Ιδιογόμωση Cal.16

το 2ο (καφέ) Νο 8 αγορασμένο πρόπερσι αν θυμάμαι καλά ...
View attachment 19015
View attachment 19016
View attachment 19018
View attachment 19019
...
Μαλον η διαφορά στην δοσολογια πυριτιδος, οφειλεται στην παλια δικη μου Κινεζικη ζυγαρια 200γρ που ειναι και ακαλυβραριστη...
Θα ερθει ομως και η καινουργια των 20γρ ;)

Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει η B&P με το παραπάνω φυσίγγι. Στο site λέει ότι το γεμίζει με F2x36, αλλά η δόση που βρήκαμε (γύρω στο 1,40) είναι πολύ λίγη. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 1,50 - 1,55 (αναλογικά με το cal.12).
Είναι όντως όμως αυτή η πυρίτιδα ;;; Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματική απόχρωση, αυτό ισχύει σε όλες σχεδόν τις πυρίτιδες, αλλά στις B&P ακόμη περισσότερο ...
Από την άλλη, η εταιρεία δίνει για την F2x32 (όπως και για την MBx32) δοσολογία 1,45 x 28-29 που είναι πιο κοντά σ'αυτό που βρήκαμε ... Αλλά την F2x32 την περιγράφει σαν πράσινη με κίτρινους κόκκους ... Κι από όσο θυμάμαι όταν τα έσφαξα, δεν ήταν έτσι !
Πάντως έχω ρίξει κάμποσα, έχω πάρει και μερικές τσίχλες με τα 8αρια, και κοντά και μακριά, και τα βρήκα πολύ καλά και κανονικά φυσίγγια, δεν κατάλαβα να υστερούν ούτε σε δύναμη ούτε σε ταχύτητα ...

Διονύση, ξεχάστηκα με τα φυσίγγια και δεν σου έκανα τα καλορίζικα !!! Καλορίζικο λοιπόν και καλοτούφεκο, να είσαι γερός να το χαίρεσαι, πολύ όμορφο δείγμα της "γερμανικής σχολής" !!! Δώσε χαρακτηριστικά, μήκος καννών, αυλούς, τσοκάρισμα ...

ευχαριστω πολυ παιδια...Εχω στειλει την αδεια στον Πλατσιδακη(Κρητη) Πεμπτη μεσημερι.
Τον πηρα τηλ. Σαββατο, μου λεει μου ηρθε ενημερωση, θα την παρω μαλον Δευτερα, η Τριτη.
ΧΤον παιρνω τηλ. σημερα πρωι, δεν με παρνει πισω...τον ξαναπαιρνω τωρα απογευμα, τιποτα... .think.
Καθηστε να δουμε μην εχουμε καμια ''στραβή''...
Στα χαρακτηριστικα του οπλου, απο οτι μου ειπε, ειναι του 1954,σε αριστη κατασταση κλειδια καννες, τσοκ το κλασικο (ηθελα να ηταν 2/4) 1/3,
κοντακι 38cm,(θελω 40cm) βαρος 2900...
Για να δουμε...

Last edited:
ευχαριστω πολυ παιδια...Εχω στειλει την αδεια στον Πλατσιδακη(Κρητη) Πεμπτη μεσημερι.
Τον πηρα τηλ. Σαββατο, μου λεει νου ηρθε ενημερωση, θα την παρω μαλον Δευτερα, η Τριτη.
ΧΤον παιρνω τηλ. σημερα πρωι, δεν με παρνει πισω...τον ξαναπαιρνω τωρα απογευμα, τιποτα... .think.
Καθηστε να δουμε μην εχουμα καμια ''στραβή''...
Στα χαρακτηριστικα του οπλου, απο οτι μου ειπε, ειναι του 1954,σε αριστη κατασταση κλειια καννες, τσοκ το κλασικο (ηθελα να ηταν 2/4) 1/3,
κοντακι 38cm,(θελω 40cm) βαρος 2900...
Για να δουμε...
επειδη μου ειπε εχει αυλομετρο, θα του πω να μετρησει αυλους, και τσοκ σε δεκατα...

θα το ήθελα καμια 100/150γρ ελαφυτερο.. :)
Με το καλο να το παραλαβεις και καλοριζικο Διονύση.
Κατσε να δεις πως ζυγιζει στα χερια πρωτα και μην κοιτας την ζυγαρια τι λέει, δεν ειναι και οτι καλύτερο ενα υπερελαφρο οπλο διαμετρηματος κατω του 12 .

Με το καλο να το παραλαβεις και καλοριζικο Διονύση.
Κατσε να δεις πως ζυγιζει στα χερια πρωτα και μην κοιτας την ζυγαρια τι λέει, δεν ειναι και οτι καλύτερο ενα υπερελαφρο οπλο διαμετρηματος κατω του 12 .
εχεις δικιο...ευχαριστω :)

Back