μετά λόγω καταγωγής με έστειλαν Χίο. Με το που άκουσα από το λοχαγό στο Ναύπλιο ότι πρέπει να παρουσιαστώ Καρδάμυλα Χίου ,κόντεψαν να τρελαθώ. Ρε γαμωτο πιο κοντά στην πόλη δε μπορούσατε να με στείλετε; ( Στα Καρδάμυλα ήταν το πιο μακρινό στρατόπεδο από το σπίτι μου) έψαχνα βισμα να είμαι όσο πιο κοντά στο σπίτι μου μιας και οι μονάδες οι υπόλοιπες ήταν σχετικά κοντά στην πόλη, μάταια όμως! Τρίτη μέρα στο στρατόπεδο με ενημερώνουν ότι θα είμαι και εθνοφυλακας οπότε κατάλαβα ότι δε θα πέρναγα ζάχαρη στην θητεία μου. Πέρασα από οοοοολα τα φυλάκια και στρατόπεδα του νησιού . Εκτός από τα ναυτικά φυλάκια δεν πήγα. Ήμουν κάθε εβδομάδα και αλλού. Πήγα και Οινούσσες 3 βδομάδες και 1 βδομάδα Ψαρά. Εκεί όμως που τα είδα όλα ήταν 3 βδομάδες σπαστες στην Παναγιά. Μια βραχονησίδα ανάμεσα από Οινούσσες και Τουρκία. Η κατασταση με τους Τούρκους ήταν απαλευτη, σε σημείο κάθε μερα να έχουμε 5-6 συναγερμούς και να τρέχουμε να κουβαλάμε από όλμους μέχρι γεμιστήρες για zu-23, μπαζούκα και fn minimi , εκτός από τα g3 μας που ήταν μόνιμος οι γεμιστήρες κουμπομενες στα τουφέκια . Ήταν η κατασταση τραγική γιατί ξαφνικά εμφανιζόταν ένα πλοίο τουρκικό το οποίο ούτως ή άλλως είχε κάνει παραβίαση και σου τέντονε τα κανόνια του πάνω σου και εσύ κράταγες το g3 ...είχα πέσει και στην πρώτη φουρνιά μεταναστών ( Σύριοι συνήθως) και οι εικόνες που είδα θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μου,με ανθρώπους σχεδόν πνιγμένους ,να πέφτουν πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα από τουρκικό λυμενικο ,απλά και μόνο για να τους μαζέψουμε εμείς από την παραλία ,μωρομανες να κλαίνε ,μια κατάσταση πολύ δυσάρεστη. Είχα όμως και τα καλά μου, γνώρισα πολύ κόσμο,έμαθα όλη τη Χίο που και Χιώτη ς να είσαι δε μπορείς να την μάθεις όλη, έγινα και μάγειρας οικειοθελώς το τελευταίο 4μηνο και ψιλοχαλαρωσα. Με στειλανε και στα βατράχια για δύο μέρες να τους μαγειρέψω γιατί ο μάγειρας τους ήταν άρρωστο το παιδί με πυρετό και δε τον κατέβαζαν στα στεπ γιατί δεν είχαν αντικαταστάτη. Έβλεπα τι πέρναγαν εκεί οι αμφιβιοι,λέω Μάνο ,αν δε χορτάσουν θα σε φάνε και εσένα !! Όχι ντάξει τα παιδιά μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Δεν εχω παράπονο. Συγκεκριμένα πήγα στα στρατόπεδα πεζικού 643 Καρδάμυλα, 228 και 297 Χαλκειός, ταξιαρχία, 147 και 96 τυπεθ , στρατόπεδα πυροβολικού ΤΕ και ΜΕΘ , στρατόπεδο τεθωρακισμένων 96 ΕΑΡΜΕΘ και 3η μοίρα αμφίβιων καταδρομών. Σε όλα τα παραπάνω πήγα εστο και για μια μέρα στα φυλάκια του κάθε στρατοπέδου ( μιλάμε για τουλάχιστον 20 διαφορετικά φυλάκια ) και όπως είπα πήγα και στα Ψαρά, Οινούσσες, Παναγιά. Αν ξαναέκανα θητεία πάλι την ίδια θα έκανα ,νιώθω τυχερός που γνώρισα όλ αυτα,έριξα με κάθε λογής όπλο μιας και ο τότε ταξίαρχος ήθελε οι εθνοφυλακες να ρίξουν όσες περισσότερες σφαίρες μπορούσαν ,να έχουν δηλαδή επαφή με τα όπλα. Το μόνο μου παράπονο ήταν οι έξοδοι..σε 9 μήνες θητείας βγήκα 6 φορές . Η εμπλοκή ήταν μόνιμη και από τιμητικές ούτε συζήτηση.
 
Όνομα
Δημήτρης
Έχουμε βολή και ο τσοπάνος της περιοχής,έχει βγάλει τα πρόβατα να βοσκήσουν,μέσα στο πεδίο βολής.
Τον φωνάζει, ο ανθυπίλαρχος, που είχαμε και τί του λέει:Μάζεψε τα πρόβατα από δώ, γιατί σε λίγο,θα μαζεύεις παϊδάκια!
 
Περιοχή
Ηράκλειο Κρητης
Όνομα
Παναγιωτης
95 Α 234.παρουσιαστηκα Ρέθυμνο μετά 6 μήνες Κως και μετά αλλους 6 μήνες συμη.ημαστε λέει η πρωτη σειρά που θα κάναμε 18 μηνών κοντά στο σπίτι μας. Και πηγα Κω και συμη. Και μενω Ηράκλειο Κρήτης.
 
Περιοχή
Χιος
Όνομα
Στελιος
97 Δ' ΕΣΣΟ
Κ.Ε.Τ.Θ-ΚΕΒΟΠ-Β'ΕΑΝΕΘ
Δεκαπέντε μήνες στη Λέσβο.
Στο ΚΕΒΟΠ άκουγα τις πέρδικες, που κακάριζαν από πάνω.
Και στη Μυτιλήνη,κάθε βράδυ στη Σκοπιά του όρχου,ερχόταν ένας Λάγαρος,για βοσκή.

Δεν γράφω, τι έκανα, γιατί θα μας κλείσουν φυλακή...
Σε κάποιο από τα στρατόπεδα που ήμουν,
ήταν λέει κάποιος που είχε την καραμπίνα του κ το σκύλο του μέσα
Πήγαινε κυνήγι κάθε μέρα ( εκτός τις ημέρες που είχε πορείες η ασκήσεις)
Κάποιοι παλιοί έλεγαν ότι χρησιμοποιούμε κ το οπλο (πολεμικό) για κυνήγι.
Μπορεί να είναι κ ψέμματα γιατί όταν ήμουν εγώ ήταν πολύ αυστηρά.....
 
Περιοχή
Κάτω Σέτα Ευβοιας
Όνομα
Γιάννης
Συνάδελφοι όλα καλά και άγια, να είμαστε προσεκτικοί στο τι γράφουμε γιατί μας διαβάζουν και κακοπροαίρετοι. Συγνώμη για την παρέμβαση.
Δεν υπαρχουν κακοπροαιρετοι αναγνωστες, αλλα κακοπροαιρετες πραξεις.
 
Όνομα
ΓΙΑΝΝΗΣ
96Δ εσσο 243 σειρά .Χαϊδάρι διαβιβάσεις..έπειτα λυβ.εφεδρος λοχίας ..μετα14 μήνες Κω..αρχιφύλακας στο πολεμικό στρατηγείο Λαγουδι..
και 15 μέρες καλολυμνο..ωραία ήταν μακάρι να ξαναπήγαινα...
 
Περιοχή
Γιαννιτσά
Όνομα
Λάζος
Παρουσιαστηκα μαϊο 2015 Γ ΕΣΣΟ 338 στο ΚΕΕΔ Νεα Περαμο. Απο εκει λογο προβληματος στο γονατο αποσπαση στο πυροβολικο 117 Α/Κ ΜΜΠ Ριζια Εβρου. Μετα την ιδικοτητα επιασα το κψμ και 7 μηνες την εβγαλα στο πολυ κυριλε. Τελευταιο μηνα μεταθεση Γιαννιτσα 162 Α/Κ ΜΒΠ απο οπου και απολυθηκα φεβρουαριο του 2016.
 
Περιοχή
περιστερι-αρτεμιδα-ανδρος
Όνομα
Δημητρης
96Δ εσσο 243 σειρά .Χαϊδάρι διαβιβάσεις..έπειτα λυβ.εφεδρος λοχίας ..μετα14 μήνες Κω..αρχιφύλακας στο πολεμικό στρατηγείο Λαγουδι..
και 15 μέρες καλολυμνο..ωραία ήταν μακάρι να ξαναπήγαινα...
96ε εγώ Χαϊδάρι κ μετά πεδίο βολής Χανιά:cool:
 
Περιοχή
περιστερι-αρτεμιδα-ανδρος
Όνομα
Δημητρης
Δεν θυμάσαι το όνομα του νομίζω αυτος ο ανθυπολοχαγος που είχαμε μάλλον ευελπης τότε ο Ζαγαριαν είναι τωρά διοικητης στη 1η μαλ εδω
Ναι δεν είμαι σίγουρος... δεν έδινα σημασία σε λεπτομέρειες.. καθάριζε ο Τσοχατζόπουλος τότε:cool:
 
Όνομα
ΓΙΑΝΝΗΣ
Ναι δεν είμαι σίγουρος... δεν έδινα σημασία σε λεπτομέρειες.. καθάριζε ο Τσοχατζόπουλος τότε:cool:
Εγώ τυχαία πηγα δεν είχα βυσμα αλλά μια χαρά περασα ο μπατιστα ήταν σειρά σου τον ειχες δει;
 
Top