Επιβλαβή Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ειδος αεροβολου
Πσπ η ελατηριο;
Βολες οπως κατσει η headshot?
Στο αεροβολο αυτα παιζουν μεγαλο ρολο και εχουν να κανουν με το βαθος ενασχολησης οπως και την τρελα
Που κουβαλα μαζι του
Ειναι οπως με το σταθερο στοχο
Αλλοι στοχευουν τενεκεδακια
Και αλλοι πωματα και πινεζες
που να ξέρω;; :) από αεροβόλο είμαι τελείως άσχετος και σκέφτομαι να πάρω ένα γιαυτο ρωτάω

που να ξέρω;; :) από αεροβόλο είμαι τελείως άσχετος και σκέφτομαι να πάρω ένα γιαυτο ρωτάω
Βαλε πρώτα ένα ανώτατο όριο στο ποσό που θέλεις να ξοδέψεις. Μετά ξεκίνα την έρευνα. Εδώ στο φόρουμ υπάρχουν σίγουρα πολλοί συνάδελφοι που μπορούν να βοηθήσουν.

Με 28άρια νο 7,5 και 8 τους έχω κάνει άπειρες κηδείες. Ειδικά με του Ρουμελιώτη και του Κενταύρου οι τουφεκιές είναι εντυπωσιακές!
Κ εγώ... Ειδικά στην έναρξη που έχει ζέστη τ 8αρια με ένα πολύ σφιχτό τσοκ τις ξεραίνουν σε απίστευτες αποστάσεις... Φέτος τους έχω φτιάξει κ ένα δυνατό 30 γρ σε ν6...

Κ εγώ... Ειδικά στην έναρξη που έχει ζέστη τ 8αρια με ένα πολύ σφιχτό τσοκ τις ξεραίνουν σε απίστευτες αποστάσεις... Φέτος τους έχω φτιάξει κ ένα δυνατό 30 γρ σε ν6...
Ελπίζω να κάνεις και ένα βίντεο οταν με το καλο ερθουν εκεινες οι μερες για να ευχαριστηθουμε καπνισματα με τα 6αρια!!!

Παντως προσοχη παιδες τα κορακια ολομαυρα δηλαδη δεν επιτρεπετε η θυρα τους
Τον χειμώνα που πέρασε σε ένα νταμάρι που έχουμε εδώ είχε πάνω από 100 κορακες! Πολύ πιο μεγάλα απο κουρούνα λιαζονταν όλη μερα πάνω στα μπαζα! Τώρα έχουν φυγει. Δεν ξέρω αν αποδημουν αλλά τον χειμώνα έχει πολλά περισσότερα. Πιο παλιά εμφανίζονταν αραιά και που. Τώρα έχουν αυξηθεί και αυτοί αλλά όντως απαγορεύεται η θήρα τους!

Εγω τα έχω μπλέξει. Νόμιζα ότι τα μεγάλα τα κατάμαυρα ειναι οι καργιες και ότι κοράκια είναι τα άλλα τα μικρά. Αυτά τα μικρά λοιπόν, σε μέγεθος φάσσας και κατάμαυρα και αυτά, τί ειναι;
Εσυ λες τις καργιες ειναι ολομαυρες με λιγο γκρι πισω απ το κεφαλι και ειναι κοπαδιαστες

Εγω τα έχω μπλέξει. Νόμιζα ότι τα μεγάλα τα κατάμαυρα ειναι οι καργιες και ότι κοράκια είναι τα άλλα τα μικρά. Αυτά τα μικρά λοιπόν, σε μέγεθος φάσσας και κατάμαυρα και αυτά, τί ειναι;
Κυριάκο αυτά που πάνε σε πυκνά κοπάδια και κουρνιάζουν σε δέντρα το βράδυ και φαίνονται λίγο μικρότερα από τις κουρούνες και ολόμαυρα τα έχω ακούσει να τα λένε "κορατσίνια" και στα βιβλία τα γράφουν "χαβαρόνια". Έρχονται κυρίως το χειμώνα. Αλλά να ξέρεις υπάρχουν και κουρούνες ολόμαυρες.

Κυριάκο αυτά που πάνε σε πυκνά κοπάδια και κουρνιάζουν σε δέντρα το βράδυ και φαίνονται λίγο μικρότερα από τις κουρούνες και ολόμαυρα τα έχω ακούσει να τα λένε "κορατσίνια" και στα βιβλία τα γράφουν "χαβαρόνια". Έρχονται κυρίως το χειμώνα. Αλλά να ξέρεις υπάρχουν και κουρούνες ολόμαυρες.
Κορατσινια τα λέμε και εμείς και έχουμε μπόλικα όλο το χρονο. Νομίζω είναι αυτά οι καργιες , και μπορείς να τις χτυπήσεις. Κάνουν μεγάλα κοπάδια και περνάνε κάνοντας πολύ θορυβο. Δεν μπορώ να τις βάλω εύκολα στο χερι αλλα μια κουρνια που είχα βρει την είχα κανονισει καλα! Παλιά στα ορεινά χωριά μας που έβαζαν καλαμπόκια ξερικα ηταν μαστιγα. Θυμάμαι τον παππού Μήτσο να τις βαράει με το κοκοροτουφεκο και να τις κρεμάει στα χωραφια!

Κορατσινια τα λέμε και εμείς και έχουμε μπόλικα όλο το χρονο. Νομίζω είναι αυτά οι καργιες , και μπορείς να τις χτυπήσεις. Κάνουν μεγάλα κοπάδια και περνάνε κάνοντας πολύ θορυβο. Δεν μπορώ να τις βάλω εύκολα στο χερι αλλα μια κουρνια που είχα βρει την είχα κανονισει καλα! Παλιά στα ορεινά χωριά μας που έβαζαν καλαμπόκια ξερικα ηταν μαστιγα. Θυμάμαι τον παππού Μήτσο να τις βαράει με το κοκοροτουφεκο και να τις κρεμάει στα χωραφια!
Δημήτρη καλημέρα, αυτές που γράφεις είναι οι κάργιες (οι ποιό μικρές από όλα με γκριζόμαυρο χρώμα, μαύρο κεφάλι μπροστά από τη μύτη και η μύτη μικρότερη από τις κουρούνες) Τις έχω δει πολλές φορές και μέσα σε πόλεις...

Δημήτρη καλημέρα, αυτές που γράφεις είναι οι κάργιες (οι ποιό μικρές από όλα με γκριζόμαυρο χρώμα, μαύρο κεφάλι μπροστά από τη μύτη και η μύτη μικρότερη από τις κουρούνες) Τις έχω δει πολλές φορές και μέσα σε πόλεις...
Ναι αυτές λεω. Ο κόρακας είναι ο μεγαλύτερος από όλα και καταμαυρος και απαγορεύεται.

Η καργια είναι ίδια με την καλιακούδα που λέμε εμείς εδώ κάτω;

Η καργια είναι ίδια με την καλιακούδα που λέμε εμείς εδώ κάτω;
Καλημέρα Μύρο, καλιακούδες λένε τα γραφτά αυτές με τις κίτρινες ή κόκκινες λεπτές μύτες, αλλά από ότι έχω καταλάβει κουρούνες, κάργιες, καλιακούδες, κοράκια ανάλογα την περιοχή λένε διαφορετικά πουλιά!!!
Είδες στο 3:03 στο βιντεάκι με την ασκομαντούρα που έπεσε το ντρόουν;

Αρα μονο κουρούνες και καργιες επιτρεπονται;
Κυριάκο ναι, οι κουρούνες (corvus corone) που είναι μαύρες και οι κάργιες (corvus monedula) γράφει η ρυθμιστική! αλλά πρέπει να γράφει λάθος γιατί η συνηθισμένη κουρούνα που έχουμε στην Ελλάδα είναι η corvus cornix που είναι σταχτόμαυρη ... όπου ψάξεις βρίσκεις ένα λάθος!!! :D :cool:

Status
Not open for further replies.
Back