Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερινή έξοδο μετά το βαρύ μπασιμο του Σαββάτου... Τα πουλιά, όσα μείνανε στην περιοχή, είχαν μετακινηθεί απο τις περιοχές που πρώτο μπήκαν σε κομμάτια που είχαν περισσότερη υγρασία. Σηκωσα τέσσερις πήρα τις τρεις... 20201103_111318.jpg

Σημερινή έξοδο μετά το βαρύ μπασιμο του Σαββάτου... Τα πουλιά, όσα μείνανε στην περιοχή, είχαν μετακινηθεί απο τις περιοχές που πρώτο μπήκαν σε κομμάτια που είχαν περισσότερη υγρασία. Σηκωσα τέσσερις πήρα τις τρεις... View attachment 18181
Μπράβο Δημήτρη και στα ταιρια τους
Βγάλε και καμία φωτο τον κουρτσχαρα να πάρουμε και λίγο μάτι

γιασας παιδεςςςς,,σημερα μετα απο μια βροχουλα πρωινη ειπα να ανεβω καμια βωλτα για καμια κυριαααα,,ο καιρως ητανε σημερα ωντος μπεκατσοκαιρωςςς μουσκεμα και ομιχλουλα,,, υψωμετρο γυρο στα 400 450 ,,ωντος η πρωτη φερμα ηρθε σε καμια 3 τεταρτα αλα δεν δεχτηκε πωλη και την ειδα να φευγη ψιλα καμια 50αρια μετρα μπρωσταμου και δεν την ξαναδαμεεεε.hair. και μετα απο ενα τετραωρο κυνηγι στην επιστροφη η ποιντερινα ψαχνη ενα φρυδη αριστεραμου και εγω την παρακολουθω και κραταω το τουφεκι στα χεριαμου σαν μωροοοο,,και ξαφνικα δεξιαμου πεταγαιτε μια μπεκατσαραααα σαν κοτα μεσα στο καθαρο σε μια απουλιανα, φευγη χαμηλα σαν ορτυκι και σπαζη δεξια την κανω δυο τουφεκια αλα τιποταααα την ξαναψαξαμε αλα ματαιαααα:mad: παντως ασχαιτως την καρπωση περασα ωμορφα και η ποιντερινα εφαγε τοποοοοο,,στο τελος εκατσα στο κιοσκι και χαλαρωσα πινωντας το τσιπουρακιμου;)seafood buffet carolina beach;);)
Σημερινή έξοδο μετά το βαρύ μπασιμο του Σαββάτου... Τα πουλιά, όσα μείνανε στην περιοχή, είχαν μετακινηθεί απο τις περιοχές που πρώτο μπήκαν σε κομμάτια που είχαν περισσότερη υγρασία. Σηκωσα τέσσερις πήρα τις τρεις... View attachment 18181
Μπραβο παιδια με τις μακρομυτες σας..φανταστικες φωτογραφιες που αληθεια ειναι για καδρο!

Πρωτη εξοδο σημερα και δυστυχως "πιο ατυχος πεθαινεις".Βρηκα 2 πουλια τα οποια με λιγη τυχη θα πρεπε να τα χω και τα δυο.Πρωτο πουλι..φερμα ο ρεξ πεταγεται μεσα απ το ντυμενο ντουφεκια σ ενα φεγγιτη συννεφο απο πουπουλα..."καλα αρχισαμε η πρωτη" σκεφτηκα...αμ δε...μπεκατσα εδω μπεκατσα εκει,μωρε που ειναι η μπεκατσα....επι μιση ωρα ψαξιμο,γδαρσιμο κανονικο....πάπαλα "παει το χασαμε το κορμι πατριωτ".Δευτερη μπεκατσα....δε δεχονταν φερμα αλλα δεν εφευγε και μακρυα,4 σηκωματα.Δρομος απο πανω δρομος απο κατω και αναμεσα το ντυμενο οπου ηταν το πουλι...2 φορες στο πανω δρομο εγω....εφευγε κατω.....2 φορες στο κατω δρομο εγω....εφευγε πανω..με πηρε η νυχτα...τα μαζεψαμε και φυγαμε....θελει και λιγη τυχη βρε αδελφε....

Last edited:
Γεα.σας αγόρια μου, τη γα@$σι φάγαμε σηνερα στο πουρναρι. 3 πουλιά, 6-7 σήκωματα στα 8-10 μέτρα τουφέκια δεν κάναμε. Να σηκώνονται κατακόρυφα μέσα στα πουρνάρια, να ακούς το σφυροκόπημα, να κουνιέται το πουρναρι και μπεκατσα πουθενά....ασε το ανέβασμα να φτάσεις στη φέρμα, οχι μακριά, στα 30-40 μέτρα αλλα να περπατάς και να είσαι στον αέρα ή να πηγαίνεις πέτρα πέτρα.....μετα σου λένε.....ρλα μωρέ στο ίσιο της κυνηγάτε.....όποιος δεν εχει κυνηγήσει σε πουρναρι και πέτρα δεν εχει δει τίποτα.....
Πάντως καλά παει απο μπεκατσα τέτοια εποχή στο νησι μας.
Μόνο μελανό στη σημερινή μας εξοδο οι τρείς μονές τουφεκιές απο τους λιγουρηδες......αυτο το καρκίνωμα δεν εχει γιατρειά ρε πουστη μου.....

Γεα.σας αγόρια μου, τη γα@$σι φάγαμε σηνερα στο πουρναρι. 3 πουλιά, 6-7 σήκωματα στα 8-10 μέτρα τουφέκια δεν κάναμε. Να σηκώνονται κατακόρυφα μέσα στα πουρνάρια, να ακούς το σφυροκόπημα, να κουνιέται το πουρναρι και μπεκατσα πουθενά....ασε το ανέβασμα να φτάσεις στη φέρμα, οχι μακριά, στα 30-40 μέτρα αλλα να περπατάς και να είσαι στον αέρα ή να πηγαίνεις πέτρα πέτρα.....μετα σου λένε.....ρλα μωρέ στο ίσιο της κυνηγάτε.....όποιος δεν εχει κυνηγήσει σε πουρναρι και πέτρα δεν εχει δει τίποτα.....
Μόνο μελανό στη σημερινή μας εξοδο οι τρείς μονές τουφεκιές απο τους λιγουρηδες......αυτο το καρκίνωμα δεν εχει γιατρειά ρε πουστη μου.....
Γιαννη συμπασχω απολυτα και νιωθω ακομα και τον πονο απ το γδαρσιμο στο κ..λοπουρναρο..οτι χειροτερο ειδικα να πατας πετρα μετα λες αντε χωμα παταω κατω και με το που κανεις το βημα μπορει και να χωθεις μεσα στο πουρναρι να σακατευρεις..εχει και δυσκολια γιατι πολλες φορες τα πουλια πετανε χαμηλα σαν τα ορτυκια και αν ειναι και κουφιο απο κατω μενεις μονο να ακους το παφ παφ απ το σηκωμα..παντως καλο αυτο να φαινοντε πουλια σιγα σιγα και πιστευω οτι φετος θα παιξει αρκετα ο δυτικος διαδρομος

όποιος δεν εχει κυνηγήσει σε πουρναρι και πέτρα δεν εχει δει τίποτα.
Τα ιδια παθαινω και γω Γιαννη...τα μερη μου ειναι με πουρναρια και αριες...δυσκολα,σφιχτα μερη κι αν δεν υπαρχει και λιγη τυχη δε γινεται τιποτε..ποσο τυχεροι ειναι οσοι κυνηγανε κι εχουν το σκυλο σε φερμα στα ποδια τους....

Να κοπεί δεν κόβετε είναι αδύνατο
Να ελαττωθεί γίνεται με την προϋπόθεση να αλλάξει ο νόμος και όποιος πιάνεται να του σκίζουν το κορμί

Ωραίο μπουκέτο!!!!!!

Πες τα Γιάννη ! έτσι είναι σε τέτοια τα μέρη το μπεκατσοκυνήγι έχει δύσκολο αγώνα!...
βράχια και κέδροι, πουρνάρια, κουμαριές , αριές, όλα με φύλλα ... τίποτα δεν βλέπεις...αν δεν έχεις συνηθίσει δεν κυνηγάς! ... την καλησπέρα μου.

Άν είσαι και μόνος χαιρετίσματα
Έτσι είναι οι περισσότερες μεριές που πηγαίνω και εγώ πουρναρι να μην μπορείς να σκίσεις και γενικά ντυμένο
Η φωτογραφία είναι παλιά πήγαινα πέρα δώθε σαν τον χαζό και δεν μπορούσα να πιάσω πουθενά Screenshot_20201103-202620_Photos.jpg

Έτσι είναι οι περισσότερες μεριές που πηγαίνω και εγώ πουρναρι να μην μπορείς να σκίσεις και γενικά ντυμένο
Η φωτογραφία είναι παλιά πήγαινα πέρα δώθε σαν τον χαζό και δεν μπορούσα να πιάσω πουθενά View attachment 18182
Οτι χειροτερο ειναι το σκασμενο..ψαχνεις μπας και σκισεις να πας σε φερμα αλλα που..μονο με σερνωντας..οταν ειχα πρωτοκυνηγησει εδω στο νησι και το ειδα οντας μαθημενος με τα ψηλα δαση με βελανιδιες λευκες κλπ την ειχα ακουσει στερεοφωνικα

Έτσι έχει πολλαπλή αξία! ... αλλά μαθαίνει ο σκύλος να χειρίζεται το θήραμα, να συνεργάζεται έξυπνα με τον κυνηγό και γενικά να γίνεται καλύτερος.
Ο κυνηγός πάλι βελτιώνει την εικόνα του, με ευθυτενές παρουσιαστικό! γίνεται αυτό που στα χωριά μας λέμε fit ! .my man.

Έτσι έχει πολλαπλή αξία! ... αλλά μαθαίνει ο σκύλος να χειρίζεται το θήραμα, να συνεργάζεται έξυπνα με τον κυνηγό και γενικά να γίνεται καλύτερος.
Ο κυνηγός πάλι βελτιώνει την εικόνα του, με ευθυτενές παρουσιαστικό! γίνεται αυτό που στα χωριά μας λέμε fit ! .my man.
Fit να γίνω δεν έχω θέμα αλλά παλιότερα που είχα χρόνο και πήγαινα συνέχεια γινόμουν σαν σουβλι αν με έβλεπες θα έλεγες πως είμαι άρρωστος .big smile.

Fit να γίνω δεν έχω θέμα αλλά παλιότερα που είχα χρόνο και πήγαινα συνέχεια γινόμουν σαν σουβλι αν με έβλεπες θα έλεγες πως είμαι άρρωστος .big smile.
Βαλε και τις γρατσουνιες και τα σκισμενα ρουχα..εχω γυρισει απο κυνηγι γδαρμενος χερια ποδια πλατι..ξεντυνομαι να κανω μπανιο με βλεπει η γυναικα και μου λεει για κυνηγι πηγεε η καμια λυσαρα στα σκισε;ευτυχως που ξερει την τρελα μου και δεν αρχισε την μουρμουρα

Αυτό θέλουμε... ιδικά φέτος....:cool:.big smile.
Αναψε τα φωτα του αεροδιαδρομου μπας και προσγειωθουν σε μας..το καλο μεσα στο κακο (ιανος) ειναι οτι εριξε τοσο νερο που και ψιχαλες να ριξει να τις ξερασει το χωμα οποτε απο τροφη θα ναι καλα πιστευω..ανοιξαμε και περιμενουμε τα κοριτσια

Άλλη μια γρήγορη βόλτα χθες το μεσημέρι για 1,5 ωρίτσα για καμιά συνάντηση....στο τέλος πριν φύγω βρείκαμε μια κυρία αλλά ήταν σε δύσβατο μέρος καθησμένη περίπου 20+ μέτρα...την ζήτησε απ'έξω η μικρή κ μόλις τρύπωσε στα πυκνά στα πρώτα 2 μέτρα η σκυλίτσα, ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ την είδα να φεύγει πάνω από τα ξερά σε ένα μικρό άνοιγμα.....ΑΘΌΡΥΒΗ τελείως κ φάντασμα.....έφυγε σαν αερικό!!
Ο τόπος χρειάζεται νερό έγκαιρα!!!

Status
Not open for further replies.
Back