Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπραβο Χαρη!!!Αυτη η φωτο ειναι η αποδειξη σε οσους πιστεύουν ότι δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικό κυνήγι χωρίς σκυλί.Και συνήθως ειρωνεύονται τον κυνηγό που δεν έχει.Κυνηγος της πλάκας-Αφου δεν έχεις σκυλί δεν είσαι κυνηγός κ διάφορα άλλα.Τα ράσα δεν κάνουν τον παπα;) Ειναι σαν να λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικό ψάρεμα από ακτή γιατί ο ψαράς δεν έχει βάρκα..
.off topic.

Ευχαριστώ Τάσο! Κοίτα,έτυχε κ βρήκα όλα αυτά τα πουλιά,απλά ήταν η μέρα μου.Δεν σημαίνει οτι κάποιος που βάζει μια τοσο ..πλούσια σε θηράματα φώτο είναι σούπερ κυνηγός,ούτε κάποιος που γυρνάει χωρίς φτερό είναι άχρηστος κτλ.Λένε με σκύλο εισαι κυνηγός,χωρίς σκύλο θηρευτής..όπως κ να χει το θέμα είναι να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε.Εννοείται παντα με προσόχη κ σε νόμιμα πλαίσια.

Μπράβο Χάρη και χωρίς σκυλάκι μπραβο².
Ο κυνηγός που ψάχνει φερμαριστά θηράματα χωρίς σκύλο πρέπει να είναι άριστος γνωστής της περιοχής για το που πιάνουν συνήθως τα θηράματα, υπομονετικός και μεθοδικος στο ψάξιμο και φυσικά τυχερός. Τι ότι επέλεξε να πας χωρίς σκύλο σκεπτόμενος μην χαλασεις το κυνήγι άλλων κυνηγών, δείχνει τουλάχιστον μυαλομενο άνθρωπο με σεβασμό στους συνανθρώπους του. Μπράβο σου.

αα οκ αρη δεν τα γνωριζω αυτα εγω. ξερεις μηπως η κανεις αλλος τα δικα μας τα πουλια που ερχονται εδω, απο που ερχονται?

Γιάννη από τα λίγα που γνωρίζω τα ορτύκια έρχονται από εκεί περίπου που έρχοναι και τα υδρόβια που τα ξέρεις πολύ καλά... :)

Σωστός ο Γιάννης για το προγαμιαίο (κυνηγετικό) συμβόλαιο!! ;) Στα ..αγωνιστικά τώρα,έξοδος το Σάββατο νότια Κρήτη για πέρδικες ..απολογισμός 2 ορτύκια!! Κυριακή πάλι για πέρδικες,2 στην πουλιάστρα μέχρι τις 8 τ πρωί.Σήκωσα στη διαδρομή 2-3 ορτύκια σε διαφορετικά σημεία οπότε μάλλον έκανε κάποιο πέρασμα.Μπαμ μπουμ να ακούγεται απ το γυαλό,λέω δε μπορεί θα χει πουλιά και για μας..πάω λοιπόν σ ένα σημείο μερικά χιλιόμετρα πιο κει,που είχε πουλάκια και πέρυσι στα περάσματα και ανταμείφθηκα με 10 στο χέρι!! Μια πολύ γεμάτη κυνηγετική μέρα-απ τις πιο γεμάτες της κυνηγετικής μου ''καριέρας'',με μπόλικο περπάτημα και κούραση αλλά με εικόνες και τουφεκιές που μένουν για πάντα στο μυαλό..!!Ειδικά σε μια φάση όταν περπάταγα για τα ορτύκια κάποια στιγμή ακούω φρρρρ στα 10 μέτρα και ένω είχα σηκώσει 3 μάζι λίγο πιο πρίν,εκείνα τα κλάσματα του δευτερολέπτου λέω ορτύκια θα ναι..''ανοίγω'' τα μάτια γύρω στις 7-8 πέρδικες!! Μπάμ!! Lambro euromix 8-9 και η 3η πέρδικα της μέρας κάτω! Με το μπαμ και το πρώτο βήμα φρρρ,ορτύκι!Μπαμ κάτω και αυτό! Πάω στα 20-25 μέτρα που ήταν η πέρδικα φρρρ ορτύκι,μπαμ πάει και αυτό!!(Τελικά δ το βρήκα και κακώς το τουφέκισα έχοντας 2 ήδη θηράματα να με περιμένουν να τα μαζέψω)..Απλά αυτή η εικόνα,αυτό που έγινε εκείνα τα 10 δευτερόλεπτα είναι κάτι που σου μένει για πάντα!!Συγγνώμη αν σας κούρασα!!
1KD7iel.jpg
Φίλε μου, με τέτοιες φώτο και τέτοιες αφηγήσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε μας κουράζεις.
Θα έλεγα μας χαλαρώνεις και μας ταξιδεύεις νοερά!
Εχω ένα επανιέλ αλλά επειδή δεν είναι και πολύ υπάκουο (πρώτος μου σκύλος) και επίσης στο συγκεκριμένο μέρος έχει κ άλλους κυνηγούς με σκυλιά συνήθως και δεν ηθέλα να τους τη χαλάσω,επέλεξα να κάνω την έξοδο χωρίς σκύλο.
Μπράβο! Εάν είχαν όλη αυτή την νοοτροπία η Ελλάδα θα ήταν κυνηγετικός παράδεισος.

Βασίλη και γω κατά καιρούς 'ζηλεύω' φωτο και ιστορίες είδικα απο θηράματα που έχετε στην υπόλοιπη Ελλάδα και εμείς τα βλέπουμε μόνο στο ιντερνετ κ τα περιοδικά! Άμα είναι η μέρα σου είναι! Πόσες φορές έχω κάνει 50χλμ για να γυρίσω με 1-2 τσίχλες ούτε που θυμάμαι!!
Έτσι όπως το λες Χάρη...και να συμπληρώσω ότι του γουστάρουμε κιόλας!! Το κυνήγι είναι πολλά πράγματα και το τελευταίο είναι η κάρπωση για εμένα!

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα μηνύματα σας! PANOUTSOS οι δυο πρώτες πέρδικες ήταν με lambro καφε 6αρι κ remington express 6αρι στα 25 μετρα περίπου.Η 3η με τα euromix ηταν λίγο πιο κοντά..ευτυχώς δεν πήρε πολλά σκάγια (9 νομιζω).

Aπο αυριο μεχρι την αλλη Δευτερα 5-10 αν δεν κατεβασει πολλα πουλια η χρονια για τα ορτυκια κατω του μετριου,και θα κινηθει μεχρι τα τελη νοεμβρη στα ιδια επιπεδα οπως ξεκινησε .Το νου σας ορτυκαδες οτι γινει απο αυριο μεχρι τελος εβδομαδος.

Aπο αυριο μεχρι την αλλη Δευτερα 5-10 αν δεν κατεβασει πολλα πουλια η χρονια για τα ορτυκια κατω του μετριου,και θα κινηθει μεχρι τα τελη νοεμβρη στα ιδια επιπεδα οπως ξεκινησε .Το νου σας ορτυκαδες οτι γινει απο αυριο μεχρι τελος εβδομαδος.

Στην Θράκη πιστεύω έχουν σταματήσει τα ορτυκια λόγω του καιρού στο Βόρειο Αιγαίο.
Άρα Χρήστο στην Κομοτηνή μην χάνεις μέρα για έξοδο.
Στο Σούνιο πιστεύω θα ξαναδούμε ορτυκια αφού ανοίξει ο καιρός το Σ/Κ.

Χαρη πολυ ομορφη εξορμηση... Παντα τετοια... .well done.
Αρη καλήμερα είδα ένα video με κυνήγι τρυγονιού στην Μάνη σε άλλο φόρουμ είναι δικό σου;Αν ναι σου δίνω συγχαρητήρια για τις τοποθεσίες που έχεις βάλει πηγαίνω εκεί 25 χρονια είναι η γυναικα μου από εκεί.

Αρη καλήμερα είδα ένα video με κυνήγι τρυγονιού στην Μάνη σε άλλο φόρουμ είναι δικό σου;Αν ναι σου δίνω συγχαρητήρια για τις τοποθεσίες που έχεις βάλει πηγαίνω εκεί 25 χρονια είναι η γυναικα μου από εκεί.
Λογικα θα το ειδες σε σελιδα ιδιογομωσης... Κ εδω το εχω βαλει στο θεμα του Τρυγονιου...
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/Τρυγόνι.47/page-66
Σε ευχαριστω πολυ, απο ωραια μερη ειναι η γυναικα σου... ;)

Status
Not open for further replies.
Back