Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στην Θράκη πιστεύω έχουν σταματήσει τα ορτυκια λόγω του καιρού στο Βόρειο Αιγαίο.
Άρα Χρήστο στην Κομοτηνή μην χάνεις μέρα για έξοδο.

Στο Σούνιο πιστεύω θα ξαναδούμε ορτυκια αφού ανοίξει ο καιρός το Σ/Κ.

Γιάννη εδώ δεν έχουν σταματήσει τα ορτύκια γιατί πολύ απλά δεν ήρθαν ακόμη... :)
Βρέχει και σήμερα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις από αύριο μόλις κάνει ξαστεριά και σε συνδυασμό μα τα βοριαδάκια που μας δίνει, θα περιμένουμε να μας έρθουν... ;)

• Like
Reactions: jnp
Λογικα θα το ειδες σε σελιδα ιδιογομωσης... Κ εδω το εχω βαλει στο θεμα του Τρυγονιου...
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/Τρυγόνι.47/page-66
Σε ευχαριστω πολυ, απο ωραια μερη ειναι η γυναικα σου... ;)

Δεν το έχω δει εδώ στο φόρουμ έλειπα κάποιες μέρες η πέτρα η θάλασσα η ξερολιθιά και τα τρυγόνια όπως έρχονται λίγα η πολλά δεν μπορούν να σβήσουν από το μυαλό μας. Η καραμπίνα η μ2 δεν σε κουράζει στο περπάτημα σε αυτά τα μέρη εάν δεν κάνω λάθος είναι 3.250.

Eτσι ακριβως, ταιριαζει απολυτα αυτο το θηραμα με αυτον τον τοπο...
Οχι να σου πω την αληθεια η Μ2 δεν με κουραζει κ δεν με εχει κουρασει ποτε στο περπατητο... Για μενα ειναι αρκετα ζυγισμενη κ με καλη εργονομια κ "κρυβει"¨το βαρος της...

Οχι να σου πω την αληθεια η Μ2 δεν με κουραζει κ δεν με εχει κουρασει ποτε στο περπατητο... Για μενα ειναι αρκετα ζυγισμενη κ με καλη εργονομια κ "κρυβει"¨το βαρος της...
Πες ότι είσαι μπρατσωμενο παιδί και τρως όλο το φαί σου και ασε τα ζυγισματα. .what.

Γιάννη εδώ δεν έχουν σταματήσει τα ορτύκια γιατί πολύ απλά δεν ήρθαν ακόμη... :)
Βρέχει και σήμερα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις από αύριο μόλις κάνει ξαστεριά και σε συνδυασμό μα τα βοριαδάκια που μας δίνει, θα περιμένουμε να μας έρθουν... ;)
Φίλοι που έρχονταν παλιότερα στη Μαρωνεια, τέτοιους καιρούς περίμεναν για να μείνουν τα ορτυκια στα παράλια της Θράκης και να ευχαριστηθουν.

Σημερα εκανα μια βολτα για να περπατησω στον Χαρακα το μονο που σηκωσα περπατωντας ηταν ενα φιδι που εφυγε εκατοστα πριν το πατησω...ψιλοπαγωσα λιγο αλλα συνεχισα...Οι τουφεκιες ελαχιστες γενικα στην περιοχη.Ολοι μαζευαν σαλιγκαρια

Ριξτου ενα σμπαρο να παει στο διαολο.sarcastic.
Έλα ντε τι το άφησες να μας φάει και τα σαλιγκάρια δεν είδαμε που δεν είδαμε πουλιά να μην βρούμε και σαλιγκάρια.....hit.
Χαχαχα δεν παιζεστε ρε σεις...εφυγε τοσο μεσα απ τα ποδια μου που αν εριχνα με τα διασπορας παιζει να εφευγα και χωρις δαχτυλα ποδιων :)

Χαχαχα δεν παιζεστε ρε σεις...εφυγε τοσο μεσα απ τα ποδια μου που αν εριχνα με τα διασπορας παιζει να εφευγα και χωρις δαχτυλα ποδιων :)
Μα άστο να ξεμακρύνει λίγο..:)
Μια φορά είχα σκοτώσει ένα που μου πέρασε.. τραβερσα
Του πήρα το κεφάλι συριζα..Δεν ξέρω αν ήταν δηλητηριώδη η όχι αλλά δεν το χαρίζω αν το δω..

Καλησπέρα,
Κωπαίδα εχθές και σήμερα πρωί ούτε υποψία για καινούργιο πέρασμα τουλάχιστον στα σημεία που κυνήγησα εγώ. Λίγα ντοπιάρικα πολυκυνηγημένα ορτύκια αλλά με υπομονή και επιμονή ο μικρός κατάφερε 3 ωραίες φέρμες εχθές με ισόποσες καρπώσεις και με έκανε να χαμογελώ σαν μικρό παιδί. Δείχνει να μπαίνει καλά στο νόημα πλέον. Σύνολο σηκώσαμε 5 (τα άλλα 2 σηκώθηκαν προγκηχτά). Όλα τριφύλλι.
Σήμερα με περιορισμένο χρόνο το πρωί μόνο μία φέρμα σε ορτύκι που μας ποδάρωσε τελικά και ένα μπεκατσίνι που ανέλπιστα σηκώθηκε από βαμβάκι σε μία γύρα του σκυλάκου και ήρθε μαζί μας.

...Το επομενο 3ημερο το τελευταιες ελπιδες μας.

Λεωνιδα σιγουρα το επομενο 3ημερο περιμενουμε να γινει κατι. Φετος η χρονια ειναι απο τις χειροτερες αλλα εγω τουλαχιστον θα περιμενω να γινει κατι μεχρι το τελος του Οκτωβρη...

IMAG0360.jpg
Σημερινο κυνηγι στο Χαρακα σηκωσα δυο ορτυκακια και τα πηρα αν και η φωτο ειναι μαπα και ισα που διακρινονται πανω απ το γιλεκο μου.

Σήμερα είχε λίγα σκόρπια πουλιά. Πολύς κόσμος και ο χώρος που αναλογούσε στον καθένα πολύ μικρός. Από τις 7 μέχρι τις 8 πολλές τουφεκιές. Μετά τις 8 δεν ακούστηκε ούτε μια τουφεκιά... Εγώ με τα σκυλάκια μου σηκώσαμε 8 πουλιά. Πήρα τα 4 μπαμ και κάτω. Στα 2 αστόχησα (συμβαίνουν και αυτά .sarcastic.). Τα άλλα δυο δεν τα τουφέκισα γιατί σηκώθηκαν τη στιγμή που προσπαθούσα να βγάλω φωτό στις πολύ όμορφες συναινέσεις που έκαναν τα σκυλάκια μου. Αποτέλεσμα και στις 2 φορές, να χάσω τα ορτύκια αλλά ούτε πρόλαβα να βγάλω και φωτό. .hit.Όχι τίποτε άλλο αλλά κρίμα για τα σκυλιά. Μετά αποφάσισα να μην ξαναβγάλω το κινητό για φωτό παρά μόνο στο τέλος στο αυτοκίνητο...:)

cC7Ea6O.jpg

PCRXJlJ.jpg

ΥΓ: Μου είναι πολύ λυπηρό να βρίσκω για ακόμη μια φορά 2 πρώην συγκυνηγούς μου ακριβώς στο ίδιο μέρος που κυνηγάω εδώ και 20 χρόνια. Τους έχω ξεκόψει για τους δικούς μου λόγους χωρίς βέβαια να μαλώσουμε ή να παρεξηγηθούμε. Δεν κυνηγάνε μαζί. Ο ένας σταματημένος 15 μέτρα από το μέρος που συνήθως παρκάρω, ενώ πριν γνωριστούμε σταματούσε περίπου 500 μέτρα πιο μακριά. Ο άλλος σταματημένος ακριβώς στο σημείο που παρκάρω και το μέρος το έμαθε από εμένα αφού πριν γνωριστούμε δεν ήξερε που να πάει. Μάλιστα καλημερίστηκα με τον πρώτο και πηγαίνοντας στον δεύτερο μόλις κατεβάζω το παράθυρο, πριν μου πει καλημέρα μου λέει "στα ίδια μέρη πάλι θα βρεθούμε όπως λέει και το τραγούδι". Του λέω "να δούμε εγώ που θα πάω" και έφυγα πηγαίνοντας πιο πέρα. Όχι ότι δεν είχαν το δικαίωμα να το κάνουν, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν θα το έκανα και ιδίως σε πρώην συγκυνηνγό μου που μου έμαθε το μέρος. Τέλος πάντων. Ίσως είναι ακόμη μια απόδειξη για το πόσο δίκιο είχα που τους ξέκοψα... Sorry αν σας κούρασα αλλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. :)

Last edited:
Χρήστο έτσι είναι ή το φωτογράφο θα κάνεις ή θα κυνηγάς, 2 καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη δε χωράνε.
Βέβαια για μας συνέχισε να το κάνεις, να βλέπουμε και καμιά φώτο από φέρμες.sarcastic.
Τώρα όταν το μέρος τραβάει κόσμο τα έχεις αυτά, είναι ''όποιος προλάβει τον κύριο είδε''...
Ο 2ος που λες, πιθανόν ακόμα να μη ξέρει άλλο μέρος να πάει και αναγκαστικά κυνηγάει στο μέρος που του έδειξες εσύ.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back