Ιδιογόμωση cal 20

Δεν παρεξηγώ κανέναν αγαπητέ, απλά διευκρινίζω γιατί έτσι όπως το είπα πριν μπορεί να παρερμηνευτεί.

Τα 28-29 μου άρεσαν αρκετά στα 20 και 25 μέτρα που μπόρεσα να τα δοκιμάσω (μακρύτερα δε γινόταν). Αν και ήταν ίσως περισσότερο σφιχτά από ότι θα περίμενα. Θα τα κρατήσω για χειμώνα με κρύο όσα έκανα. Τώρα θέλω να δοκιμάσω στα 26γραμμάρια με 10άρια σκάγια αλά Ιταλικά για τις τσιχλίτσες μου

Κοιτά αυτά που γράφουν και ο ένας και ο άλλος είναι γενικότητες. Και λογικό είναι να μην γράφουν λεπτομεριες γιατί δεν ξέρουν τι γνώσης, εμπειρία, εργαλεία έχουν αυτή που διαβάζουν.
Αυτά λοιπών που γράφουν είναι ένας μπούσουλας για να κανείς μια αρχή.
Αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, για όποιον ασχολείται με την ιδιογόμωση.

Δεν παρεξηγώ κανέναν αγαπητέ, απλά διευκρινίζω γιατί έτσι όπως το είπα πριν μπορεί να παρερμηνευτεί.

Τα 28-29 μου άρεσαν αρκετά στα 20 και 25 μέτρα που μπόρεσα να τα δοκιμάσω (μακρύτερα δε γινόταν). Αν και ήταν ίσως περισσότερο σφιχτά από ότι θα περίμενα. Θα τα κρατήσω για χειμώνα με κρύο όσα έκανα. Τώρα θέλω να δοκιμάσω στα 26γραμμάρια με 10άρια σκάγια αλά Ιταλικά για τις τσιχλίτσες μου
Με τα 26 γραμμαρια νο10 αν είναι το οπλο πάνω σου μην σκέφτεσαι της απόστασης στης τσίχλες. Θα κανείς βολές που δεν θα πιστεύεις

Τώρα θέλω να δοκιμάσω στα 26γραμμάρια με 10άρια σκάγια αλά Ιταλικά για τις τσιχλίτσες μου
Αυτό είναι το φυσίγγιο μου χρόνια τώρα στο 20άρι! Είτε με MB32 στα 1.25γρ ειτε με sipe από 1.20 έως 1.25 σε στρογγυλό ρέλι και με όλα τα βίσματα, δεν θα θες άλλο φυσίγγι. Εγω το χρησιμοποιώ κατεξοχήν στην μπεκάτσα!
Δεν ξέρω αν έχουν διαγραφεί κάποιες φωτογραφίες που είχα ανεβάσει στο παρελθόν αλλά αν ανατρέξεις από την αρχή του θέματος θα δεις μερικές.

Δεν ξέρω αν έχουν διαγραφεί κάποιες φωτογραφίες που είχα ανεβάσει στο παρελθόν αλλά αν ανατρέξεις από την αρχή του θέματος θα δεις μερικές.

Φωτογραφίες είχες ανεβάσει σε μηνύματά σου στη 10η σελίδα, όμως δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πλέον.

Αγαπητέ @Νίκος cal 20 έχεις προτείνει πολλάκις την MG2 για το 20άρι διαμέτρημα βασιζόμενος στα αποτελέσματά σου αλλά βλέπω ότι είναι για βαρύτερες γομώσεις από τα 26γρ που θα ήθελα για το όπλο μου. Δηλαδή ο κύριος Χατζιώτης τη δίνει για 27γρ σαν μικρότερη γόμωση ενώ ο κύριος Γουαλάντης την ξεκινάει από τα 28γρ για το 20άρι.

Αντιθέτως η γεροΣΙΠΕ είναι στάνταρ για 26γρ στον κύριο Γουαλάντι ενώ για κάποιον λόγο ο κύριος Χαντζιώτης περιφρονεί το 20άρι διαμέτρημα στο κεφάλαιο της γεροΣΙΠΕ σα να μας λέει αυτή είναι μόνο για το 12άρι.

Επειδή έχω πολύ χρόνο μέχρι να μου έρθει η κωνική χάραξη του ΣΝΣ από τον κύριο Κένταυρο και μπορώ να το φιλοσοφήσω στο μυαλό μου αρκετά, μήπως θα ήταν πιο συνετό τα 26γρ που θέλω να φτιάξω να τα γεμίζω με τη γεροΣΙΠΕ;;
Εκτός και αν έχεις εσύ κάποια δοκιμασμένη συνταγή για MG2 στα 26γρ και επιμένεις ότι συμπεριφέρεται καλύτερα από τη γερόντισσα την ιδιότροπη την παλιοΣΙΠΕ.
Αν πάλι είναι το ίδιο θα προτιμούσα τη γερόντισσα διότι την ξέρω από παλιά και μου είναι πολύ χρήσιμη και στο 12άρι.

Όσων αφορά τα 28 και 29 γραμμάρια που δοκίμασα σήμερα στο σκοπευτήριο έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα στο μέταλλο αλλά ο ώμος μου έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο και μου ετοιμάζει μήνυση.
Την Καλημέρα μου φίλε, και σε όλους τους φίλους του διαμετρήματος!!! :)

Για ρίξε μια ματιά εδώ...;)

Είναι οι πιο "φρέσκιες" Ταμπέλες / Οδηγός που υπάρχει ως τώρα, σου την κατέβασα έτοιμη...:)

Attachments

Κατά αρχήν σε ευχαριστώ για τον κόπο που μπήκες να μου τα επισυνάψεις.
Της γνωρίζω αυτές της ταμπέλες.
Θα ήθελες να μας πεις τι σε προβληματίζει και αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε,αν γνωρίζουμε.
Όλα αυτά όπως σου είπα και άλλη φορά είναι μπούσουλας και μπορείς να κανείς πάνω σε αυτά αλλαγές η και ακόμα να τα ακολουθήσεις κατά γράμμα.
Καλό θα είναι ο κάθε Ιδιογωμοτης να διαβάζει τα βασικά περί Ιδιογωμοσης, πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδύκτιο άφθονες και θα τον γλυτώσουν από χρόνο, χρήμα, άσκοπες συζήτησης, και από κάποιο λάθος που θα προκαλέσει κάποιο ατυχημα

Την Καλημέρα μου φίλε, και σε όλους τους φίλους του διαμετρήματος!!! :)

Για ρίξε μια ματιά εδώ...;)

Είναι οι πιο "φρέσκιες" Ταμπέλες / Οδηγός που υπάρχει ως τώρα, σου την κατέβασα έτοιμη...:)
Πολύ χρήσιμος ο πίνακας, να είσαι καλά!
Εγώ τώρα αναγομώνω με την 615 ΜΒ32 1,25χ26 με αστέρι. Βλέπω την έχει έτσι και ο πίνακας. Θα δοκιμαστεί αύριο στο όπλο.

Αγόρασα και το μαχαιράκι του cnc για 20cal και το δοκιμάζω.

Last edited:
Προσωπικά από την φόρμα μονο την MB32 θα δούλευα όπως τα την δίνει. Στα αλλά σετ σπ που δίνει έχουμε μεγάλες διάφορες.
Κατά αρχήν από λόγους ιδεολογίας δεν θα δούλευα πάνω από 29-30 γραμμαρια και αυτό σε κάποια πολυ συγκεκριμένα σετ απ και αυτά σε χοντρά σκάγια.
Στα 67mm κλείνεις ωραιότατα σετ απ από 24- 28 γραμμαρια σκάγια με συγκεντρωτηρα η με μισό τάπα η με μάλλινη σε στρογγυλό ρελι με της περισσότερες από της πυριτηδες της φόρμας με θαυμάσια αποτελέσματα.
Κατά την άποψη μου οι πυριτηδες Χ24 και X 28 δεν κάνουν για το cal 20 και γενικά για τα μικρότερα του 20. Το εικοσαρι είναι το οριακό διαμέτρημα χρήσης του κλεισίματος με αστέρι.
Εγώ το δούλεψα και το δουλεύω από ιδιογωμοτικη τρέλα και μόνο. Με το ρελι κανείς θαυμάσια την δουλειά σου στα διαμετρήματα του 20 και κάτω και με καλύτερα αποτελέσματα.
Ξεχνάμε όλοι ότι τα πράγματα στα μικρά διαμετρήματα είναι στενά όποτε πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να μην πιέζουμε τα σκάγια μας. Το διαμέτρημα 16 είναι μια ξεχωριστή κατηγορία με θαυμάσια ισορροπημένα όπλα και γομώσεις. Αν δεν είχα μπλέξει με το εικοσαρι σίγουρα ένα όμορφο πλάγιο 16αρι θα ήταν στα χέρια μου.
Πραγματικά για ποιο λόγο να πάρω 16αρι η εικοσαρι και να ψάχνω γομώσεις 28-30-35 γραμμάρια, αν και 16αρι μαγκουνμ δεν υπάρχει οπό όσο ξέρω. Ένα ελαφρύ αυτογεμες cal12 μπερέτακι αερίων ρίχνεις από 24 έως 36 ωραιότατα και χωρίς καμία ταλεπωρια. Ούτε να ψάχνεις φυσίγγια, ποιο οικονομικά φυσίγγια, και περισσότερες επιλογές σε φυσίγγια και υλικά και όπλα. Πραγματικά εικοσαριά λίγα κυκλοφορούν και είναι τσιμπημένα.
Αυτά όλα είναι απόψεις προσωπικές, συγνώμη αν κούρασα, και δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά.

Αυτά όλα είναι απόψεις προσωπικές, συγνώμη αν κούρασα, και δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά.
Πάντα on topic και χρήσιμες οι απόψεις και οι εμπειρίες σου. Δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσες να κουράσεις :)

Δυστυχώς Νίκο το ξεφτίλισαν και αυτό το διαμετρημα όπως και το 28αρι, οι Ιταλοί, και τώρα βγάζουν 16/76 και 28/76.
Δεν τα έχω δει. Αυτό που δεν έκαναν η οι αμερικανοί στο 16 το έκαναν οι Ιταλοί. Μάλλον αυτούς σκοπεύουν με αυτήν την κινηση

Κατά αρχήν σε ευχαριστώ για τον κόπο που μπήκες να μου τα επισυνάψεις.
Της γνωρίζω αυτές της ταμπέλες.
Θα ήθελες να μας πεις τι σε προβληματίζει και αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε,αν γνωρίζουμε.
Όλα αυτά όπως σου είπα και άλλη φορά είναι μπούσουλας και μπορείς να κανείς πάνω σε αυτά αλλαγές η και ακόμα να τα ακολουθήσεις κατά γράμμα.
Καλό θα είναι ο κάθε Ιδιογωμοτης να διαβάζει τα βασικά περί Ιδιογωμοσης, πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδύκτιο άφθονες και θα τον γλυτώσουν από χρόνο, χρήμα, άσκοπες συζήτησης, και από κάποιο λάθος που θα προκαλέσει κάποιο ατυχημα
Νίκο Καλημέρα! :)

Να είσαι καλά!....

Ανέβασα τις ταμπέλες για να βοηθήσω, και δεν υπάρχει κάποιος προβληματισμός...

Από εκεί και ύστερα ο καθείς κάνει όπως προτίμα...

Υ.Γ...Προσωπικά στο Cal.16 έχω κατασταλάξει σε δυο βασικές πυρίτιδες στο 16αρι μου , την S4 n και την ΜΒ Χ 32.

Αν θα πρότεινα προαιρετικά , μια γόμωση στο 20αρι θα ήταν S4n 1,15 X 24/25 με καψούλι 615, την αντίστοιχη ρίχνω στο 16αρι χειμώνα - καλοκαίρι , όλες τις ώρες της μέρας. Μαλακή και φονικότατη , all around που λέμε...:)

s4_n.jpg

Νίκο Καλημέρα! :)

Να είσαι καλά!....

Ανέβασα τις ταμπέλες για να βοηθήσω, και δεν υπάρχει κάποιος προβληματισμός...

Από εκεί και ύστερα ο καθείς κάνει όπως προτίμα...

Υ.Γ...Προσωπικά στο Cal.16 έχω κατασταλάξει σε δυο βασικές πυρίτιδες στο 16αρι μου , την S4 n και την ΜΒ Χ 32.

Αν θα πρότεινα προαιρετικά , μια γόμωση στο 20αρι θα ήταν S4n 1,15 X 24/25 με καψούλι 615, την αντίστοιχη ρίχνω στο 16αρι χειμώνα - καλοκαίρι , όλες τις ώρες της μέρας. Μαλακή και φονικότατη , all around που λέμε...:)

View attachment 55300
Είμαι σίγουρος για την s4 ότι στο 16αρι πάει πολύ καλά.
ειδες όμως τι λες ,την ίδια γόμωση που δίνει ο πίνακας αυτός για το cal 20 εσυ το δουλεύεις στο cal 16 με καλά αποτελέσματα. Όποτε στο εικοσαρι πως θα δουλέψει καλά, και ποσο μάλλον σε εικοσαριά με στενούς άυλους.
γεικα καλό είναι να αποφεύγουμε της εκρηκτικές η νευρικές πυρητιδες στα μικρά.
Η s4 είναι μια από αυτές.
Το 16αρι δεν ανήκει στα μικρα διαμέρισματα

Back