Μελισσοκομία


Όνομα
Δημητρης
Σε ακτίνα 3χιλ παίζει να υπάρχουν τίποτα κυψέλες στο Δρομοκαΐτειο πίσω.Παντως είναι ήρεμες,δεν ενοχλούν.


Περαστικες είναι σαν τις μέλισσες ρε .yelling.
Τα τρία χιλιόμετρα είναι θεωρητικα και πάντα σε ευθεια! Έχω κάνει μεταφορά αρκετά μακρύτερα από αυτή την απόσταση και την άλλη μέρα ειχαν επιστρέψει μερικές στις παλιές τους θεσεις! Δεν θα σε πειράξει μέλισσα μακριά από την κυψέλη της εκτός και αν την πιασεις!
 
Όνομα
Νίκος
Παιδες να ρωτησω κατι.....μην με παρεξηγησετε.......αν ''ακουστει'' ηλιθιο αυτο που θα ρωτησω....
Αλλα ειμαι ασχετος εντελως.
Πως και με τι τροπο νοθευουν το μελι ???
Επισεις εαν αγορασεις μελι με την κηρηθρα μαζι......υπαρχει περιπτωση να ειναι νοθευμενο ??

Αυτο που ακουω εδω....και δεν ξερω και κατα ποσο αληθευει.....παιρνουν φτηνο μελι απο την Τουρκια
και πουλανε για δικο τους....η το ανακατευουν με το ντοπιο...δεν ξερω....δεν εχω ιδεα...
Αυτο εννοουν νοθεια.....ή υπαρχουν και αλλοι τροποι ???:rolleyes:
 
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Άγγελος
Νίκο καλημέρα
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νοθεία.
Ένας από αυτούς είναι το καρμελοχρωμα,
άλλος με ανάμιξη δικό σου με εισαγωγής κατώτερης ποιότητα και πωλήσει σαν αυθεντικό.
Η κερήθρα αν είναι το μέλι από τάισμα με ζαχαρονερο ή βανίλιες ναι τους δεν είναι γνήσιο.
Έχει πολλούς τρόπους.
Το καλύτερο είναι να παίρνεις από κάποιον που ξέρεις και είναι σωστός επαγγελματίας.
 
Όνομα
Νίκος
Νίκο καλημέρα
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νοθεία.
Ένας από αυτούς είναι το καρμελοχρωμα,
άλλος με ανάμιξη δικό σου με εισαγωγής κατώτερης ποιότητα και πωλήσει σαν αυθεντικό.
Η κερήθρα αν είναι το μέλι από τάισμα με ζαχαρονερο ή βανίλιες ναι τους δεν είναι γνήσιο.
Έχει πολλούς τρόπους.
Το καλύτερο είναι να παίρνεις από κάποιον που ξέρεις και είναι σωστός επαγγελματίας.


ΟΚ. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση Αγγελε!!!! :)
 
Όνομα
Βάιος
Παιδες να ρωτησω κατι.....μην με παρεξηγησετε.......αν ''ακουστει'' ηλιθιο αυτο που θα ρωτησω....
Αλλα ειμαι ασχετος εντελως.
Πως και με τι τροπο νοθευουν το μελι ???
Επισεις εαν αγορασεις μελι με την κηρηθρα μαζι......υπαρχει περιπτωση να ειναι νοθευμενο ??

Αυτο που ακουω εδω....και δεν ξερω και κατα ποσο αληθευει.....παιρνουν φτηνο μελι απο την Τουρκια
και πουλανε για δικο τους....η το ανακατευουν με το ντοπιο...δεν ξερω....δεν εχω ιδεα...
Αυτο εννοουν νοθεια.....ή υπαρχουν και αλλοι τροποι ???:rolleyes:
και αν ο νοθευτης είναι μεγάλος μάγκας κάνει εισαγωγή από Κίνα είτε κακιστης ποιότητας μέλι ή διαφόρων ουσιών για νόθευση.... αλλά συνήθως είναι αυτά που σου είπε ο συνάδελφος παραπάνω.... α κ Επίσης αν κάποιος σ πει ότι το καλό το μέλι δεν κρυσταλλωνει ποτέ, τότε στριβε με τρόπο
 

Vasilis

Staff member
Περιοχή
Σλοβακία
Όνομα
Βασίλης
και αν ο νοθευτης είναι μεγάλος μάγκας κάνει εισαγωγή από Κίνα είτε κακιστης ποιότητας μέλι ή διαφόρων ουσιών για νόθευση.... αλλά συνήθως είναι αυτά που σου είπε ο συνάδελφος παραπάνω.... α κ Επίσης αν κάποιος σ πει ότι το καλό το μέλι δεν κρυσταλλωνει ποτέ, τότε στριβε με τρόπο
Βάιε να σε ρωτήσω κάτι για το κρστάλλωμα. Εγώ ξέρω ότι το κρυστάλλωμα έχει να κάνει με το είδος του μελιού και όχι με την ποιότητα του. Για παράδειγμα μου έχουν πει ότι το μέλι θυμαριού κρυσταλλώνει τον χειμώνα ενώ αυτό του πεύκου όχι. Τι ισχύει στην πραγματικότητα;
 
Όνομα
Νίκος
και αν ο νοθευτης είναι μεγάλος μάγκας κάνει εισαγωγή από Κίνα είτε κακιστης ποιότητας μέλι ή διαφόρων ουσιών για νόθευση.... αλλά συνήθως είναι αυτά που σου είπε ο συνάδελφος παραπάνω.... α κ Επίσης αν κάποιος σ πει ότι το καλό το μέλι δεν κρυσταλλωνει ποτέ, τότε στριβε με τρόπο

Σε ευχαριστω πολυ....χρησιμες πληροφοριες και συμβουλες!!! Να εισαι παντα καλα Βα'ι'ε!!! :)
 
Όνομα
Βάιος
Βάιε να σε ρωτήσω κάτι για το κρστάλλωμα. Εγώ ξέρω ότι το κρυστάλλωμα έχει να κάνει με το είδος του μελιού και όχι με την ποιότητα του. Για παράδειγμα μου έχουν πει ότι το μέλι θυμαριού κρυσταλλώνει τον χειμώνα ενώ αυτό του πεύκου όχι. Τι ισχύει στην πραγματικότητα;
κρυσταλλωνουν όλα! οι διαφορά είναι στο χρόνο που θα χρειαστεί το κάθε ένα πχ το ανθομελο αν θυμάμαι καλά θέλει το λιγότερο χρόνο κάπου 3-4 μήνες ... απο κει κ πέρα αν τα βάλεις στην αποθήκη στο χωριό το χειμώνα μην περιμένεις να μην παγώσει το οποιοδήποτε.... πέραν αυτών να έχεις υπόψη σου ότι δεν υπάρχει αυστηρός κανόνας γιατί παίζουν ρόλο οι κλιματολογικές συνθήκες από τόπο σε τόπο θερμοκρασια κλπ αλλά και η βλάστηση πάλι από τόπο σε τόπο γιατί δεν είναι όλα τα φυτά παντού τα ίδια οπότε επηρεάζεται το αποτέλεσμα... Για την ποιότητα που είπες, η γλυκόζη δεν νομίζω να παθαίνει κάτι
 
Περιοχή
Καλάβρυτα ή Βερολίνο
Όνομα
Theodoros
Βάιε να σε ρωτήσω κάτι για το κρστάλλωμα. Εγώ ξέρω ότι το κρυστάλλωμα έχει να κάνει με το είδος του μελιού και όχι με την ποιότητα του. Για παράδειγμα μου έχουν πει ότι το μέλι θυμαριού κρυσταλλώνει τον χειμώνα ενώ αυτό του πεύκου όχι. Τι ισχύει στην πραγματικότητα;
Μέλι που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία δεν κρυσταλλώνει. Με άλλα λόγια, όλα τα "φυσικά" μέλια κρυσταλλώνουν, άλλα πιο νωρίς (ανθόμελο), άλλα μετά πάροδο μεγαλύτερου χρόνου (πεύκο, μετά από χρόνια!)
 
Όνομα
Βάιος
Μέλι που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία δεν κρυσταλλώνει. Με άλλα λόγια, όλα τα "φυσικά" μέλια κρυσταλλώνουν, άλλα πιο νωρίς (ανθόμελο), άλλα μετά πάροδο μεγαλύτερου χρόνου (πεύκο, μετά από χρόνια!)
σαφώς! αλλά μιλάμε για μέλι χωρίς επεξεργασία... Ούτε θερμή ούτε ψυχρή
 
Περιοχή
Καλάβρυτα ή Βερολίνο
Όνομα
Theodoros
Διάβαζα τις προάλλες πως για το μέλι πεύκου μαζεύουν οι μέλισσες τα περιττώματα ενός παρασίτου γνωστού με το όνομα "εργάτης του πευκου" (mescalline hellenica gen), τα οποία περιττώματα είναι ζαχαρούχα.
Όπως θάλεγε και η μάνα μου: κάνουν το σκατό του[ς] παξιμάδι (σ'αυτή την περίπτωση, μέλι)
 
Όνομα
Βάιος
Διάβαζα τις προάλλες πως για το μέλι πεύκου μαζεύουν οι μέλισσες τα περιττώματα ενός παρασίτου γνωστού με το όνομα "εργάτης του πευκου" (mescalline hellenica gen), τα οποία περιττώματα είναι ζαχαρούχα.
Όπως θάλεγε και η μάνα μου: κάνουν το σκατό του[ς] παξιμάδι (σ'αυτή την περίπτωση, μέλι)
δεν είμαι σίγουρος αν είναι τα περιττώματα του εντόμου ή το έντομο "μολυνει" το δέντρο κ η μέλισσα εκμεταλλεύεται αυτή τη μόλυνση στο φλοιό... πάντως μεγάλο ποσοστό μελισσοκομων μαζί με τις κυψέλες κουβαλάνε κ το έντομο σε περιοχές με πεύκο
 
Όνομα
Δημητρης
δεν είμαι σίγουρος αν είναι τα περιττώματα του εντόμου ή το έντομο "μολυνει" το δέντρο κ η μέλισσα εκμεταλλεύεται αυτή τη μόλυνση στο φλοιό... πάντως μεγάλο ποσοστό μελισσοκομων μαζί με τις κυψέλες κουβαλάνε κ το έντομο σε περιοχές με πεύκο
Τα μέλια από κωνοφόρα είναι όλα από μελιτωματα. Δηλαδή προέρχονται από έντομα που προσβάλουν τα δέντρα και τρέφονται από τους χυμούς τους και εκκρίνουν αυτές τις ουσίες τις οποίες οι μέλισσες λαμβάνουν και τις επεξεργάζονται. Το πεύκο έχει το λεγόμενο εργάτη και μπορείτε εύκολα να το δείτε πάνω στο δεντρο. Είναι σαν μικρές τούφες από βαμβάκι στον κορμό και τα κλαδια. Το έλατο έχει πιο πολλά έντομα, τον κοριο, τις πράσινες αφιδες , την φούσκα και τέλος τον κόμπο που δίνει εξαιρετικό μελι. Μελιτωμα δίνει και η βελανιδιά που είναι φανταστικό σαν μέλι και καταμαυρο! Όσον αφορά την κρυσταλλωση όλα τα ανθομελα κρυσταλλωνουν γρηγορα. Το πεύκο αργα , εκτός και αν έχει και άλλες νομες μέσα οποτε θα "χοντρυνει " πιο γρηγορα. Το έλατο δεν κρυσταλλωνει σχεδόν ποτε. Έχω μέλι ελατου από το 2017 και δεν έχει κρυσταλλωσει. Απλά έχει γίνει σαν καραμελα! Τα μέλια στα σουπερμάρκετ δεν κρυσταλλωνουν γιατί έχουν υποστεί ραφιναρισμα. Αν θέλετε να κάνετε παλι μελι που έχει παγώσει ρευστό να το κάνετε σε μπεν μαρι και θεμοκρασιες νερού γύρω στους 40 βαθμους και όχι παραπάνω.
 

Vasilis

Staff member
Περιοχή
Σλοβακία
Όνομα
Βασίλης
Διάβαζα τις προάλλες πως για το μέλι πεύκου μαζεύουν οι μέλισσες τα περιττώματα ενός παρασίτου γνωστού με το όνομα "εργάτης του πευκου" (mescalline hellenica gen), τα οποία περιττώματα είναι ζαχαρούχα.
Όπως θάλεγε και η μάνα μου: κάνουν το σκατό του[ς] παξιμάδι (σ'αυτή την περίπτωση, μέλι)
Έτσι εξηγούνται πολλά! Είμαστε ότι τρώμε λένε άρα...η απάντηση στην αιώνια ερώτηση "τι σκατά είμαστε" είναι "σκατά παρασίτου που ζει σε πεύκα" .very funny.

Συγνώμη για το εκτός θέματος μήνυμα...
 
Όνομα
Δημητρης
Έτσι εξηγούνται πολλά! Είμαστε ότι τρώμε λένε άρα...η απάντηση στην αιώνια ερώτηση "τι σκατά είμαστε" είναι "σκατά παρασίτου που ζει σε πεύκα" .very funny.

Συγνώμη για το εκτός θέματος μήνυμα...
Βασίλη αν όλα τα σκατα ηταν σαν αυτά που παράγουν αυτά τα έντομα θα ήταν ευλογια!
 
Top