Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βγήκαμε με τον αγαπητό φίλο Κώστα σηνερα αλλά κατά τις 10 :30 προέκυψε ένα θέμα και φύγαμε αρον αρον. Ωστόσο παραλάβαμε να βρούμε τρία πουλάκια. Οι δύο γνωστές καιρό εκεί πιασμένες δεν είχαν όρεξη για ιστορίες. Η τρίτη νεοφερτη στο κομμάτι, σχετικά δεκτική στα σκυλάκια μας έδωσε την ευκαιρία να τη πλησιάσουμε. Πιάσαμε θέσεις, ο Κώστας έμεινε έξω στο καθαρό και εγώ μπήκα στο πυκνό. Ενω την περιμεμα να σηκωθεί κάπου μπροστά μου, η βασίλισσα ήταν αριστερά μου στα 2 μέτρα. Με ξάφνιασε και η πρώτη τουφεκιά έφυγε λίγο δεξιά της, με τη δεύτερη όμως την είδα να περνει τούμπα .....τουλάχιστον ετσι φάνηκε....τελικα το πουλί δε βρέθηκε, φάγαμε το τόπο με τα σκυλάκια, πουθενά το πουλί. Ψάξαμε και παραπέρα μήπως κρατησε τη τουφεκιά πάλι τίποτα. Θέλω να πιστεύω ότι έκανε ένα από τα μαγικά τους τσαλιμια και έφυγε αλώβητη. Πάντως έχοντας την εικόνα της στο μυαλό μου ακόμα είναι σίγουρος ότι έπεσε. ......Τέλος πάντων μακάρι να αστόχησα απ'το να πάει χαμένη.

Βγήκαμε με τον αγαπητό φίλο Κώστα σηνερα αλλά κατά τις 10 :30 προέκυψε ένα θέμα και φύγαμε αρον αρον. Ωστόσο παραλάβαμε να βρούμε τρία πουλάκια. Οι δύο γνωστές καιρό εκεί πιασμένες δεν είχαν όρεξη για ιστορίες. Η τρίτη νεοφερτη στο κομμάτι, σχετικά δεκτική στα σκυλάκια μας έδωσε την ευκαιρία να τη πλησιάσουμε. Πιάσαμε θέσεις, ο Κώστας έμεινε έξω στο καθαρό και εγώ μπήκα στο πυκνό. Ενω την περιμεμα να σηκωθεί κάπου μπροστά μου, η βασίλισσα ήταν αριστερά μου στα 2 μέτρα. Με ξάφνιασε και η πρώτη τουφεκιά έφυγε λίγο δεξιά της, με τη δεύτερη όμως την είδα να περνει τούμπα .....τουλάχιστον ετσι φάνηκε....τελικα το πουλί δε βρέθηκε, φάγαμε το τόπο με τα σκυλάκια, πουθενά το πουλί. Ψάξαμε και παραπέρα μήπως κρατησε τη τουφεκιά πάλι τίποτα. Θέλω να πιστεύω ότι έκανε ένα από τα μαγικά τους τσαλιμια και έφυγε αλώβητη. Πάντως έχοντας την εικόνα της στο μυαλό μου ακόμα είναι σίγουρος ότι έπεσε. ......Τέλος πάντων μακάρι να αστόχησα απ'το να πάει χαμένη.
Ωραία φάση!
Καλά έριξες....
Αλλά αν δεν θέλει δεν θέλει.

Σήμερα εξόρμηση σε πουρνάρια... στο πρώτο κομμάτι βρήκαμε τρία πουλιά....το πρώτο ήρθε μαζί μας...το δεύτερο έφυγε πολύ μακριά μόνο του.... στο σημείο περίπου που την είδα να φεύγει πάει ο σκύλος και φερμαρει...τη ζέστη θέση λέω...τον αφήνω κάνα δυο λεπτά.... συνεχίζει.... ποντάρει....ξαναφερμαρει....λες να είναι και άλλη..... προσπαθώ να πιάσω καλύτερη θέση.... σηκώνεται και βουτάει προς το ρέμα...τουφεκαω στη σκιά της....την ψάχνει ο σκύλος και ξαναφεύγει.... Την ψάχνουμε ξανά και ξαναφερμαρει ο σκύλος.... προσπαθώ να κλείσω αλλά μόνος δεν γίνεται..... ρίχνω πέτρες για να σηκωθεί να μην πάρει χρόνο και περπατήσει.... τελικά περπατά και φεύγει από την άλλη πλευρά.... έριξα δύο φορές στην πορεία αλλά... δεν την κράτησα....το κακό είναι ότι δεν την ξαναβρήκαμε.... ελπίζω να μην πήρε σκάγια. Ψάχνουμε την άλλη που έφυγε μόνη της... δύο φορές φερμαρει ο σκύλος αλλά έχει φύγει πιο πριν.... αλλαγή μέρους για να κυνηγήσει ο μικρός..... σηκώνει ένα πουλί... φαντάσμα....το οποίο δεν το ξαναβρήκαμε.... τελικός απολογισμός... σηκωσαμε τέσσερα πουλιά και πήραμε ένα στο χέρι...IMG_20200124_132953.jpg

Αν δεν κάνει αλλαγή καιρού....να ρίξει χιόνια και παγετό στα Βαλκάνια.... έτσι θα πάμε ως το τέλος.... έχουν μείνει παλιά πουλιά που ξέρουν καλά το μέρος και μόνο με καλή στρατηγική ή από τύχη τις βάζεις χέρι....θα δείξει

Αν δεν κάνει αλλαγή καιρού....να ρίξει χιόνια και παγετό στα Βαλκάνια.... έτσι θα πάμε ως το τέλος.... έχουν μείνει παλιά πουλιά που ξέρουν καλά το μέρος και μόνο με καλή στρατηγική ή από τύχη τις βάζεις χέρι....θα δείξει
σε αυτο που λες φιλαρακι εχης απωλητο δικαιοοοοο,,,και εγω με 2 γνωριμες ασχωληθηκα σημερα και μας σκασανεεεε.hair.,,σημασια εχη οταν βγαινουμε να βρησκουμε πουλιααα και εως στιγμης πουλια εχηηηη,,απο εκη και περα θελη και τυχη στης ΠΟΝΗΡΕς;)

σε αυτο που λες φιλαρακι εχης απωλητο δικαιοοοοο,,,και εγω με 2 γνωριμες ασχωληθηκα σημερα και μας σκασανεεεε.hair.,,σημασια εχη οταν βγαινουμε να βρησκουμε πουλιααα και εως στιγμης πουλια εχηηηη,,απο εκη και περα θελη και τυχη στης ΠΟΝΗΡΕς;)
Εδω κατω πολυ λιγα πουλια ξεραθηκε ο τοπος εχει καιρο να βρεξει ολο παγωνιες εχει ,

Σήμερα παγετός και πάλι στους - 7 το πρωί. Είχαμε ραντεβού με τον φίλο Πασχάλη να κάνουμε μια βόλτα για κάνα 2ωρο και μετά μεζεδάκι και τσιπουράκι.
Πήραμε και μια Μπεκατσούλα με μια καουμποιϊκη τουφεκιά μου στο κλάσμα του δευτερόλεπτου στα πουρνάρια...... Και ένα ζαρκάδι κόντεψα με να τρακαρουμε στο πυκνό του κόπηκε η ανάσα

Status
Not open for further replies.
Back