Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ανεβήκαμε ψηλά σήμερα στο πουρναρι με το Κώστα, δύο ώρες εκει πάνω ούτε μυρωδιά τα σκυλάκια, κατεβήκαμε μετά λίγο πιο χαμηλά σε μια προσηλια πλάγια με πουρνάρια μήπως και βρούνε κάποια μπεκατσα, δύο ώρες πάλι εκεί μια τρελαμενη βρήκαμε αλλά έφευγε σαν φαντομάς πόλη μπροστά από τα σκυλιά. Μιλάμε λες και άδειασαν τα μπεκατσοτοπια εδώ στη περιοχή μου.
Πριν λίγο μάθαμε από έγκυρο άτομο ότι νότια βρήκαν πουλάκια, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν άδεια τα κομμάτια. Είναι και λίγο λαχείο ή φετινή χρονιά τελικά..

Και εδω τα ιδια ενα πουλι φαντασμα πανεξυπνο 2 φορες που δεχτηκε λιγο το σκυλο εκανα κυκλο βγηκα μπροστα και εφυγε πανω απο το σκυλο , Στο πολυ σφιχτο πουρναρι με βατα εκοψε το αυτι του ο σκυλος δεν σταματαγε το αιμα

Εμείς είχαμε μια ελαφρά χιονόπτωση το βράδυ και το πρωί είχαμε ένα πασπάλισμα με - 3 βαθμους και ελαφρό βοριαδάκι. Ξεκίνησα με τα δύο σκυλάκια μου για ένα 3ωρο ψάξαμε δύο διαφορετικά μέρη ούτε μυρωδιά μόνο στο τέλος και φτάνοντας στο αυτοκίνητο ένα νεράκι που έτρεχε ο μικρός την βρήκε μέσα στα βάτα και στην προσπάθεια μου να περάσω τα τσαλιά και να φτάσω κοντά του την βλέπω να περνά πάνω από το κεφάλι μου και πετάει μακριά...... Αυτά σήμερα

. Καλησπέρα άλλη μια έξοδο σήμερα στο πουρνάρι με βόρεια και πάγο μια συνάντηση και μια μαζί μας . Λίγα τα πουλιά και θέλει πολύ πόδι για να τις βρεις αλλά μας αρέσουν οι δύσκολες .Καλή συνέχεια σε όλους και μπράβο σε όσους επιμένουν να την κυνηγούν με τα σκυλιά τους στα ωραία μέρη της πατρίδας μας.

Εμείς είχαμε μια ελαφρά χιονόπτωση το βράδυ και το πρωί είχαμε ένα πασπάλισμα με - 3 βαθμους και ελαφρό βοριαδάκι. Ξεκίνησα με τα δύο σκυλάκια μου για ένα 3ωρο ψάξαμε δύο διαφορετικά μέρη ούτε μυρωδιά μόνο στο τέλος και φτάνοντας στο αυτοκίνητο ένα νεράκι που έτρεχε ο μικρός την βρήκε μέσα στα βάτα και στην προσπάθεια μου να περάσω τα τσαλιά και να φτάσω κοντά του την βλέπω να περνά πάνω από το κεφάλι μου και πετάει μακριά...... Αυτά σήμερα
. Καλησπέρα άλλη μια έξοδο σήμερα στο πουρνάρι με βόρεια και πάγο μια συνάντηση και μια μαζί μας . Λίγα τα πουλιά και θέλει πολύ πόδι για να τις βρεις αλλά μας αρέσουν οι δύσκολες .Καλή συνέχεια σε όλους και μπράβο σε όσους επιμένουν να την κυνηγούν με τα σκυλιά τους στα ωραία μέρη της πατρίδας μας.
Βασίλη κ Στέφανε μπράβο για τη βόλτα σας.....well done.
Τα πουλιά τα βρίσκετε όντως σε βόριες πλευρές...;;;

Ανεβήκαμε ψηλά σήμερα στο πουρναρι με το Κώστα, δύο ώρες εκει πάνω ούτε μυρωδιά τα σκυλάκια, κατεβήκαμε μετά λίγο πιο χαμηλά σε μια προσηλια πλάγια με πουρνάρια μήπως και βρούνε κάποια μπεκατσα, δύο ώρες πάλι εκεί μια τρελαμενη βρήκαμε αλλά έφευγε σαν φαντομάς πόλη μπροστά από τα σκυλιά. Μιλάμε λες και άδειασαν τα μπεκατσοτοπια εδώ στη περιοχή μου.
Πριν λίγο μάθαμε από έγκυρο άτομο ότι νότια βρήκαν πουλάκια, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν άδεια τα κομμάτια. Είναι και λίγο λαχείο ή φετινή χρονιά τελικά..
Οντως και εδω εχουν μεινει ελαχιστες

Last edited by a moderator:
Βασίλη κ Στέφανε μπράβο για τη βόλτα σας.....well done.
Τα πουλιά τα βρίσκετε όντως σε βόριες πλευρές...;;;
Καλησπέρα φίλε Κώστα εξαρτάται από το καιρό και τη γνώση του μέρους που ψάχνεις να έχει κοντά κάμπο και νερά ποτάμια. Σήμερα είχε πάγο ψάξαμε βορεινό και πουρνάρι. Λίγα πουλιά θέλει πολύ περπάτημα και καλό σκυλί να πατάει τόπο γιατί το πουρνάρι είναι δύσκολο πυκνό αλλά άμα έχεις πάει πολλές φορές μαθαίνεις που πιάνουν τα πουλιά και γίνεται παιχνίδι.

Καλησπέρα φίλε Κώστα εξαρτάται από το καιρό και τη γνώση του μέρους που ψάχνεις να έχει κοντά κάμπο και νερά ποτάμια. Σήμερα είχε πάγο ψάξαμε βορεινό και πουρνάρι. Λίγα πουλιά θέλει πολύ περπάτημα και καλό σκυλί να πατάει τόπο γιατί το πουρνάρι είναι δύσκολο πυκνό αλλά άμα έχεις πάει πολλές φορές μαθαίνεις που πιάνουν τα πουλιά και γίνεται παιχνίδι.
Σε ρεματάκια η ρυάκια που τρέχει νεράκι και λόγω παγετού σε προσηλια

Για το τέλος μας φύλαγαν τα κορίτσια τις συγκινήσεις. Για 5 ώρες βολοδερναμε τις πλαγιές δίχως να πάρουν μυρωδιά τα σκυλάκια που δεν σταμάτησαν να ψάχνουν κάθε γωνιά. Προς το τέλος λέω του Κώστα,......δε πάμε και σε κείνη την άκρη.....με βαριά καρδιά μου λέει ...εδώ έχουμε αλωνίσει τα πάντα, εκεί θα βρούμε; αλλά πάμε..ενα μισάωρο κομμάτι είναι.....
Τελικά το κομμάτι είχε δύο κορίτσια, η πρώτη φερμαρηστικε υποδειγματικά από την Αρτεμουλα, το μέρος πυκνό απάτητο, κάτσαμε στην άκρη με το Κώστα και η τύχη ήταν μαζί μας σηνερα...
Η βασίλισσα έκανε το λάθος της, μας βγήκε ωραία ψηλωμενη από τα πουρνάρια και περνοντας από τη μέση τη τουφεκισαμε ταυτόχρονα και η όμορφη βρέθηκε στην αγκαλιά μας. Μεγάλο, παχύ πουλί, καλοθρεμένο.....του λέω είναι τεράστια.....Αυτή πρέπει να'χει φάει μια καρότσα σκουλήκια......Όσο μιλάγαμε ήταν φερμα ο σκυλάκος στα 30 μέτρα απέναντι στο άλλο πυκνό, πάει και η Αρτεμουλα και κολλάει μαζί με τον σκυλάκο. Πάλι απ'έξω εμείς αλλά πονηρεμενη η κοπέλα σηκώθηκε και πήρε το κατήφορο στο πυκνό. Ξαμολυθηκαν τα σκυλάκια πίσω της, την ξαναβρήκαν μετά κάνα 5 λεπτο, βαρούσαν τα μπιμπερ κάμποσο, ξεσηκώθηκε και μετά κάνα τέταρτο βγήκαν τα σκυλάκια με τις γλώσσες μέχρι τη γης. Η ώρα είχε περάσει, είχαμε ήδη μια βασίλισσα μαζί μας, οπότε πήραμε το δρόμο της επιστροφής σχολιάζοντας τη φάση με τη μπεκατσα και το μέγεθος της, φυσικά με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά μας.....Έτσι έκλεισε όμορφα άλλη μια μέρα.20200209_114613.jpg

Για το τέλος μας φύλαγαν τα κορίτσια τις συγκινήσεις. Για 5 ώρες βολοδερναμε τις πλαγιές δίχως να πάρουν μυρωδιά τα σκυλάκια που δεν σταμάτησαν να ψάχνουν κάθε γωνιά. Προς το τέλος λέω του Κώστα,......δε πάμε και σε κείνη την άκρη.....με βαριά καρδιά μου λέει ...εδώ έχουμε αλωνίσει τα πάντα, εκεί θα βρούμε; αλλά πάμε..ενα μισάωρο κομμάτι είναι.....
Τελικά το κομμάτι είχε δύο κορίτσια, η πρώτη φερμαρηστικε υποδειγματικά από την Αρτεμουλα, το μέρος πυκνό απάτητο, κάτσαμε στην άκρη με το Κώστα και η τύχη ήταν μαζί μας σηνερα...
Η βασίλισσα έκανε το λάθος της, μας βγήκε ωραία ψηλωμενη από τα πουρνάρια και περνοντας από τη μέση τη τουφεκισαμε ταυτόχρονα και η όμορφη βρέθηκε στην αγκαλιά μας. Μεγάλο, παχύ πουλί, καλοθρεμένο.....του λέω είναι τεράστια.....Αυτή πρέπει να'χει φάει μια καρότσα σκουλήκια......Όσο μιλάγαμε ήταν φερμα ο σκυλάκος στα 30 μέτρα απέναντι στο άλλο πυκνό, πάει και η Αρτεμουλα και κολλάει μαζί με τον σκυλάκο. Πάλι απ'έξω εμείς αλλά πονηρεμενη η κοπέλα σηκώθηκε και πήρε το κατήφορο στο πυκνό. Ξαμολυθηκαν τα σκυλάκια πίσω της, την ξαναβρήκαν μετά κάνα 5 λεπτο, βαρούσαν τα μπιμπερ κάμποσο, ξεσηκώθηκε και μετά κάνα τέταρτο βγήκαν τα σκυλάκια με τις γλώσσες μέχρι τη γης. Η ώρα είχε περάσει, είχαμε ήδη μια βασίλισσα μαζί μας, οπότε πήραμε το δρόμο της επιστροφής σχολιάζοντας τη φάση με τη μπεκατσα και το μέγεθος της, φυσικά με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά μας.....Έτσι έκλεισε όμορφα άλλη μια μέρα.View attachment 9353
Μπράβο Γιάννη, πάντα τέτοια!!

Status
Not open for further replies.
Back