Κάλυκες και καψύλια

Οι κόκκινοι οι φιοκι αν είναι με 616 silver κράτα τα καψούλια για το Πάσχα :)
Τους πηρα κ εγώ κ προχθές εσφαζα 2 ωρες
εγω τους εχω παρμενους πριν 2 χρονια μια χαρα ειναι ,τι ενοεις με το silver ειναι με το παλιο το καψουλι το ασημι ,που ειναι πολυ καλο ,αφλογιστια απο το καψουλι δεν εχω παθει ποτε τα 9 χρονια που φτιαχνω φυσιγγια ουτε εχω παθει κατι που να φταιει το καψουλι και μιλαμε για πολλες χιλιαδες φυσιγγια ριγμενα

εγω τους εχω παρμενους πριν 2 χρονια μια χαρα ειναι ,τι ενοεις με το silver ειναι με το παλιο το καψουλι το ασημι ,που ειναι πολυ καλο ,αφλογιστια απο το καψουλι δεν εχω παθει ποτε τα 9 χρονια που φτιαχνω φυσιγγια ουτε εχω παθει κατι που να φταιει το καψουλι και μιλαμε για πολλες χιλιαδες φυσιγγια ριγμενα
Καλησπέρα Δημήτρη
Πριν 2 χρόνια αγόρασα fiocchi τ3 nickel με 616 silver κ για πρώτη φορά γνώρισα τι θα πει αφλογιστια.
Μου συνέβη σε κυνήγι πέρδικας κ μπεκάτσας.
Επίσης σε ένα φίλο που του έδωσα φυσιγγια σε κυνήγι μπεκάτσας
Το ίδιο 2 φορές κ με 615 με τη διαφορά ότι εκεί δεν κάηκε η S4 όπως έπρεπε κ έφαγα ακαφτη στο πρόσωπο.
Με όλα τα άλλα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Ίσως να μην είχαν αποθηκευτεί καλά οι κάλυκες που αγόρασα.
Τα 615 τα είχα πάρει χύμα σε σακουλάκι.

Καλησπέρα Δημήτρη
Πριν 2 χρόνια αγόρασα fiocchi τ3 nickel με 616 silver κ για πρώτη φορά γνώρισα τι θα πει αφλογιστια.
Το ίδιο 2 φορές κ με 615 με τη διαφορά ότι εκεί δεν κάηκε η S4 όπως έπρεπε κ έφαγα ακαφτη στο πρόσωπο.
Και τα 615 και τα 616(τα απλά) μου βρήκαν καλά πέρσι Στέλιο, από τον Κένταυρο, σε σακουλάκια...

Βάλε χαρτάκι Στρατή. Εχθές με είδε ο πατέρας μου με το μανο κ έκανε το σταυρό του κ κατάντράπηκα .sarcastic.
Στέλιο το σκέφτηκα καλά....για να μη με δει κανείς κι εμένα και με παρεξηγήσει...
θα πάρω βερνίκι νυχιών διάφανο..
.sarcastic.

Καλησπέρα Δημήτρη
Τέτοια λέγε μου να τα πετάξω αυτά που πήρα σε σακουλάκι....

Μην μασατε καλοι μου φιλοι και τραβατε ισια. Η αφλογιστιες ηπαρχουν με ολλα τα καψουλια, εμενα φετος μου ετιχε 2φορες με 2000, 1 σε πρασινο,και 1 σε στιχλα,ειναι να μη τυχη.Και δεν ηταν σε σακουλακι ηταν σε συσκεβασια κανονικοτατα. Κοιταμε μπροστα και παμε.;).love.

αμα ειναι να τα πεταξεις ρε Στρατο θα κανω την καρδια μου πετρα και στηλτα μου να τα χρησιμοποιησω εγω τι εγινε να χασουμε καμια μπεκατσα κανενα πρασινο .my man..my man..yel..yel..yel.

αμα ειναι να τα πεταξεις ρε Στρατο θα κανω την καρδια μου πετρα και στηλτα μου να τα χρησιμοποιησω εγω τι εγινε να χασουμε καμια μπεκατσα κανενα πρασινο .my man..my man..yel..yel..yel.
Να σε δω εσένα αν χάσεις κανένα γουρούνι πως θα κελαηδάς ...
.yelling.

Να σε δω εσένα αν χάσεις κανένα γουρούνι πως θα κελαηδάς ...
.yelling.
εκει δεν εχω θεματα εγω και αφλογιστια να παθω επομισμενος τραβαω κλειστρο και ξαναριχνω ,ασε που η 155 αντεχει και για ροπαλο οποτε νο προμπλεμ .pray to God..pray to God..yelling..yelling..yelling.

Καλημέρα σ' όλους!:)

Δώστε τα φώτα σας όποιος μπορεί...

Στον πίνακα C.I.P που επισυνάπτω, δίνει ύψος κάλυκα Cal. 16 65 mm με tollerance 2,5 mm που σημαίνει ελάχιστο ύψος κάλυκα 62,5mm...
Στον πίνακα του Colivini δίνει για ονομαστικό ύψος 16/65 , μέσο ύψος 64,5 mm...
Εγώ κόβω τους κάλυκες μου 65,2 mm.
Αν τους κόψω 64,5mm για να βελτιώσω την ογκομετρία ( 0,7 mm χαμηλότερα δηλαδή ), έστω σε μια πυρίτιδα μικρού όγκου, θα πρέπει να μειώσω πυρίτιδα?
Αν ναι 0,05 γρ. είναι αρκετά?

1644736777164.png

Attachments

Είναι μικρή η διαφορά μου φαίνεται.για να κόψεις τόσο..
Εγώ από 64.50 κάτι φιόκι παλιούς για δεύτερη φορά, τους κόβω στα 62.50,και μειώνω 0,05 πυρίτιδα και ένα γρ.σκάγια
Καλημέρα Γιάννη!:)

Που είσαι τέλος πάντων...!!!;)

Δες , από 1,25 Χ 27 , 615 , S4 N, 65,2 - ρέλι , τελικό 60,2 αν πάω (αυτό θέλω!) : 1,20 X 25, 615, 62,5 ρέλι, 57,5 τελικό , θα είναι Ο.Κ λες?

Καλημέρα σ' όλους!:)

Δώστε τα φώτα σας όποιος μπορεί...

Στον πίνακα C.I.P που επισυνάπτω, δίνει ύψος κάλυκα Cal. 16 65 mm με tollerance 2,5 mm που σημαίνει ελάχιστο ύψος κάλυκα 62,5mm...
Στον πίνακα του Colivini δίνει για ονομαστικό ύψος 16/65 , μέσο ύψος 64,5 mm...
Εγώ κόβω τους κάλυκες μου 65,2 mm.
Αν τους κόψω 64,5mm για να βελτιώσω την ογκομετρία ( 0,7 mm χαμηλότερα δηλαδή ), έστω σε μια πυρίτιδα μικρού όγκου, θα πρέπει να μειώσω πυρίτιδα?
Αν ναι 0,05 γρ. είναι αρκετά?

View attachment 42209
Καλημέρα Γιάννη.
Δες πρώτα τι ογκομετρια σου βγάζουν οι κάλυκες που θα χρησιμοποιήσεις και μετά αν δε σου αφήνει το χώρο που θες βάλε χαρτάκι στο πάτο του βύσματος.

Καλημέρα Γιάννη.
Δες πρώτα τι ογκομετρια σου βγάζουν οι κάλυκες που θα χρησιμοποιήσεις και μετά αν δε σου αφήνει το χώρο που θες βάλε χαρτάκι στο πάτο του βύσματος.
Πιστεύω θα είναι...και 1.20/26 μπορείς..
Άμα τους ρίχνεις δευτερη φορά καλά είναι να κόβεις το χείλος του κάλυκα στα 62.50 για να στρώσει..
Για 25 πάω Γιάννη!

Στράτο & Γιάννη, στο 1,25 Χ 27 , 16/65,2, Ζ2Μ 24 + 2 χαρτάκια Cal.24, έκλεινα σε 5~6 Κ.Χ...

Στο 1,20 Χ 25 , 16/62,5 Ζ2Μ 24 + φελλόταπα 2 χιλ. Cal.24, νομίζω θα είναι εντάξει, αλλα θα το τσεκάρω...

Last edited:
Για 25 πάω Γιάννη!

Στράτο & Γιάννη, στο 1,25 Χ 26 , 16/65,2, Ζ2Μ 24 + 2 χαρτάκια Cal.24, έκλεινα σε 5~6 Κ.Χ...

Στο 1,20 Χ 25 , 16/62,5 Ζ2Μ 24 + φελλόταπα 2 χιλ. Cal.24, νομίζω θα είναι εντάξει, αλλα θα το τσεκάρω...
Έχεις παρατηρήσει τη φελοταπα μετα το ρελιασμα; Το ύψος της έχει παραμείνει το ίδιο ή έχει πατηθεί;
Προτιμώ το χαρτάκι γιατί καμιά φορά οι φελοι και ειδικά των 2 χιλιοστών έχουν διαφορετική συμπεριφορά...οπότε ίσως έχεις και άλλο φυσιγγι κάθε φορά....

Έχεις παρατηρήσει τη φελοταπα μετα το ρελιασμα; Το ύψος της έχει παραμείνει το ίδιο ή έχει πατηθεί;
Προτιμώ το χαρτάκι γιατί καμιά φορά οι φελοι και ειδικά των 2 χιλιοστών έχουν διαφορετική συμπεριφορά...οπότε ίσως έχεις και άλλο φυσιγγι κάθε φορά....
Αετός είσαι!.love.

Πρακτικά έχω καταλάβει όταν βάζεις π.χ. 2 χιλ. χαρτάκι θες 3 χιλ. φελλόταπα, περίπου γιατί συμπιέζεται ελαφρά, ανάλογα με το κλεισιμο. Νομίζω εξαρτάται το στήσιμο ...αν θες να δώσεις "κλωτσιά" καλύτερο το χαρτάκι, αν θες να προσθέσεις αμορτισέρ φελλό...παίζεις... π.χ. σκληρός συγκεντρωτήρας + φελλός= τον μαλακώνεις / μαλακός + χαρτάκι = ίδιος αλλα αν είσαι ψηλότερα από άλλον έχεις τραβήξει τα σκάγια μακριά από την πυρίτιδα οπότε μαλακώνεις πάλι, και διάφοροι άλλοι συνδυασμοί...παίζεις να βγάλεις την τουφεκιά που θες...

Αετός είσαι!.love.

Πρακτικά έχω καταλάβει όταν βάζεις π.χ. 2 χιλ. χαρτάκι θες 3 χιλ. φελλόταπα, περίπου γιατί συμπιέζεται ελαφρά, ανάλογα με το κλεισιμο. Νομίζω εξαρτάται το στήσιμο ...αν θες να δώσεις "κλωτσιά" καλύτερο το χαρτάκι, αν θες να προσθέσεις αμορτισέρ φελλό...παίζεις... π.χ. σκληρός συγκεντρωτήρας + φελλός= τον μαλακώνεις / μαλακός + χαρτάκι = ίδιος αλλα αν είσαι ψηλότερα από άλλον έχεις τραβήξει τα σκάγια μακριά από την πυρίτιδα οπότε μαλακώνεις πάλι, και διάφοροι άλλοι συνδυασμοί...παίζεις να βγάλεις την τουφεκιά που θες...
Σε κάποια φάση ήθελα να φτιάξω με μάλλινη ένα σεταπ με mb32.... Έβαζα μάλλινη 10 χιλιοστά και συμπλήρωμα την ογκομετρια με 3 φελλούς 2 χιλιοστών. Κλείνω το πρώτο κοιτάω τους φελλούς οκ... Κλείνω το δεύτερο και το τρίτο και παρατηρώ ότι στο δεύτερο ο μεσαίος φελλός δεν είχε συμπιεστεί... Μετράω τελικό ύψος το ίδιο και στα 3... σφάξιμο...
Το ίδιο και σε φελλό 2 χιλιοστών cal 20 μέσα σε lb6.
Αυτό το πράγμα δεν μου το έκανε ο φελλός των 3 χιλιοστών...ούτε η φελοταπα 6 χιλιοστών cal 20 που είχα πάρει από idiogomosishop...
Ειδικά η φελοταπα πολύ σταθερή και κατα το κλείσιμο και μετά τη τουφεκιά που τις μαζεύω...μένει σταθερά στα 3,5 χιλιόστα.

Back