Γιαννη με ενδιαφέρει.
Στράτο, η βάση που πατεί το φυσίγγι πώς είναι ;; Κωνική ;;; Αν ναι, έχω τη γνώμη ότι είναι καλύτερα να φτιάξεις μια με επίπεδη πατούρα, κάπως σαν τις πατούρες που έχει η βάση της Lee load all. Γιατί σε κωνική βάση θέλει προσοχή να μην πάει λίγο στραβά το φυσίγγι (ήδη στις φωτογραφίες φαίνεται να έχει μια μικρή κλίση). Θα μου πείς, όταν κατέβει το 3ο στάδιο θα το φέρει στα ίσα του ... Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι απαραίτητη η κωνική βάση, αφού σ'αυτή τη φάση δεν περιστρέφεται το στροφείο.Καλησπέρα σας. Παραγγειλα το τρίτο στάδιο του Λαναρά από Fantom και σκέφτομαι να το προσαρμόσω σε μια βάση δραπανου κάπως ετσι για να μην βιδωνω ,ξεβιδωνω,ρυθμιζω συνεχεια το στροφείο που ρελιαζω στο Κολονατο δραπανο. Πήρα μια βάση δραπανου δανεικη και το έφτιαξα πρόχειρα να δω αν γίνεται.
Θα βάλω σκέτο το τσοκ στη βάση (χωρίς δραπανο) και τις βίδες που έχω βάλει δεξιά αριστερά για στοπ θα τις αντικαταστήσω με ντιζα.
Τι λέτε;
View attachment 22436View attachment 22437
Ίσια είναι η πατούρα εσωτερικά Στέλιο. Όλο είναι στραβό όπως το βλέπεις γιατί δεν είναι βιδωμενο πουθενα. Απλά για να δω αν μπορώ να το φτιάξω το έκανα. Ωραία η ιδέα για τον εξολκεα. Κάτσε να έρθει το στάδιο για να μετρήσω τις αποστάσεις και να δω τι θα κόψω και τι θα ράψω...Στράτο, η βάση που πατεί το φυσίγγι πώς είναι ;; Κωνική ;;; Αν ναι, έχω τη γνώμη ότι είναι καλύτερα να φτιάξεις μια με επίπεδη πατούρα, κάπως σαν τις πατούρες που έχει η βάση της Lee load all. Γιατί σε κωνική βάση θέλει προσοχή να μην πάει λίγο στραβά το φυσίγγι (ήδη στις φωτογραφίες φαίνεται να έχει μια μικρή κλίση). Θα μου πείς, όταν κατέβει το 3ο στάδιο θα το φέρει στα ίσα του ... Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι απαραίτητη η κωνική βάση, αφού σ'αυτή τη φάση δεν περιστρέφεται το στροφείο.
Επίσης στην επίπεδη πατούρα μπορείς να φτιάξεις κι ένα ημικυκλικό "εξολκέα" που θα συγκρατεί το φυσίγγι όταν θα σηκώνεις μοχλό, όπως έχει και η Lee στο τελικό στάδιο (πάτημα).
Πολύ ωραίο οπτικά,σε τι έχεις δεί διαφορά φίλε Στράτο με την χρήση τρίτου σταδίου;;; λογικά το βύσμα σου θα είναι απάτητο έτσι;;πες μας δύο λόγια για αυτό.Καλησπέρα σας. Προσπάθησα να φτιάξω την πατέντα για το τρίτο στάδιο στη βάση δραπανου...αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν μπορεσα να κατεβάσω κάτω από 58,8 το ύψος στο τρίτο με τιποτα... Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το στάδιο αλλά έκανα λάθος. Μετά για να δω τι γίνεται το έβαλα στο κολονατο δραπανο και κατέβηκε στα 58,2 πανευκολα.
View attachment 22971
View attachment 22972
Κατάφερα επίσης να ρελιασω (με τη χρήση του τριτου σταδιου) με το bn2 special και z2m συγκεντρωτηρα χωρίς λακούβα....
Ωραιο!Χαμηλωσε το μαχαιρι ομως,κοβει πολυ!Καλησπέρα σας. Προσπάθησα να φτιάξω την πατέντα για το τρίτο στάδιο στη βάση δραπανου...αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν μπορεσα να κατεβάσω κάτω από 58,8 το ύψος στο τρίτο με τιποτα... Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το στάδιο αλλά έκανα λάθος. Μετά για να δω τι γίνεται το έβαλα στο κολονατο δραπανο και κατέβηκε στα 58,2 πανευκολα.
View attachment 22971
View attachment 22972
Κατάφερα επίσης να ρελιασω (με τη χρήση του τριτου σταδιου) με το bn2 special και z2m συγκεντρωτηρα χωρίς λακούβα....
Ωραιο!Χαμηλωσε το μαχαιρι ομως,κοβει πολυ!
Θειου,,,,σηκωμα θελει το μαχαιρι....οχι χαμηλωμα.![]()
Τεσπα..Το ιδιο λεμε.Χαραζει πολυ και βγαινει στο ρελι.
Σωστος!κανει και ''ζημια''.![]()
Άρη δεν έχω δει κάτι άλλο γιατί μόνο ένα φυσίγγι πρόλαβα και έκλεισα. Το μόνο που κατάφερα και δεν μπορούσα να κάνω πριν είναι να κλείσω με το bn2 special.Πολύ ωραίο οπτικά,σε τι έχεις δεί διαφορά φίλε Στράτο με την χρήση τρίτου σταδίου;;; λογικά το βύσμα σου θα είναι απάτητο έτσι;;πες μας δύο λόγια για αυτό.
Ωραιο!Χαμηλωσε το μαχαιρι ομως,κοβει πολυ!
Το παρακανα λίγο με το μαχαίρι και φαίνεται έχετε δίκιο.... είναι και ο κάλυκας 69,5 θα το διορθοσω την επόμενη φορα.Θειου,,,,σηκωμα θελει το μαχαιρι....οχι χαμηλωμα.![]()
Άρη δεν έχω δει κάτι άλλο γιατί μόνο ένα φυσίγγι πρόλαβα και έκλεισα. Το μόνο που κατάφερα και δεν μπορούσα να κάνω πριν είναι να κλείσω με το bn2 special.
Το βύσμα είναι πατημένο κανονικά....
View attachment 22996
Mbx36 1,95x38 n3 με z2m18.
Θα δείξει Νίκο....z2m και mb36 με τελικό ύψος στα 57,9.Δεν είμαι και σίγουρος αλλά θεωρητικά δεν πρέπει να είναι πολλά τα μπαρ.
Δεν το παίρνω ανάποδα Νίκο. Πολλά έχω διαβάσει για το τρίτο και εδώ και αλλου....μένει να διαπιστώσω και μόνος μου τι κάνει και τι οχι....ΒΡΕ φιλε , πηρες 3το σταδιο....και κλεινεις στα 57,9....τι νοημα εχει τοτε το 3το σταδιο ??
Μην το παρεις ''αναποδα''.....συζητηση κανουμε....
Το 3το σταδιο σου την δυνατοτητα να εχεις σταθερο σε αποδοση φυσιγγιο.....αλλα με τον τροπο
που κλεινεις....δεν θα το εχεις ποτέ...αυτη ειναι η ουσια...
Δεν το παίρνω ανάποδα Νίκο. Πολλά έχω διαβάσει για το τρίτο και εδώ και αλλου....μένει να διαπιστώσω και μόνος μου τι κάνει και τι οχι....
Είπαμε όμως ότι σου δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις σε πιο μεγάλο ελεύθερο χώρο και επειδή με τον ζ2μ ο ελεύθερος χώρος δεν είναι αυτός που "δείχνει" η μεζούρα θέλω να δω κάποια πραγματα... Δοκιμές λοιπόν και θα βγάλω συμπέρασμα όπως κάνουμε όλοι.
Αυτο που γαζωνειΟΚ.....Κανενα ''προβλημα''....ποιο απο τα δυο εχεις ....το απλο η αυτο που μαγκωνει ??