Λεϊσμανίαση (kala-azar)

Νεες αιματολογικες εξετάσεις σήμερα των οποιων τα αποτελέσματα ειναι απρόσμενα πολυ καλά.
Συνεχίζουμε ότι έπαιρνε ως τώρα που αφορούν τα νεφρά και την αντιβίωση για την ουρολοίμωξη. Ευτυχώς το αποτέλεσμα ως προς τα νεφρά είναι πλέον πολύ ευχάριστο, αλλά συνεχίζουμε με επιμονή και υπομονή γιατί ακόμη έχουμε δρόμο .
Το επόμενο δείγμα τόσο από αιματολογικές αλλά και από ούρα ,θα είναι στις τέσσερις Μαΐου και από κει και μετά που από ό,τι φαίνεται όλα θα είναι καλά θα καθοριστεί με τι φάρμακα θα ξεκινήσει η θεραπεία για το καλαζάρ

Νεες αιματολογικες εξετάσεις σήμερα των οποιων τα αποτελέσματα ειναι απρόσμενα πολυ καλά.
Συνεχίζουμε ότι έπαιρνε ως τώρα που αφορούν τα νεφρά και την αντιβίωση για την ουρολοίμωξη. Ευτυχώς το αποτέλεσμα ως προς τα νεφρά είναι πλέον πολύ ευχάριστο, αλλά συνεχίζουμε με επιμονή και υπομονή γιατί ακόμη έχουμε δρόμο .
Το επόμενο δείγμα τόσο από αιματολογικές αλλά και από ούρα ,θα είναι στις τέσσερις Μαΐου και από κει και μετά που από ό,τι φαίνεται όλα θα είναι καλά θα καθοριστεί με τι φάρμακα θα ξεκινήσει η θεραπεία για το καλαζάρ
Αντε μπράβο!

Περαστικα φιλε Δημητρη, παιδευτηκα και εγω τελη της κυνηγετικης περιοδου με την γριουλα μου.Δεν ειχε ορεξη ουτε ετρωγε.Μου χαλασε ολη η διαθεση και ολη η ορεξη για κυνηγι καθως δεν σκεφτομουν τιποτα περα απο το σκυλι.Τελικα η αυτοψια εδειξε πυομητρα, καρδια καμια βαλβιδα σωστη και καλαζαρ...Οταν μου ειπε οτι το σκυλι τελος κυνηγετικα δεν μπορω να σου κρυψω οτι δακρυσα...Ευθανασια ή θεραπεια αμεσα ή επεμβαση αλλα ηταν πολυ δυσκολο να ανταπεξελθει το σκυλι με αυτη τη καρδια και καταβεβλημενο...Τελοσπαντων, ευθανασια δεν θα του εκανα ποτε....Ξεκινησαμε θεραπεια.Πηγε πολυ καλα την ειχα αφησει κλινικη ποσες μερες αδειασε απο πυομητρα.Μετα νεες αιματολογικες εφτιαξε κατα πολυ και ευτυχως καλαζαρ δεν ειχαν πειραξει νεφρα.Σπιτι φσγητο νερο και τουφα μεσα στη ζεστη και εξω μονο για αναγκες.Το πως ετρωγε με χαροποιουσε ιδιαιτερα.Νεες εξετασεις δυναμωσε και στειρωση στα 10μισο και παραπανω π ειναι γιατι ενδεχομενως με νεα περιοδο θα ξαναεκανε πυομητρα και στενευαν τα περιθωρια.Τωρα 2 χαπακια καθε πρωι εφορου ζωης cardisure 10mg μισο και 1 soluric 300mg.Παει καλα και οσο παει!! Θα την βγαζω κανα καρτερακι χαλαρο απο νεα περιοδο...Μου στοιχησε παρα πολυ ψυχολογικα ολο αυτο και κυριως στο ακουσμα οτι τελος κυνηγετικα.Το σκυλι προεχει φυσικα και η υγεια του, αλλα απο την αλλη αν εχεις φαει με τα κουταλια τις κυνηγετικες εμπειριες-συγκινησεις μαζι του.Δεν μπορεις να τις περιγραψεις με κανεναν τροπο, οσο κυνηγος και να ειναι ο αλλος,που δεν μπορει να καταλαβει στο επακρο γιατι ειναι τοσα λεπτα ζητηματα και συναισθηματα κτλ πισω απο αυτα.Σου στοιχιζει και ποναει...
Τα συνολικα εξοδα ηταν αρκετα και κακως το αναφερω αλλα γι αυτο το σκυλι οσες ζωες να ζουσα θα τα εδινα διχως δευτερη σκεψη...

Χθες κάναμε για τριτη φορά εξετάσεις αιματολογικές και ούρων .
Η καλλιέργεια ουρων θέλει 5 μερες και η αντιβιωση για την ουρολοίμωξη που προήλθε απο το καλαζάρ ,σταματάει σήμερα.
Τώρα μου έστειλε ο γιατρος τις αιματολογικές που ειναι πολυ καλές και συγκεκριμένα μου λεει

ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

ΝΕΦΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΚ ΑΠΟ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ ΤΟ mILTEFORAN ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ

Το οτι τελικά δεν εχει προκληθεί βλάβη σε νεφρά και σε αλλο όργανο ,είναι το καλύτερο μεσα σε ολο αυτό το κακό που μας έτυχε .

Last edited:
Η καλλιεργεια ουρων θελει 5 μερες και η αντιβιωση για την ουρολοιμωξη που προηλθε απο το καλαζαρ ,σταματάει σημερα.
Τωρα μου εστειλε ο γιατρος τις αιματολογικες που ειναι πολυ καλες και συγκεκριμένα μου λεει

Το οτι τελικα δεν εχει προκληθει βλαβη σε νεφρα και σε αλλο όργανο ,ειναι το καλυτερο μεσω σε ολο αυτό το κακό που μας έτυχε .
Δύναμη ο μικρός!

Η καλλιέργεια ουρων θέλει 5 μερες και η αντιβιωση για την ουρολοίμωξη που προήλθε απο το καλαζάρ ,σταματάει σήμερα.
Τώρα μου έστειλε ο γιατρος τις αιματολογικές που ειναι πολυ καλές και συγκεκριμένα μου λεει

Το οτι τελικά δεν εχει προκληθεί βλάβη σε νεφρά και σε αλλο όργανο ,είναι το καλύτερο μεσα σε ολο αυτό το κακό που μας έτυχε .
Μπράβο...
Ότι καλύτερο...

Αφου τελικά δεν έχει πειραχτεί κάποιο όργανο και τελειώσαμε και με το θέμα της ουρολοίμωξης, ξεκινησε εδω και 5 μερες η "θεραπεία " για τη λεισμανίαση . Τελικά με το σιροπι milteforan. Κατά τα άλλα ο σκύλος είναι μία χαρά και η διάθεσή του και η διατροφή του μεγαλύτερο δικό έργο. Γενικά η εικόνα του είναι σαν να μην έχει απολύτως τίποτα
Υπομονή τώρα μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Iουνίου όπου θα έχουμε νέο κύκλο εξετάσεων.

Last edited:
Αφου τελικά δεν έχει πειραχτεί κάποιο όργανο και τελειώσαμε και με το θέμα της ουρολοίμωξης, ξεκινησαμε εδω και 5 μερες η "θεραπεία " για τη λεισμανιωση . Τελικά με το σιροπι milteforan. Κατά τα άλλα ο σκύλος είναι μία χαρά και η διάθεσή του και η διατροφή του μεγαλύτερο δικό έργο. Γενικά η εικόνα του είναι σαν να μην έχει απολύτως τίποτα
Υπομονή τώρα μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Iουνίου όπου θα έχουμε νέο κύκλο εξετάσεων.

Χίλια Μπράβο...

Χίλια Μπράβο...
Να δούμε ρε Τάσο, γιατίσίγουρα έχουμε δρόμο μπροστά μας . Ευτυχώς προς το παρόν που δεν έχουμε επιπλοκές οργανικές αλλά έχω μία ανησυχία να δω τι θα γίνει, γιατί το ποσοστό ήταν σε πολύ ψηλά επίπεδα

Να δούμε ρε Τάσο, γιατίσίγουρα έχουμε δρόμο μπροστά μας . Ευτυχώς προς το παρόν που δεν έχουμε επιπλοκές οργανικές αλλά έχω μία ανησυχία να δω τι θα γίνει, γιατί το ποσοστό ήταν σε πολύ ψηλά επίπεδα
Αφού δεν έχουν πειραχτεί όργανα, νεφρά, ουρολοιμωξεις κτλ, θα ζήσετε με το milteforan...
Μακάρι να είναι μόνο αυτό ο κόπος σου...
Και το σκυλάκι θα είναι σαν να μην έχει τίποτα...
Μακάρι...

Αφου τελικά δεν έχει πειραχτεί κάποιο όργανο και τελειώσαμε και με το θέμα της ουρολοίμωξης, ξεκινησε εδω και 5 μερες η "θεραπεία " για τη λεισμανίαση . Τελικά με το σιροπι milteforan. Κατά τα άλλα ο σκύλος είναι μία χαρά και η διάθεσή του και η διατροφή του μεγαλύτερο δικό έργο. Γενικά η εικόνα του είναι σαν να μην έχει απολύτως τίποτα
Τι τον ταΐζεις (μάρκα).
Τώρα μεγάλωσες την μερίδα;

Τωρα τρώει ειδικη τροφη ως προς την πρωτεινη που μου εδωσε ο γιατρος μεχρι να πεσει τελειως η πρωτεϊνουρία.
Και καθε μερα μεχρι 2 αυγα

View attachment 97285
Πριν νοσήσει τι τον τάΐζες;
Από εκείνη πότε θα τον ξανα δώσεις;
Θα περιμένεις τις εξετάσεις;

Πριν νοσήσει τι τον τάΐζες;
Από εκείνη πότε θα τον ξανα δώσεις;
Θα περιμένεις τις εξετάσεις;
Πριν νοσήσει εδινα

https://www.pet4u.gr/primordial-dog-adult-chicken-and-salmon.html
Μου είπε ότι θα περιμενουμε οπως ειπα πιο πριν να πεσει η πρωτεινουρια και μαλλον τωρα που δεν εχει προβλημα με νεφρα θα μου πει για αλλη . Οποτε δεν ξερω ποσο θα τραβηξει
Τον κιμα τον απαγορευσε προς το παρον

Δημήτρη αρχικά σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Διαβάζοντας τη δική σου περιπέτεια (και του σκυλάκου σου) και με την κακή εμπειρία τη δική μου με τη σκυλίτσα μου λόγω καλαζάρ, έκανα ήδη στον μικρό (7 μηνών ) το εμβόλιο και φυσικά αμπούλα και κολλάρο.
Ελπίζω να την γλυτώσω...

Την Δευτέρα ανακαλύψαμε ότι και η γριούλα (13 ετών) σπριγκερινα μου έχει λεϊσμανίαση. Αρχίσαμε θεραπεία με Ζυλαπουρ και Milteforan που είναι πανάκριβο (200€).
Ειχε ανορεξία και λίγο ρίγος. Την πήγα στον γιατρό και έγινε εξέταση για λεϊσμανίαση με ειδικό αντιδραστήριο , κάτι σαν αυτό του κόβιτ. Όταν βγήκε θετικό κάναμε εξέταση αίματος και μετά από τέσσερις μέρες πήραμε αποτελέσματα που οδήγησαν στην παραπάνω θεραπεία. Τώρα με δύο ημερήσιες δόσεις Milteforan και πέντε μέρες Ζυλαπουρ η όρεξή της επανήλθε και αυτό είναι θετικό γιατί το Milteforan πρέπει να το παίρνει πάντα μέσα σε τροφή και όσο δεν είχε όρεξη αυτό ήταν πρόβλημα.
Όμως ρε παιδιά, πέραν της ανησυχίας για την σκυλίτσα, μου βγήκε και ανησυχία για μας. Το σκυλί το έχουμε μέσα στο σπίτι στην Θεσσαλονίκη με εντομοαπωθητικό κολάρο αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να το τσιμπήσει σκνιπα που μετά θα τσιμπήσει κι εμάς. Πολύ μικρή αλλά... υπάρχει.Ξέρει κανείς πόσο κινδυνεύουμε;

Όμως ρε παιδιά, πέραν της ανησυχίας για την σκυλίτσα, μου βγήκε και ανησυχία για μας.....Ξέρει κανείς πόσο κινδυνεύουμε;
Απο τι ξέρω δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο είτε γιατί αυτή η σκνίπα που μεταφέρει την λεισμανίαση δεν τσιμπά τον άνθρωπο είτε γιατί δεν μπορεί να την μεταφέρει στον άνθρωπο που τσιμπά ( δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς ισχύει)
Όμως....υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις που άνθρωπος μολύνθηκε.
Ένα περιστατικό συνέβει εδώ στο χωριό μας όπου μολύνθηκε ένας λαγοκυνηγός
Ταλαιπωρήθηκε πολύ αρχικά ως να βρούν τι είχε και μετά με την θεραπεία με συνεχείς μεταγγίσεις αίματος.
Γενικά με τόσα σκυλιά μολυσμένα αναμεσά μας θα είχε κολλήσει πολύς κόσμος αν ήταν έυκολο.

Την Δευτέρα ανακαλύψαμε ότι και η γριούλα (13 ετών) σπριγκερινα μου έχει λεϊσμανίαση. Αρχίσαμε θεραπεία με Ζυλαπουρ και Milteforan που είναι πανάκριβο (200€).
Ειχε ανορεξία και λίγο ρίγος. Την πήγα στον γιατρό και έγινε εξέταση για λεϊσμανίαση με ειδικό αντιδραστήριο , κάτι σαν αυτό του κόβιτ. Όταν βγήκε θετικό κάναμε εξέταση αίματος και μετά από τέσσερις μέρες πήραμε αποτελέσματα που οδήγησαν στην παραπάνω θεραπεία. Τώρα με δύο ημερήσιες δόσεις Milteforan και πέντε μέρες Ζυλαπουρ η όρεξή της επανήλθε και αυτό είναι θετικό γιατί το Milteforan πρέπει να το παίρνει πάντα μέσα σε τροφή και όσο δεν είχε όρεξη αυτό ήταν πρόβλημα.
Όμως ρε παιδιά, πέραν της ανησυχίας για την σκυλίτσα, μου βγήκε και ανησυχία για μας. Το σκυλί το έχουμε μέσα στο σπίτι στην Θεσσαλονίκη με εντομοαπωθητικό κολάρο αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να το τσιμπήσει σκνιπα που μετά θα τσιμπήσει κι εμάς. Πολύ μικρή αλλά... υπάρχει.Ξέρει κανείς πόσο κινδυνεύουμε;
μην φωβασε φιλεμου δεν πρωκητε να υπαρξη πρωβλημα με εσας ,,και η δικιαμου ειναι θετικη στην λισμανια την κανω θεραπια με ζιλαπουρ εδω και 2 χρονια η ποιντερινα ειναι καλααα και γαζωνη στο βουνο,, τι να κανουμεε ετσι ειναι με τα κολο κολοκουνουπα και της σκυπεςςςς,,,κανουμε τα παντα επανω στα σκυλακιαμας με εμβολια κτλλλ και παλι κολανεεεεε,,ειναι να μην σου τυχη το λαχειοοοοο .hair. ,,σημερα φυτεψα και 2 συτρονελες δυπλα στα σκυλακιαμου που θεωρουντε απωθητικες στα κουνουπια και σκνυπα,,,,ειναι μην σου λαχηηηη φιλεμου κυρμητσοοοοοο;)

Έχουμε φτάσει στην 26η μέρα της θεραπείας με milteforan την οποία και διακόπτουμε από σήμερα.
Ο σκύλος μετά από 17 μέρες που παίρνει το μιλταφοράν και ενώ όλα ήταν καλά με τα νεφρά του και τα όργανα του ,άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα με τη διατροφή και σιγά-σιγά να γίνεται αρκετά υποτονικός και να δείχνει κουρασμένος. Μετά από σειρά εξετάσεων είδαμε ότι παρουσιάστηκε πάλι υποτροπή στα νεφρά,προστεθηκε ξανά το pronefra και αρχίσαμε προληπτικά και αντιβίωση μέχρι να βγει η καλλιέργεια ούρων, η οποία αφού τελικά βγήκε χθες έδειξε ότι ο σκύλος έχει πάθει πάλι ουρολοίμωξη και χρειάζεται πιο ισχυρή αντιβίωση. Οπότε δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή η θεραπεία του καλαζάρ αλλά αυτό που προέχει είναι να αποφύγουμε παρατράγουδα με τα νεφρά και γενικότερα να αποκατασταθεί η καλή κατάσταση του σκύλου.
Γυρίζοντας από τη βόλτα είναι μικρή και σύντομη πεσμένος και χωρίς όρεξη για φαγητό. Αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα γιατί πρέπει να πάρει αρκετά χάπια και σιρόπια. Πέρα από την ξηρά τροφή που μου έδωσε ο γιατρός τώρα αρχίζει να κόβει και το κοτόπουλο που ήταν το μόνο που έτρωγε εδώ και δύο εβδομάδες .
Πέρα από όλα αυτά σήμερα κλείνουμε και μία βδομάδα που κάθε πρωί και βράδυ του βάζω με πεταλούδα υποδόρια από 150 ml φυσιολογικό ορό.
Το πλάνο έχει ξανά εξετάσεις την επόμενη παρασκευή με την ελπίδα ότι θα έχει υποχωρήσει η ουρολοίμωξη και θα δείξει αλλαγή στη διάθεση του.
Η αντιβίωση θα συνεχίσει 15 μέρες από σήμερα . Αν μετα όλα είναι καλά θα μιλήσουμε ξανά για τη θεραπεία του καλαζάρ και αυτή τη φορά θα πάμε στο ενέσιμο . Για 4 εβδομάδες που θα διαρκέσει η θεραπεία, θα πρέπει κάθε εβδομάδα να κάνουμε και αιματολογικές εξετάσεις και αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι 20 Ιουλίου θα είμαστε αναγκαστικά Αθήνα .
Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι να πάει ο σκύλος καλά να ξεπεράσει όσο γίνεται το πρόβλημα .
Ελπιζω να μπορέσουμε να αποζημιωθούμε ,οσο υα μπορουμε ,από τον Οκτώβριο και μετά.

Έχουμε φτάσει στην 26η μέρα της θεραπείας με milteforan την οποία και διακόπτουμε από σήμερα.
Ο σκύλος μετά από 17 μέρες που παίρνει το μιλταφοράν και ενώ όλα ήταν καλά με τα νεφρά του και τα όργανα του ,άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα με τη διατροφή και σιγά-σιγά να γίνεται αρκετά υποτονικός και να δείχνει κουρασμένος. Μετά από σειρά εξετάσεων είδαμε ότι παρουσιάστηκε πάλι υποτροπή στα νεφρά,προστεθηκε ξανά το pronefra και αρχίσαμε προληπτικά και αντιβίωση μέχρι να βγει η καλλιέργεια ούρων, η οποία αφού τελικά βγήκε χθες έδειξε ότι ο σκύλος έχει πάθει πάλι ουρολοίμωξη και χρειάζεται πιο ισχυρή αντιβίωση. Οπότε δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή η θεραπεία του καλαζάρ αλλά αυτό που προέχει είναι να αποφύγουμε παρατράγουδα με τα νεφρά και γενικότερα να αποκατασταθεί η καλή κατάσταση του σκύλου.
Γυρίζοντας από τη βόλτα είναι μικρή και σύντομη πεσμένος και χωρίς όρεξη για φαγητό. Αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα γιατί πρέπει να πάρει αρκετά χάπια και σιρόπια. Πέρα από την ξηρά τροφή που μου έδωσε ο γιατρός τώρα αρχίζει να κόβει και το κοτόπουλο που ήταν το μόνο που έτρωγε εδώ και δύο εβδομάδες .
Πέρα από όλα αυτά σήμερα κλείνουμε και μία βδομάδα που κάθε πρωί και βράδυ του βάζω με πεταλούδα υποδόρια από 150 ml φυσιολογικό ορό.
Το πλάνο έχει ξανά εξετάσεις την επόμενη παρασκευή με την ελπίδα ότι θα έχει υποχωρήσει η ουρολοίμωξη και θα δείξει αλλαγή στη διάθεση του.
Η αντιβίωση θα συνεχίσει 15 μέρες από σήμερα . Αν μετα όλα είναι καλά θα μιλήσουμε ξανά για τη θεραπεία του καλαζάρ και αυτή τη φορά θα πάμε στο ενέσιμο . Για 4 εβδομάδες που θα διαρκέσει η θεραπεία, θα πρέπει κάθε εβδομάδα να κάνουμε και αιματολογικές εξετάσεις και αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι 20 Ιουλίου θα είμαστε αναγκαστικά Αθήνα .
Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι να πάει ο σκύλος καλά να ξεπεράσει όσο γίνεται το πρόβλημα .
Ελπιζω να μπορέσουμε να αποζημιωθούμε ,οσο υα μπορουμε ,από τον Οκτώβριο και μετά.
Υπομονή μιτσο και γρήγορα στα βουνά και στα μέρη που αγαπάτε

Back