Όπλοφορούν οι θηροφυλακες??
Αν ναι, ποιος νόμος το ορίζει??
Σήμερα ανταμωσα με έναν της δ ΚΟΣΕ, έφερε πιστόλι
Μάλλον γιατί έχουν κινδυνέψει αρκετές φορές από ασυνείδητους σε σημείο να έχουν χαθεί και ζωέςΥπάρχουν!
Με ποιον σκοπό (λόγο) έχουν άδεια ,δε ξέρω...
Όχι όλοι.Όπλοφορούν οι θηροφυλακες??
Ιουνιο μηνα δεν οπλοφόρουμε φίλε μου.Εφόσον ελέγχουν ενόπλους θα έπρεπε να οπλοφορούν όλοι...... αυτό θα έπρεπε να είναι δεδομένο και όχι να ρωτάμε γιατί οπλοφορούν......
Στην Κυπρο ειχαν δικαιωμα οπλοφοριας ολοι και μαλιστα εφεραν 5σφαιρες κοντοκαννες καραμπινεςΙουνιο μηνα δεν οπλοφόρουμε φίλε μου.
Δεν έχω θέμα με την οπλοφορία των θηροφυλακων, κάθε άλλο!
Ξέρεις να απαντήσεις στην πρώτη μου ερώτηση???
Κάποιοι θηροφυλακες έχουν δικαίωμα οπλοφορίας με βάση κάποια περιστατικά..... είτε κινδύνευσαν κάποια στιγμή και με αυτό τον τρόπο έχουν το δικαίωμα οπλοφορίας είτε απειλήθηκε αποδεδειγμένα η ζωή τους οπότε πληρούν τους όρους που χρειάζεται για να έχουν νόμιμη άδεια οπλοκατοχής και οπλοφορίας. Το αν εσύ ή οποιοσδήποτε νόμιμος κυνηγός δεν οπλοφορεί τον Ιούλιο δε σημαίνει ότι ο θηροφυλακας δεν κινδυνεύει......με την ίδια λογική που σκέπτεσαι θα έπρεπε οι αστυνομικοί, λιμενικοί και λοιποί ένστολοι να οπλοφορούν ανάλογα την περίσταση...Δεν έχω θέμα με την οπλοφορία των θηροφυλακων, κάθε άλλο!
Ξέρεις να απαντήσεις στην πρώτη μου ερώτηση???
Αυτό βέβαια αφορά τους δασικούς υπαλλήλους ,αλλα παραμενει ετσι το αρθρο απο 18 /4/1969 ;;Δασικός κώδικας, άρθρο 308...
Με νόμο του 2023 που ανέβηκε και στη διαβούλευση, θα επιτρεπόταν η οπλοφορία σε όλους τους θηροφύλακες μόνιμους και ωρομίσθιους . Οσο για το τι όπλα αυτό θα ήταν απόφαση της ελληνικής αστυνομίας.
Νομιζω οτι περασε τελικα.
Και να έχουμε στα υπόψιν ότι εμείς μπορεί τώρα να μην οπλοφοούμε ,ομως οι λαθροθήρες οπλοφορούν και γίνονται και πάρα πολύ επικίνδυνοι σε πολλές των περιπτώσεων .
Τα έχουμε δει και τα έχουμε διαβάσει πάρα πολλές φορές
Στην Κύπρο αναφέρεται αυτό το άρθρο (αν κατάλαβα καλά ... Που καλά κατάλαβα, γιατί κυπριακή ιστοσελίδα είναι). Έχουμε εμείς εδώ ωρομίσθιους θηροφύλακες ??? Δεν νομίζω, δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο ...![]()
Κάμερες σώματος και όπλα - Εξοπλίζονται οι θηροφύλακες έναντι των λαθροθήρων
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων για πάταξη της λαθροθηρίας και για σκοπούς προσωπικής τους ασφάλειας και αποτροπής οποιασδήποτε κακόβουλης ενέργειας εναντίον τους, οι θηροφύλακες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάμερες σώματος. Νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα και στους ωρομίσθιους θηροφύλακες να οπλοφορούν.www.politis.com.cy
Έχουν αναγνωριστεί με νόμο, αρθρο 267, ως βοηθητικά όργανα της δασικής υπηρεσίας, ενεργούν με εντολή της δασικής αρχής αλλά παραμένουν ιδιωτικού δικαίου προσωπικό.Αυτό βέβαια αφορά τους δασικούς υπαλλήλους ,αλλα παραμενει ετσι το αρθρο απο 18 /4/1969 ;;
Ναι Στελιο εχεις δικιο ,ειναι για Κύπρο.Στην Κύπρο αναφέρεται αυτό το άρθρο (αν κατάλαβα καλά ... Που καλά κατάλαβα, γιατί κυπριακή ιστοσελίδα είναι). Έχουμε εμείς εδώ ωρομίσθιους θηροφύλακες ??? Δεν νομίζω, δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο ...
Κάπως πρέπει να προφυλαχτούν και αυτοί άπο τους ρεμπεσκεδες που για έναν λαγό θα σκότωναν τη μάνα και το πατέρα τους.Έχουμε να δούμε ¨καουμπόϋδες" που θα το βλέπουν σερίφηδες, εύχομαι να μην τους γυρίσει
μπούμερανγκ γιατί έχουμε δεί όλοι τι γίνεται με την οπλοφορία και δε από ανθρώπους που δεν
ειναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους οπλισμό. Ποιος μου εξασφαλίζει εμένα οτι σε ένα επικείμενο
έλεγχο κάποιος θερμοκέφαλός "μανουριάση" με τον θηροφύλακα και την αντίδραση αυτού? Άνθρωποι
που δεν έχουν επάφη με κάποια πράγματα καλύτερα να μην τα ακουμπάμε γνώμη μου πάντα.