Εξαρτάται τι φούντα θα είναι...οπότε στο πέυκο που έχω την αυλή θα του κάτσω απο πίσω τη φούντα μπας και εχω καμιά καλύτερη τύχη
Καταρχήν το συγκεκριμένο που δείχνει είναι σχεδόν αδύνατο να πιάσει καθώς τα μάτια έχουν ήδη ανοίξει... Μέχρι να κολλήσει ο φλοιός λόγω του ότι έχουν μόλις ανοίξει τα μάτια θα έχει στεγνώσει από υγρασία και θα αποτύχει.Πιάνει αυτό που κάνει στο βίντεο;
Να βάζεις πάστα και στις τομές των καλεμιών,Τα μπολιάσματα ξεκίνησαν. Σε περσινές αποτυχίες αλλά και σε νέες δοκιμές. Όλα τα δέντρα φουλ στους χυμούς.
Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Θεωρώ πως θ βοηθούσε σε αμπέλι/κληματα περισσότερο παρά σε άλλα δέντρα.Έχει κανείς άποψη για αυτή την πένσα μπολιάσματος;View attachment 96822
Καλή επιτυχία! Θεωρώ θα ήταν καλύτερα αφού βάλεις τα καλεμια να βάλεις χαρτοταινια, μετά καλό δέσιμο με νάυλον ή βούρλο, πάστα απέξω στο δέσιμο, όπου έχει τομή το ξύλο και στο πάνω μέρος των καλαμιών. Το σκέπασμα με σακούλες (νάυλον από μέσα, χαρτοσακουλα μετά) θα αυξήσει τρομερά την επιτυχία.Τα μπολιάσματα ξεκίνησαν. Σε περσινές αποτυχίες αλλά και σε νέες δοκιμές. Όλα τα δέντρα φουλ στους χυμούς.
Κάναμε κάποιες δοκιμές και θα δούμε αργότερα α τα αποτελέσματα.Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Θεωρώ πως θ βοηθούσε σε αμπέλι/κληματα περισσότερο παρά σε άλλα δέντρα.
Μην απορεις.Πέρυσι, όπως είχα γράψει, στα μέσα του Απρίλη είχα κάνει μια δοκιμή να εμβολιάσω δυο μικρές άγριες νερατζιές, σε λεμονιές. Είχα βάλει 6-7 "μάτια" συνολικά, και είχα ... πλήρη αποτυχία !!! Τα μισά μάτια ξεράθηκαν, άλλα εξ αρχής και άλλα αφού τα έλυσα. Τα υπόλοιπα φαίνονταν ότι κόλλησαν και παρέμειναν χλωρά και πράσινα - και ακόμη φαίνονται έτσι - αλλά δεν άνοιξαν, δεν πέταξαν βλαστό !!!
Φέτος, στα μέσα πάλι του Απρίλη (τη μεγαλοβδομάδα), έκανα άλλη μια απόπειρα να τις εμβολιάσω ξανά, και στη μία (τη μικρότερη) έβαλα δυο μάτια , κι έκοψα και την κορυφή της, που πέρυσι την είχα αφήσει με φύλλα, για να "αναπνέει" (σωστό ή λάθος, δεν ξέρω). Και πάλι μέχρι τώρα (σχεδόν δυο μήνες μετά) δεν έχουν δείξει τίποτα, αν και παραμένουν ζωντανά.
Αλλά ... πριν καμιά 20αριά μέρες, προς μεγάλη μου έκπληξη, είδα ότι ένα από τα περυσινά μάτια είχε βλαστήσει !!! Μετά από ένα χρόνο κι ένα μήνα ακριβώς !!!
View attachment 97680
Και τώρα είναι έτσι:
View attachment 97681
Στην άλλη νερατζιά, που είναι λίγο μεγαλύτερη, την έκοψα κι έβαλα ένα "καλέμι". Μετά από κανένα μήνα έβγαλα τη χαρτοσακούλα, και μετά από άλλες 10 μέρες έκοψα και τη νάυλον σακούλα και το ξεσκέπασα. Το καλέμι ήταν χλωρό αλλά τα μάτια δεν είχαν κουνήσει καθόλου ...
Τελικά, προχθές το σ/κ, που το ξανακοίταξα είδα ότι τα μάτια άρχισαν να ανοίγουν, και μάλιστα όλα !!! (Μάλλον είχα αφήσει πολλά ...)
View attachment 97682View attachment 97683View attachment 97684
Kαλή αρχή Στέλιο! Πολύ καλά! Κάλλιο αργά παρά ποτέ που πέταξαν!Πέρυσι, όπως είχα γράψει, στα μέσα του Απρίλη είχα κάνει μια δοκιμή να εμβολιάσω δυο μικρές άγριες νερατζιές, σε λεμονιές. Είχα βάλει 6-7 "μάτια" συνολικά, και είχα ... πλήρη αποτυχία !!! Τα μισά μάτια ξεράθηκαν, άλλα εξ αρχής και άλλα αφού τα έλυσα. Τα υπόλοιπα φαίνονταν ότι κόλλησαν και παρέμειναν χλωρά και πράσινα - και ακόμη φαίνονται έτσι - αλλά δεν άνοιξαν, δεν πέταξαν βλαστό !!!
Φέτος, στα μέσα πάλι του Απρίλη (τη μεγαλοβδομάδα), έκανα άλλη μια απόπειρα να τις εμβολιάσω ξανά, και στη μία (τη μικρότερη) έβαλα δυο μάτια , κι έκοψα και την κορυφή της, που πέρυσι την είχα αφήσει με φύλλα, για να "αναπνέει" (σωστό ή λάθος, δεν ξέρω). Και πάλι μέχρι τώρα (σχεδόν δυο μήνες μετά) δεν έχουν δείξει τίποτα, αν και παραμένουν ζωντανά.
Αλλά ... πριν καμιά 20αριά μέρες, προς μεγάλη μου έκπληξη, είδα ότι ένα από τα περυσινά μάτια είχε βλαστήσει !!! Μετά από ένα χρόνο κι ένα μήνα ακριβώς !!!
View attachment 97680
Και τώρα είναι έτσι:
View attachment 97681
Στην άλλη νερατζιά, που είναι λίγο μεγαλύτερη, την έκοψα κι έβαλα ένα "καλέμι". Μετά από κανένα μήνα έβγαλα τη χαρτοσακούλα, και μετά από άλλες 10 μέρες έκοψα και τη νάυλον σακούλα και το ξεσκέπασα. Το καλέμι ήταν χλωρό αλλά τα μάτια δεν είχαν κουνήσει καθόλου ...
Τελικά, προχθές το σ/κ, που το ξανακοίταξα είδα ότι τα μάτια άρχισαν να ανοίγουν, και μάλιστα όλα !!! (Μάλλον είχα αφήσει πολλά ...)
View attachment 97682View attachment 97683View attachment 97684