Βότανα και η χρήση τους


Όνομα
Γιώργος
Λοιπόν βρέθηκε χρόνος σήμερα και έγινε μια ωραία βολτούλα.Άκουσα κάτι μελισσουργούς αλλά δεν τους είδα ποτέ.Τρυγόνια άφαντα.Κοτσυφάκια αρκετά έπαιζαν και έναν κούκο συντροφιά.View attachment 26279
Χρήστο τηγανιτές με κουρκούτι τις κάνεις;
 
Περιοχή
Εύβοια
Όνομα
Χρήστος
Για πες Χρήστο τι είναι αυτά; Δεν τα γνωρίζω
Φτέρες
Φτερες είναι Χρηστο???? Η με γελάνε τα μάτια μου?
Αμέ.
Χρήστο τηγανιτές με κουρκούτι τις κάνεις;
Ναι και με μπόλικο ξύδι !
Και νεροβραστες με λαδοξυδο μετα φοβερές είναι! Και τηγανιτές με αυγά είναι καλες και ένας μπάρμπας τις κάνει και τουρσί και δοκίμασα μια χαρά ηταν!
Να προσθέσω στις νερόβραστες και σκόρδο.Όπως τα σπαράγγια πατρίδα με λίγα λόγια.Πολύ καλά τα λες !
 
Last edited:

Kostas ContraDosi

Moderator
Περιοχή
Αμαλιάδα Ν.Ηλείας
Όνομα
Kώστας
Καλομαθιμενος εισε μονο κρεας τρως .very funny. .hair..yel.
Όχι ρε..... .sarcastic.
Απλά δν έχει τύχει να δω κάπαρι σε τέποια μορφή...

Άκου μόνο κρέας τρώω.....
Αααχχ....Τα καϊμένα τα λαχανικά τη παθαίνουν..........yel..yel.
 

Vasilis

Staff member
Περιοχή
Σλοβακία
Όνομα
Βασίλης
Όχι ρε..... .sarcastic.
Απλά δν έχει τύχει να δω κάπαρι σε τέποια μορφή...

Άκου μόνο κρέας τρώω.....
Αααχχ....Τα καϊμένα τα λαχανικά τη παθαίνουν..........yel..yel.
Η κάπαρη απ'όσο γνωρίζω βγαίνει κοντά στη θάλασσα κυρίως. Τα μπουμπούκια αυτά είναι χαρακτηριστικά αν και τα συγκεκριμένα μου φαίνονται λίγο μεγάλα. Η προέλευση της δεν είναι γνωστή και μάλλον μας την έφεραν από τον Ισημερινό. Μου αρέσει πάρα πολύ σα γεύση και ευτυχώς η Σύρο είναι γεμάτη από δαύτες!
 
Περιοχή
Κυπρος
Όνομα
Χρυσανθος
Η κάπαρη απ'όσο γνωρίζω βγαίνει κοντά στη θάλασσα κυρίως. Τα μπουμπούκια αυτά είναι χαρακτηριστικά αν και τα συγκεκριμένα μου φαίνονται λίγο μεγάλα. Η προέλευση της δεν είναι γνωστή και μάλλον μας την έφεραν από τον Ισημερινό. Μου αρέσει πάρα πολύ σα γεύση και ευτυχώς η Σύρο είναι γεμάτη από δαύτες!
Παντου βγαινει η καππαρη ειδικοτερα ατα νησια
Της αρεσει πολυ το ασβεστωδες εδαφος και θα την δεις συχνα να βλασταει σε παλια εγκαταλειμενανπετροχτιστα σπιτια στους τοιχους επανω
Το καστρο της λεμεσου ειναι γεματο στα τειχη
Τα μπουμπουκια ειναι αρζθκα μικρα και μεγαλωνουν καθως θα αναπτυχθουν σε ανθο
Το μεγεθος που τα εκοψε ο γιωργος ειναι ιδανικο
Ειναι εξαιρετικη η καππαρη γαστρονομικα και απο θεμα σωστης διατροφης
Προσωπικα στο σπιτι καταναλωνουμε ενα βαζο τον μηνα τουλαχιστον
 

Vasilis

Staff member
Περιοχή
Σλοβακία
Όνομα
Βασίλης
Ο βλαστος της καππαρης αυτη την εποχη κραταει συχνα φιδια
Παντα ελεγχουμε με ενα ξυλο πριν χωσουμε το χερι για κοψιμο
Ισχύει και μάλιστα είναι αρκετά κοινό αυτό το φαινόμενο!!
 
Όνομα
Δημητρης
Η κάπαρη απ'όσο γνωρίζω βγαίνει κοντά στη θάλασσα κυρίως. Τα μπουμπούκια αυτά είναι χαρακτηριστικά αν και τα συγκεκριμένα μου φαίνονται λίγο μεγάλα. Η προέλευση της δεν είναι γνωστή και μάλλον μας την έφεραν από τον Ισημερινό. Μου αρέσει πάρα πολύ σα γεύση και ευτυχώς η Σύρο είναι γεμάτη από δαύτες!
Υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα άρα δύσκολο να ήρθε από τον Ισημερινό. Όλες οι ξέρες στην πλευρά του Αιγαίου εδώ είναι γεματες. Έχω βρει και στην ενδοχώρα του νησιου αλλά πολύ λίγες ρίζες. Την καλύτερη κάπαρη που έχω γευθεί μου την είχε φέρει ένας συμφοιτητής μου Καλυμνιος.
 

tsakalos

Moderator
Όνομα
Greg
Υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα άρα δύσκολο να ήρθε από τον Ισημερινό. Όλες οι ξέρες στην πλευρά του Αιγαίου εδώ είναι γεματες. Έχω βρει και στην ενδοχώρα του νησιου αλλά πολύ λίγες ρίζες. Την καλύτερη κάπαρη που έχω γευθεί μου την είχε φέρει ένας συμφοιτητής μου Καλυμνιος.
Πολυ σωστά Δημήτρη, η κάπαρη θεωρείται ιθαγενες φυτό της Μεσογείου και έχει εξάπλωση παρόμοια με την Ελιά. Ήταν βασικό εμπορευσιμο είδος των αρχαίων Ελλήνων και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρόγονοι μας την κατανάλωναν ήδη από τη λιθινη εποχή.
Η κάπαρη απ'όσο γνωρίζω βγαίνει κοντά στη θάλασσα κυρίως. Τα μπουμπούκια αυτά είναι χαρακτηριστικά αν και τα συγκεκριμένα μου φαίνονται λίγο μεγάλα. Η προέλευση της δεν είναι γνωστή και μάλλον μας την έφεραν από τον Ισημερινό. Μου αρέσει πάρα πολύ σα γεύση και ευτυχώς η Σύρο είναι γεμάτη από δαύτες!
Από τις ισημερινες περιοχές της Λατινικής Αμερικής μας έχει έρθει η φράγκοσυκιά. Το επιστήμονικο της όνομα μάλιστα ειναι "Οπουντια" που είναι πάλι ελληνικό από ένα αντίστοιχο κακτο που είχαν περιγράψει οι αρχαίοι Έλληνες που βρισκόταν στη Φθιώτιδα και εξαφανίστηκε, εξου και Οπουντια Λοκριδα η περιοχή που αναφέρεται έως και σήμερα.
 

Kostas ContraDosi

Moderator
Περιοχή
Αμαλιάδα Ν.Ηλείας
Όνομα
Kώστας
Η κάπαρη απ'όσο γνωρίζω βγαίνει κοντά στη θάλασσα κυρίως. Τα μπουμπούκια αυτά είναι χαρακτηριστικά αν και τα συγκεκριμένα μου φαίνονται λίγο μεγάλα. Η προέλευση της δεν είναι γνωστή και μάλλον μας την έφεραν από τον Ισημερινό. Μου αρέσει πάρα πολύ σα γεύση και ευτυχώς η Σύρο είναι γεμάτη από δαύτες!
Εγώ αρχικά δν τις γνωρίζω παρά μόνο στα ράφια των super market....το ίδος της σαν φυτό δηλαδή δν γνωρίζω....ίσως και να την έχω μεσ'τα πόδια μου...
 
Περιοχή
Κυπρος
Όνομα
Χρυσανθος
Εγώ αρχικά δν τις γνωρίζω παρά μόνο στα ράφια των super market....το ίδος της σαν φυτό δηλαδή δν γνωρίζω....ίσως και να την έχω μεσ'τα πόδια μου...

Θα σου βγαλω φωτο με την πρωτη ευκαιρια
 
Top