Θηροφυλακη

Εφόσον ελέγχουν ενόπλους θα έπρεπε να οπλοφορούν όλοι...... αυτό θα έπρεπε να είναι δεδομένο και όχι να ρωτάμε γιατί οπλοφορούν......
Ιουνιο μηνα δεν οπλοφόρουμε φίλε μου.
Δεν έχω θέμα με την οπλοφορία των θηροφυλακων, κάθε άλλο!
Ξέρεις να απαντήσεις στην πρώτη μου ερώτηση???

Ιουνιο μηνα δεν οπλοφόρουμε φίλε μου.
Στην Κυπρο ειχαν δικαιωμα οπλοφοριας ολοι και μαλιστα εφεραν 5σφαιρες κοντοκαννες καραμπινες
Ακολουθως τους αφαιρεθηκαν
Οπλοφορουν αλλα οχι ολοι εξοσον θυμαμαι πλεον
Η εκπαιδευση και η αδειανγινεται και δινεται απο τη αστυνομια

Εκει δεν ξερω

Οσον αφορα για τον μηνα Ιουνιο και γιατι η οπλοφορια
Εδω η λαθροθηρια εχει περασει στα χερια ατομων της νυκτας σε πολυ μεγαλο βαθμο
Εχει να κανει με μαυρο χρημα και πολυ σοβαρα ποινικα αδικηματα οπως ναρκωτικα κλπ
Αρα κατ εμενα η οπλοφορια θα επρεπε να ειναι δεδομενη ολοχρονα και για ολους

Επιπλεον ομως δεν θα επρεπε να ειναι δουλεια της θηροφυλακης
Η θηροφυλακη πρεπει να ασχολειται με την σωστη αειφορα αναπτυξη και διαχειρηση του θηραματος και των βιοτοπων

Οι εγκληματιες συμπεριλαμβανομενων και των λαθροθηρων που συχνα εμπλεκονται σε πολυ πιο σοβαρα ποινικα αδικηματα, ειναι δουλεια της αστυνομιας και ειδικου ουλαμου που θα επρεπε να απασχοκειτε ειδικα με αυτο το θεμα…

Ενας απλος εποχιακος θηροφυλακας η εστω και μονιμος ,οση εκπαιδευση και να δεκτει σε 3μηνες δεν μπορει να διαχειρηστη την επαφη με ενα στυγνο εγκληματια που απειλει την ζωη του αμεσα η εμμεσα στο βιοτοπο η στην καθημερινοτητα του

Κάποιοι θηροφυλακες έχουν δικαίωμα οπλοφορίας με βάση κάποια περιστατικά..... είτε κινδύνευσαν κάποια στιγμή και με αυτό τον τρόπο έχουν το δικαίωμα οπλοφορίας είτε απειλήθηκε αποδεδειγμένα η ζωή τους οπότε πληρούν τους όρους που χρειάζεται για να έχουν νόμιμη άδεια οπλοκατοχής και οπλοφορίας. Το αν εσύ ή οποιοσδήποτε νόμιμος κυνηγός δεν οπλοφορεί τον Ιούλιο δε σημαίνει ότι ο θηροφυλακας δεν κινδυνεύει......με την ίδια λογική που σκέπτεσαι θα έπρεπε οι αστυνομικοί, λιμενικοί και λοιποί ένστολοι να οπλοφορούν ανάλογα την περίσταση...

Κάποιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις οπλοφορούν, δεν μπορούν να οπλοφορούν μόνο και μόνο επειδή είναι θηροφύλακες, το όπλο που φέρουν υπόκειται στους περιορισμούς του νόμου, δεν επιδεικνύεται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, φυσικά υπάρχει για περιπτώσεις κατάστασης ανάγκης-νόμιμης άμυνας για αποτροπή παράνομου και άμεσου κίνδυνου-παρούσας και άδικης επίθεσης. Φυσικά η πιθανή χρήση του έχει και τις αντίστοιχες έννομες συνέπειες. Προσωπική γνώμη η φύση της εργασίας τους είναι τέτοια που θα έπρεπε η πλειοψηφία να οπλοφορεί εφόσον καλύπτονται οι προϋποθέσεις, βέβαια υπάρχει διοικητική απροθυμία να εγκρίνουν άδειες όταν το ίδιο το υπουργείο θεωρεί ότι ο ρόλος τους είναι βοηθητικός και όχι κατασταλτικός όπως της αστυνομίας. (δε μιλάμε για οπλοφορία με καραμπίνες το οποίο απαγορεύεται αλλά για περίστροφα/πιστόλια)

Με νόμο του 2023 που ανέβηκε και στη διαβούλευση, θα επιτρεπόταν η οπλοφορία σε όλους τους θηροφύλακες μόνιμους και ωρομίσθιους . Οσο για το τι όπλα αυτό θα ήταν απόφαση της ελληνικής αστυνομίας.
Νομιζω οτι περασε τελικα.
Και να έχουμε στα υπόψιν ότι εμείς μπορεί τώρα να μην οπλοφοούμε ,ομως οι λαθροθήρες οπλοφορούν και γίνονται και πάρα πολύ επικίνδυνοι σε πολλές των περιπτώσεων .
Τα έχουμε δει και τα έχουμε διαβάσει πάρα πολλές φορές

οχι μονο να οπλοφορουν , αλλα και τα πιστολια η περιστροφα και λιπη εξοπλισμο οπως κιαλια, σφυριχτρα, αλεξισφαιρο γυλεκο ,να τους τα δεινουν τσαμπα απο την υπηρεσια και οχι να τα αγοραζουν απο την τσεπη τους, γιατι στην υπαιθρο εκτος απο τον λαθροθηρα , μπορει να ερθουν ανιμετοπη και με αλλα κακοπια ατομα , ενα εμπριστη πχ , που ειναι δικαιωμα του θηροφυλακα να συλαβη εναν εμπριστη

Με νόμο του 2023 που ανέβηκε και στη διαβούλευση, θα επιτρεπόταν η οπλοφορία σε όλους τους θηροφύλακες μόνιμους και ωρομίσθιους . Οσο για το τι όπλα αυτό θα ήταν απόφαση της ελληνικής αστυνομίας.
Νομιζω οτι περασε τελικα.
Και να έχουμε στα υπόψιν ότι εμείς μπορεί τώρα να μην οπλοφοούμε ,ομως οι λαθροθήρες οπλοφορούν και γίνονται και πάρα πολύ επικίνδυνοι σε πολλές των περιπτώσεων .
Τα έχουμε δει και τα έχουμε διαβάσει πάρα πολλές φορές
Στην Κύπρο αναφέρεται αυτό το άρθρο (αν κατάλαβα καλά ... Που καλά κατάλαβα, γιατί κυπριακή ιστοσελίδα είναι). Έχουμε εμείς εδώ ωρομίσθιους θηροφύλακες ??? Δεν νομίζω, δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο ...

Last edited:
Αυτό βέβαια αφορά τους δασικούς υπαλλήλους ,αλλα παραμενει ετσι το αρθρο απο 18 /4/1969 ;;
Έχουν αναγνωριστεί με νόμο, αρθρο 267, ως βοηθητικά όργανα της δασικής υπηρεσίας, ενεργούν με εντολή της δασικής αρχής αλλά παραμένουν ιδιωτικού δικαίου προσωπικό.

Last edited:
Στην Κύπρο αναφέρεται αυτό το άρθρο (αν κατάλαβα καλά ... Που καλά κατάλαβα, γιατί κυπριακή ιστοσελίδα είναι). Έχουμε εμείς εδώ ωρομίσθιους θηροφύλακες ??? Δεν νομίζω, δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο ...
Ναι Στελιο εχεις δικιο ,ειναι για Κύπρο.

Έχουμε να δούμε ¨καουμπόϋδες" που θα το βλέπουν σερίφηδες, εύχομαι να μην τους γυρίσει
μπούμερανγκ γιατί έχουμε δεί όλοι τι γίνεται με την οπλοφορία και δε από ανθρώπους που δεν
ειναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους οπλισμό. Ποιος μου εξασφαλίζει εμένα οτι σε ένα επικείμενο
έλεγχο κάποιος θερμοκέφαλός "μανουριάση" με τον θηροφύλακα και την αντίδραση αυτού? Άνθρωποι
που δεν έχουν επάφη με κάποια πράγματα καλύτερα να μην τα ακουμπάμε γνώμη μου πάντα.

Έχουμε να δούμε ¨καουμπόϋδες" που θα το βλέπουν σερίφηδες, εύχομαι να μην τους γυρίσει
μπούμερανγκ γιατί έχουμε δεί όλοι τι γίνεται με την οπλοφορία και δε από ανθρώπους που δεν
ειναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους οπλισμό. Ποιος μου εξασφαλίζει εμένα οτι σε ένα επικείμενο
έλεγχο κάποιος θερμοκέφαλός "μανουριάση" με τον θηροφύλακα και την αντίδραση αυτού? Άνθρωποι
που δεν έχουν επάφη με κάποια πράγματα καλύτερα να μην τα ακουμπάμε γνώμη μου πάντα.
Κάπως πρέπει να προφυλαχτούν και αυτοί άπο τους ρεμπεσκεδες που για έναν λαγό θα σκότωναν τη μάνα και το πατέρα τους.
Μερικα χρόνια πριν, στον Αη 'Λια στο Μακρυχώρι, ένας τέτοιος είχε ρίξει το αμάξι πάνω στο Jimmy της θηροφυλακης. Όλοι είχαν Άγιο...
Σε χώρες που σέβονται τον "εαυτό" και την ανθρώπινη ζωή, θα το είχαν κάνει σουρωτηρι.

Back