Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
άρα τα ίδια λέμε.................. χεχεχε
Τα αυτονόητα κάποιες φορές η κοινή γνώμη δεν τα αποδέχεται!
Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η πρόθεση σκοτώνει, ενώ το μέσον μπορεί να είναι οτιδήποτε!
Η οπλοφοβία της κοινής γνώμης σε μεγάλο βαθμό προέρχεται από άγνοια και προπαγάνδα που "πιάνει" λόγω άγνοιας!

... Χάζευα πολλά χρόνια πριν, τον παππού της μητέρας μου, συμμάζευε σε ένα ταγάρι σκάγια, κουρελάκια, μαύρη μπαρούτι! (λαγοκυνηγός)
Τι είναι αυτό παππού;
μπαρούτι! ... αυτό το φοβάται και ο Θεός και ο διάβολος!!!

Όχι!

Μπορείς να κυνηγάς με δανεικό όπλο! Απλά χρειάζεσαι μια βεβαίωση από το ΑΤ ότι μπορείς να κατέχεις όπλο!

Μπορείς να την βρείς εδώ!
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1187&Itemid=131&lang=

Δυστηχώς κάποιοι είναι αμαθείς....και δεν ξέρουν ούτε τα στοιχειώδη....και απλά γελάνε!

"Περαιτέρω συνάγεται οτι είναι δυνατόν να χορηγηθεί άδεια θήρας σε πρόσωπο, που δεν είναι κάτοχος κυνηγετικού όπλου, το οποίο όμως δικαιούται να θηρεύει με κυνηγετικό όπλο που του παραχωρήθηκε από έτερο πρόσωπο που το κατέχει νομίμως."
http://kynigos.net.gr/minagric/police/deltia-katoxis.html

Δεν αναφέρομαι σε εσένα!
Σίγουρα ξέρω τη διαδικασία πώς γίνεται..
Αλλά όπως έχεις πει καί εσύ μην παίρνεις μία φράση.
Αυτό πού λέω είναι ότι αν με την διαδικασία στο να πάρεις όπλο είναι πολύπλοκη είναι λίγοι εκείνοι πού θά βγάζουν άδεια στο τέλος..
Δηλαδή θα φτάσουμε στο σημείο όταν μεγαλώσει ο γιός μου καί δεν κυνηγάω για τον χψ λόγο, (άρα δεν θα έχω άδεια θήρας,άρα δεν θα έχω καί όπλο) να μήν βγάλει και τό παιδί άδεια θήρας γιατί θα είναι δύσκολο και διαδικαστικό στο να αποκτήσει όπλο.

Κάπου διάβασα σήμερα ότι θα γίνει ψηφοφορία στη ευρωβουλή για την καθολική ή όχι χρήση ατσάλινων σκαγίων.....ελπίζω να μην περάσει αυτό το όραμα. Και να δούμε φυσικά τι θα ψηφίσουν τα δικά μας τα αλάνια!!!

Ας ρωτήσουμε τον κτηνοτροφο φίλο μου που έχει τα ζώα του στα 1700 μέτρα υψόμετρο, εδώ στον τόπο μου, δεν είναι κυνηγός, δεν το γουστάρει το κυνήγι. Έχει όμως το όπλο πάντα μέσα στην καλύβα.. Ναι, έχει πάρει τον νόμο στα χέρια του για τα αγριμια τις νύχτες .. Που πέρυσι η αρκούδα κ οι λύκοι του έκοψαν εκατό κ βάλε ζώα - περιουσία.. Αυτή είναι η Ελλάδα εκτός πόλης, αυτή ήταν πάντα κ αυτή θέλω να παραμείνει γιατί αυτόν τον τσομπανο κανείς δεν τον στηρίζει παρα μονο τα ποιμενικα του σκυλιά κ το τουφεκι του.. Όλες οι άλλες κουβέντες είναι για μένα απο κόσμο που δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται πέρα απο μια μεγαλουπολη..
Τα είπες ολα και με πρόλαβες!
Αυτό.

Όλοι οι κυνηγοί θα έπρεπε σαν διαμαρτυρία να βγουν εξω με τα σκυλιά και με κυνηγετικη ενδυμασία για να δείξουν ότι έχουν δικαίωμα να είναι {μαζεμενοι}στην πολη αλλά όχι στο βουνό ατομικά Τηρώντας φυσικά τα μέτρα προστασιας covid
Αυτό που λες είναι το ιδανικό να γίνει,μετά το πέρας της καραντίνας, να μη μπορούν να μας μπουζουριάσουν....;)
Τώρα αν γίνει, θα φτάσει η 300άρα στν Όλυμπο και θα γελάνε και οι 12 θεοί παρέα και ο Άδης από τν κάτω κόσμο.;)

Κάπου διάβασα σήμερα ότι θα γίνει ψηφοφορία στη ευρωβουλή για την καθολική ή όχι χρήση ατσάλινων σκαγίων.....ελπίζω να μην περάσει αυτό το όραμα. Και να δούμε φυσικά τι θα ψηφίσουν τα δικά μας τα αλάνια!!!
Άσε θα καθαρίσει κ εδώ η καραφλή μουσίτσα: Γεώργιος Τηνκατσαμετηβάρκας......

ολα τα ευχαριστα αυτον τον μηνα τα ακουμε .big smile.

Απογοήτευση και μόνο. Από την μία ή απαγόρευση, από την άλλη η Ηγεσία με τα συνεχή ατοπήματα, πως μετά να στηρίξει ο κυνηγος την ΚΣΕ και τις ΚΟ? Απλά διώχνουν τους κυνηγούς και αυτό θα το πληρώσουν... Δεν είναι δυνατόν να λέει ο πρόεδρος της ΚΟΣΕ, ότι μόνο οι κυνηγοί επιτρέπεται να κατέχουν όπλα, υπάρχουν συλλέκτες, υπάρχουν κληρονόμοι που τα έχουν κειμήλια, υπάρχουν κυνηγοί που για διάφορους λόγους δεν έχουν την δυνατότητα να εκδοσουν άδεια, τι δουλειά έχει ο Σταθοπουλος? Οι άδειες κατοχής εκδίδονται από την αστυνομία δεν εκδίδονται από την ΚΣΕ.. Ας ψάξουν να βρουν τα αδηλωτα όπλα και να τα κατασχεσουν.
Αυτοί ρίχνουν ταφόπλακα στο κυνήγι και θα το πληρώσουν. Εχουν κάνει τραγικά λαθη και δε νομίζω ότι αν τελικά αναγκαστεί ο κόσμος να εκδόσει άδεια κυνηγίου για να κατέχει όπλο, θα τους προτιμήσει, δεν υπάρχουν μόνο οι συνεργαζομενοι σύλλογοι με την ΚΣΕ που εκδίδουν άδειες, υπάρχει και το Δασαρχείο, και ας αφήσουν την καραμέλα, ότι θα χαθεί το ελεύθερο κυνήγι αν δεν τους στηρίζουμε, γιατί οι ίδιες οι κινήσεις τους είναι που καταστρέφουν το κυνηγι

Δυστυχως, με τετοιου ειδους σκεπτικα, σιγουρα το ελευθερο κυνηγι καποια στιγμη θα τελειωσει.
Για ολα φταινε οι Συλλογοι, οι Κυνηγετικες Ομοσπονδιες, η Κυνηγετικη Συνομοσπονδια....????????
Δεν κανουν τιποτα ολοι αυτοι?????
Εκ του καναπε και του πληκτρολογιου η κριτικη και οι "διαπιστωσεις"??????
Ε, λοιπον, οσοι νομιζουν οτι τα συλλογικα οργανα δεν προσφερουν απολυτως τιποτα, οτι κανουν μονο κακο στην κυνηγετικη ενασχοληση, κατασπαταλησαν τα χρηματατων κυνηγων, διελυσαν το κυνηγι και δεν ξερω τι αλλο σκεπτικο εχουν, ας απομακρυνθουν απ τις οργανωσεις και ας πανε δασαρχεια ή οπου αλλου νομιζουν οτι θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα..για αυτους......

Και βέβαια θα κάνουμε κριτική από τον καναπέ, έχουμε το δικαίωμα. Άλλωστε έχουμε εκλεγμένα όργανα για να μην κάνουν κριτική από τον καναπέ. Ψηφίζουμε και εκλεγουμε αντιπροσώπους για να διεκδικούν τα κεκτημένα μας... Το να κόβουν πίτες και να κάνουν αρχαιρεσίες μια στο τόσο δεν μου λέει κάτι. Κυνήγι δεν σημαίνει μόνο παίρνω ένα όπλο και βγαίνω στο βουνό. Αυτοί πρέπει να βρουν τρόπους ώστε να προσελκύσουν τους κυνηγούς και να τους φέρουν πιο κοντά στους συλλόγους και να κάνουν πράγματα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν σύλλογοι που δεν κάνουν δουλειά, όμως ο κυνηγος δεν προβάλλεται όπως πρέπει και όσο πρεπει στην πολιτεία.
Και τελικά σύμφωνα με αυτά που λέει η ΚΣΕ, αποδεικνύεται ότι το μόνο που τους νοιάζει, είναι τα φράγκα. Γιατί να αναγκάσει εμένα που έχω όπλα κειμήλια να βγάλω άδεια ενώ δεν κυνηγάω, η που αυτή την στιγμή δεν μου περισσεύουν τα χρήματα για να πάω για κυνήγι? Αυτό ποιον εξυπηρετεί? Μόνο το ταμείο της ΚΣΕ φυσικά. Άρα ναι θα πάω η στον σκοπευτικο σύλλογο η στο δασαρχείο που είναι πιο φθηνά. Δεν μου αρέσουν οι κουτό πονηριές, ούτε να παίζουν με την νοημοσύνη μου. Αν έχουν οικονομικά προβλήματα ας βρούνε λύσεις. Αυτή είναι η δουλειά τους. Τα νταβατζηλικια δεν τα γουστάρω

και για να καταλάβετε το σκεπτικό της ΚΣΕ , και πως γίνονται τα πράγματα γενικώς , θα σας μεταφέρω αυτούσια τι είπε ο πρόεδρος της ΣΚΟΕ σε συνομιλία στην οποία ήμουν παρών .
Το άκουσα ο ίδιος , δεν μου το είπε ο ξάδερφος του κολλητού της γκόμενας του φίλου που πάμε κυνήγι, αν καταλάβατε τι λέω .............

Είμαστε Ασπρόπυργο σε αγώνα και μιλάει ο πρόεδρος της ΣΚΟΕ και σε ερώτηση ενός γιατί η ΣΚΟΕ δεν αφήνει τους κυνηγούς να έρχονται στα σκοπευτήρια αλλά ζητάει σκοπευτική ταυτότητα , απήντησε.

"Εμείς προτείναμε στην ΚΣΕ να δώσουν , όσοι θέλουν από τους κυνηγούς να έρχονται στο σκοπευτήριο για προπόνηση όχι για αγώνες , ένα μικρό συμβολικό ποσό στην ανανέωση κάθε άδειας το οποίο να αποδίδεται στην ΣΚΟΕ .
Μιλάμε γιά ένα ποσό της τάξης 5-10 ευρώ , αλλά η ΚΣΕ δεν το δέχθηκε."

Τώρα αν αυτό είναι αλήθεια ελέγχεται , αλλά το ότι το είπε το είπε , γιατί το άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά .

έχετε να πείτε κάτι .................

Δυστυχως, με τετοιου ειδους σκεπτικα, σιγουρα το ελευθερο κυνηγι καποια στιγμη θα τελειωσει.
Για ολα φταινε οι Συλλογοι, οι Κυνηγετικες Ομοσπονδιες, η Κυνηγετικη Συνομοσπονδια....????????
Δεν κανουν τιποτα ολοι αυτοι?????
Εκ του καναπε και του πληκτρολογιου η κριτικη και οι "διαπιστωσεις"??????
Ε, λοιπον, οσοι νομιζουν οτι τα συλλογικα οργανα δεν προσφερουν απολυτως τιποτα, οτι κανουν μονο κακο στην κυνηγετικη ενασχοληση, κατασπαταλησαν τα χρηματατων κυνηγων, διελυσαν το κυνηγι και δεν ξερω τι αλλο σκεπτικο εχουν, ας απομακρυνθουν απ τις οργανωσεις και ας πανε δασαρχεια ή οπου αλλου νομιζουν οτι θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα..για αυτους......
Όταν ξοδεύουν 400.000 € για δημόσιες σχέσεις ....ε ναι κατασπαταλουν άσκοπα τα χρήματα των κυνηγών!!! Δεν υπάρχει δικαιολογία.....γιατί προς όφελος τον κυνηγών δεν κάναν τίποτα. Απλά πράγματα. Και να είσαι σίγουρος αν απομακρυνθούν οι δυσαρεστημένοι....δεν θα μείνει κανείς!!! Ακόμη και ο Αραμπατζης με τον Σταθόπουλο θα φυγουν,

Status
Not open for further replies.
Back