Mafia Calabria
Moderator
Εδώ θα μιλάμε για τους καλυκες και καψυλλια όπως λέει και ο τιτλος, ποιες οι προτιμήσεις σας ανάλογα την γομωση και οι εμπειρίες που έχετε όπως, ποιότητα και αξιοπιστία .
Καλά τα λες Λευτέρη, αλλά στην ουσία και ειδικά για τους Έλληνες ιδιογομωτές, νομίζω ότι θα ήταν "δώρον άδωρον" ...Αν κάποιος Ευρωπαίος κατασκευαστής έφτιαχνε κάλυκες μονοκόμματους με καλής ποιότητας πλαστικό, όπως η Winchester αλλά χωρίς την εσωτερική κωνική διαμόρφωση θα έκανε μεγάλη "χάρη" στους ιδιογομωτές.
Καλά τα λες Λευτέρη, αλλά στην ουσία και ειδικά για τους Έλληνες ιδιογομωτές, νομίζω ότι θα ήταν "δώρον άδωρον" ...
Αφού οι συντάκτες του ελληνικού νόμου περί όπλων κατάφεραν να ... πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως, και να απαγορεύσουν την αναγόμωση !!! Βέβαια για να είμαστε ακριβείς, δεν την απαγόρευσαν ευθέως, άφησαν όμως ασαφή και λειψή τη διατύπωση, με αποτέλεσμα να ερμηνεύεται (λανθασμένα) από πολλά όργανα της τάξης, ότι περιλαμβάνει ΚΑΙ την αναγόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων από ιδιώτες για προσωπική χρήση ...
Και αφού επίσης κάποιοι ... "επιστήμονες της ιδιογόμωσης" έχουν καταφέρει (σε μεγάλο βαθμό) να περάσουν την άποψη, ότι δήθεν δεν μπορείς να φτιάξεις "καλό φυσίγγι" με μεταχειρισμένους κάλυκες, παρά μόνο με καινούργιους ... Επίσης ελληνική πρωτοτυπία, ίσως και ιταλική - ή μάλλον εξ Ιταλίας προερχόμενη !!! ...![]()
Βίκτωρα,
Κατά μία έννοια, αυτό κρύβει και μια δόση αλήθειας.
Μπορεί το βεληνεκές του όπλου να μην αυξάνεται, σε απόλυτους αριθμούς, αλλά αυξάνεται η δυνατότητα του χειριστή να βάλλει σε στόχους που βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτόν, κάτι που δεν θα επιχειρούσε με τα μεταλλικά σκοπευτικά.
Τώρα το αναγράφουν και πάνω στα κουτιά τους μερικοί (Έχω διαβάσει σε ξένο forum το συγκεκριμένο καλυκα κάποιος τον ξαναγεμισε μέχρι και πέντε φορές.Καλά τα λες Λευτέρη, αλλά στην ουσία και ειδικά για τους Έλληνες ιδιογομωτές, νομίζω ότι θα ήταν "δώρον άδωρον" ...
Αφού οι συντάκτες του ελληνικού νόμου περί όπλων κατάφεραν να ... πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως, και να απαγορεύσουν την αναγόμωση !!! Βέβαια για να είμαστε ακριβείς, δεν την απαγόρευσαν ευθέως, άφησαν όμως ασαφή και λειψή τη διατύπωση, με αποτέλεσμα να ερμηνεύεται (λανθασμένα) από πολλά όργανα της τάξης, ότι περιλαμβάνει ΚΑΙ την αναγόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων από ιδιώτες για προσωπική χρήση ...
Και αφού επίσης κάποιοι ... "επιστήμονες της ιδιογόμωσης" έχουν καταφέρει (σε μεγάλο βαθμό) να περάσουν την άποψη, ότι δήθεν δεν μπορείς να φτιάξεις "καλό φυσίγγι" με μεταχειρισμένους κάλυκες, παρά μόνο με καινούργιους ... Επίσης ελληνική πρωτοτυπία, ίσως και ιταλική - ή μάλλον εξ Ιταλίας προερχόμενη !!! ...![]()
Με τα 209 της winchester είχαμε μέχρι τώρα μόνο μια αφλογιστια .Ευχαριστημένος με τα 688,686 και cx2000. Με τα cx2000 ειχα παλιότερα κάποιες αφλογιστίες στο σκοπευτήριο οταν εκανα αναγόμωση. Αυτα που μου αρέσουν σαν ποιότητα κατασκευής ειναι τα 209 της winchester, σαν απόδοση μοιάζουν με το 686.
Βγάζουν και οι Ευρωπαίοι Βίκτωρα και ίσως ποιό μεγάλη ποικιλία το θέμα είναι η διαθεσιμότητα τούς. Η federal πάντως έχει υιοθετήσει το στυλ του Ευρωπαϊκού καλυκα εδώ και χρόνια.Τα ΑΜερικανικα υλικα ειναι μακραν πιο ποιοτικα. Οι Αμερικανοι ομως, εκτος απο φυσιγγια, βγαζουν και υλικα ιδιογομωσης, οποτε σαφως και δεν θιγονται απο την αναγομωση του καλυκα. Οι Ευρωπαικες εταιριες που κανουν συναρμολογηση μονο, εννοειται πως προβαλλουν πως δεν ξαναγεμιζονται, ακομα και αν μπορεις πρακτικα να ξαναγεμισεις και τον πλεον φτηνο καλυκα, σιγουρα ομως οχι τοσες φορες οσο ενα Αμερικανικο
Αυτό ακριβώς Τάσο η ποιότητα του πλαστικού παίζει ρόλο το χω παρατηρήσει στα αμερικανικά στα οικονομικά τούς φυσίγγια βάζουν κατώτερης ποιότητας πλαστικό ποιό ψιλό και ευκαμτο. Για λόγους οικονομίας και για να πλασάρουν έναν ποιο φθηνό καλυκα στην αγορά, για τον συγκεκριμένο έχω διαβάσει παράπονα αλλά και άλλους να τον χρησιμοποιούν χωρίς πρόβλημα.οι κάλυκες fiem σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο,έχω δει κάλυκες από φυσίγγι εμπορίου να κάνουν μικρά σχισιματα ανάμεσα κ λίγο κατω από τα "ν" που σχηματίζονται κατά το άνοιγμα του αστεροειδές..
το πλαστικό πατώντας το χέρι δείχνει της πλάκας..
Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο με τα παλιά lambro(Λαμπρου) σε κάλυκα fiem..καλή ποιότητα πλαστικου κ αντοχή..
Έπεσε τόσο πολύ η ποιότητα αυτού του κάλυκα??