Μπεκάτσα-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Μια πολύ καλή εξόρμηση σήμερα με το ζευγάρι μου στα 800 μέτρα σε κομμάτια με μεσέ και οξιά. Σε ένα 5ωρο βρήκαμε 10 πουλιά (2 ζευγάρια), ευχαριστηθήκαμε φέρμες και σηκώματα. Δεν είχαν βέβαια όλα τα πουλιά την ίδια συμπεριφορά, άλλα δεχόταν φέρμα, άλλα φεύγαν πριν φτάσουν τα σκυλιά, άλλα δεχόταν τα σκυλιά αλλά όταν πλησιάζαμε έφευγαν...Θυμηθήκαμε παλιές καλές εποχές...
View attachment 82568
Αυτά είναι...... μπράβο σας παίδες.....

Μια πολύ καλή εξόρμηση σήμερα με το ζευγάρι μου στα 800 μέτρα σε κομμάτια με μεσέ και οξιά. Σε ένα 5ωρο βρήκαμε 10 πουλιά (2 ζευγάρια), ευχαριστηθήκαμε φέρμες και σηκώματα. Δεν είχαν βέβαια όλα τα πουλιά την ίδια συμπεριφορά, άλλα δεχόταν φέρμα, άλλα φεύγαν πριν φτάσουν τα σκυλιά, άλλα δεχόταν τα σκυλιά αλλά όταν πλησιάζαμε έφευγαν...Θυμηθήκαμε παλιές καλές εποχές...
View attachment 82568
Ο ΑΝΤΑΡΕΣ ΠΟΥ ΞΈΡΟΥΜΕ 😉😉😉😉😉

Καλησπερα στην ομαδα.
Πρωτη χρονια φετος που κυνηγαω ζεστα με σκυλο φερμας πηγαμε για 2ημερο στην δομοκο Κυριακη και δευτερα.
Κυριακη ξημερωματα στον κυνηγοτοπο -4 σε οξειες στα 1000 περιπου μετρα.Το σεττερ να ψαχνει ανελειπως και πολυ σωστα μεσα στις οξειες για 4 ωρες διχως ομως καποιο αποτελεσμα αν και η ημερα εδειχνε καλη καθως το ξημερωμα στον δρομο για το καρτερι εθεαθησαν τρεις κυριες λιγο πιο μακρια απο το σημειο του κυνηγιου.Μπηκαμε και σε ρεματιες που κραταγε πιο πολυ υγρασια καθως σε γενικες γραμες επικρατουσε ψιλοξερα και μονο σε σημεια που δεν χτυπουσε ηλιος εβλεπες υγρασια.Συνολικα 3 κυνηγια σε διαφορετικα μερη και αποτελεσμα 0.
Δεν πειραζει γεμισαμε ομορφες εικονες αλλα και εντυπωσιαστικα απο την ερευνα του σχεδον ακομα κουταβιου 20 μηνων Αγγλικου μου Σεττερ.
Δεν εχω μεγαλη εμπειρια ουτε εγω ουτε ο σκυλος στο συγκεκριμενο κυνηγι παρα μονο 1 φερμα σε ανυσηχο πουλι που δεν προλαβαμε να καρπωσουμε περυσι τον δεκεμβρη.Παντως φετος θα το προσπαθησω οσο δεν παει ευελπιστωντας την πρωτη φερμα και καρπωση της Βασιλισσας..
Συνολο καναμε περιπου 15 χλμτρα.

View attachment 82568
Πρέπει να ήταν ένα πολύ ωραίο κυνήγι.
Μπράβο σας!

View attachment 82568
Μπράβο Κώστα !!!
Μου μοιάζει για μπασιμο πουλιών και λόγω υψομέτρου και επειδή έρχεται κακοκαιρία στα βόρεια και ειδικά, επειδή υπάρχουν και 2 ζευγάρια , πεσμου ότι τα ζευγάρια κάθησαν στην Φέρμα ...

View attachment 82568
Μπράβο ρε Κωστή, πολύ ωραιο κυνήγι...

View attachment 82568
Μπράβο Κώστα και για το αποτέλεσμα αλλά κυρίως γιατί τις ανακαλύψατε :)
Φαντάζομαι σε τόπο γνωστό σας που ξέρετε ότι τις πιάνει τέτοια εποχή στα μπασίματα ...
Η απόφαση επιλογής κυνηγότοπου ανάλογα την εποχή και τον καιρό πολλές φορές είναι έμπνευση της τελευταίας στιγμής (το πρωί :)) ! ... κάποιες άλλες φορές όμως το έχουμε αποφασίσει μέρες πριν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τι από τα δύο άραγε ...

Η απόφαση επιλογής κυνηγότοπου ανάλογα την εποχή και τον καιρό πολλές φορές είναι έμπνευση της τελευταίας στιγμής (το πρωί :)) ! ... κάποιες άλλες φορές όμως το έχουμε αποφασίσει μέρες πριν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τι από τα δύο άραγε ...
Θα μιλήσω για τον εαυτό μου και τον συγκυνηγο μου..... έχουμε κάποια μέρη που κυνηγάμε χρόνια και μας έχουν δώσει πουλιά....τα τσεκαρουμε σε διάφορες ημερομηνίες για να δούμε πότε μπαίνουν πουλιά και με τι συνθήκες τα κρατάει. Πολλές φορές όμως ψάχνουμε σημεία που τα έχουμε δει από μακριά και λέμε κατέβα να το περπατήσουμε λίγο να δούμε τι επικρατεί από βλάστηση, υγρασία, νερά σε διαφορετικές ώρες και καιρικές συνθήκες.Την Κυριακή κυνηγήσαμε στο ίδιο μέρος που πήγαμε στις 29/10 και βρήκαμε μόνο ένα πουλί..... χθες στην ίδια διαδρομή όπως και πέρσι σηκώσαμε 5 πουλιά......η μπεκάτσα το έχει πει ο Καλφοπουλος ..... έχει ένα μυστικό.....την επανάληψη..... όταν καταγράφουμε είτε κάπου σε σημειώσεις ή στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας κάποια πράγματα που αφορούν τις συνήθειες και την συμπεριφορά της ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την εποχή.... έχουμε ένα μπουσουλα..... εγώ πολλές φορές από το βράδυ έχω αποφασίσει να πάω σε ένα συγκεκριμένο σημείο και το πρωί βλέποντας τον καιρό να καταλήγω αλλού..... ακόμη και στην ίδια περιοχή υπάρχουν σημεία που έχουν διαφορετικό μικροκλίμα..... βλέπουμε ότι τα πουλιά πολλές φορές δεν πιάνουν σε σημεία που μοιάζουν ιδανικά.... αντίθετα πιάνουν σε σημεία που δεν περιμένεις να έχει τίποτε και μπορεί να σε πάνε τα σκυλιά και να εκπλαγεις...... συγνώμη για το μεγάλο κείμενο

Μπράβο Κώστα και για το αποτέλεσμα αλλά κυρίως γιατί τις ανακαλύψατε :)
Φαντάζομαι σε τόπο γνωστό σας που ξέρετε ότι τις πιάνει τέτοια εποχή στα μπασίματα ...
Γιώργο το μέρος που κυνηγήσαμε σήμερα είναι κλασικό μέρος που πιάνουν τα φρέσκα πουλιά. Ιδιαίτερα το τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου πολλές χρονιές μας έχει προσφέρει δυνατές συγκινήσεις...

Μπράβο Κώστα !!!
Μου μοιάζει για μπασιμο πουλιών και λόγω υψομέτρου και επειδή έρχεται κακοκαιρία στα βόρεια και ειδικά, επειδή υπάρχουν και 2 ζευγάρια , πεσμου ότι τα ζευγάρια κάθησαν στην Φέρμα ...
Σταύρο το πρώτο ζευγάρι κάθισε ατέλειωτη ώρα στη φέρμα. Από το δεύτερο ζευγάρι, μόνο το δεύτερο πουλί κάθισε, το πρώτο έφυγε λίγο πριν φτάσουμε.

Σταύρο το πρώτο ζευγάρι κάθισε ατέλειωτη ώρα στη φέρμα. Από το δεύτερο ζευγάρι, μόνο το δεύτερο πουλί κάθισε, το πρώτο έφυγε λίγο πριν φτάσουμε.
Είναι μπάσιμο και αυτές τις ημέρες που μεγαλώνει το φεγγάρι τα μπασίματα θα ενταθούν ...

Καλησπέρα αγόρια μου. Υπέροχο απόγευμα με τη Βίνα, αν και με φοβερό πόνο στον αριστερό αγκώνα έβγαλα τη σκυλίτσα. Δυο ή τρία πουλιά είχε στο κομμάτι, έκαμε τέσσερα σηκωματα η σκυλίτσα ( τα δύο σταθερα φερμαριστα) αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω, τελικά πήρε μια ακόμα φερμα σε βατό κομμάτι, 22 μέτρα και κατάφερα να πλησιάσω, πήρα θέση απέναντι της και η μπεκατσουλα αν και έφυγε χαμηλά μεσα στο πουρνάρι με μια τουφεκιά έπεσε , απορτ από τη σκυλίτσα και κάνα 5 λεπτό παρέλαση με τη μπεκατσουλα στο στόμα.......❤️❤️❤️❤️
Έψαξε ωραία με ανοίγματα μέχρι 80-90-100 μέτρα σήμερα, δείχνει μέρα με τη μέρα να ωριμάζει. Για 1.5 ωρίτσα σούπερ ήταν, ήθελα ακόμα καμιά ωρίτσα γιατί η σκυλίτσα είχε πάρει ρυθμο και τέμπο αλλά πάλι μας έπιασε η νύχτα........και πάλι καλά να λέω που καταφέρνω να βγαίνω έστω και έτσι.....
View attachment 82516View attachment 82517
Το φυσιγγι ειναι απο τα καινουρια με την granular ή εχεις ακομη απο τα παλια με τη gm3?Εγω εχω ακομη απο τα παλια αλλα καποια στιγμη θα τελειωσουν..και θα ηθελα καμμια αποψη για τα καινουρια....

Θα μιλήσω για τον εαυτό μου και τον συγκυνηγο μου..... έχουμε κάποια μέρη που κυνηγάμε χρόνια και μας έχουν δώσει πουλιά....τα τσεκαρουμε σε διάφορες ημερομηνίες για να δούμε πότε μπαίνουν πουλιά και με τι συνθήκες τα κρατάει. Πολλές φορές όμως ψάχνουμε σημεία που τα έχουμε δει από μακριά και λέμε κατέβα να το περπατήσουμε λίγο να δούμε τι επικρατεί από βλάστηση, υγρασία, νερά σε διαφορετικές ώρες και καιρικές συνθήκες.Την Κυριακή κυνηγήσαμε στο ίδιο μέρος που πήγαμε στις 29/10 και βρήκαμε μόνο ένα πουλί..... χθες στην ίδια διαδρομή όπως και πέρσι σηκώσαμε 5 πουλιά......η μπεκάτσα το έχει πει ο Καλφοπουλος ..... έχει ένα μυστικό.....την επανάληψη..... όταν καταγράφουμε είτε κάπου σε σημειώσεις ή στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας κάποια πράγματα που αφορούν τις συνήθειες και την συμπεριφορά της ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την εποχή.... έχουμε ένα μπουσουλα..... εγώ πολλές φορές από το βράδυ έχω αποφασίσει να πάω σε ένα συγκεκριμένο σημείο και το πρωί βλέποντας τον καιρό να καταλήγω αλλού..... ακόμη και στην ίδια περιοχή υπάρχουν σημεία που έχουν διαφορετικό μικροκλίμα..... βλέπουμε ότι τα πουλιά πολλές φορές δεν πιάνουν σε σημεία που μοιάζουν ιδανικά.... αντίθετα πιάνουν σε σημεία που δεν περιμένεις να έχει τίποτε και μπορεί να σε πάνε τα σκυλιά και να εκπλαγεις...... συγνώμη για το μεγάλο κείμενο
Βασίλη καλησπέρα, κάθε φορά που ξεκινάω για μπεκατσοκυνήγι οι υποψήφιες περιοχές αυτή την εποχή είναι τρεις σχετικά κοντινές και άλλες δύο λίγο μακρύτερα. Όλες έχουν πιθανότητες να έχουν μπάσιμο μικρό ή μεγάλο ανάλογα τον καιρό, ειδικά τον άνεμο που είχε το προηγούμενο βράδυ (ένταση και διεύθυνση). Τελικά πολλές φορές τυχαίνει να μην είναι σωστή η επιλογή, επίσης κάποιες φορές που δεν είχα αρκετό χρόνο για να πάω εκεί που φανταζόμουν ότι θα έχει αρκετές, αποδείχθηκε ότι είχε λιγοστές, ενώ στο κατ΄ανάγκη κοντινό κυνηγοτόπι που επέλεξα είχε (παραδόξως ??) σοβαρό μπάσιμο.
Μιλώντας με 2-3 καλούς φίλους μπεκατσάδες της ευρύτερης περιοχής έχουμε εκπλαγεί πολλές φορές από τα προγνωστικά μας :D .

View attachment 82568
Μπράβο σειρά μου.

Το κυνήγι έγινε μετά το διήμερο με τον πολύ δυνατό βοριά που είχε στην περιοχή μας φαντάζομαι.

Ακόμα μεγαλύτερη αξία εχει το κυνήγι σας γιατί διαβάσατε το καιρό και είχες και την ευκαιρία να πας μετά ακριβώς από την παύση του αέρα.

Το ελαφρύ βοριαδακι που είχε μετά την κακοκαιρία, το φεγγάρι, όπως είπε άλλος συνάδελφος πιο πάνω και η ημερομηνίες που είναι επίφοβες για μπασιμο κατέληξαν στο αποτέλεσμα σας.

Βέβαια μιλάμε και για άξια σκυλιά αλλά και για δίδυμο κυνηγών που την ξέρετε την "δουλειά".

Να είσαι καλά.

Κοντοζυγωνει η ώρα και για μένα .
Από την καινούρια χρονιά(πρώτα ο Θεός)
θα μπορέσω και εγώ να βγω σε κανένα βουναλακι να πάρω μια μυρωδιά χειμωνιάτικου κυνηγιού.

Καλησπέρα σας.

Πάνω από τα βόρεια σύνορα μας έχει μπόλικη βροχή και προσεχώς χιονακι τις μέρες που ακολουθούν,
με το ΠΣΚ να δείχνει ότι θα ρίξει και στα χαμηλά.
Ειδικά το Σάββατο.

Αν ακολουθήσει και λίγο κρύο εδώ πιστεύω πως θα γίνει καλή δουλειά το ΣΚ στα δικά μας μέρη.

Οποίος μπορέσει ας βγει αν το επιτρέπει ο καιρός βέβαια.

Καλά να περνάτε και καλή συνέχεια.

Status
Not open for further replies.
Back