Αυλοί και βύσματα

Γραφω και τη λογική της σκέψης χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω πως τα μαλακοτερα βυσματα διογκωνονται περισσότερο κατα την εκρηξη
Και ισως να πηγαινουν καλυτερα με ττους μεγαλυτερους αυλους απο τους κλασικους που δεν χρειαζονται πολυ μπουκωμα εχοντας και εναν φιλο ιδιογομωτη ο οοιος ριχνει με οπτιμα γουιντσιστερ και ρρεεμινγκτον και χρησιμοποιει μαλακες ταπες παντα και μου εχοντας πειραματισυει εγω με τα οπλα στενον κλασικων αυλων ειχα καλυτερα αποτελεσματα με σκληροτερα βύσματα

Γραφω και τη λογική της σκέψης χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω πως τα μαλακοτερα βυσματα διογκωνονται περισσότερο κατα την εκρηξη
Και ισως να πηγαινουν καλυτερα με ττους μεγαλυτερους αυλους απο τους κλασικους που δεν χρειαζονται πολυ μπουκωμα εχοντας και εναν φιλο ιδιογομωτη ο οοιος ριχνει με οπτιμα γουιντσιστερ και ρρεεμινγκτον και χρησιμοποιει μαλακες ταπες παντα και μου εχοντας πειραματισυει εγω με τα οπλα στενον κλασικων αυλων ειχα καλυτερα αποτελεσματα με σκληροτερα βύσματα
Λογικό άκουγεται απλά δεν ξέρω ποια φυσίγγια έχουν μαλακά η σκληρά για να κάνω καμιά δοκιμή γιατί έχω όπλα με αυλούς κ 18.3 κ 18.4 κ 18.6 κ πρόσφατα 18.8.

Κανεις δεν ξερει απο τα εμπορικα ετσι μονο μπορω να εξηγησω σε φυσιγγι ιδιογομωσης που το φτιαχνεις εσυ και δεν υπαρχουν τεραστιες διαφορες του ενος φυσιγγιου με το αλλο πως το ριχνει πολυ καλα μια κανη και αλλη οχι πιστευω πως ειναι καθαρα θεμα ταπας αυλου αυτο ειναι και η μαγκια της ιδιογομωσης μπορει ο αλλος να νομιζει οτι εχει το καλυτερο ντουφεκι και εσυ με ενα φτηνιαρικο να τον κανεις να παραμιλαει απο βλητικγης αποψης εννοω αφηνω εξω την σκοπευτικη ικανότητα

Και μην ξεχναμε οταν πρωτοεμφανιστηκε το σουπερ μαγκουμ στην ελλαδα απο δοκιμες εδειχνε οτι στα χαμηλα γρ υστερουσε εναντι των υπολοιπων μεχρι που σταδικα βελτιωθηκαν οι ταπες και εγινε πληρως ανταγωνιστικο αρα καταληγω το σημαντικοτερο ειναι να σου ταιριαζει η ταπα στη κανη και μετα τα υπολοιπα αποψη μου βέβαια

Λογικό άκουγεται απλά δεν ξέρω ποια φυσίγγια έχουν μαλακά η σκληρά για να κάνω καμιά δοκιμή γιατί έχω όπλα με αυλούς κ 18.3 κ 18.4 κ 18.6 κ πρόσφατα 18.8.
Ο 18.3 κ ο 18.4 είναι μιδαμινές οι διαφορές τους.
Επίσης μεγάλη διαφορά έχει ο 18.6 κ ο 18.8

Ο στενός αυλός γουστάρει βύσματα της B&P (diamante,Ζ2Μ) ΚΑΙ τους Drago επίσης και τους Aquila....όλα αυτά στα αναφέρω σαν βοήθεια αφού θες να πειραματιστής.

1)Βύσμα Ζ2Μ θα βρεις στο Jordan 33gr
2)Bύσμα Aquila θα βρεις στο LK Koutoumanos Concord 33
3) Βύσμα Drago θα βρεις στο LK Koutoumanos ΑLFA 34gr
4) Βύσμα Diamante ΑΝ ΒΡΕΙΣ, θα το βρεις στα παλιά Ariston 32gr προ 3ετίας στν λαδί κάλυκα....

Και μην ξεχναμε οταν πρωτοεμφανιστηκε το σουπερ μαγκουμ στην ελλαδα απο δοκιμες εδειχνε οτι στα χαμηλα γρ υστερουσε εναντι των υπολοιπων μεχρι που σταδικα βελτιωθηκαν οι ταπες και εγινε πληρως ανταγωνιστικο αρα καταληγω το σημαντικοτερο ειναι να σου ταιριαζει η ταπα στη κανη και μετα τα υπολοιπα αποψη μου βέβαια
Γι'αυτό θέλω να δοκιμάσω.απλα δεν έχω ιδέα από ιδιογομωση οπότε μόνο ότι έχουν τα μαγαζιά.
Ο 18.3 κ ο 18.4 είναι μιδαμινές οι διαφορές τους.
Επίσης μεγάλη διαφορά έχει ο 18.6 κ ο 18.8

Ο στενός αυλός γουστάρει βύσματα της B&P (diamante,Ζ2Μ) ΚΑΙ τους Drago επίσης και τους Aquila....όλα αυτά στα αναφέρω σαν βοήθεια αφού θες να πειραματιστής.

1)Βύσμα Ζ2Μ θα βρεις στο Jordan 33gr
2)Bύσμα Aquila θα βρεις στο LK Koutoumanos Concord 33
3) Βύσμα Drago θα βρεις στο LK Koutoumanos ΑLFA 34gr
4) Βύσμα Diamante ΑΝ ΒΡΕΙΣ, θα το βρεις στα παλιά Ariston 32gr προ 3ετίας στν λαδί κάλυκα....
Ευχαριστώ πολύ για τίς πληροφορίες.γνωριζεις μήπως και για τον 18.8 κατι?

Γι'αυτό θέλω να δοκιμάσω.απλα δεν έχω ιδέα από ιδιογομωση οπότε μόνο ότι έχουν τα μαγαζιά.

Ευχαριστώ πολύ για τίς πληροφορίες.γνωριζεις μήπως και για τον 18.8 κατι?
Τα βύσματα Gualandi κ GT του ταιριάζουν.....

Οι δοκιμές που έχεις ήδη κάνει με όλο το εύρος των αυλών που διαθέτεις τι αποτελέσματα έδωσαν ?
ή δεν έχει κάνει δοκιμές ?

Ισως το καλυτερο θα ηταν αν βρισκοσουν σε μαγαζι που πουλάει να μετρουσες τους συγκεντρωτηρες στη βαση με ηλεκτρονικο παχυμετρο και να χρησιμοποιουσες αυτον που ειναι πιο κοντα στον αυλο σου η ιδιος αν υπαρχει ισως σε αυτο μπορει να βοηθησει ο νικος απο τις βλητικες δοκιμες αν εχει μεγαλη γκαμα απο ταπες

Ισως το καλυτερο θα ηταν αν βρισκοσουν σε μαγαζι που πουλάει να μετρουσες τους συγκεντρωτηρες στη βαση με ηλεκτρονικο παχυμετρο και να χρησιμοποιουσες αυτον που ειναι πιο κοντα στον αυλο σου η ιδιος αν υπαρχει ισως σε αυτο μπορει να βοηθησει ο νικος απο τις βλητικες δοκιμες αν εχει μεγαλη γκαμα απο ταπες
Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κυνηγός και ιδιογομωτης ας μας βοηθήσει.

Πες κ ελληνικά δεν πειράζει.
Alectoris* 28γρ μαυρο, 31,36,40γρ
Κουτουμανος* Olympus 40γρ
J&B* fast 30γρ
Gorilla* 31,32 μπλε, 34γρ

* Eνδεχεται κ άλλοι τυποι φυσιγγιων τους να περιεχουν το ίδιο βυσμα....
Με επιφυλαξη τα παραπανω γιατί η σταθερότητα πολλες φορες είναι δυσεύρετη......

Δεν θα χάσεις τιποτα να δοκιμάσεις αντιγραφή Z2M κατασκευής Maxam που θα τον βρεις στα Ισπανικά Rio από τα 36γρ κ άνω....

Last edited:
Back