Κάλυκες και καψύλια

Καινούργιο πράμα από federal
Καψούλι catalyst

Τα καλά ... Εκτοξεύει περισσότερη θερμότητα και βαρύ λιωμένο μέταλλο μέσα στην πυρίτιδα με μικρότερη πίεση.
Και επειδή είμαστε οικολόγοι ... Δεν περιέχει μόλυβδο.

https://www.outdoorlife.com/cartridge-primer-technology-developments/

Το κακό: Το 20% νιτροκυτταρίνη δεν μου αρέσει.

Cx2000 τώρα και σε ΝΔ! Έλα καλησπέρα σε όλους τους φίλους .my man. View attachment 23582
Έβαλε κ εκεί το χεράκι του η μαγάρα;;;;;
Μην τα ρίξεις κ βασανιστούμε Πάσχα που'ρχεται..yel..yel.
Έχουν γούστο η αλήθεια είναι,αλλά ελπίζω να μην άλλαξαν κάτι ως προς την ισχύ του καψουλιού...

Στην μονη συγκριτική δοκιμή που εχω βρει( με εξοπλισμό ακριβείας) για τα 20 πιο γνωστά καψυλια μου έκανε εντύπωση η διαφορετική <φιλοσοφία> τους και οι μεγαλες διαφορές στη συμπεριφορά την ισχύ και την σταθερότητα τους.

Έβαλε κ εκεί το χεράκι του η μαγάρα;;;;;
Μην τα ρίξεις κ βασανιστούμε Πάσχα που'ρχεται..yel..yel.
Έχουν γούστο η αλήθεια είναι,αλλά ελπίζω να μην άλλαξαν κάτι ως προς την ισχύ του καψουλιού...

Οταν εχεις αμφιβολιες για την ισχυ τους ΠΧ. 684 και 616 που εχουν ασπρο χαρτακι και τα δυο...
οπως και 615 με το 686 που εχουν ροζ χαρτακι...τον καλυκα στο οπλο μονο με ενα βυσμα μεσα
στον καλυκα....το ιδιο βυσμα....πυροδοτεις....και αναλογα την αποσταση που καλυψει το βυσμα...ποσο
μακρια θα πεταχτει....καταλαβαινεις και την ισχυ του καψυλιου και ποιο ειναι το καθε ενα Κωστη μου!!!

Οταν εχεις αμφιβολιες για την ισχυ τους ΠΧ. 684 και 616 που εχουν ασπρο χαρτακι και τα δυο...
οπως και 615 με το 686 που εχουν ροζ χαρτακι...τον καλυκα στο οπλο μονο με ενα βυσμα μεσα
στον καλυκα....το ιδιο βυσμα....πυροδοτεις....και αναλογα την αποσταση που καλυψει το βυσμα...ποσο
μακρια θα πεταχτει....καταλαβαινεις και την ισχυ του καψυλιου και ποιο ειναι το καθε ενα Κωστη μου!!!
Ευχαριστώ Νικόλα.

Νικο νομιζω αυτή η δοκιμή θα δημιουργήσει μπέρδεμα. Αν δοκιμάσεις πχ με cx1000 και με 688 το cx1000 θα στείλει το βύσμα πολύ πιο μακριά . Ακομα και 614 με 688 το 614 θα το ρίξει μακρύτερα.

Ποιο απο αυτα εκτος απο το CX50 εχεις δουλεψει Μαικ ??
Το cx50 μου φαίνεται υπαρχει και σήμερα.Απο αριστερά προς τα δεξιά χαμηλής,μεσαίας και υψηλής ισχύος .
Δηλ.σημερα θα ήταν cx50. cx1000 και cx2000. Νομίζω.
Μονο το 50αρη εχω δουλεψει...
Απλα τα εβαλα για να δειτε οτι υπαρχουν και αυτα...

Νικο νομιζω αυτή η δοκιμή θα δημιουργήσει μπέρδεμα. Αν δοκιμάσεις πχ με cx1000 και με 688 το cx1000 θα στείλει το βύσμα πολύ πιο μακριά . Ακομα και 614 με 688 το 614 θα το ρίξει
Λευτέρη...κ πως γίνεται τα χαμηλότερης ισχύος καψούλια,να βγάζουν περισσότερη δύναμη στην ουσία;;;

Νικο νομιζω αυτή η δοκιμή θα δημιουργήσει μπέρδεμα. Αν δοκιμάσεις πχ με cx1000 και με 688 το cx1000 θα στείλει το βύσμα πολύ πιο μακριά . Ακομα και 614 με 688 το 614 θα το ρίξει μακρύτερα.

Λευτευρη λαθος ειναι αυτο που νομιζεις φιλε μου. Κανενα μα ΚΑΝΕΝΑ καψουλι δεν εχει την
δυναμη να πεταξει το βυσμα εξω απο την καννη του ολπου. Ολες οι μετρησεις γινονται εντος της
καννης μετρωντας την αποσταση που εκανε το βυσμα με το μετρο η την βεργα καθαρισμου.
Και οι διαφορες ειναι σε εκατοστα . Δεν ξερω πως εβγαλες το συμπερασμα οτι το CX1000 στειλει
το βυσμα ποιο μακρια απο το 688.... Εχω κανει αρκετες μερτησεις... και κραταω σημιωσεις....το
688 σπρωχνει το βυσμα 4 εκατοστα ( ποντους ) περισσοτερο απο το CX1000 φιλε μου.
Επισεις εαν θελεις.....εχω την σειρα ισχυος των καψουλιων....και σε ορισμενα και τον χρονο καυσης τους...
μπορω να στα γραψω εαν σε ενδιαφερει.

Καλημέρα. Νίκο και εγώ ετσι νόμιζα. Στο μοναδικό τεστ που εχω βρει για σύγχρονα καψυλια( σε βλητικο σταθμό με ειδική κατασκευή για μέτρηση της ωθησης καθώς και closed vessel , κατι σαν κλειστό δυναμομετρικο θάλαμο με ειδικούς αισθητήρες) , αναγκάστηκα να αναθεωρήσω. Πρακτικά συμβαίνει το εξής: το μιγμα που περιέχουν τα καψυλια είναι εκρηκτικό οχι εύφλεκτο οπως οι πυριτιδες, και καθε παραγωγός έχει την δική του μυστική σύνθεση. Το αναμα της πυριτιδας επιτυγχάνεται με συνδυασμό πίεσης ( κρουστικο κύμα) και θερμότητας. Αλλα καψυλια είναι < ζεστά> με χαμηλή ώθηση και αλλα < κρυα> που εστιάζουν κυριως στην πίεση. Πχ ενα 686 παράγει πολλή θερμότητα και πολύ μικρή πίεση, ενω ενα 615 ή cx1000 το αντίθετο. Οπως και το πολύ ισχυρό 688 παράγει μικρότερη πίεση απο ενα 614 που είναι χαμηλής ισχύος ούτε καν μέσης. Οι πίνακες ισχυος είναι εμπειρικοι .

Back