Κάλυκες και καψύλια

Κόβεις 0.5 πυρίτιδα (1.55×34) κ ρελιάζεις λίιιγο ψηλότερα........
Αν αυτά τα "μαγειρέψεις" εξ αρχής δηλαδή:

1) Μιώνεις 0.5 πυρίτιδα.
2)Επιλέγεις ένα σχετικά μαλακό βύσμα
3) Και ρελιάζεις λίιιιγο ψηλότερα,τότε τα μπαρ δν θα πάνε πουθενά...απλά στο κρύο θα κάνουν "μόκο" τα τρελά bar...

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως, στο uee δν υπάρχει σχεδόν ποτέ αφλογηστία....ΓΙΑΤΙ;;;
Διότι η μεταλλική του επιφάνεια είναι ευέσθητη στην εκπυρσοκρότηση....βγάζει όντως πιο ήσυχη τουφεκιά (δν κουφένεσαι) σε αντίθεση με το 688 που έχει ΕΝΤΕΛΩΣ πιο έντονο ήχο....όλα αυτά τα έχω ανακατέψει/ψάξει/τσεκάρει στις δοκιμές μου.....

Εγω θελω να μου πεις....τι κερδιζεις απο ολο αυτο το ''μαγειρεμα''......Οσο και λιγοτερη πυριτιδα να εχεις
οταν την αναγκαζεις να καει βιαια....οφελος δεν εχεις Κωστη.....εκτος απο τα φυσιγγια διασπορας...

ΥΓ. Το καλο ''φαγητο'' γινεται στην σιγανη φωτια Κωστή μου!!!

ΥΓ. Το καλο ''φαγητο'' γινεται στην σιγανη φωτια Κωστή μου!!!
Καλημέρα Νικόλα.
Συμφωνώ φίλε...απλά αναφέρουμε τις ιδιότητες του καψυλίου της maxam...ότι μπορεί να τροποποιηθεί το στήσιμο του όλου setup με τη χρήση του, σε μια βαρύτερη γόμωση άνω των 32 για τις διβασικές π.χ...το U.E.E. το χρησιμοποιό, αλλά όχι ΣΕ ΟΛΑ τα σεταπ μου....
Δν είναι υποχρεωτικό να το δουλεύουν όλοι οι ιδιογομωτές,αλλά παράλληλα ο κάθε ένας γεμίζει όπως θέλει....αυτό θέλω να πω.

Καλημέρα Νικόλα.
Συμφωνώ φίλε...απλά αναφέρουμε τις ιδιότητες του καψυλίου της maxam...ότι μπορεί να τροποποιηθεί το στήσιμο του όλου setup με τη χρήση του, σε μια βαρύτερη γόμωση άνω των 32 για τις διβασικές π.χ...το U.E.E. το χρησιμοποιό, αλλά όχι ΣΕ ΟΛΑ τα σεταπ μου....
Δν είναι υποχρεωτικό να το δουλεύουν όλοι οι ιδιογομωτές,αλλά παράλληλα ο κάθε ένας γεμίζει όπως θέλει....αυτό θέλω να πω.
Κωστα οπως ειπα και παραπανω οποιος δουλευει αποκλειστικα πυριτηδες της μαξαμ νωμιζω πρεπει να ειναι το μονο καψουλι που πρεπει να δουλευει γιατι και στα γεματα σετ απ αυτων τα πιο μικρης ισχυος δεν τις καινε καλα ,τωρα φυσικα ειναι στην κριση του καθενος τι θα χρησιμοποιησει στα φυσιγγια που φτιαχνει .ειναι πολες φορες που χρησιμοποιεις αυτο που σου εχει "κατσει" καλυτερα ,εγω π.χ οταν δεν ξερω τι να περιμενω η φοβαμαι ενα καινουριο σετ απ εμπιστευομαι παντα το 686 ετσι μου εχει καθησει απο την αρχη που ξεκινησα ,γιατι ξεκινησα με " ζορικο" μπαρουτι την s4

Μην παίρνετε και όρκο για τα καψουλια της maxam στις μπαρουτες της ίδιας εταιρείας, υπάρχει καψουλι που τις Ισπανίδες τις χορεύει ταγκό για πλάκα, αλλά θέλει τρελό ψάξιμο, εγώ τις ισπανικές δεν τις αλλάζω ακόμα και σε 100% υγρασία, αλλά θέλει ψάξιμο, δοκιμές και πάντα δοκιμές

Κωστα οπως ειπα και παραπανω οποιος δουλευει αποκλειστικα πυριτηδες της μαξαμ νωμιζω πρεπει να ειναι το μονο καψουλι που πρεπει να δουλευει γιατι και στα γεματα σετ απ αυτων τα πιο μικρης ισχυος δεν τις καινε καλα ,τωρα φυσικα ειναι στην κριση του καθενος τι θα χρησιμοποιησει στα φυσιγγια που φτιαχνει .ειναι πολες φορες που χρησιμοποιεις αυτο που σου εχει "κατσει" καλυτερα ,εγω π.χ οταν δεν ξερω τι να περιμενω η φοβαμαι ενα καινουριο σετ απ εμπιστευομαι παντα το 686 ετσι μου εχει καθησει απο την αρχη που ξεκινησα ,γιατι ξεκινησα με " ζορικο" μπαρουτι την s4
Και εσύ φίλε μου ξεκίνησες στα τελείως βαθιά, s4????? Πω πω, μπαρούτι δυναμίτης

Και εσύ φίλε μου ξεκίνησες στα τελείως βαθιά, s4????? Πω πω, μπαρούτι δυναμίτης
Ναι αλλα... ποτε δεν με χαλασε χατιρη και δεν λεει ποτε οχι ,απλα θελει προσοχη , να φανταστης στις αρχες τοτε σκοτωσα λαγο με 1,4χ34 με 686 ντιανα κλεισιμο ρελι με χαρτακι στα 30 μετρα. γιαυτο την εχω παντα και στα πολλα κρυα με βγαζει ασπροπροσωπο !!!! Και γενικα την δουλευω για "σοβαρα" θυραματα δεν την χαλαληζω σε τσιχλες ,καταλαβαινεις τι ενωω χωρις να θελω να προσβαλω τους τσιχλαδες συναδελφους

Ναι αλλα... ποτε δεν με χαλασε χατιρη και δεν λεει ποτε οχι ,απλα θελει προσοχη , να φανταστης στις αρχες τοτε σκοτωσα λαγο με 1,4χ34 με 686 ντιανα κλεισιμο ρελι με χαρτακι στα 30 μετρα. γιαυτο την εχω παντα και στα πολλα κρυα με βγαζει ασπροπροσωπο !!!! Και γενικα την δουλευω για "σοβαρα" θυραματα δεν την χαλαληζω σε τσιχλες ,καταλαβαινεις τι ενωω χωρις να θελω να προσβαλω τους τσιχλαδες συναδελφους
Και καλά κάνεις,και δεν προσβάλεις κανέναν πιστεύω, γιατί από θέμα ιδιογομωσης είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που στην τσίχλα βάζουν s4

Μην παίρνετε και όρκο για τα καψουλια της maxam στις μπαρουτες της ίδιας εταιρείας, υπάρχει καψουλι που τις Ισπανίδες τις χορεύει ταγκό για πλάκα, αλλά θέλει τρελό ψάξιμο, εγώ τις ισπανικές δεν τις αλλάζω ακόμα και σε 100% υγρασία, αλλά θέλει ψάξιμο, δοκιμές και πάντα δοκιμές
616

Το 2000 είναι σχεδόν ίδιο με το 686 Κώστα σε ισχυ, απορώ που πολλοι το λένε δυνατό καψουλι, επίσης δεν έχω δει κάποιον ιδιογομωτη να δουλευει ισπανικό καψουλι το οποίο είναι σε όλα άπαιχτο , μάλλον ισχυει παντου το φαινομενο τι δουλευει ο τάδε ; κ εγώ το ίδιο
Το ισπανικό τελικά που κατατάσσεται σε ισχύ ανάμεσα από 688 και 2000??????

Το ισπανικό τελικά που κατατάσσεται σε ισχύ ανάμεσα από 688 και 2000??????
Βαγγέλη σε απόλυτη ισχυ μου δίνει την εντυπωση ότι είναι όπως το γράφεις, αλλά δεν έχει τον τσαμπουκά του 688 , παιρνει απο κουβεντες

Να ρωτησω.......ποιον θεωρειται καλυτερο καλυκα και καλυτερο καψυλλιο.....δλδ εαν θα επρεπε να διαλεγατε ενα καψυλλιο και μια μαρκα καλυκα ποιον θα επιλεγατε?
Και να παω και λίγο πιο κάτω την ερώτηση του Αλέξανδρου .....και αν θέλαμε μια πυρίτιδα;;

Να ρωτησω.......ποιον θεωρειται καλυτερο καλυκα και καλυτερο καψυλλιο.....δλδ εαν θα επρεπε να διαλεγατε ενα καψυλλιο και μια μαρκα καλυκα ποιον θα επιλεγατε?
Ισπανικό καλυκα με το καψουλι του, απλά η κορυφη

Και να παω και λίγο πιο κάτω την ερώτηση του Αλέξανδρου .....και αν θέλαμε μια πυρίτιδα;;
Η γνώμη μου είναι πως όλοι οι κάλυκες είναι καλοί. Καψυλιο θέλουμε πρώτα σταθερότητα ,(684, 686 , piston g 600, Remington sts, RWS), οσο για πυριτιδα 30 με 35 sipe , 36 με 46 hs800x, κατω απο 30 csb6 .

Back