Ιδιογόμωση cal 20

Ανάλογα τον κάλυκα
Τους ισπανικους κανονικά τους πετάμε, γιατί τα καψούλια θέλουν μανό για να σταθούν και το πλαστικό μάπα , αλλά ο ιδιογομωτης είναι και οικονόμος, όχι τσιγκούνης. Όποτε τους κόβεις στα 65 και ρέλια εις στα 60 σε χαμηλές στροφές.
Τους φιοκη και σεντιτ μπορείς και στα 67 κΙ ρελι εις στα 62 , θέμα στην τοποθέτηση καψουλιού δεν έχουν
Αν ρωτάς για καινούριο κάλυκα καλό είναι το 69 και ρελιαζεις στα 60.
Και με αυτόν τον τρόπο δεν αλλάζεις ρυθμίσεις στην μηχανή σου.

https://www.idiogomosi.com/pages/posts/-469.php

Στην σελίδα δείχνει να υπάρχει.
Ναι φίλε Napo για αυτό πήγα να το πάρω την Πέμπτη. Όμως στο κατάστημα μου είπε ότι δεν έχει και πρέπει να παραγγείλουμε να φτιάξουν και θα αργήσει. Παράγγειλα λοιπόν και περιμένω και μέχρι να έρθει δεν φτιάχνω τίποτα. 😞

Ναι φίλε Napo για αυτό πήγα να το πάρω την Πέμπτη. Όμως στο κατάστημα μου είπε ότι δεν έχει και πρέπει να παραγγείλουμε να φτιάξουν και θα αργήσει. Παράγγειλα λοιπόν και περιμένω και μέχρι να έρθει δεν φτιάχνω τίποτα. 😞
Θα έπρεπε να το αναφέρει ως μη διαθέσιμο, αλλά τι να πεις.

Θα έπρεπε να το αναφέρει ως μη διαθέσιμο, αλλά τι να πεις.
Γενικά, το συγκεκριμένο κατάστημα ενώ είναι τίμιοι και έχουν το καλύτερο απόθεμα από όλους όσους εγώ γνωρίζω στην Ελλάδα, δεν έχει καταφέρει καθόλου να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής σε σχέση με το ίντερνετ, τις ον λάιν αγορές και όλα όσα κάνουν τα καταστήματα στην εποχή μας. Δεν έχει ούτε καν δικιά του ιστοσελίδα. Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα.

Γενικά, το συγκεκριμένο κατάστημα ενώ είναι τίμιοι και έχουν το καλύτερο απόθεμα από όλους όσους εγώ γνωρίζω στην Ελλάδα, δεν έχει καταφέρει καθόλου να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής σε σχέση με το ίντερνετ, τις ον λάιν αγορές και όλα όσα κάνουν τα καταστήματα στην εποχή μας. Δεν έχει ούτε καν δικιά του ιστοσελίδα. Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα.
Εχεις απόλυτο δίκιο. Αντί να προσαρμόζονται οι πωλητές, προσαρμόζονται οι πελάτες.

Αγαπητέ @Νίκος cal 20 έχεις προτείνει πολλάκις την MG2 για το 20άρι διαμέτρημα βασιζόμενος στα αποτελέσματά σου αλλά βλέπω ότι είναι για βαρύτερες γομώσεις από τα 26γρ που θα ήθελα για το όπλο μου. Δηλαδή ο κύριος Χατζιώτης τη δίνει για 27γρ σαν μικρότερη γόμωση ενώ ο κύριος Γουαλάντης την ξεκινάει από τα 28γρ για το 20άρι.

Αντιθέτως η γεροΣΙΠΕ είναι στάνταρ για 26γρ στον κύριο Γουαλάντι ενώ για κάποιον λόγο ο κύριος Χαντζιώτης περιφρονεί το 20άρι διαμέτρημα στο κεφάλαιο της γεροΣΙΠΕ σα να μας λέει αυτή είναι μόνο για το 12άρι.

Επειδή έχω πολύ χρόνο μέχρι να μου έρθει η κωνική χάραξη του ΣΝΣ από τον κύριο Κένταυρο και μπορώ να το φιλοσοφήσω στο μυαλό μου αρκετά, μήπως θα ήταν πιο συνετό τα 26γρ που θέλω να φτιάξω να τα γεμίζω με τη γεροΣΙΠΕ;;
Εκτός και αν έχεις εσύ κάποια δοκιμασμένη συνταγή για MG2 στα 26γρ και επιμένεις ότι συμπεριφέρεται καλύτερα από τη γερόντισσα την ιδιότροπη την παλιοΣΙΠΕ.
Αν πάλι είναι το ίδιο θα προτιμούσα τη γερόντισσα διότι την ξέρω από παλιά και μου είναι πολύ χρήσιμη και στο 12άρι.

Όσων αφορά τα 28 και 29 γραμμάρια που δοκίμασα σήμερα στο σκοπευτήριο έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα στο μέταλλο αλλά ο ώμος μου έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο και μου ετοιμάζει μήνυση.

Κοιτά αυτά που γράφουν και ο ένας και ο άλλος είναι γενικότητες. Και λογικό είναι να μην γράφουν λεπτομεριες γιατί δεν ξέρουν τι γνώσης, εμπειρία, εργαλεία έχουν αυτή που διαβάζουν.
Αυτά λοιπών που γράφουν είναι ένας μπούσουλας για να κανείς μια αρχή.
Δουλεύω την sipe Είναι η βασική Τουφεκιά μου στην μπεκάτσα αλλά το σετ απ δεν γράφεται.
Sipe 1,25 Χ26 σε στρογγυλό ρελι με χαρτάκι με νο 7 /615/ και απάτητο βύσμα σε 65σρι κάλυκα και ρελι στα 60 είσαι μια χαρα. Μαγείρεψε το στα μέτρα του οπλου σου. Ο ιδιωγομοτης μάγειρας είναι. Ψάξουν και με μάλλινες (όχι Ντιάνα). Στο στενό περιβάλλον του cal 20 κάποιες πυριτηδες και μάλιστα εκρηκτικές (s4 sipe granoular) θέλουν προσοχή. Δοκίμασε mb32-36.
Γενικά πρόσεχε τα πατήματα στα βύσματα μην τα πιέζεις, πρόσεχε.
ο Χατζιωτης εχεις δει ποσά όπλα cal 12 έχει για πούλημα. Και οι άλλοι δυο αρθογραφει σε προηγούμενο τεύχος της Κ&Κ το θάβουν λίγο.
Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι το cal 20 είναι καλύτερο από το cal 12, απλα το εικοσαρι έχει κάποια χαρακτηρίστηκα που οταν τα εκμεταλλευτής δεν σου λείπει το cal12.

Εννοείτε όλα μαγειρεύονται και τίποτα δε μένει ίδιο.
Αυτό που κάνει ένας ιδιογομωτής με τα δικά του εργαλεία, προσαρμοσμένο στο δικό του όπλο και τα δικά του κυνήγια δεν θα ταιριάξουν σε κάποιον άλλο ιδιογομωτή με άλλα εργαλεία, άλλο όπλο και διαφορετικά κυνήγια.

Για σκοπευτήριο 28-29 γραμμαρια είναι τουλάχιστον υπερβολή, σκοπευτήριο με cal 20 24-25 το πολυ. Τι νόημα έχει 29 γραμμαρια σε δισκσακι
Απογαλακτισμός από το 12αρι
Αν αυτό το είπες για εμένα, όταν είπα σκοπευτήριο εννοούσα το ΚΕΒΟΠ που πήγα σήμερα και παράλληλα δοκίμασα τα λίγα φυσίγγια που είχα φτιάξει για το 20άρι στα 28-29. Δεν έριξα πιάτα, δεν έχει πούλες το ΚΕΒΟΠ, είναι σκοπευτήριο ραβδωτών, απλά εγώ είμαι σε σύλλογο πρακτικής και δουλεύουμε σπανίως και το λειόκαννο. Εγώ δοκιμές έκανα.

Back