Κινητική Ενέργεια - Διάτρηση - Τραυματικό σοκ

Ρίχνεται με ότι θέλετε ,αλλά το 9αρακι μέχρι 40 μέτρα αν έχεις καλό φυσίγγι θερίζει όλα τα θηράματα πλην παπί.Απο κει και έπειτα χρειάζεται εμπειρία και πολλά φυσίγγια στην πράξη για να το καταλάβει κάποιος στο χαρτόνι είναι αδύνατον να καταλάβεις . Εγω και τις πέρδικες με 9 τις κυνηγάω ο κάθε ένας μπορεί να ρίχνει με ότι θέλει .

Ρίχνεται με ότι θέλετε ,αλλά το 9αρακι μέχρι 40 μέτρα αν έχεις καλό φυσίγγι θερίζει όλα τα θηράματα πλην παπί.Απο κει και έπειτα χρειάζεται εμπειρία και πολλά φυσίγγια στην πράξη για να το καταλάβει κάποιος στο χαρτόνι είναι αδύνατον να καταλάβεις . Εγω και τις πέρδικες με 9 τις κυνηγάω ο κάθε ένας μπορεί να ρίχνει με ότι θέλει .
Μήπως το κοιτάς ανάποδα και είναι #6 ; 😜

Με 9 μάλλινη μπεκάτσα‼️*μια φορά κ έναν καιρό πήραμε κ παπί με 3 φυσίγγια στα 15 μέτρα,βελτ.κυλινδρο‼️
Ένα καλό ν.6 παίρνει κ παπί ως τα 35+- μέτρα ,χωρίς παγωνιά‼️

Με 9 μάλλινη μπεκάτσα‼️*μια φορά κ έναν καιρό πήραμε κ παπί με 3 φυσίγγια στα 15 μέτρα,βελτ.κυλινδρο‼️
Ένα καλό ν.6 παίρνει κ παπί ως τα 35+- μέτρα ,χωρίς παγωνιά‼️
Ένα καλό 6 σκοτώνει το παπί με ότι καιρό να έχει στα 40 εύκολα αρκεί να το πετύχεις σημαντικό πράγμα γιατί οι περισσότεροι επειδή ρίχνουν αλλού φταίει το νούμερο σκαγιων .

Ένα καλό 6 σκοτώνει το παπί με ότι καιρό να έχει στα 40 εύκολα αρκεί να το πετύχεις σημαντικό πράγμα γιατί οι περισσότεροι επειδή ρίχνουν αλλού φταίει το νούμερο σκαγιων .
Με παγωνιά,θα σου ρίξει μια μουτζα με το δεξί φτερό Τζων‼️😆

15 μέτρα Τζον η ντουφέκια πάει μπάλα θα το πάρουν 30 σκακια νομίζεις δε θα το τρυπήσουν στα 15 μέτρα για ρίξε σε ένα βαρέλι στα 15 μέτρα με ότι τσοκ θέλεις και κοίτα αποτύπωση.
Δλδ εσύ θα πας με παγωνιά για παπί (πράσινο)με ν.6 κ 40 γρ.2* τσοκ❓ κ θα στοχεύεις στα 40 μέτρα❓που με την υποτείνουσα είναι τουλάχιστον 45❓good luck‼️

Δλδ εσύ θα πας με παγωνιά για παπί (πράσινο)με ν.6 κ 40 γρ.2* τσοκ❓ κ θα στοχεύεις στα 40 μέτρα❓που με την υποτείνουσα είναι τουλάχιστον 45❓good luck‼️
40γρ είναι πολλά με 32 ιδιογομωση τα βαρουσα νουμ 6 εγώ είχα τύχη αυτά δεν είχαν .

Η πρώτη μπεκάτσα που είχα βαρεσει όταν είχα ένα σεττερ (πίσω στα 2011) ήταν με Winchester universal v8. Την τουφεκισα στα 15m περίπου, και είχε αρπάξει 4-5 σκάγια. 3 στην κλείδωση της αριστερής φτερουγας και 1-2 στην κοιλιά. Είχε πέσει ζωντανή. Και αναρωτιέμαι, έστω ότι την πήραν περιφερειακά σκάγια, η απόσταση δεν είναι μικρή για να μην έχουν την απαραίτητη κινητική ενέργεια??
Υ. Γ η παραπάνω περιγραφή - ιστορία, είναι όλα τα λεφτά!!!👌👌 RESPECT!!!
Η μπεκάτσα κρατάει σκάγια στην κοιλιά...ιδιως αν ειναι και ψιλά Νο 9...Έχει τύχη φορές που η μπεκάτσα πήρε 2-3 σκάγια στην κοιλιά και έφυγε χωρίς να δώσει σημάδι ότι χτυπήθηκε...και στα 100 μετρα έκανε ένα γύρισμα λες και ξαναεκατσε...πήγαινε το σκυλί και την έφερνε νεκρή...
Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνηθως πέφτει μπρούμυτα με τις φτερούγες ανοιχτές...

Η μπεκάτσα κρατάει σκάγια στην κοιλιά...ιδιως αν ειναι και ψιλά Νο 9...Έχει τύχη φορές που η μπεκάτσα πήρε 2-3 σκάγια στην κοιλιά και έφυγε χωρίς να δώσει σημάδι ότι χτυπήθηκε...και στα 100 μετρα έκανε ένα γύρισμα λες και ξαναεκατσε...πήγαινε το σκυλί και την έφερνε νεκρή...
Όλα στην κοιλιά αντέχουν‼️εδώ ο άλλος ο καουμποιας, κόντεψε να βγάλει όλη τη σαιζόν με μια σφαίρα στην κοιλιά😆

Πολύ ενδιαφέρον!! Επειδή έχω ελάχιστες συναντήσεις με το συγκεκριμένο θήραμα, αυτό δεν το γνώριζα! Πολλοί μου έλεγαν ότι η μπεκάτσα είναι ευαίσθητο θήραμα και με ένα σκάγι πέφτει, αλλά προσωπικά δεν συμφωνώ!

Πολύ ενδιαφέρον!! Επειδή έχω ελάχιστες συναντήσεις με το συγκεκριμένο θήραμα, αυτό δεν το γνώριζα! Πολλοί μου έλεγαν ότι η μπεκάτσα είναι ευαίσθητο θήραμα και με ένα σκάγι πέφτει, αλλά προσωπικά δεν συμφωνώ!
Τα πάντα ρει μηδέποτε κατά το αυτό μένειν‼️
-Τζώνυ😆

Υπάρχει αυτός ο (για μενα) μύθος...
Ίσως γιατί η μπεκάτσα έχει μεγάλα φτερά σε σχέση με το μέγεθος της και ένα σκάγι να πάρει το σπάει και πέφτει...
Μπορεί να τύχη βέβαια, να πέσει με ένα σκαγι στο λαιμό, κεφάλι ή να περάσει πλευρά και να βρει καρδιά...αλλά αυτό ισχύει για όλα τα πτερωτά...

Εγώ πάντως...που κυνηγούσα μπεκάτσα απο μικρό παιδί...δεν έχω διαπιστώσει καμιά ιδιαίτερη ευαισθησία στα τραυματα, ούτε το έχω ακούσει από παλιούς μπεκατσάδες της περιοχής μου...

Για 0οC με 420m/s στο 1,5m μέχρι 35m σε πρασίνι με μη παραμορφωμένα σκάγια.
Διάτρηση δείχνει το παρακάτω ...
Δεν σου βάζω με -15oC.

Εκτός και αν με το καλό φυσίγγι εννοείς κανένα με 600m/s και 2000bar.

1693847144830.png

Για 0οC με 420m/s στο 1,5m μέχρι 35m σε πρασίνι με μη παραμορφωμένα σκάγια.
Διάτρηση δείχνει το παρακάτω ...
Δεν σου βάζω με -15oC.

Εκτός και αν με το καλό φυσίγγι εννοείς κανένα με 600m/s και 2000bar.

View attachment 78490

Στα 40 μετρα το Νο5 σε 40 γραμμαρια?

Μπορεί να ξεγελάει η φώτο Θοδωρή και να κάνω λάθος εκτίμηση...
Αλλά...όπως γράφεις το πουλί πήρε 13 σκάγια με τα μισά διαμπερή και τα μισά τυφλά...
Σκέφτομαι..
Και τα μισά (6) σκάγια Νο 7 να πήρε τύφλα είναι υπεραρκετά να μεταφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια για άμεση καταβολή...
Ακόμα τα διαμπερή 6-7 σκάγια δεν έσπασαν πλευρά να πλήξουν ζωτικά όργανα;
Δεν έσπασαν καρίνα, σπονδυλική στήλη να έχεις άμεση καταβολή;
Είναι πολλά τα σκάγια...
Έξαλλος σχεδόν ποτέ δεν έχεις μόνο τυφλά ή μόνο διαμπερή τραύματα...εξαρτάται πάντα από τη γωνία βολής και το σημείο που παίρνει το σκάγι...

Παρατηρώντας πάντως καλύτερα τη φώτο σου (έτσι όπως δείχνει)...από τα σκάγια που φαίνονται...αν υποθέσουμε ότι τα 2 σκάγια στην αριστερή μεριά του στήθους είναι τα πιο σημαντικά....το ένα φαίνεται να πήρε τους εξωτερικούς μύωνες του στήθους και να βγήκε από τη γούσα...άρα μη φονικό...
Το δεύτερο κοντά στη φτερούγα φαίνεται τυφλό...το δείχνει και η αιμορραγία στο συγκεκριμένο σημείο...θα ήταν ακαριαίο αν έβρισκε καρδιά, αν πήρε στους πνεύμονες κρατάει το πουλί...

Από τα άλλα σκάγια έχει ένα στη γούσα, ένα στο πόδι, ένα στην κοιλιά που στα συγκεκριμένα σημεία δεν καταβάλλεται άμεσα το πουλί και 2 στην αριστερή φτερούγα που προφανώς δεν κατάφεραν να σπάσουν κάποιο οστό...

Επαναλαμβάνω απ ότι φαίνεται στη φώτο...

Τώρα εσύ ήσουν πάνω στη φάση και είδες την αντίδραση του πουλιού και την συμπεριφορά του φυσιγγίου πάνω στην ντουφεκιά και μπορείς να κρίνεις καλύτερα...

Ρίξε και σε κάνα στοχο να δεις...
Να κανω κι εγω λιγο τον ιατροδικαστη.Πιστευω τα δυο τραυματα στα αριστερα προερχονται απο το ιδιο σκάι και ισως και το τραυμα στο δεξι φτερο.Διαμπερες δηλαδη και επιπολαιο ,επισης ενα διαμπερες στη γουσα κεντρικα προς αριστερα κι ενα στο λαιμο, στην αριστερη φτερουγα παλι 2 τραυματα επιπολαια.Αυτα που λεω θα εχουν βαση αν η βολη εγινε σε τραβερσα η εισερχομενη βολη απο αριστερα προς δεξια.

Για 0οC με 420m/s στο 1,5m
Τα γραμμάρια δεν έχουν σημασία, αυτή είναι η διάτρηση.
Οριακά τα 40m.

View attachment 78502
Οι φασσες στο διάγραμμα αυτό χαρακτηρίζονται ως medium game?
Βασίλη, μπορείς να ανεβάσεις και ένα με σκάγια διαμέτρου 3,3mm (v4 αμερικανικό, ν3 ελληνοϊταλικό)?

Back