Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άλλη μια γρήγορη βόλτα χθες το μεσημέρι για 1,5 ωρίτσα για καμιά συνάντηση....στο τέλος πριν φύγω βρείκαμε μια κυρία αλλά ήταν σε δύσβατο μέρος καθησμένη περίπου 20+ μέτρα...την ζήτησε απ'έξω η μικρή κ μόλις τρύπωσε στα πυκνά στα πρώτα 2 μέτρα η σκυλίτσα, ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ την είδα να φεύγει πάνω από τα ξερά σε ένα μικρό άνοιγμα.....ΑΘΌΡΥΒΗ τελείως κ φάντασμα.....έφυγε σαν αερικό!!
Ο τόπος χρειάζεται νερό έγκαιρα!!!
Κωστή αυτό είναι που με φοβίζει, η ανομβρία, μη μπουν τα πουλιά τώρα και την κοπανήσουν!

Κωστή αυτό είναι που με φοβίζει, η ανομβρία, μη μπουν τα πουλιά τώρα και την κοπανήσουν!
Παρασκευή δίχνει κάτι βροχές....ο θεός ξέρει τη θα ρίξει...κάτι άκουσα όμως πως μπαίνει χειμώνας στα μέσα του μήνα....υπομονή!! Θα δίξει...:rolleyes:....αλλιώς...ορτύκια....big smile.

Γεα.σας αγόρια μου, τη γα@$σι φάγαμε σηνερα στο πουρναρι. 3 πουλιά, 6-7 σήκωματα στα 8-10 μέτρα τουφέκια δεν κάναμε. Να σηκώνονται κατακόρυφα μέσα στα πουρνάρια, να ακούς το σφυροκόπημα, να κουνιέται το πουρναρι και μπεκατσα πουθενά....ασε το ανέβασμα να φτάσεις στη φέρμα, οχι μακριά, στα 30-40 μέτρα αλλα να περπατάς και να είσαι στον αέρα ή να πηγαίνεις πέτρα πέτρα.....μετα σου λένε.....ρλα μωρέ στο ίσιο της κυνηγάτε.....όποιος δεν εχει κυνηγήσει σε πουρναρι και πέτρα δεν εχει δει τίποτα.....
Πάντως καλά παει απο μπεκατσα τέτοια εποχή στο νησι μας.
Μόνο μελανό στη σημερινή μας εξοδο οι τρείς μονές τουφεκιές απο τους λιγουρηδες......αυτο το καρκίνωμα δεν εχει γιατρειά ρε πουστη μου.....
Γιάννη μου γι'αυτό αγαπάμε το κυνήγι της για όλα αυτά που περιγράφεις για την ταλαιπωρία που όμως στο τέλος της ημέρας ξέρεις ότι πέρασες καλα .Όσο γι αυτά λαμόγια κ τους λιγουρηδες μην τους δίνεις σημασία.

Καλησπέρα στην παρέα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση την μπεκατσα φέτος σκεφτομαι να την κυνηγισω λίγο παραπάνω τώρα για αρχή ποιο πολύ είναι στα έλατα και Γτ??
Ναι φίλε μου έλατα και οξυές γενικά οι μπεκάτσες μπαίνουν στα ψηλά διότι της ευνοεί το περιβάλλον ,αργότερα θα κατέβουν και πιο χαμηλά ντουσκα και πουρνάρι και γενικά αφήνουν τα ψηλά λόγω πάγου και χιονιού .

Ναι φίλε μου έλατα και οξυές γενικά οι μπεκάτσες μπαίνουν στα ψηλά διότι της ευνοεί το περιβάλλον ,αργότερα θα κατέβουν και πιο χαμηλά ντουσκα και πουρνάρι και γενικά αφήνουν τα ψηλά λόγω πάγου και χιονιού .
Χαμηλά φίλε μου από πότε τέλος Νοεμβρίου περίπου

Καλησπέρα στην παρέα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση την μπεκατσα φέτος σκεφτομαι να την κυνηγισω λίγο παραπάνω τώρα για αρχή ποιο πολύ είναι στα έλατα και Γτ??
αναλογα το μερος. σε καποια ειναι μεσα στα ρεματα γαυρα.

Χαμηλά φίλε μου από πότε τέλος Νοεμβρίου περίπου
Αναλόγως τον καιρό Παναγιώτη αρχίζουν και απλώνονται
Αν έχει βροχές παντού θα απλώσουν και πιο νωρίς αν έχει ξηρασία και γλυκό καιρό κάθονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα η αν είναι χαμηλότερα σε ανηλια ρεματιές η κουφολογγους που δεν περνάει ο ήλιος
Έχει τύχει να είμαι για λαγό και να σηκώσουμε μπεκατσες σε χίλια διακόσια υψόμετρο Δεκέμβρη μήνα αλλά ήταν ο καιρός σαν Οκτώβριος

Αναλόγως τον καιρό Παναγιώτη αρχίζουν και απλώνονται
Αν έχει βροχές παντού θα απλώσουν και πιο νωρίς αν έχει ξηρασία και γλυκό καιρό κάθονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα η αν είναι χαμηλότερα σε ανηλια ρεματιές η κουφολογγους που δεν περνάει ο ήλιος
Έχει τύχει να είμαι για λαγό και να σηκώσουμε μπεκατσες σε χίλια διακόσια υψόμετρο Δεκέμβρη μήνα αλλά ήταν ο καιρός σαν Οκτώβριος
Σε ευχαριστώ φίλε μου

Kαλησπέρα παίδες.Ηρθε ο καιρός μας πάλι :)Μπράβο σε όλους για τις όμορφες εξόδους :).Νομίζω οτι τα πρωτα δείγματα είναι ενθαρυντικά,ο καιρός με τα βοριαδάκια βοηθά,πρώτα ο Θεός,τη παρασκευή θα κανω και γω τη πρωτη έξοδο.Θελαμε μια καλή βροχη τις τελευταίες μέρες αλλά δυστυχώς με το ζορι μας εριξε 5-7 χιλ, πάντως ψηλότερα ειναι καλύτερα τα πράγματα απο υγρασία,ευχομαι μια ομορφη μπεκατσοχρονιά με πολλες εξόδους και πολλά..φτερουγίσματα :)082.jpg

Last edited:
Kαλησπέρα παίδες.Ηρθε ο καιρός μας πάλι :)Μπράβο σε όλους για τις όμορφες εξόδους :).Νομίζω οτι τα πρωτα δείγματα είναι ενθαρυντικά,ο καιρός με τα βοριαδάκια βοηθά,πρώτα ο Θεός,τη παρασκευή θα κανω και γω τη πρωτη έξοδο.Θελαμε μια καλή βροχη τις τελευταίες μέρες αλλά δυστυχώς με το ζορι μας εριξε 5-7 χιλ, πάντως ψηλότερα ειναι καλύτερα τα πράγματα απο υγρασία,ευχομαι μια ομορφη μπεκατσοχρονιά με πολλες εξόδους και πολλά..φτερουγίσματα :)View attachment 18215
...και καλό lockdown!!!

Γενικό Lockdown από Σάββατο πρωΐ...... Έτσι λένε τα ΜΜΕ αύριο η ανακοίνωση
Σήμερα έκανα και γω μια αναγνωριστικη βολτούλα εδώ στα πέριξ αλλά τίποτα ακόμα η φύση λες και είναι άνοιξη καταπράσινη έχει όμως υγρασία λασπούλες και ρυάκια που τρέχουν λίγο νεράκι..... Μόνο ένα όχημα μεταφοράς Λαθρομεταναστών βρήκα παρατημένο....

Πάντως αν ισχύσει το λοκντάουν όπως λένε από Σάββατο στις 06:00, θα ρίξουμε τις τελευταίες μας ντουφεκιές τότε εκτός Αττικης. 05:00 που επιτρέπεται αναχώρηση για όπου γουστάρουμε, και επιστροφή το απόγευμα ή και Κυριακή ακόμα με τα Ε1 ανά χείρας. Και πάνω απ'όλα νόμιμα.
Τι, όχι;

Δυστυχώς,και πέρα απο τη πλάκα που κάνουμε, ειναι πολύ σοβαρό το θέμα,ενταξει εμείς στα χωριά και γενικότερα στην επαρχία θα το παλέψουμε και κάπως θα τα κουτσοβολέψουμε με το κυνήγι.Η Αττική όμως και οι αλλες μεγαλες πόλεις εχουν πολύ μεγαλο θεμα...

Γενικό Lockdown από Σάββατο πρωΐ...... Έτσι λένε τα ΜΜΕ αύριο η ανακοίνωση
Σήμερα έκανα και γω μια αναγνωριστικη βολτούλα εδώ στα πέριξ αλλά τίποτα ακόμα η φύση λες και είναι άνοιξη καταπράσινη έχει όμως υγρασία λασπούλες και ρυάκια που τρέχουν λίγο νεράκι..... Μόνο ένα όχημα μεταφοράς Λαθρομεταναστών βρήκα παρατημένο....

Δν δοκίμαζες τα Oscar να τσεκάρεις διατρήσεις;;; .sarcastic.
Πάντος όπως το κόβω εκεί θα μήνει...θα λιώσει...μόνο το σασί θα μήνει......
@Alex37 ευκερία ρεεεε....πάρτο για ανταλλακτικά.... .yelling. .yelling..sarcastic.

Σημερινή έξοδο μετά το βαρύ μπασιμο του Σαββάτου... Τα πουλιά, όσα μείνανε στην περιοχή, είχαν μετακινηθεί απο τις περιοχές που πρώτο μπήκαν σε κομμάτια που είχαν περισσότερη υγρασία. Σηκωσα τέσσερις πήρα τις τρεις... View attachment 18181
ΑΡΙΣΤΟΣ

Status
Not open for further replies.
Back