Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Θα σου προτεινω να ασχοληθεις με τα φυσιγγια σου το δραπανο σου τα ρελιαστα σου και τα οποια φυσιγγια σου!!!
Με το να ειρωνευσαι και να με προκαλεις , δεν κανεις τιποτε αλλο...... απο το φανερωνεις την παιδεία σου!!!! ;)
Καλο βραδυ να εχεις.
το αλλάζω,
όποτε επιθυμείς να πεις κάτι σοβαρό θα σε ακούσω με προσοχή . Θα σου προτείνω να μην ασχολείσαι με το δράπανο μου και τα ρελιαστά μου. Η παιδεία μου ξεβρακώνει, αυτό να το θυμάσαι.

Last edited:
Νομίζω έχουμε ξεφύγει από το θέμα μας και απλά μετράμε ποιός την έχει μεγαλύτερη η ποιός είναι και ποιος δεν ειναι?, όπως και σε άλλα θέματα. Καλό είναι οι (μεγαλύτεροι) και εμπειροτεροι να δείχνουν το καλό παράδειγμα και μια αυτοσυγκράτηση και να σεβαστούν και τους εαυτούς τους και τους υπόλοιπους που διαβαζουν.

ας συνεχίσει η κουβέντα για το δακτυλίδι της χαράς????
Για πες τι ειναι το δαχτυλιδι αυτο;;;;να μαθαινουμε κι εμεις οι πιο νεοι στην ιδιογομωση.... Για πιο λογο το χρησιμοποιεις; αν θες βεβαια...

το αλλάζω,
όποτε επιθυμείς να πεις κάτι σοβαρό θα σε ακούσω με προσοχή . Θα σου προτείνω να μην ασχολείσαι με το δράπανο μου και τα ρελιαστά μου. Η παιδεία μου ξεβρακώνει, αυτό να το θυμάσαι.

Μαλλον εκνευριστικες και εχασες τον ελεγχο. Ολη αυτη η ''παρελαση'' με τις φωτο αυτο μου λεει. Δεν με εντυπιωσιαζεις.....Δεν ασχοληθω αλλο μαζι σου.....οτι και να γραψεις......ακομα και αν με προσβαλεις....δεν
προσβαλλομαι απο ανθρωπους σαν και σενα!!!! Θα σε παρακαλεσω να μην μου ξανα στειλεις προσωπικο
μηνυμα .......γραφοντας μου αρλουμπες.....μαλλον εξ ιδιων κρινεις τα αλλοτρια.....Οσον αφορα την παιδεία σου
μονο και η λεξη ξεβρακωνει.....μου λεει οτι η παιδεία σου ειναι του κωλου!!!!!
Ζητω ΣΥΓΝΩΜΗ απο ολους για την φρασεολογια μου. Σταματω εδω , γιατι σεβομαι τα οσα γραφει ποιο πανω
ο Κωσταντινος .Καλο θα ηταν να κανεις και εσυ το ιδιο. Καλη μερα σου ευχομαι.

...δεν μπορείς να πεις βγάζω ωραιές φωτογραφίες.
Για πες τι ειναι το δαχτυλιδι αυτο;;;;να μαθαινουμε κι εμεις οι πιο νεοι στην ιδιογομωση.... Για πιο λογο το χρησιμοποιεις; αν θες βεβαια...
Το δακτυλιδι δουλεύει στα δράμια, για περισσότερες πληροφορίες στο site του idiogomosi http://www.idiogomosi.com/pages/posts/dachtylidi-reliasmatos-dramion-2373.php

ή μήπως τα πρωτότυπα?

...ας προσέχουμε τι γράφουμε. και αν δεν γνωρίζουμε ας μην γράφουμε.
Τι είναι αυτό το "γαρύφαλλο" ; .hair. .no.
Χωρίς κανένα ίχνος εντυπωσιασμού και καμία διάθεση να θίξω όλους τους "πεντασταδιακούς" , δες πως κλείνει σωστά ένα από τα πρώτα στάδια που ήρθαν στην Ελλάδα στα 14.5mm πάνω σε μια "ταπεινή" Mec , οι παλιοί θυμούνται και γνωρίζουν !! Φωτογρ. 1339.jpg

Φωτογρ. 1340.jpg

Φωτογρ. 1342.jpg

Παρατήρησε λοιπόν στο παρακάτω βίντεο στο 1:51 πως η κορυφαία Gamebore κλείνει με μια από τις ποιο γρήγορες μηχανές στον κόσμο , αυτού του τύπου , παράγοντας 15.000 φυσίγγια ανά ώρα με μόλις 3 στάδια , χάραξη , πάτημα , ρέλιασμα !!

Last edited:
ναι αλλά δεν μπορείς να πεις..βγάζω ωραίες φωτό.
............ πουθενά δεν έχω γράψει ότι κλείνω 14 χιλιοστά.

Last edited:

Στρατο το δαχτυλιδι στον καλυκα το βαζουμε για μην πεταει εξογκωματα ο καλυκας οταν ρελιαζουμε.
Στα ψιλα σκαγια δεν ειναι τοσο απαραιτητο..... στα βολια ομως 8βολα 10-12 βολα κτλ ειναι !!! ;)

Στρατο το δαχτυλιδι στον καλυκα το βαζουμε για μην πεταει εξογκωματα ο καλυκας οταν ρελιαζουμε.
Στα ψιλα σκαγια δεν ειναι τοσο απαραιτητο..... στα βολια ομως 8βολα 10-12 βολα κτλ ειναι !!! ;)
Το ειδα στο σαιτ. Απλα αναρωτιεμαι αν οντως δουλευει. Δεν εχω γεμισει 8βολα και 10βολα αλλα προφανως επειδη αφηνουν κενα τα βολια μεταξυ τους θα ειναι κ πιο ευκολο να κανουν εξογκωματα στα σημεια που ακουμπανε στα εσωτερικα τοιχωματα του καλυκα. Επισης σε μαλινη που γεμισα σε ρελι και το παρακανα στο σφιξιμο μου εκαναν εξογκοματα τα σκαγια
και γι αυτο ρωτησα. Ευχαριστω για την απαντηση σου.

Με χαλκό-μπρουτζο-σωληνα δε μπορούμε να κάνουμε κάτι παρομοιο;

Τι να σου τωρα.....ξερεις η δυσκολια ειναι στην ανοχη συνεργασιας καλυκα και δαχτυλιδιου.....πρειπει να μπαινει
εφαρμοστα ο καλυκας ( αδειος )....παιζεις με εκατοστα του χιλιοστου και οχι δεκατα.....Προσπαθησε .....εγω δεν
τα καταφερα. Τελικα μου τα εφτιαξε ο ΛΑΣΚΑΣ , απο ανοξειδωτο μεταλο και ησυχασα φιλε μου!!! :)

...δεν μπορείς να πεις βγάζω ωραιές φωτογραφίες.

Το δακτυλιδι δουλεύει στα δράμια, για περισσότερες πληροφορίες στο site του idiogomosi http://www.idiogomosi.com/pages/posts/dachtylidi-reliasmatos-dramion-2373.php

Αυτό το δαχτυλίδι που πωλείται; Στο σάιτ του ιδιογόμωση δεν βγάζω άκρη.
Μήπως γνωρίζει κάποιος τιμή;
Ευχαριστώ!

Το ειδα στο σαιτ. Απλα αναρωτιεμαι αν οντως δουλευει. Δεν εχω γεμισει 8βολα και 10βολα αλλα προφανως επειδη αφηνουν κενα τα βολια μεταξυ τους θα ειναι κ πιο ευκολο να κανουν εξογκωματα στα σημεια που ακουμπανε στα εσωτερικα τοιχωματα του καλυκα. Επισης σε μαλινη που γεμισα σε ρελι και το παρακανα στο σφιξιμο μου εκαναν εξογκοματα τα σκαγια
και γι αυτο ρωτησα. Ευχαριστω για την απαντηση σου.

Πρεπει να προσεξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Οταν εχει εξογκωματα ο καλυκας...μπορει να φρακαρει μεσα στον αυλο.....
με απροβλετα αποτελεσματα......τα ματια σου 1014 φιλε!!!

Αυτό το δαχτυλίδι που πωλείται; Στο σάιτ του ιδιογόμωση δεν βγάζω άκρη.
Μήπως γνωρίζει κάποιος τιμή;
Ευχαριστώ!

Μου εφτιαξε δυο τεμαχια. Ενα για 12/70 καλυκα και ενα ακομα για 12/76. Αν θυμαμαι καλα τα πληρωσα 25 ευρω
μαζι με το ΦΠΑ. Παρε ενα τηλεφωνο τον ΛΑΣΚΑ. μπορει να εχει σε στοκ.

Μου εφτιαξε δυο τεμαχια. Ενα για 12/70 καλυκα και ενα ακομα για 12/76. Αν θυμαμαι καλα τα πληρωσα 25 ευρω
μαζι με το ΦΠΑ. Παρε ενα τηλεφωνο τον ΛΑΣΚΑ. μπορει να εχει σε στοκ.
Ευχαριστώ!

Πρεπει να προσεξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Οταν εχει εξογκωματα ο καλυκας...μπορει να φρακαρει μεσα στον αυλο.....
με απροβλετα αποτελεσματα......τα ματια σου 1014 φιλε!!!

Δηλαδή τί μπορεί να γίνει;
Εμένα κάποια 9βολά μου απλά έκαναν εμπλοκή. Δηλαδή σφίνωσε ο κάλυκας στη θαλάμη, δεν μπήκε μέχρι μέσα και έτσι το κλείστρο δεν κλείδωσε, και άρα εμπλοκή.
Τί αλλο θα μπορούσε να γίνει;
Ευχαριστώ και πάλι.

Ευχαριστώ!

Δηλαδή τί μπορεί να γίνει;
Εμένα κάποια 9βολά μου απλά έκαναν εμπλοκή. Δηλαδή σφίνωσε ο κάλυκας στη θαλάμη, δεν μπήκε μέχρι μέσα και έτσι το κλείστρο δεν κλείδωσε, και άρα εμπλοκή.
Τί αλλο θα μπορούσε να γίνει;
Ευχαριστώ και πάλι.

Με ρωτας πραγματα που δεν ξερω να σου απαντησω. Τα δικα μου 8-10-12-15βολα κτλ. μπαινουν και βγαινουν
οπως τα απλα φυσιγγια....τα κλεινω παντα με δαχτυλιδι....τωρα τι να σου πω....σκεψου μονος σου....εαν φρακαρει
και παραλληλα κλεισει και το κλειστρο....τι θα γινει στην πυροδοτηση?? Εγω δεν θελω να το σκεπτομαι.....

....σκεψου μονος σου....εαν φρακαρει
και παραλληλα κλεισει και το κλειστρο....τι θα γινει στην πυροδοτηση?? Εγω δεν θελω να το σκεπτομαι.....

Αν φρακάρει, δεν κλείνει το κλείστρο. Αν το κλείστρο έχει κλειδώσει, το φυσίγγι έχει μπει κανονικά στη θαλάμη.
Στην πυροδότηση θα φύγουν τα δράμια κανονικά στην πορεία τους. Μετά ο εξωλκέας θα αποβάλλει τον ριγμένο κάλυκα.

Το μόνο πρόβλημα που εγώ μπορώ να σκεφτώ με τα βυζάκια στα δράμια είναι να γίνεται εμπλοκή.
Αλλά επειδή μπορεί να κάνω λάθος και κάποιος να ξέρει περισσότερα, το γράφω εδώ δημόσια ώστε αν κάνω λάθος κάποιος να με διορθώσει.

Back