Βοήθεια για όσους έχουν την ανάγκη μας και ειδικά τα παιδιά

Διαβάζοντας ένα αρθρο του NEWS247 που αναφέρεται στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (ΠΕΝ),http://news247.gr/eidiseis/weekend-...seis-thn-plath-se-ayta-ta-paidia.3206536.html έρχεται στο μυαλό μου ένα παλιότερο άρθρο που πραγματικά με συγκίνησε πάρα πολύ το οποίο αναφερόταν σε ένα κοριτσάκι του συγκεκριμένου βρεφοκομείου το οποίο η μητέρα του το άφησε εκεί γιατί δεν είχε την δυνατότητα να του προσφέρει ούτε το βασικότερο αγαθό.Την τροφή.
Κάθε Παρασκευή η μητέρα επισκεπτόταν το παιδί και κάποια μέρα οταν ήρθε η ώρα του αποχαιραιτισμού εκείνο κρεμόταν απο το φουστάνι της και την παρακαλούσε να την ξαναπάρει στο σπίτι.Και ο διάλογος είχε ως εξής όπως καταγράφτηκε απο παρόντα δημοσιογράφο.
«Δεν μπορώ καρδούλα μου, δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι ούτε να φάμε…»
Το πρόσωπο της μικρής σοβάρεψε, σκέφτηκε λίγο και έδωσε την πιο συγκλονιστική λύση στο πρόβλημα που έχω ακούσει στην ζωή μου:
«Πάρε μας μανούλα μου στο σπίτι και εμείς δεν θα πεινάμε ποτέ……»

Μέσα λοιπόν στο κλίμα των εορτών που οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι τα ίδια τα παιδιά έχουμε υποχρέωση να σταθούμε απέναντί τους προσφέροντας ότι μπορεί ο καθένας.Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σ΄αυτά τα παιδιά γιατί είμαστε όλοι λίγο πολύ συμμέτοχοι στην κοινωνική αδικία που υπάρχει γύρω μας.
Ανοίγω λοιπόν το θέμα και πιστεύω να προλαβαίνουμε να το οργανώσουμε και να κάνουμε κάτι.Ας είμαστε ακόμα λίγοι ,δεν έχει σημασία .Την επόμενη φορά θα είμαστε πιο πολλοί.
Και όπως γράφει ο Τάσος Λειβαδίτης
«Οταν δεν ζούμε ο ένας για τον άλλον, είμαστε κιόλας νεκροί» .
Κατόπιν συνεννόησης λοιπόν με τους υπεύθυνους του ιδρύματος μας προτάθηκαν οι εξής τρόποι βοήθειας.
1) Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδρύματος.
2) Συγκεντρώνουμε εμείς χρήματα και τους τα δίνουμε με την μορφή δωροεπιταγής κάποιου supermarket.
3) Αγοράζουμε εμείς πράγματα τα οποία έχει ανάγκη το ίδρυμα και τα δίνουμε μετά τις γιορτές σε επίσκεψη που μπορούμε να κάνουμε για να το δούμε από κοντά.

Περιμένω άμεσα προτάσεις ως προς την επιλογή της βοήθειας για να το προχωρήσουμε.
 
Last edited:
Μπράβο Δημήτρη .....ωραίο θέμα.
Με μεγάλη μου ευχαρίστηση να προσφέρω με οιονδήποτε τρόπο..
Μερικές φορές τα χρήματα είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ένα ίδρυμα αφου προκύπτουν διαρκώς ανάγκες για επισκευές , για πάγιες ανάγκες σε ρεύμα νερό κλπ.
Να ρωτήσεις τι έχουν περισσότερο ανάγκη και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε.
 
Το μεσημέρι ενώ γύριζα στο σπίτι σε όλο το δρομο προσπαθούσα να σκεφτώ πια είναι η καλύτερη επιλογή
Σκέφτηκα λοιπόν ότι οι φίλοι που είναι εκτός Αθήνας και θα ήθελαν να βοηθήσουν αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο σε χρήμα και όχι σε είδος.Λόγω απόστασης φυσικά.
Ετσι θα καταλήξουμε σε χρήματα ώστε και οι υπεύθυνοι να έχουν την ευχέρεια να τα διαχειριστούν ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το Ίδρυμα.
Οπότε κάποια στιγμή θα δοθεί ένας λογαριασμός στον οποίον θα γίνουν οι καταθέσεις .Στο τέλος όταν τελειώσουμε με τις καταθέσεις θα δημοσιευθεί αντίγραφο των καταθέσεων που έγιναν στον εν λόγω λογαριασμό με τα ονοματεπώνυμα των καταθετών για κάθε διασφάλιση.
Αρχικά προτείνω ένα συμβολικό ποσό 10 € και ξεκινάμε μια λίστα με τα ονόματα όσων προτίθενται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για να δούμε και πόσοι είμαστε.
Πιστεύω όλοι να δείξουμε ενδιαφέρον γιατί όταν πρόκειται για ένα παιδικό χαμόγελο όλα τα άλλα είναι περιττά.
 
Ξαναθυμίζω ότι αυτή η δράση που είναι η πρώτη μας και γίνεται λίγο βεβιασμένα , έχει σαν σκοπό , περισσότερο να δημιουργήσουμε αντανακλαστικά αλληλεγγύης τα οποία με τον χρόνο θα τα δουλέψουμε καλύτερα και πιστεύω ότι θα γινόμαστε όλο και περισσότεροι.
Πρέπει μέσα από την όλη προσπάθεια του νέου φόρουμ να προβάλλουμε την αγάπη μας όχι μόνο για το κυνήγι ,την σκοποβολή η την φύση αλλά και την αγάπη απέναντι στον συνάνθρωπο δείχνοντας και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και ειδικά σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη .
 
Last edited:
Back
Top