Μέσα σε άλλα δυσάρεστα θέματα τελευταία, χτες προστέθηκε και το μπηγκλακι μου. Πήγαμε στο γιατρό για πρόβλημα στο λαιμό και πεσμένη διάθεση και φύγαμε με διάγνωση καλαζάρ. Μετά από αυτό χάθηκε και η δική μου η διάθεση και μου έχουν βγει τα μάτια από χθες να διαβάζω και να ψάχνω.
Από το διπλό τεστ καλαζάρ-ερλιχιωσης που έκανε βγήκε θετική σε καλαζάρ περίπου σε 1/400 όπως το εκτίμησε εμπειρικά ο γιατρός. Έχει τη σπλαχνικη μορφή και είναι σε αρχικό στάδιο καθώς δε φαίνεται να έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό ακόμα τα νεφρά της.
Ξεκινησε σήμερα augmentin για να αντιμετωπίσουμε την μόλυνση που την ταλαιπωρεί στο λαιμό και zylapour για να βοηθηθεί έναντι του καλαζάρ. Σε δέκα μέρες που θα αντιμετωπιστεί η μόλυνση θα ξεκινήσουμε τη θεραπεία με το milteforan.
Όταν είδα το κόστος του έπαθα ένα μικρό σοκ αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να τη βοηθήσουμε. Στα δώδεκα κιλά της Ίριδας δεν ξέρω αν θα φτάσουν οριακά τα 30ml ή θα χρειαστεί τα 60. Θα μιλήσω με τον κτηνίατρο. Διάβασα για παραγγελία από Ισπανία σε καλύτερες τιμές μέχρι και 40%. Θα τα ψάξω τις επόμενες μέρες.
Η ασθένεια είναι τόσο διαδεδομένη όπως διάβασα και μου είπε και ο γιατρός που πάνω από τα μισά σκυλιά, (διάβασα και για ποσοστά 80%) είτε νοσησαν και ανέπτυξαν ανοσία είτε νοσούν συμπτωματικά ή ασυμπτωματικά. Θα ήθελα να ακούσω συμβουλές από όσους το αντιμετώπισαν και σίγουρα να προτείνουν φτηνότερα σημεία πώλησης φαρμάκων. (Ήδη διάβασα για ένα Κτηνιατρικό φαρμακείο στην Ιερά οδό.)