Μπεκάτσα-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα αγόρια μου. Υπέροχο απόγευμα με τη Βίνα, αν και με φοβερό πόνο στον αριστερό αγκώνα έβγαλα τη σκυλίτσα. Δυο ή τρία πουλιά είχε στο κομμάτι, έκαμε τέσσερα σηκωματα η σκυλίτσα ( τα δύο σταθερα φερμαριστα) αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω, τελικά πήρε μια ακόμα φερμα σε βατό κομμάτι, 22 μέτρα και κατάφερα να πλησιάσω, πήρα θέση απέναντι της και η μπεκατσουλα αν και έφυγε χαμηλά μεσα στο πουρνάρι με μια τουφεκιά έπεσε , απορτ από τη σκυλίτσα και κάνα 5 λεπτό παρέλαση με τη μπεκατσουλα στο στόμα.......❤️❤️❤️❤️
Έψαξε ωραία με ανοίγματα μέχρι 80-90-100 μέτρα σήμερα, δείχνει μέρα με τη μέρα να ωριμάζει. Για 1.5 ωρίτσα σούπερ ήταν, ήθελα ακόμα καμιά ωρίτσα γιατί η σκυλίτσα είχε πάρει ρυθμο και τέμπο αλλά πάλι μας έπιασε η νύχτα........και πάλι καλά να λέω που καταφέρνω να βγαίνω έστω και έτσι.....
IMG_20231120_171815.jpgIMG_20231120_181010.jpg

Καλησπέρα αγόρια μου. Υπέροχο απόγευμα με τη Βίνα, αν και με φοβερό πόνο στον αριστερό αγκώνα έβγαλα τη σκυλίτσα. Δυο ή τρία πουλιά είχε στο κομμάτι, έκαμε τέσσερα σηκωματα η σκυλίτσα ( τα δύο σταθερα φερμαριστα) αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω, τελικά πήρε μια ακόμα φερμα σε βατό κομμάτι, 22 μέτρα και κατάφερα να πλησιάσω, πήρα θέση απέναντι της και η μπεκατσουλα αν και έφυγε χαμηλά μεσα στο πουρνάρι με μια τουφεκιά έπεσε , απορτ από τη σκυλίτσα και κάνα 5 λεπτό παρέλαση με τη μπεκατσουλα στο στόμα.......❤️❤️❤️❤️
Έψαξε ωραία με ανοίγματα μέχρι 80-90-100 μέτρα σήμερα, δείχνει μέρα με τη μέρα να ωριμάζει. Για 1.5 ωρίτσα σούπερ ήταν, ήθελα ακόμα καμιά ωρίτσα γιατί η σκυλίτσα είχε πάρει ρυθμο και τέμπο αλλά πάλι μας έπιασε η νύχτα........και πάλι καλά να λέω που καταφέρνω να βγαίνω έστω και έτσι.....
View attachment 82516View attachment 82517
Που πας παιδί μου με το μονοκανο με καινούργιο σκυλί? Ω ρε μπινελίκια που θα σου ριχνει η βινα!

Που πας παιδί μου με το μονοκανο με καινούργιο σκυλί? Ω ρε μπινελίκια που θα σου ριχνει η βινα!
Με είδα τις προάλλες και με την Franchi.....🤣🤣🤣🤣🤣
Άμα την έχανα αυτή με τόσα που είχε τραβήξει από τις μπεκάτσες το πιο πιθανό να έπαιρνε το αμάξι και να με άφηνε εκεί......🤭🤭🤭🤭🤭
Πέρα από τη πλάκα όμως, με το πόνο που είχα στον αγκώνα και αυτό βαρη ήταν......

Όταν ήταν κουταβος ο χομπίστας πήγαινα για 45λ κυνήγι. Μετά την δουλειά 2 3 φάσεις και τελος..
Έτυχε και πέρσι και φέτος για 1 ώρα και τελος
Και πήγαινα φυτευτος στο πουλί..
Περίεργο ΝΑΡΚΩΤΙΚΌ το κυνήγι..
Έστω και μια ωρα καλό της κάνει αν σηκώνει πουλί.

Όταν ήταν κουταβος ο χομπίστας πήγαινα για 45λ κυνήγι. Μετά την δουλειά 2 3 φάσεις και τελος..
Έτυχε και πέρσι και φέτος για 1 ώρα και τελος
Και πήγαινα φυτευτος στο πουλί..
Περίεργο ΝΑΡΚΩΤΙΚΌ το κυνήγι..
Έστω και μια ωρα καλό της κάνει αν σηκώνει πουλί.
Νικόλα θέλει κόπο, επιμονή, υπομονή και λίγο τύχη ( να έχει πουλιά το κομμάτι), το νέο σκυλί......μόνο εγώ ξέρω πέρυσι και φέτος πόσο κουράστηκα καπάκι από τη δουλειά για 1-1.5 ώρα. Είναι πραγματικά λαχείο το κομμάτι που θα επιλέξω, γιατί δεν έχω χρόνο για αλλαγή τόπου και πρέπει να υπολογίσω τη σοβαρή παράμετρο ότι σχεδόν παντού είναι ψαγμενα γιατί έτσι γίνεται στα νησιά λόγω συνοστισμου. Σήμερα παράδειγμα δεν είχα μεγάλες προσδοκίες, έλεγα έστω και ένα πουλί να βρω, γιατί μετά από Κυριακή που βγαίνουν όλοι τα κομμάτια είναι καμένα, ευτυχώς σήμερα διαψεύστηκα.

Μπραβο σας ρε Γιάνναρε....δωσε της τρεξιμο, ανταμίβεσαι!!!!

Εβαλε καποια πουλια το σ.κ
Γενικα δεν φαίνεται να πηγαινει καλα η χρονια
Εβαλε, αλλα μονο κατι λίγα στα ψιλά Περικλή...χαμηλα ειναι απειροελάχιστα τα πουλιά!!
Οποιος βρισκει πουλί/ά κατω απο τα 300m υψόμετρο, να παιζει κ joker στο γυρισμό απ'τον κυνηγότοπο...χάλια..
Επόμενη αναμονή, του Αγ.Νικολάου κ ως τα Χριστούγεννα, έπειτα, εχω κι αλλου "πορτοκαλιες" να πάρω καμια φέρμα...

Χθεσινη βολτουλα και για μας σε μια υπεροχη απο θερμοκρασιες ημερα ξεκινωντας απο μειον και δεν ανεβηκε πανω απο 10 ολη μερα.
Βρήκα 7 πουλια τα οποια ηταν χωμενα σε πουρναρι γραβους και φτελιαδια. Ειχαν αρκετη τυχη με το μερος τους μιας και σε 4 φασεις με 3 διαφορετικα πουλια βρεθηκα στο σηκωμα να εχω εμποδιο και στη μια γλυστρισα.... καποιες πρεπει να γλυτωνουν κιολας...
3 φερμες πηρα και 9 σηκωματα απο το σπρινγκερ στο συνολο και καταφερα απο μια για καθε σκυλο με 2 αρκετα δυσκολες τουφεκιες λογω της θεσεις των πουλιων...
Πολυ ευχαριστημένος απο την δουλεια των σκυλων που βγαλαν ενα δυνατο ολοημερο ... ο γερακος εκοψε βεβαια στο τελος χαρακτηριστικά αλλα δεν τα παρατησε!
Όμορφες εικόνες και στιγμές στη φύση και ηρεμία!!!
το σκορ συνεχίζεται στο 1-1 για τους σκυλους και 4/4 για μενα .... ματσαρα το βλεπω το φετινο .big smile.

1700507949721.png

Εβαλε, αλλα μονο κατι λίγα στα ψιλά Περικλή...χαμηλα ειναι απειροελάχιστα τα πουλιά!!
Οποιος βρισκει πουλί/ά κατω απο τα 300m υψόμετρο, να παιζει κ joker στο γυρισμό απ'τον κυνηγότοπο...χάλια..
Επόμενη αναμονή, του Αγ.Νικολάου κ ως τα Χριστούγεννα, έπειτα, εχω κι αλλου "πορτοκαλιες" να πάρω καμια φέρμα...
Θεωρω οτι η σημαντικότερη περιοδος θα ειναι απο 27-28 Νοεμβρίου εως και 4-5 Δεκεμβρίου....

Σχεδόν 2 ώρες σήμερα πάλι, ούτε μυρωδιά. Έβαλε και ένα δυνατό νοτιά, έχει κλείσει καλά ο καιρός, προβλέπεται να ρίξει καλό νεράκι. Ξεκίνησε δυνατά η σκυλίτσα αλλά μετά καμιά ώρα έκοψε και αυτή, έβλεπε εμένα που σερνομουν και μπήκε στο πνεύμα του απογεύματος......🤭🤭🤭🤭🤭

Μια πολύ καλή εξόρμηση σήμερα με το ζευγάρι μου στα 800 μέτρα σε κομμάτια με μεσέ και οξιά. Σε ένα 5ωρο βρήκαμε 10 πουλιά (2 ζευγάρια), ευχαριστηθήκαμε φέρμες και σηκώματα. Δεν είχαν βέβαια όλα τα πουλιά την ίδια συμπεριφορά, άλλα δεχόταν φέρμα, άλλα φεύγαν πριν φτάσουν τα σκυλιά, άλλα δεχόταν τα σκυλιά αλλά όταν πλησιάζαμε έφευγαν...Θυμηθήκαμε παλιές καλές εποχές...
εικόνα_Viber_2023-11-21_15-12-47-149.jpg

Μια πολύ καλή εξόρμηση σήμερα με το ζευγάρι μου στα 800 μέτρα σε κομμάτια με μεσέ και οξιά. Σε ένα 5ωρο βρήκαμε 10 πουλιά (2 ζευγάρια), ευχαριστηθήκαμε φέρμες και σηκώματα. Δεν είχαν βέβαια όλα τα πουλιά την ίδια συμπεριφορά, άλλα δεχόταν φέρμα, άλλα φεύγαν πριν φτάσουν τα σκυλιά, άλλα δεχόταν τα σκυλιά αλλά όταν πλησιάζαμε έφευγαν...Θυμηθήκαμε παλιές καλές εποχές...
View attachment 82568
Παικτουρες!!!

View attachment 82568
Μπράβο σας Κώστα... καλή συνέχεια. ..

View attachment 82568
Πάντα τέτοια Κώστα

Status
Not open for further replies.
Back