Κάλυκες και καψύλια

Συμφωνώ με τον Λευτέρη, η μικρή μείωση του όγκου της θαλαμης με έναν ψηλό παφυλα, έχει μια ελάχιστη αύξηση πιέσεων, αμελητέα, η αντοχή σε πιέσεις η ίδια, το μόνο πλεονέκτημα του ψηλου παφυλα, πέρα από την αισθητική, είναι η μεγαλύτερη ακαμψία του που σε κάποια αυτογεμη βοηθάει να μην έχουμε εμπλοκές στην εξαγωγή του κάλυκα.
Κ τέλεια αδιαβροχοποιηση με μέταλλο 25mm :)

Συμφωνώ με τον Λευτέρη, η μικρή μείωση του όγκου της θαλαμης με έναν ψηλό παφυλα, έχει μια ελάχιστη αύξηση πιέσεων, αμελητέα, η αντοχή σε πιέσεις η ίδια, το μόνο πλεονέκτημα του ψηλου παφυλα, πέρα από την αισθητική, είναι η μεγαλύτερη ακαμψία του που σε κάποια αυτογεμη βοηθάει να μην έχουμε εμπλοκές στην εξαγωγή του κάλυκα.
..........να συμπληρωσω, πως κανονικα αναλόγος την πυριτιδα μεγαλου ή μικρου ογκου, θα πρεπει να χρισημοποιουμε κ τον αναλογο καλυκα, διοτι η φουστα του βυσματος θα πρεπει να ειναι μες το μεταλλο, δηλαδη να μην εξεχει...εκει εχουμε να κανουμε με τις ταχυτητες (καλη εμφραξη) διοτι αλλο να διαστελεται η φουστα μες το μεταλλο κ αλλο πανω απ'το μεταλλο (στο πλαστικο)...;)

Η ύπαρξη λοιπόν των Τ1-Τ2-Τ3-Τ4-Τ5 υφίσταται για λόγους αισθητικής και μόνον?
Ο Μπάμπης παρακάτω τα εξηγεί ωραία, βέβαια είναι κ σχετικά όλα αυτά, κ μάλλον έχουν να κάνουν κ με την ισχυ της γομωσης...

Διότι βλέπουμε και εισαγωμενα φυσιγγια επωνυμα τα οποία ξεφευγουν από όσα ειπώθηκαν χωρίς να έχουν διμηουργησει κανένα προβλημα...
Πχ 34γρ σε 12mm, 36γρ σε 16mm, κ.ο.κ....

Ο Μπάμπης παρακάτω τα εξηγεί ωραία, βέβαια είναι κ σχετικά όλα αυτά, κ μάλλον έχουν να κάνουν κ με την ισχυ της γομωσης...

Διότι βλέπουμε και εισαγωμενα φυσιγγια επωνυμα τα οποία ξεφευγουν από όσα ειπώθηκαν χωρίς να έχουν διμηουργησει κανένα προβλημα...
Πχ 34γρ σε 12mm, 36γρ σε 16mm, κ.ο.κ....

Νομίζω

Το T1 για φυσίγγια με πιέσεις στα 600/700 bar.
T2 για πιέσεις έως και 750 bar.
T3 είναι καλό για όλους τους τύπους των συμβατικών φυσιγγίων.
T4, T5 κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάνουν μόνο ένα φυσίγγιο απλά ΠΙΟ όμορφο(είναι και θέμα «αισθητικής» αυτό, υποκειμενικό δηλαδή!), μέχρι κάποιο όριο, σε σχέση με τους Τ3.

Αν κοιτάξετε π.χ. τα Baschieri & Pellagri στα περισσότερα φυσίγγια τους χρησιμοποιούν τον κάλυκα T3 Gordon στο μέγιστο Τ3, εκτός από τα φυσίγγια baby-mangum – magnum, και super-magnum που φτάνουν έως τα 20 χιλ. πάφιλα (Τ4), με ονομαστικές(!) πιέσεις περί τα 850 bar μέσο όρο…

Υ.Γ: πέραν του θέματος της "εξόλκευσης" από τα αυτογεμή , κατά την ταπεινή μου γνώμη , είναι και θέμα ασφάλειας...

Από την άλλη τα ευρωπαϊκά υλικά δεν έχουν και την καλύτερη φήμη.
Ίσως, επειδή κατασκευάζονται με το σκεπτικό (τουλάχιστον οι κάλυκες) να χρησιμοποιηθούν, κατά βάση, από κατασκευαστές φυσιγγίων (άπαξ) και όχι από ιδιογομωτές (πολλάκις).

Καλησπέρα σας. Για να "μεταφερω" ένα σεταπ από cheddite σε nobel κάλυκα τι διαφορές θα έχω; Υπάρχουν διαφορές στη ογκομετρια;Επίσης το cx2000 μπαίνει κανονικά σε nobel κάλυκα;
Όλα αυτά επειδή μου γυαλισανε κάτι κάλυκες nobelsport nickel που βρήκα...

Καλησπέρα σας. Για να "μεταφερω" ένα σεταπ από cheddite σε nobel κάλυκα τι διαφορές θα έχω; Υπάρχουν διαφορές στη ογκομετρια;Επίσης το cx2000 μπαίνει κανονικά σε nobel κάλυκα;
Ελα ρε στρατο μην το ψειρηζεις τοσο οι διαφορες θα ειναι πολυ μικρες ,το cx βαλε λιγο πως το λετε μανο για τα νυχια που ειναι ,γυρω,γυρω και βαλτα μεσα θα κολησει και εσαι ο.κ

Ελα ρε στρατο μην το ψειρηζεις τοσο οι διαφορες θα ειναι πολυ μικρες ,το cx βαλε λιγο πως το λετε μανο για τα νυχια που ειναι ,γυρω,γυρω και βαλτα μεσα θα κολησει και εσαι ο.κ
Αν δεν είμαι σίγουρος για κάτι ρωτάω βρε Δημήτρη για να μη παίρνω τσάμπα τα υλικά....
Ευχαριστώ για την απάντηση!!!

ΥΓ. Το μανό τι χρώμα;;;:D:D:D

Στρατο οτι χειροτερο επιασα στα χερια μου ...πριν 3 χρονια....Τους ειχαν σε προσφορα με 688 καψουλι .
Εχουν τον ιδιο πυθμενα με τους CHEDDITE...
Τα μειον τους ( για μενα ) . Πολυ δυσκολο καλιμπραρισμα....μετα το 2ο ριξιμο σχιζεται το πλαστικο στο
αστερι....
Λεω για αυτους που ειχαν πεσει στα χερια μου !!

Στρατο οτι χειροτερο επιασα στα χερια μου ...πριν 3 χρονια....Τους ειχαν σε προσφορα με 688 καψουλι .
Τα μειον τους ( για μενα ) . Πολυ δυσκολο καλιμπραρισμα....μετα το 2ο ριξιμο σχιζεται το πλαστικο στο
αστερι....
Ασε βρε Νικο να τους παρει αφου τους γουσταρισε ,στο κατω κατω ας τους γεμησει για λαγο να τους ριξει μια φορα ;);) και εγω εχω παρει κατι νομπελ μπλε νικελ μια χαρα ειναι και κατι κοκκινους φιοκι νικελ και εκεινοι μια χαρα και τους πηρα γιατι μου γυαλησανε !!

αστερι....
Όντως Νίκο ποιοτικά δεν έχουν καμία σχέση με τους fiocchi....
Αν μου έλεγες να τους κατατάξω σε ποιότητα...
1)fiocchi
2)cheddite
3) nobelsport -maxam
Fiem δεν έχω αγοράσει ποτέ.
Ειδικά οι fiocchi t3 nickel που έχω βρέχονται και δεν μαυρίζουν....τους λυπάμαι να τους πετάξω....
Τ3 με 686 είναι αυτοί που είδα σε γκρι χρώμα.

Ασε βρε Νικο να τους παρει αφου τους γουσταρισε ,στο κατω κατω ας τους γεμησει για λαγο να τους ριξει μια φορα ;);) και εγω εχω παρει κατι νομπελ μπλε νικελ μια χαρα ειναι και κατι κοκκινους φιοκι νικελ και εκεινοι μια χαρα και τους πηρα γιατι μου γυαλησανε !!

Δηλαδη ρε Μητσαρα να τον αφησω να φαει την φολα ???
Δεν πρεπει να λεμε τι πεφτει στα χερια μας ???
Ειπα τι επεσε στα δικα μου χερια.....Οτι γυαλιζει δεν ειναι χρυσος....
Τωρα που το ξερει ας κανει το κουμαντο του....Δεν του ειπα να μην τους παρει.....ειπα αυτο που επαθα
εγω....
Εγω τους εβαλα στον κοτσυφα .....για να τους ξεφορτωθω....

Αν δεν είμαι σίγουρος για κάτι ρωτάω βρε Δημήτρη για να μη παίρνω τσάμπα τα υλικά....
Ευχαριστώ για την απάντηση!!!

ΥΓ. Το μανό τι χρώμα;;;:D:D:D
Βάλε χαρτάκι Στρατή. Εχθές με είδε ο πατέρας μου με το μανο κ έκανε το σταυρό του κ κατάντράπηκα .sarcastic.

Οι κόκκινοι οι φιοκι αν είναι με 616 silver κράτα τα καψούλια για το Πάσχα :)
Τους πηρα κ εγώ κ προχθές εσφαζα 2 ωρες

Back