Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Κάναμε την εορταστική απογευματινή μας βόλτα άλλα όχι και με τις καλύτερες συνθήκες. 15 βαθμοί θερμοκρασία και νοτιάς. Ένα διωράκι σκάρτο κυνήγι, βρήκαμε δυο πουλάκια που δέχτηκαν φέρμα και άλλες δυο ακατάδεχτες. Μια στο στόμα της Ήρας (επιτέλους).
IMG_20201225_160250.jpg

Εγω σημερα την ωρα πηγενα για κανα παπακι σηκοσα μια απο μπρωστα μου τελειος δεν το ντουφεκησα το πουλι ..πρωτον γιατι δεν την κυνηγαο ουτε την τρωο. Αλλα ηταν και δυο παιδια με σκυλο που εψαχναν μπεκατσες.....ντουφεκαμε μονο θυραματα που τρομε. Ετσι μου ελεγε ο πατερας μου απο μικρο....σεβαστητε την μπεκατσα ειναι η χρονια της

Επιστροφή στην πατρίδα παραπροχθές, σήμερα ήταν η πρώτη έξοδος για μπεκατσούλες αν και μας έπιασε καλή βροχή λίγο αφότου ξεκινήσαμε...

Πρώτη έξοδος της σκύλας από πέρυσι, δεν περίμενα και πολλά. Στην αρχή ήταν διστακτική, δεν πολυέψαχνε, λογικό από τη μία. Μόλις όμως μου σήκωσε το ζαρκαδάκι (το οποίο μου πέρασε στα 5 μέτρα) μάνιωσε, και γύρισε τον υπόλοιπο τόπο ανάποδα, αλλά δυστυχώς δε βρήκε κάτι, παρόλο που έχω ακούσει ότι φέτος έχουν κάτσει πουλιά εδώ...

Αύριο πρωί (άν αφήσει ο καιρός) έχει λαγό και μετά πάλι στον αγώνα!
Καλή συνέχεια!

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Κάναμε την εορταστική απογευματινή μας βόλτα άλλα όχι και με τις καλύτερες συνθήκες. 15 βαθμοί θερμοκρασία και νοτιάς. Ένα διωράκι σκάρτο κυνήγι, βρήκαμε δυο πουλάκια που δέχτηκαν φέρμα και άλλες δυο ακατάδεχτες. Μια στο στόμα της Ήρας (επιτέλους).
View attachment 20617
Μπράβο παιδιά καλή συνέχεια
Πάντως εδώ από ότι μαθαίνω είναι περίεργη χρονιά φίλος που πήγαινε εκπαιδευτικά μου είπε ότι τελευταίες μέρες τα πουλιά χάθηκαν πολύ λίγα

Βγήκαμε χθες το μεσημέρι,
4 πουλιά, ολα φερμαριστα αλλα βαθιά στα πυκνά. Τουφεκιά δεμ έκανα, μια πήρε ο ξάδερφος μου που κατάφερε και έφτασε κοντά στα σκυλιά. Παρεπιμτοντως ο επανιελας του δείχνει εξαιρετικά δείγματα, ατέλειωτη έρευνα σε τέμπο, υπάκουος και εξαιρετική συνεναιση στον bravo στα τρια πουλιά. Το 4ο το βρήκε πρώτος αλλα δυστηχως δεν καταφέραμε να του το τουφεκισουμε..

Σημερα δεν βγηκα αλλα εχω ανταπόκριση.....ο κουμπάρος μου εχει βρει μεχρι τώρα 5 πουλιά αλλα δεν εχουν ορεξη για πολλα πολλά, κάνουν συνέχεια φτερό μακριά απο τα σκυλιά, λογικό με το δυνατό νοτιά που έχουμε εδω σήμερα.

Status
Not open for further replies.
Back