"Κοντακίαση"

εκανα μια ερωτηση σε ένα άλλο τοπικ , τι δεν μπορουν να προσφερουν τα ρυθμιζόμενα κοντακια εκτος απο το πιτς την λαβη το καταλληλο μηκος , ο Γιαννης απαντησε και το παχος χτενιου , πολύ σωστα , εχει καποιος άλλος φιλος καποια άλλη γνωμη ?και δευτερη ερωτηση , ποια είναι η σωστη σειρα , κοντακι και μετα τεχνικη η πρωτα τεχνικη και μετα κοντακι ????
 
Ο Γιαννης σε αλλο ποστ εκανε μια σωστη επισημανση. Κοντακι και τεχνικη, κοντα σε δασκαλο, σε βαζουν στις σωστες βασεις. Και πολλες προπονησεις στο σπιτι θα προσθετα εγω, οταν βαλεις τις σωστες βασεις
 
εκανα μια ερωτηση σε ένα άλλο τοπικ , τι δεν μπορουν να προσφερουν τα ρυθμιζόμενα κοντακια εκτος απο το πιτς την λαβη το καταλληλο μηκος , ο Γιαννης απαντησε και το παχος χτενιου , πολύ σωστα , εχει καποιος άλλος φιλος καποια άλλη γνωμη ?και δευτερη ερωτηση , ποια είναι η σωστη σειρα , κοντακι και μετα τεχνικη η πρωτα τεχνικη και μετα κοντακι ????
Πρωτα το κοντακι και μετα η τεχνικη...αν οι καννες δεν ειναι ταυτισμενες με το κυριαρχο τι τεχνικη να εφαρμοσεις!
 
ετσι ακριβως είναι , το θεμελιο της οικοδομης που λεγεται σκοποβολή σε κινουμενο στοχο είναι το απολυτα ρυθμιζμενο κοντακι να στελνει τα σκαγια υπο οποιαδήποτε γωνια εκει που κοιτανε τα ματια του χειριστη του οπλου , το θεμα όμως μετα είναι η απολυτη και παντα ιδια επωμιση , αυτή μαθαίνεται σε δασκαλο σωστα , εχοντας λοιπον το κοντακι γαντι στο προσωπο μας και στο σωμα μας και κανοντας για ζέσταμα καμια 100αρια επωμισεις την ημερα με τον σωστο τροπο παντα μετα πηγαίνουμε να τελειοποιησουμε την τεχνκη μας , τι τεχνικη να μαθουμε όταν το οπλο ριχνει ένα μετρο αριστερα και ψηλα και όταν την μια φορα επωμιζουμε στον ωμο μια στο μπρατσο και μια στην κλειδα ????
 
Πιο πολυ οι τραπαδοροι την κολλανε
οι τραπαδοροι φιλε επειδή ριχνουν ακομα και σε 50-60 μετρα αποσταση εχουν απολυτη αναγκη το τελειο κοντακι , στο σκητ οι τουφεκιες είναι το μεγιστο στα 25 μετρα , η αποκλιση της τουφεκιας καλύπτεται από το κυκλο της κατανομης κα από τα σκητ χωνια τσοκ , αν και ξερω σκηταδορους που βλεπουν το βραδυ εφιαλτες με χτενι και πιτς , ολοι οι κορυφαιοι ριχνουν με βαλεριανο ανατομικου στυλ κοντακια , απαριατητη τετοια λαβη στο σκητ για γρηγορο ανεβασμα , γιατι το σπορτινγκ δεν θελει κοντακι λειζερ ???
 
Κοντακι-τεχνικη ειναι σχεση αμφιδρομη!
Εγραψα και σ'αλλο τοπικ τη σειρα που πιστευω οτι πρεπει να εχουν!Δεν σημαινει πως για να προηγηθει η τεχνικη,θα ξεκινησουμε πανω σ'ενα κοντακι οτι να 'ναι.
Αν ξεκιναμε στραβολαιμιαζοντας,σφιγμενοι,με πεταγματα του οπλου εμπρος και μετα μαζεμα και χασιμο της επαφης με το οπλο,ποιος θα μας "μετρησει"?Πανω σε ποια αφετηρια?Ποσες ειναι οι μεταβλητες?Θα τυπωνουν ολες οι τουφεκιες στο ιδιο σημειο του πινακα στα 12,5m?
Νομιζω, οτι για εναν αρχαριο,το τελευταιο που θα πρεπει να τον απασχολει ειναι ο στοχος.Πρεπει πρωτα να μαθει σωστα και επαναλαμβανομενα,το σωστο δεσιμο με το κοντακι.Με την αποκτηση μυικης μνημης.Με ενα κοντακι κοντα στα πιθανα του μετρα.Γιατι δεν ειναι σιγουρο πως εχοντας τον "στημενο"και ταιριαζοντας του το οποιο κοντακι,στην πραξη θα κανει το σωστο!Ταπεινη μου αποψη ειναι:
εμπεδομενη τεχνικη και φερσιμο του κοντακιου πανω μας.Σε περιπτωση κατασκευης κοντακιου,σε συμφωνια που θα χει προηγηθει με το μαστορα,
δοκιμες,δοκιμες και τυχον διορθωματα μεχρι να δεσει το γλυκο.
Ειναι κοστος αφ ενος και αφ εταιρου,μεγαλη απογοητευση αν δεν!
 
Γιατι δεν ειναι σιγουρο πως εχοντας τον "στημενο"και ταιριαζοντας του το οποιο κοντακι,στην πραξη θα κανει το σωστο!
εχεις απολυτο δικιο , ενα κοντακι τελειοποιείται στην πιστα και μονο εκει, αλλο το αγχος του βατηρα άλλη η επωμιση του αγωνα με 5 πιστολια πισω σου να παρακαλανε να κανεις λαθος και άλλη η επωμιση στο εργαστηριο χαλαρος και ανετος , άλλη η επωμιση όταν πεταγεται το θεριο η μπεκατσα και άλλη η επωμιση όταν καπνιζεις το τσιγαρο σου και πινεις το καφε σου με τον κοντακα , σιγα σιγα δενει το γλυκο
 
Το τι είναι, είναι εύκολο. Γιατί on όμως και όχι απλά cast? .xm.
πες μας τι είναι και ασε το on , δεν το θυμαμαμαι ακριβως σαν ορο , μπορει να είναι cast at the heel , cast at the toe , για μολογα λοιπον , τι είναι και που χρησιμευει να μαθουμε
 
Toe out λέγεται και είναι η κλίση (γωνία) που δημιουργείται αν στραφεί η κάτω γωνία του κοντακίου, προς τα δεξιά για τους επομιζοντες δεξιά και αριστερά για τους αριστερούς. Όσο μεγαλύτερο στήθος έχει κάποιος τόσο περισσότερο Toe out χρειάζεται, με τις γυναίκες να θέλουν το περισσότερο. Η γωνία του Toe out βοηθάει κάποιον που δεν μπορεί να ευθυγραμισει το όπλο, να γίνει πιο εύκολα. Ένας εύκολος τρόπος για να δούμε αν θέλουμε Toe out είναι να ξεβιδωσουμε την κάτω βίδα του πέλματος και να στριψουμε το πέλμα προς τα έξω.
 
Εχουν κατα βαση το σκοπο να διορθωνουν επικτητα κουσουρακια η ανατομικες ιδιαιτεροτητες!Πχ ενας δεξιοχειρας με ανεπτυγμενο μυικα στηθος θα χρειαστει πιθανοτατα toe out.κλιση της κατω μυτης του πελματος πιο πολυ προς τα δεξια.
Μπορει το cust of να ειναι 4mm και το toe out 10mm.Εντονοτερο μπορει να ειναι στο κοντακι με μαγουλο.
 
Back
Top