Διόφθαλμη Σκόπευση, πόσο σημαντική είναι;

Χρονια πολλα και καλως ηρθατε!
Σας διαβαζα απο πιτσιρικας ανελλιπώς στην Κυνηγεσια,Και περιμενα πως κ πως να ερθει ο επομενος μηνας,Τα αρθρα σας γυρω απο την σκοπευση τα οπλα και τα φυσιγγια ηταν για μένα μεγάλος μπουσουλας στο να ξεκινησω σωστα κ να μην ακουω διαφορες γνωμες του καφενειου που συνηθως προερχονταν απο ατομα ασχετα με το αντικειμενο..
Τωρα σχετικά με την διοφθαλμη σκοπευση εχω να πω πως οταν ξεκινησα μικρος με το φλομπερ στα καθιστα εκλεινα το ματι,Αργοτερα που αλλαξα οπλο και τουφεκουσα στο φτερο δεν μου "εβγαινε" να κλεινω το ματι και εριχνα παντα διοφθαλμα το ιδιο κανω και σημερα,βολη σε κινητο στοχο με κλειστο ματι δεν εχω ριξει ποτε μου..
Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα της διοφθαλμης θεωρω πως ειναι η πληρης ορατοτητα και αυτο ειναι πολυ σημαντικο στην σκοπευση,Αν κλειναμε το ματι κ ειδικα σε βολες στα πυκνα σε καθε αστοχια δεν θα βλεπαμε προς τα που πηγε το θηραμα,Αν οντως επεσε και δεν "βουτηξε" κλπ..
Και ενα ερωτημα:
Ειμαι αριστεροχειρας κ επωμιζω απο αριστερα οπως προειπα παντα με διοφθαλμη,Στο τεστ ομως με την τρυπα στο χαρτακι κ σε αυτο με τις ενωμενες παλαμες μου δειχνει οτι κυριαρχο ματι ειναι το δεξι (!),Οταν ομως βαλω το οπλο στον δεξι ώμο και κινησω το οπλο σαν να ριχνω σε τραβερσα βλεπω την καννη τελείως λοξα και ειναι φανερο οτι κοιταει αλλου για αλλου..Στον αριστερο ωμο δεν εχω κανενα θεμα απολυτως!!
Μηπως κανω κατι λαθος στο τεστ κ το κυριαρχο ματι μου ειναι το αριστερο???
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
 
Χρονια πολλα κυριε Μπαμπη!Εγω ως νεος κυνηγος την περσινη περιοδο σκοπευα αποκλειστικα με το 1 ματι.Αφου ακολουθησαν πολλες αποτυχιες καθησα και το εψαξα και βρεικα τα βιντεο σας με θεμα πιο ειναι το κυριαρχο ματι η διοφθαλμη σκοπευση κτλπ και απο φετος εχω μεγαλες επυτυχιες με αποκλειστικα την διοφθαλμη σκοπευση
 
Καλησπέρα σας κύριε Αιγινήτη και χρόνια σας πολλά ! Μέσα απο τα άρθρα σας και τα βίντεο σας αποφασησα να ξεκινησω την διοφθαλμη σκόπευση . Βλέποντας το τεστ με τις παλάμες η το χαρτί βρήκα οτι κυρίαρχο μάτι είναι το δεξι μου . όταν όμως επομιζω βλέπω δυο κάννες μια θολή και μια πιο δίπλα η οποία ναι μεν φαίνεται πιο καθαρά αλλά όταν κλείνω το μάτι εξαφανίζεται και γίνεται η θολή έντονη .
Το ίδιο ακριβως βλέπω και αν επομισω απο την αριστερή πλευρά . Που κατα την γνώμη σας οφείλεται αυτό ; Ακόμη και έτσι παντως , βλέποντας θολή κάννη δλδ έχω σταματήσει να κλείνω το μάτι .
 
Καλως ηρθατε και απο εμενα.
Προσωπικα με την διοφθαλμη βλεπω αμεσα αν η βολη μου εχει καταβαλλει/τραυματισει το θηραμα χωρις να χρειαζεται να σηκωσω το κεφαλι με συνεπεια να μεινω κουμπωμενος συνεχιζοντας την κινηση και κρατωντας την σκοπευτικη γραμμη να μπορεσω να παρω και δευτερο ή και τριτο θηραμα απο το κοπαδι....ας πουμε σε κυνηγι φασσας.
 
Καλως ηρθατε. Εγω καταλαβα οτι οντως σκοπευω διοφθαλμα με εντελως ανορθοδοξο τροπο. Απο μικρος παντα η καλημου ντουφεκια ηταν η μπηχτη. Οτι ερχοταν ισια επανωμου 8 φορες στις 10 με χαιρεταγε.θεωρουσα οτι ηταν αγχος η υπερβολικη σιγουρια. Καταλαβα ομως την διαφορα οταν μετα απο καποια αρθρασας που διαβασα διαπιστωσα οτι προσπαθωντας να κλεισω ματι και να ευθυγραμιστω με τον στοχο εχανα πολυτιμο χρονο τελικα.
 
Κ.Αιγινίτη καλώς ήλθατε.
Χρησιμοποιώ την διόφθαλμη σκόπευση από μικρός.
Παρατηρώ στα κυνήγια μου ότι άμα πάρω ψυχολογία από νωρίς,απλά κουμπώνω στον ώμο μπαίνω ασυναίσθητα μπροστά και ρίχνω με μεγάλη επιτυχία.
Άμα όμως χάσω κάποια πουλιά(και ιδίως τα ''σίγουρα'' που λέμε),τότε ακολουθάω τα θηράματα επωμισμένος για να τα σιγουρέψω με δεδομένη την αποτυχία.
 
Καλως ηρθατε σε αυτο τον υπεροχο ιστοχωρο και ευχαριστουμε για ολες τις συμβουλες που κατα καιρους δινεται.Προσωπικα μικροτερος και λογο μυωπιας στο ενα ματι (δεξι) ευτυχως μιας και αριστεροχειρας, εριχνα ουσιαστικα με το αριστερο. Απο οταν εκανα λειζερ για τη μυωπια ειχα αποκτησει και λιγο στο αριστερο, πλεον παντα με τα δυο. Παντως εχω πιασει τον εαυτο μου να κλεινω το ματι αραια και που ασυναισθητα ..
 
κυριεεεε αιγινιτηηηη εχης κανη παταγω απωτι βλεπω στο hanters life gr,,αφτω σημενη οτι ολη η κυνηγετικη οικογενεια σας εχη σε ΕΚΤΕΙΜΗΣΗΗΗΗ ΜΕΓΑΛΗΗΗΗ αναμαινουμε λοιπων και παλη συμβουλεσας ορθεςςςς.pray to God..terror..terror. ΥΓ ητανε να μην γηνεται μελως τωρα την πληρωσατεεεεεεε.my man..sarcastic..sarcastic. free jpeg images
 
Αυτή είναι μία από τις πιό συνηθισμένες ερωτήσεις που μου εκφράζουν οι κυνηγοί που έρχονται στη Σχολή για να βελτιωθούν σκοπευτικά.γνωρίζετε τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με τη μονόφθαλμη;
Κυριε Μπαμπη καλησπερα. Επειτα απο παροτρυνση του κ. Λευτερη Κακαβουλη θα ηθελα την γνωμη σας για δυο τυπους φυσιγγιων . Sipe 32gr και GM3 fast. Μας ενδιαφερει και τους δυο η αποψη σας απο την πρακτικη πλευρα του πραγματος οσο αναφορα την τουφεκια την κατανομη και σε ποιες καιρικες συνθηκες το καθενα. Ανυπομονω για την απαντηση σας. Ευχαριστω.
 
Καλησπερα σε δασκάλους, σκοπευτες και κυνηγους!
Ωραιο θεμα, ευελπιστω να συσσωρευτει μπολικη θεωρητική γνωση που θα γίνει πραξη. Εμεις της επαρχιας δεν εχουμε την πολυτέλεια να συμβουλευτουμε καποιον δασκαλο.
Ριχνω διοφθαλμα απο την αρχη της κυνηγετικης μου σταδιοδρομιας.
Πτοσφατα σουλουπωσα το κοντακι και η σκοπευση εγινε απλουστερη, γρηγοροτερη και ασυναισθητη.
Ευχομαι να εχουμε ομορφες ερωταπαντησεις!
Ερωτηση: εαν ρίχνουμε διοφθαλμα απαιτείται κοντακι στα μετρα μας 100% ή προσαρμωζομαστε με τον καιρο και φτανουμε σε ενα ικανοποιητικο επίπεδο;
Το λεω μιας και παμε για κυνηγι και οχι για μεταλλιο
 
Καλησπερα σε δασκάλους, σκοπευτες και κυνηγους!
Ωραιο θεμα, ευελπιστω να συσσωρευτει μπολικη θεωρητική γνωση που θα γίνει πραξη. Εμεις της επαρχιας δεν εχουμε την πολυτέλεια να συμβουλευτουμε καποιον δασκαλο.
Ριχνω διοφθαλμα απο την αρχη της κυνηγετικης μου σταδιοδρομιας.
Πτοσφατα σουλουπωσα το κοντακι και η σκοπευση εγινε απλουστερη, γρηγοροτερη και ασυναισθητη.
Ευχομαι να εχουμε ομορφες ερωταπαντησεις!
Ερωτηση: εαν ρίχνουμε διοφθαλμα απαιτείται κοντακι στα μετρα μας 100% ή προσαρμωζομαστε με τον καιρο και φτανουμε σε ενα ικανοποιητικο επίπεδο;
Το λεω μιας και παμε για κυνηγι και οχι για μεταλλιο
Καλωσοριζω και εγω με την σειρα μου τον Κο Αιγινιτη που με την παρουσια του εμπλουτιζει ακομη περισσοτερο αυτο το forum της κυνηγετικης παρεας με εμπειρια και γνωσεις πολυτιμες !!! .welcome.
 
Ύστερα από παράκληση του κ. Αιγινήτη, σας ενημερώνουμε ότι λόγω έλλειψης χρόνου αυτό το διάστημα, καθυστερεί να απαντήσει στα ερωτήματά σας. Σε κάθε ευκαιρία που θα του επιτρέπει ο χρόνος του θα είναι κοντά μας για να λύνει οποιεσδήποτε απορίες. Ζητά την κατανόησή μας.
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας.Σας ζητώ συγνώμη για την ελλειψη χρόνου που γίνεται η αιτία στο να μήν εμφανίζομαι συχνά κοντά σας,θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Οσον αφορά τό πρόβλημα που έχουν κάποιοι κυνηγοί με κυρίαρχο μάτι αριστερό και δεξιά επώμιση, όλοι οι δάσκαλοι στο εξωτερικό συνιστούν το κλείσιμο του ματιού ή το μισοκλείσιμο τη στιγμή της ντουφεκιάς,όμως όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα ημίμετρο στο πρόβλημα.Η οριστική και σίγουρη αντιμετωοισή του είναι αυτός ο κυνηγός να μάθει να επωμίζει από τη πλευρά του κυρίαρχου ματιού του.Υπάρχει συγκεκριμμένη τεχνική για αυτό. Τα ημίμετρα και τα τεχνάσματα έχουν εφευρεθεί από τους δασκάλους γιατί ο κυνηγός αντιδρά αρνητικά σε ότι τον ξεβολεύει και του προσθέτει επιπλέον δουλειά.Ισως αυτοί οι κυνηγοί δεν θα έπρεπε να επιλέγουν τον δρόμο της λιγότερης προσπάθειας άν αγαπούν τη βελτίωση και την εξέλιξη σε αυτό που κάνουν με πάθος.
 
Back
Top