Επιβλαβή Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θα γνωρίζεις βέβαια μαζί με τις καρακαξες είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες. Μου έλεγε η συγχωρεμενη η γιαγιά μου όταν έμενε σε ένα ορεινό χωριό δεν τολμούσε να αφήσει κάτι που γυαλίζει στο Λιακοτο (είδος ευηλιου μπαλκονιού). Οπως βελονάκι πλεξιματος η κουμπιά χρωματιστα για πλάκα τα κλεβανε.

Είχα διαβάσει έρευνα που έλεγε πως αποδεδειγμένα αρκετες φωτιές παλιά σε αχυρωνες και δάση γίνονταν από κορακοειδη που εβρίσκαν τσιγάρα, τραβιουνταν από την λάμψη της καυτρας και μετά τα αφήνουν εκεί και γινοταν η πυρκαγιά

Τρέφεται με βελανίδια όπου πήρε κ το άλλο όνομα της(βελανιδοφαγος).. Και όντως καταστρέφει φωλιές άλλους πουλιων.. Και το καλοκαίρι "ξεπατωνει' ότι φρουτο της εποχης βρει..Μουρα,συκα,σταφυλια κλπ..
Επίσης καταδιώκει κ χτυπάει τις οχιές χτυπώντας τες στο κεφάλι κ απο ότι λένε τις τρώει κιόλας!
Έχει αρκετά χρόνια που έχει απαγορευτεί εντελώς..
Επιτρεπόταν από 15/9-28/2 καθημερινα κ χωρίς περιορισμο αλλά απαγορευόταν στην Πελοπόννησο τα νησιά..
Πάντως αυτό το γαλάζιο χρωμα που έχει στις φτερουγες τις είναι μαγευτικό....
Απαγορευόταν σε όλα τα νησιά πλην της νήσου Εύβοιας!!!! Το θυμάμαι που το εγραφε στην ρυθμιστική!

Είχα κάτι αχλαδιές φορτωμένες φέτος και περίμενα πως και πως!!! Έξι αφαγωτα βρήκα....
Κλάδεμα να είναι χαμηλές και διχτυ πριν να αρχίσουν να ωριμαζουν για προστασία από έντομα και πουλιά, αλλιώς φρούτα δεν....

Απαγορευόταν σε όλα τα νησιά πλην της νήσου Εύβοιας!!!! Το θυμάμαι που το εγραφε στην ρυθμιστική!
Σαν κάτι να θυμηθηκα.. δίκιο έχεις.. Πιστευω να το ειχα δει γραμμένο σε περιοδικο...
Είχα κάτι αχλαδιές φορτωμένες φέτος και περίμενα πως και πως!!! Έξι αφαγωτα βρήκα....
Εχω δει πολλες φορες να περνει συκα από την συκιά κ να πηγαίνει να καθεται πανω σε ελιες(ίσως να τα κρυβει κιόλας)...
Στα αμπέλια πιστευω οτι κάνει την μεγαλυτερη ζημιά.. Ουτε σκιαχτρα φοβάται, ουτε κορδέλες που ανεμίζουν, ουτε και κρεμασμένα cd που αντανακλουν στον ήλιο...
Και να πας κάθε μέρα να τουφεκιζεις στον αέρα, την άλλη μέρα παλι εκεί θα είναι..
Ίσως θα έπρεπε να την είχαν επιτρέψει.....

Είναι κορακίδα. Η μόνη πολύχρωμη και εδωδιμη (φαγωσιμη). Είναι φρουτοφαγος, καρποφαγος και δεν λέει όχι και σε νεοσσους μικρότερων πουλιων
Πριν 3 χρόνια βάρησα έναν κότσυφα που έπεσε σε ένα φραχτό, ανοίγω το όπλο να πηδήξω και σαν απο μηχανής θεός πετάχτηκε από το πουθενά και μην την είδατε...

Τις τελευταίες μέρες είναι τόσες πολλές οι καρακάξες που είναι απλά ΠΑΝΤΟΥ.....Βαράτε....
Η πιο αποτελεσματική καταπολέμηση των επιβλαβών είναι κανονικά τώρα την άνοιξη που είναι κινητικά πολύ και μπορούν να εντοπιστούν και να καταστραφούν μαζί με τις φωλιές τους. Αλλά εδώ η ΚΣΕ δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα τα κυνηγάμε εντός της κυνηγετικής περιόδου, σιγά μην καταφέρει να πείσει ποτέ για τον υπερπληθυσμό τους και την οργανωμένη και συντεταγμένη αντιμετώπισή τους την άνοιξη με ομάδες υπό τις οδηγίες δασαρχείου και θηραματολόγων...

Η λύση για τα κορακοειδη θα ήταν το αεροβόλο καθ'όλη την διάρκεια του ετους. Όπως είναι σε όλες τις χώρες του πλανήτη όπου κουμάντο δεν κάνουν οι αντίστοιχες εκεί κυρίες Μπομπολακη αλλά άνθρωποι που έχουν σώας τας φρένας.

φιλε δημητρη πολυ σωστη η λυση που προτεινεις.το αεροβολο πιστευω και ειδηκα τα PCP θα εκαναν πολυ καλη δουλεια στο ξεπαστρεμα των κορακοειδων που βρισκονται παντου σε πολεις -χωρια κατα χιλιαδες και μονο ζημιες προκαλουν ειδικα αυτη την εποχη στις φωλιες αλλων πουλιων και το καλοκαιρι σε μποστανια και φρουτα.αλλα δυστιχως στο ελλαδισταν ειμαστε 100 χρονια πισω σε τετοια θεματα και σε πολλα αλλα

3-4 μερες μετα την έναρξη πριν 2 χρονια παρέα με τον φίλο μου και συνονόματο τον Μήτσο ,βγαίνουμε να βρούμε νέο μέρος για κορακοειδη γιατι το προηγούμενο το είχαμε καψει. Στον κάμπο του Πισσωνα ενοπιζουμε ένα σημείο που γίνεται παιχνίδι. Πιάνουμε κάτι φυστικιες για κάλυψη και αρχίζει το καψιμο. Κάποια στιγμή έρχεται ένα αγροτικό και φωνάζει το παιδί που οδηγουσε. Βγαίνω από τα φιστίκια και τον ρωτάω αν υπάρχει κάποιο προβλημα. Τι πρόβλημα ρε φιλε μου λέει! Που είσασταν τόσο καιρο? Με έχουν ξεσκίσει τα κωλοπουλια , έχουν τρυπήσει τα παντα. Μακάρι να ερχοσασταν ένα μήνα πριν. Δεν γίνεται του λέω γιατί απαγορεύεται. Ποιος μαλακας βγάζει τέτοιους νόμους ρε μου λέει. Ούτε κανονακι θορύβου τις διώχνει ούτε τιποτα. Περιττό να πω ότι φύγαμε με ένα πορτ μπαγκαζ γεμάτο πεπόνια, καρπουζια, καλαμπόκια και ντομάτες. Σε 3 καρτερια χτυπήσαμε τριψήφιο αριθμό κουρουνες, καρακαξες και καργιες.

Ερχόμενος στο χωριό, λίγο πριν φτάσω στο σπίτι, είδα στην άκρη του δρόμου μία κουρούνα να τρώει ένα φίδι και αμέσως κέρδισε το σεβασμό μου.
Επειδή δεν το έχω ξαναδεί, αναρωτιέμαι, οι κουρούνες σκοτώνουν/κυνηγάνε φίδια, ή είχε σκοτωθεί το φίδι από αυτοκίνητο και η κουρούνα απλά το έτρωγε;

Status
Not open for further replies.
Back