Παραδοσιακα τοπικα προιοντα- φαγητα-εδεσματα

Από τις διακοπές,στη γείτονα Ιταλία.
Άλογο,εκτός του ηθικοπλαστικού,του θέματος, εξαιρετικό!!
Και ένα mix καλαμαριού κ γαρίδας τηγανιτής, σε χωνί για το χέρι!
Tί λέει η Σικελία Δημήτρη ;
Θάθελα κι'εγώ να την επισκεφτώ έτσι για να γνωρίσω έστω κι'ένα
Γρεκάνο !
Πήγες με καράβι ή αεροπορικώς ;

Και εγώ έχω φάει άλογο στην Ιταλία. Και πατέ αρκούδας στην Αγγλία, και φάλαινα στη Νορβηγία. Η ηθική τί σχέση έχει δεν καταλαβαίνω. Ο Αριστοτέλης στα "Ηθικά" δεν είχε τέτοια κεφάλαια.

Από την άλλη να δώσω 40 ευρώ για ένα κιλό εμετό μέλισσας, δε θα το έκανα ποτέ.
Τις προάλλες έλεγες υπέροχο ενα μέλι (βανίλια)που βγαίνει από τον κωλο εντομου και μετά το κάνει εμετό η μέλισσα!!!! Δεν είναι εμετός τεχνικα. Αλλά και να ήταν μακάρι όλοι οι εμετοι να ήταν σαν της μέλισσας.
Εμετος είναι τα 40€ ανά κιλό μέλι....

Τις προάλλες έλεγες υπέροχο ενα μέλι (βανίλια)που βγαίνει από τον κωλο εντομου και μετά το κάνει εμετό η μέλισσα!!!! Δεν είναι εμετός τεχνικα. Αλλά και να ήταν μακάρι όλοι οι εμετοι να ήταν σαν της μέλισσας.
Εμετος είναι τα 40€ ανά κιλό μέλι....
Αυτό για τον κώλο εντόμου δεν το ήξερα :oops:
Δηλαδή τρώω και περιεχόμενο κώλου και εμετό με το μέλι βανίλια o_O

Μέλι τέλος, θα το ρίξω στις μαρμελάδες. 🙃

Αυτό για τον κώλο εντόμου δεν το ήξερα :oops:
Δηλαδή τρώω και περιεχόμενο κώλου και εμετό με το μέλι βανίλια o_O

Μέλι τέλος, θα το ρίξω στις μαρμελάδες. 🙃
Όχι ρε συ. Όχι μαρμελάδες. Τι νόμιζες ότι είναι η βανίλια? Έκκριση μελιτωματος από έντομο είναι που τις παίρνει η μέλισσα και τις επεξεργαζεται!!! Και το κόκκινο μέλι έλατο και το πεύκο και η βελανιδιά το ίδιο. Νέκταρ μόνο τα άνθη! Θεωρώ τα μελιτωματα ανώτερα...

Tί λέει η Σικελία Δημήτρη ;
Θάθελα κι'εγώ να την επισκεφτώ έτσι για να γνωρίσω έστω κι'ένα
Γρεκάνο !
Πήγες με καράβι ή αεροπορικώς ;
Αξίζει!
Πήγα (αύριο απόγευμα φεύγω) 5 μέρες αεροπορικώς,Κατάνια έδρα, αλλά έφτασα Συρακούσες, Ορτύγια, Νότο.
Το ελληνικό στοιχείο (αλλά και στοιχειό) παντού!
Μνημεία ελληνικότατα,κίονες Κορινθιακού (βεβαίως βεβαίως) ρυθμου, μπαρόκ εκκλησίες κτλ κτλ
Ανθρώποι ... Κοντά στα χούγια μας,και στα καλά κ στα κακα.
Μου τη σπάει η αμμορφωσιά τούς,γρι αγλλικα, πήρα σε ένα πάγκο 12 ευρο εμπόρευμα,της δίνω 22 και... Βγάζει κομπιουτεράκι 22- 6-6=10 για να δώσει ρέστα!!!!!
Πρόβλημα μεγάλο με τη καθαριότητα στη πόλη,μιλάμε για βρώμα!
Φαγητό καλό+
Μακριά από ταξί! Πόδι ή νοίκιασε!
Χοντρικά αυτά! Να πας -πάτε! Μου έμεινε απωθημένο η Καλαβρία...
Νεξτ τάιμ!

Ηθικοπλαστικο γιατί Τάσο? Το τρώνε ανέκαθεν. Όπως οι Αφρικανοί ιθαγενείς τρώνε πιθήκους και μαϊμούδες χιλιάδες χρόνια. Άλλοι τόποι άλλες συνήθειες.
Συνονόματε Τάσο,γνωρίζω ότι το τρώνε ανέκαθεν,όπως οι Αφρικανοί μαϊμούδες, εμείς κοχλιούς,οι Κινέζοι σκυλιά κτλ...
Το ηθικοπλαστικό που μπορεί να θίξει κάποιος,είναι ότι είναι "κατοικίδιο", εκτός των άλλων το άλογο και δίκιο έχουν κατ εμέ, ασχέτως αν τη τσάκισα τη φέτα!
Κατά τ άλλα ,σκυλιά μαϊμούδες κτλ εγώ δε θα σκεφτόμουν να φάω, το άλογο ως αμιγώς φυτοφάγο και εξαιρετικά "καθαρό" είναι άλλη περίπτωση!

Ο Νείλος στο Άστρος Αρκαδίας έχει φανταστικές δίπλες. Και όχι τόσο χοντρές για να φτουράνε.
Εδω έχει μαγαζί που κάνει μόνο διπλές..
Απλά τους γνωρίζω και τις περνώ χωρίς μέλι και βάζω μέλι βανίλια όταν περνώ

Δοκίμασέ το και με μέλι Κουμαριάς άμα βρεις.

Στη Σαρδηνία έχουν ένα παραδοσιακό γλυκό, το Seadas που ειναι ένα τηγανητό μπουρέκι με τυρί μέσα και το λούζουν με μέλι από κουμαριά που είναι το πιο πικρο μέλι που υπάρχει. Ταιριάζει απίστευτα αυτό το πικρό μέλι με το τηγανητό μπουρέκι.

seadas-scaled-e1596569237893.webp

Ηθικοπλαστικο γιατί Τάσο? Το τρώνε ανέκαθεν. Όπως οι Αφρικανοί ιθαγενείς τρώνε πιθήκους και μαϊμούδες χιλιάδες χρόνια. Άλλοι τόποι άλλες συνήθειες.
Σε αλλους τοπους τρωνε στην κυριολεξια ανθρωπους,οι λεγομενοι κανιβαλοι.Στα δικα μας τωρα δεν πρεπει να υπαρχει καμια ηθικοπλαστικη κριτικη σε οσα συμβαινουν γιατι καποιοι τρωνε αλλους ανθρωπους (οικονομικα,κοινωνικα,δολοφονιες κλπ).Ετσι θελουν ετσι εχουν συνηθισει
ετσι λειτουργουν με την απληστια και αδηφαγια.Οταν δε οντας με τις κοιλιες μας χορτατες χωρις να εχουμε αναγκη τρωμε και αλογα τοτε θα περασουν εκατομυρια χρονια για να φτασει η ανθρωπινη συνειδηση λιγο πιο ψηλα.

Back