Ποιο αεροβόλο να πάρω?

Ηρακλη ενω συμφωνω σε σχεδον ολα ταυτοχρονα διαφωνω σε καποια σημεια( με σεβασμο ατις γνωσεις και την εμπειρια σου!)
Τωρα θα μου πεις πως γινεται;
Και ομως γινεται γιατι ολα ειναι σχετικα.

Και οπως ο ανδριανος ειναι αρχαριος και μπορει να επηρεασει αρνητικα το ιδιο και εσυ εισαι γνωστης με πολυ πολυ ´´βαριά´´ επηρροη και ταυτοχρονα και εσυ μπορεις να κοσμο

λες οτι τα γκαμο ειναι αχρηστα
Ειναι η αποψη σου φυσικα αλλα αχρηστευεις μια εταιρεια που στο εξωτερικο εχει απιστευτες πωλησεις και κριτικες
Και μειωνεις ισως αθελα σου το κοινο στο οποιο απευθυνεται - το οποιο ειναι συνηθως το κοινο το οποιο θελει ενα τιμιο οπλο για σκοποβολη με καλη ευθυβολια και αποτελεσματα χωρις να μπορει να πληρωσει πολλα.

Αν θεωρεις αχρηστη την γκαμο τοτε τι να πουμε για αεροβολα αλλων εταρειων -εσυ ξερεις- που μαλιστα συχνα πωλουνται με το ονομα μεγαλων εταρειων του χωρου του δωδεκαριου οπλου!
Δεν θα ξεχασω ποτε ενα μπραουνιγκ που μου εφεραν να ρυθμισω ολοκαινουργιο

Βαρυ στιβαρο δυνατο( εβγαλε η γλωσσα μας μαλια να λεμε οτι η δυναμη απο μονη της ειναι ελατωμα και οχι προτερημα, κανει την ευθυβολια να πηγαινει περιπατο)

Το οπλο αυτο λοιπον ειχε τοσο βαρια σκανδαλη χωρις καν κενο σταδιο που δεν μοορουσες μαζι του να βαρεσεις ουτε γαιδαρο εκτος και αν θεωρουσες επιτυχια να βαρεσεις την μυτη η την ουρα του γαιδαρου

δεν θα ειχα καμια διαφωνια στα λεγομενα σου εαν χωριζες τα αεροβολα σε κατηγοριες

Γιατι δεν μπορεις να συγξρινεις ενα γερμανικο με ενα γκαμο

μιλας για αλλη ποιοτητα
οσον αφορα ομως την αποτελεσματικοτητα τους στα λεφτα που τα αγοραζεις εγω δεν εχω βρει τιποτα το κακο αντιθετο οταν περνεις ενα γκαμο στην μιση τιμη απο ενα γερμανικο την στιγμη που θες να περνας το χρονο σου και μπορεις να κτυπας πινεζες στα 30 μετρα επανελημενα- τοτε δεν βρισκω τον λογο να μην το κανεις - εφοσον σαν αγιραστης πρωτον δεν μπορεια να διαθεσεις τα διπλασια λεφτα και εφοσον τ θες για να ριχνεις να ξεσκας ξεροντας οτι θα ασχολεισε μαζι του καθε τοσο και οχι να πηγαινεις σκοπευτηριο η να εχεις αξιωσεις να ασχοληθεις σοβαρα!

Κατ εμενα παντα και σοβαρα να ασχοληθεις ομως παντα θα σου κανει κεφι να ριχνεις μαζι του

Για να ειμαι ομως ξεκαθαρος μιλαω αποκλειστικα για τα μοντελα igt της εταιρειας αυτης και οχι τα ελατηρια η ακομη και τα προσυμπιεσμενα της τα οποια δεν εχω δοκιμασει

Με το ιδιο σκεπτικο θα επρεπε ολοι να ειχαμε επωνυμα 12αρια οπλα αντι αλλων χαμηλότερης αξιας

τα γκαμο ειναι φτηνα οπλα αλλα οχι φτηνιαρικα
Προσωπικα τα θεωρω τα μπαικαλ των αεροβολων
Πληρωνεις λιγα
Περνεις πολλα στην ουσια
Και εχεις αποτελεσματα

αν θελουμε να κανουμε συγκρισεις
Πολυ ευχαριστως θα συγκρινα παρομοια οπλα μεταξυ τους

αν μπορεις να παρεις ενα γερμανικο τοτε πολυ απλα δεν περνεις ενα γκαμο
Εαν δεν μπορεις να το παρεις και θες να μην πεταξεις λεφτα χωρις να μπορεις να κανεις το κεφι σου τοτε ομως το περνεις!


Παντα φιλικα και χωρις να θελω ουτε να συζητησουμε ουτε αντιπαραθεση
Απλα λεω την δικη μου αποψη

Ανδριανε
Το οπλο που λες δεν το εχω ριξει
Μιλωντας ομως αντικειμενικα θα σου πω οτι
Υπερβολικη ταχυτητα - δυναμη και μεγαλη ανακρουση δεν μπορουν να συμβαδισουν συνηθως με μειωμενος βαρος οπλου ουτε και με σταθερη βολη
Και σταθερη βολη - ευθυβολια στα αεροβολα ξερεις πολυ καλα οτι λεμε το να μπορει το οπλο να βαζει 5 σφαιρες μεσα σε ενα νομισμα του ενος ευρω περιπου παντα!

επισης να ξερεις οτι αν πας σε ταχογραφο και μετρησεις οπως εχω κανει εγω πολλες φορες δεν πιστευω να παρεις την ονομαστικη ταχυτητα που λεει το οπλο αυτο
Οι ταχυτητες αυτες δινονται συνηθως με πολυ ελαφρια σφαιρακια η συγκεκριμενα σφαιρακια σε ελεγχομενες σφνθηξες

Παντως προσωπικα οταν βλεπω σε αεροβολα τις λεξεις μακνουμ- μεγαλες ταχυτητες που πλησιαζουν τα 400μ και βαρος που δεν μπορει να υποατηριξει ολα αυτα προσωπικα κραταω μικρο καλαθι

τελος θα σου πω και ακομη ενα και θα κλεισω
Εαν εσενα σου κανει το κεφι και γουσταρεις το οπλο που κρατας ολα τα υπολοιπα που λεω εγω δεν μετρανε !!!

Παντα να περνας καλα!
Χρυσανθε για να λεω αυτα που λεω δημοσια δεν τα λεω για να περνα η ωρα........οσο για τα gamo και μαλιστα τα gasram αν δεις σπασμενες κανες στο μπλοκ τοτε θα καταλαβεις γιατι ποιοτητα μιλαμε.......πλαστικουρα .......πολυ κακη σκανδαλη και χαμηλη ποιοτητα κατασκευης........αλλα με ενα μεγαλο οπλο ........MARKETING.......ειναι το μονο που κανει αυτα τα οπλα να πουλουνται.
Το εχω ξαναγραψει.....κανενας γνωστης δεν ασχωλειται με αυτα.......λες να μην ξερουν????
Και θα το πω για αλλη μια φορα γιατι τα εχω περασει και τα γνωριζω πολυ καλα οπως και πολλοι αλλοι της ηλικιας μου.......το φτηνο παντα βγαινει ακριβωτερο!!!!!!!
Περασανε και αυτα καποτε απο εμας και αργωτερα με τις συμβουλες αλλα και την χρηση καταλαβαμε πως δεν προσφερουν αυτο που πρεπει...δεν μπορουσαν να δωσουν αυτο που πρεπει....
Χρυσανθε δεν αγωραζουμε οπλο συμφωνα με την τιμη του αλλα για αυτα που μπορει να προσφερει....ειναι λαθος να λεμε πως ειναι καλο για τα λεφτα του.......αυτα τα λεγαμε οταν ειμασταν μικροι και απειροι........και ναι υπαρχουν καποια οπλα οικονομικα και πολυ καλα.....αλλα σιγουρα δεν ειναι gamo.
Σχεδον ολοι για να μην πω ολοι θα φτασουν σε ενα σημειο και θα ψαξουν το κατι παραπανω γιατι η πρωτη επιλογη τους δεν ηταν σωστη....δεν ηξεραν ..δεν ρωτησαν ......η τους συμβουλεψαν λαθος ........οποτε εδω ειναι αυτο που ειπα πως το φτηνο θα βγει ακριβωτερο.
Σιγουρα δεν εχουν ολοι τις ιδιες απαιτησεις οπως βεβαια και τα χρηματα για κατι καλιτερο.....ομως πιστεψε με υπαρχουν και φτηνωτερα και καλιτερα οπλα.......
Δεν υποχρεωνουμε κανεναν να παρει αυτο που του λεμε αλλα το εργο το εχω δει πολλες φορες και ξερω το τελος........κανεις δεν μετανοιωσε για κατι καλο που πηρε....αντιθετως πολλοι μετανοιωσαν για λαθος επιλογη........δεν περισσευουν σε κανενα για λαθος αγορες.......
Ο καθενας ας κανει τις επιλογες του .......αλλα πριν τις κανει ας ψαξει εκει που πρεπει και απο αυτους που πρεπει.......απο ανθρωπους που εχουν εμπειρια στο αντικειμενο και να ειναι σιγουρος πως δεν θα το μετανοιωσει!!!
 
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Μου φαίνεται κάπως να πάρω και 2ο όπλο στο ίδιο διαμέτρημα (4.5),οσο ανώτερο και αν είναι το hw95 από το ταπεινό παιδικο μου dianaki 28. Θα ξεκινήσω να το δουλεύω βάζοντας ένα από τα οπτικά που μου πρότεινε ο Ηρακλής πάνω να δω πως θα πάει γτ το είχα παρατήσει τελείως καμιά 15ετια και μόλις του άλλαξα ελατηριο και ανυπομονώ να ξαναξεκινησω και θα επανέλθω.. Αλήθεια πόσα ποδολιβρα βγάζει το diana στο περίπου ξέρει κάποιος? Αξίζει το tuning στο συγκεκριμένο οπλο? Την κατανόηση σας αν κουράζω
 
Last edited:
Αν ακόμα σκεύτεσαι στο Magnum, (με υγεια το 95) σου προτείνω το 10X gen 2. Έχει το Mach 1 πιστόνι, αλλά με γεμιστήρα 10 βολών. Οι μόνες ιδιαιτερώτητες που μπορεί να μην σου αρέσουν είναι ο θόρυβος και η ανάκρουση η οποία ξεπερνάει το ραβδωτό CZ 457. Όμως η ακρίβειά του είναι φοβερή. Μέχρι και 90 μέτρα απόσταση, αν δεν φοράς γυαλιά, χτυπάς άνετα κουτιά κονσέρβας 500-600 ml με ανοικτά σκοπευτικά. Αρκεί να μάθεις την συμπεριφορά του και τις απαιτήσεις της κάννης του στα βλήματα. Επίσης είναι το πιο ελαφρύ Gas Ram Magnum .22 cal στον κόσμο. Δεν το ζύγησα, αλλά τη διαφορά βάρους του με το Black Bear δεν καταλαβαίνω, λόγω τελείου ζυγίσματός του.
Φίλε μου σε ευχαριστώ αλλά οι απαντήσεις που πήρα από τους αεροβολιστες του σκοπευτηριου ήταν αποκαρδιωτικες (μιλώντας μου για ζημιές, χαμηλη ποιότητα και δύσκολα γκρουπαρισματα) δεν μου άφησαν περιθώριο να ασχοληθώ περαιτέρω με την συγκεκριμένη εταιρεία. Εντωμεταξύ όλοι μου πρότειναν ΜΟΝΟ weihrauch οπότε λέω κάτι θα ξέρουν.. Και λίγο πολύ το ίδιο σκεπτικό βρίσκω και εδώ μέσα.
 
Ό τι είπα για το συγκεκριμένο όπλο, το είπα από την προσωπική μου εμπειρία με ένα όπλο δικό μου. Δεν πρότεινα αποκλειστικά τίποτα. Είπα "Αν ακόμα σκέφτεσαι το Magnum". Έχω αναφέρει Και στα θετικά, αλλά και στα αρνητικά του, γιατί κοντεύω στις 500 βολές μέσα στους 2 μήνες μ'αυτό. Επίσης είπα για το ζύγισμά του γιατί δεν είναι κοντάκι κλασικής μορφής και ζυγίσματος. Είναι ένα τουφέκι με ζύγισμα bullpup, και όχι χωρίς λόγο: έχει 125 εκατοστά μήκος! Οπλίζει πολύ πιο εύκολο από το αδερφάκι του μονής βολής (IGT Mach 1 ή Jungle ).
Οι άνθρωποι με δίπλωμα οδήγησης οδηγούν ΙΧ, αλλιώς δεν θα είχαν δίπλωμα. Με το ίδιο δίπλωμα όμως, Δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να αγοράσουν ότι γουστάρουν. Κάποιοι παίρνουν Lexus (A.A.), άλλοι Mercedes (HW), άλλοι Toyota (BSA), άλλοι Dacia (Gamo) και άλλοι Fiat (BAM). Από όλους, οι τελευταίοι σίγουρα θα κλαίνε. Οι προτελευταίοι δεν πρόκειται ποτέ να κλάψουν, πιστέψετέ με, γιατί έχουν ένα αξιόπιστο φθηνό ΙΧ που δεν θα τους αφήσει ποτέ στον δρόμο και είναι πολύ φθηνό στη συντήρηση. Και αυτό πάλι από προσωπική εμπειρία το λέω. Κατέχω και τα δύο (το όχημα, τώρα στα 400.000 χιλιόμετρα, δεν καίει σταγόνα λάδι) . Άρα Το όχημα/όπλο των ονείρων μας δεν είναι πάντα και των τσεπών μας.
Χίλια συγνώμη που ξέφυγα από το topic.
Πάντως το dacia το έχω και εγώ και είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Τώρα αν ανήκει στην κατηγορία του gamo δεν το ξέρω
 
Φίλε μου σε ευχαριστώ αλλά οι απαντήσεις που πήρα από τους αεροβολιστες του σκοπευτηριου ήταν αποκαρδιωτικες (μιλώντας μου για ζημιές, χαμηλη ποιότητα και δύσκολα γκρουπαρισματα) δεν μου άφησαν περιθώριο να ασχοληθώ περαιτέρω με την συγκεκριμένη εταιρεία. Εντωμεταξύ όλοι μου πρότειναν ΜΟΝΟ weihrauch οπότε λέω κάτι θα ξέρουν.. Και λίγο πολύ το ίδιο σκεπτικό βρίσκω και εδώ μέσα.
Εννοείται μόνο weihrauch αλλά το 90αρι σε 5.5 που κενταει!!!!
 
Αφού τα δίνετε που τα δίνετε τα φράγκα γιατί δεν παίρνετε ένα pcp 5.5 να ξεμπερδεύετε ;
Καταρχήν εμένα δεν μου αρέσει το ότι εξαρτάσαι από μπουκάλες συμπιεσμένου αέρα που πρέπει να κουβαλάς μαζί σου και 2ον η διαφορά χρημάτων για να πάρεις κάτι καλό είναι μεγάλη.
 
Μάλλον στο τέλος σε κάτι τέτοιο μου φαίνεται θα καταλήξω όπως δείχνουν τα πράγματα
Η καλύτερη επιλογή μέχρι 500€ περίπου
Βάζεις και μια hawke vantage πάνω με dampa αντικραδασμικη βάση και είσαι πένα φίλε!!!!
Εγώ αυτό θα έκανα μετά από αρκετό ψάξιμο αλλιώς εάν ψάχνεις ευθυβολία και το 77αρι είναι αξιόλογο
 
Καταρχήν εμένα δεν μου αρέσει το ότι εξαρτάσαι από μπουκάλες συμπιεσμένου αέρα που πρέπει να κουβαλάς μαζί σου και 2ον η διαφορά χρημάτων για να πάρεις κάτι καλό είναι μεγάλη.
Υπάρχουν και οι χειροκίνητες τρόμπες - ακόμα και μία ποδηλάτου με λαστιχένια προέκταση κάνει δουλειά
 
Υπάρχουν και οι χειροκίνητες τρόμπες - ακόμα και μία ποδηλάτου με λαστιχένια προέκταση κάνει δουλειά
Άλλος τρόπος υπάρχει πχ έχω κοφλερ επαγγελματικό μπορώ να γεμίσω με εκείνο γιατί αν μπορώ με συμφέρει να κοιτάξω για κανένα pcp .....
 
Άλλος τρόπος υπάρχει πχ έχω κοφλερ επαγγελματικό μπορώ να γεμίσω με εκείνο γιατί αν μπορώ με συμφέρει να κοιτάξω για κανένα pcp .....
200 300 bar ;;;
Τρόμπα χεριού ή μπουκάλα. Δεν ξέρω κάτι άλλο.

Με την τρόμπα κάνεις και μπράτσα.
 
Άλλος τρόπος υπάρχει πχ έχω κοφλερ επαγγελματικό μπορώ να γεμίσω με εκείνο γιατί αν μπορώ με συμφέρει να κοιτάξω για κανένα pcp .....
Νομίζω ναι, έχω δει κάτι μικρά κοφλερ να πουλιώνται σε μαγαζια με αεροβόλα. O αδελφός μου, πριν αρκετα χρόνια, είχε για το PCP μια μπουκάλα με ανταπτορα και την γέμιζε σε ένα γειτονικό βουλκανιζατερ.
 
Η καλύτερη επιλογή μέχρι 500€ περίπου
Βάζεις και μια hawke vantage πάνω με dampa αντικραδασμικη βάση και είσαι πένα φίλε!!!!
Εγώ αυτό θα έκανα μετά από αρκετό ψάξιμο αλλιώς εάν ψάχνεις ευθυβολία και το 77αρι είναι αξιόλογο
Όπως το λες ακριβώς.. Απλά πριν από αυτό θέλω να δω που μπορεί να φτάσει το diana
 
Υπάρχουν και οι χειροκίνητες τρόμπες - ακόμα και μία ποδηλάτου με λαστιχένια προέκταση κάνει δουλειά
Πόση ώρα τρομπαρισμα όμως θέλει για να γεμισεις το όπλο?
 
Όπως το λες ακριβώς.. Απλά πριν από αυτό θέλω να δω που μπορεί να φτάσει το diana
Γενικα μιλωντασ
Με την σωστη συντηρηση
Ισως και αναβαθμιση εαν δεν περιποιηθηκε ποτε στονπαρελθον
Το σωστο σφαιρακι
Και μια ταχυτητα κοντα στα 300 μετρα
Και την ενασχοληση σου με γεωμετρια βολης
Τις σωστες βασεις διοπτρας ωστε εκτος απο την σωστη εφαρμογη και ασφαλεια της να μην εχεια μεγαλυτερη απο την αναγκαια αποσταση απο το κεντρο της καννης σου
Θα μπορεις να κανεις βολες με ανεση στα 50
Σωστη πρακτικη στα 50
Και αναλογα ποσο βαθια θα μπεις στο αντικειμενο βολες με αξιωσεις στα 70 φιλε
Εννοειτε εφοσον το οπλο ειναι ευθυβολο
Επειδη δεν θυμαμαι ποιο μοντελο εχεις
 
Επειδη διαβαζω για το hw77 που γραφετε εδω, αν ειναι να βαλουμε διοπτρα ειναι πιο σωστο να ''παμε'' στο αδελφακι του το hw97. Το 77αρι εχει εργοστασιακα πολυ καλα ανοικτα σκοπευτικα σε αντιθεση με το 97αρι που απαιτει, λογω ελιψεις αυτων, διοπτρα.Το 97αρι σε ολα τα forum που ασχολουνται με αεροβολα γραφουν πως ειναι πιο καλο σε γκρουπ σε σχεση με το 77αρι.Και επειδη η ευστοχια στα ελατηρια δεν τα παει καλα με τους κραδασμους και την ανακρουση, για να ''παιξουν'' σωστα αυτα τα αεροβολα, καλο ειναι να μην ειναι πανω απο 12 ποδολιβρα.
 
Back
Top