Απαραίτητος βασικός εξοπλισμός για ξεκίνημα αρχάριου στην ιδιογόμωση

https://www.newsennw.com/powder-measures-scales-c-3295_4375_4462_4468.htm?page=2
Δεν ξερω εαν ειναι οι τιμες πραγματικες:oops:
Παντως για καποιοα μηχανικη ζυγαρια RCBS 500/505 θελεις περιπου 150/170 ευρω με τα μεταφορικα...
Λιγο λιγοτερα για hornady/Lyman...
Για μενα παντως Διονυση μην μενεις τοσο στον εξοπλισμο..γνωμη μου αφιερωσε πρωτα χρονο για να δεις τι και πως γινεται στην ιδιογομωση και μετα μπες στο τριπακι να ψαχτεις για ζυγαριες εξειδικευμενες κλπ..τα ακριβα αξεσουαρ δεν θα κανουν το φυσιγγι να πεταει αλλα το παντρεμα των υλικων..στο λεω χωρις να με παρεξηγησεις γιατι στο τελος μπορει να σε απογοητευσει η διαδικασια να βαρεθεις και να ξεμεινεις

Για μενα παντως Διονυση μην μενεις τοσο στον εξοπλισμο..γνωμη μου αφιερωσε πρωτα χρονο για να δεις τι και πως γινεται στην ιδιογομωση και μετα μπες στο τριπακι να ψαχτεις για ζυγαριες εξειδικευμενες κλπ..τα ακριβα αξεσουαρ δεν θα κανουν το φυσιγγι να πεταει αλλα το παντρεμα των υλικων..στο λεω χωρις να με παρεξηγησεις γιατι στο τελος μπορει να σε απογοητευσει η διαδικασια να βαρεθεις και να ξεμεινεις
Γιατι βρε να σε παρεξηγησω? :)
ΠΙστευω (πρωτα ο θεος...) μεσα σε 10 μερες, να παρω ενα (επιτελους) πλαγιοκαννο μικροτερου διαμετρηματος του 12...
Αναλογως του κοστους αγορας, θα πράξω....Εαν παρω αυτο που θελω, ισως να παρω ΜΟΝΟ για τωρα φυσσιγια, γιατι θα κοιταξω να κανω και κοντάκι.... και το καλοκαιρι, να παρω και υλικα για ιδιογωμωση....
Εαν δεν υπαρχει αυτο που θελω, και παρω καποιο πιο χαμηλα χρηματικα, θα μπορεσω να παρω + υλικα....
Παντως, οταν ερθει η ωρα , και κανω την λιστα με τι σκεφτομαι νσ πσρω, θα σας πω....:)

Οταν πρωτοξεκινησα ειχα παρει την μηχανικη ζυγαρια με τα βαρακια απο 1 χρωματοπωλιο, μια μεταχειρισμενη μεκ, το βιβλιο του χαντζιωτη κ λιγα υλικα Ξεκινα με λιγα πραγματα τα οποια αν δεν σου αρεσουν να μπορεις να τα μεταπουλησεις , το σημαντικοτερο να εχεις μερος να κανεις τις δοκιμες σου

κλεισαμε απο oπλο=πλαγιοκαννο cal.16 ;)
αγορασα απο allie μια ζυγαρια ηλ. των 20γρ, και ενα βαρυδιο των 2γρ, και των 50γρ που θα χρησημοποιησω στην υπαρχουσα ζυγαρια των 200γρ. Παχυμετρο ηλεκτρ. εχω...
https://www.aliexpress.com/item/32875815113.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.295f4c4dsAZHUo
https://www.aliexpress.com/item/1005001602457984.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.295f4c4dsAZHUo
Θα αγοραζω υλικα, μήνα-μήνα...ωστε μεχρι το καλοκαιρι (γεροί να ειμαστε όλοι μας) να συμπληρώσω ολλων το εξοπλισμο για ιδιογομμωση..

κλεισαμε απο oπλο=πλαγιοκαννο cal.16 ;)
αγορασα απο allie μια ζυγαρια ηλ. των 20γρ, και ενα βαρυδιο των 2γρ, και των 50γρ που θα χρησημοποιησω στην υπαρχουσα ζυγαρια των 200γρ. Παχυμετρο ηλεκτρ. εχω...
https://www.aliexpress.com/item/32875815113.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.295f4c4dsAZHUo
https://www.aliexpress.com/item/1005001602457984.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.295f4c4dsAZHUo
Θα αγοραζω υλικα, μήνα-μήνα...ωστε μεχρι το καλοκαιρι (γεροί να ειμαστε όλοι μας) να συμπληρώσω ολλων το εξοπλισμο για ιδιογομμωση..
Διονύση από μηχανή για κλεισιμο ποια σκέφτεσαι να πάρεις;

Διονύση από μηχανή για κλεισιμο ποια σκέφτεσαι να πάρεις;
Την αφηνω για τελευταια, γιατι ειναι η πιο μεγαλη αγορα....δεν ξερω....εαν μπορεσω( δυσκολα) μια Λασκας 300....αλλιως η για αρχη μια Λαναρας ,ή ενα δραπανο κολωνάτο με στροφειο πάντα για ρελι... ;)

Την αφηνω για τελευταια, γιατι ειναι η πιο μεγαλη αγορα....δεν ξερω....εαν μπορεσω( δυσκολα) μια Λασκας 300....αλλιως η για αρχη μια Λαναρας ,ή ενα δραπανο κολωνάτο με στροφειο πάντα για ρελι... ;)
Κολόνατο δραπανο στροφείο και κόντρα στροφειο για ρελιαστο είναι μια χαρά για αρχή πιστευω, μετά αποφασίζεις και για μηχανή.

🤪
Πως περνάνε τα χρόνια ...
Ούτε ζυγαριές, ούτε τίποτα ... στο περίπου όλα ...

View attachment 74408

Το ''ασχημο'' ειναι...οτι με τα σημερινα υλικα δεν μπορεις να γεμιζεις στο << περιπου >> φιλε!!!
Τα εργαλεια σου μια χαρα ειναι....μια ζυγαρια ακριβειας και ενα παχυμετρο...και βγαζεις αγγέλους και με
αυτα τα εργαλεια !!

Το ''ασχημο'' ειναι...οτι με τα σημερινα υλικα δεν μπορεις να γεμιζεις στο << περιπου >> φιλε!!!
Τα εργαλεια σου μια χαρα ειναι....μια ζυγαρια ακριβειας και ενα παχυμετρο...και βγαζεις αγγέλους και με
αυτα τα εργαλεια !!
Αν ξεκινήσω Νίκο θα πάρω εργαλεία αιχμής ... μισές δουλειές δεν κάνω 😜

Αν ξεκινήσω Νίκο θα πάρω εργαλεία αιχμής ... μισές δουλειές δεν κάνω 😜

Τα εργαλεια σιγουρα βοηθανε στο τεχνικο μερος....
Σημαντικο ρολο παιζουν οι γνωσεις....Ο ασχετος και τα καλυτερα εργαλεια να εχει...φυσιγγιο της ''προκοπης''
δεν θα βγαλει....
Αυτος που εχει γνωσεις με τα ''οποια'' εργαλεια θα ''κενταει''......Και εσυ Δοξα τω Θεω....γνωσεις εχεις
αποκτησει...λιγη πρακτικη εξασκιση θα χρειαστεις....
Ετσι και αρχισεις ιδιογομωση....θα μας στειλεις ολους αδιαβαστους φιλε ....!!!! :) :D

ΥΓ. Στο δε σκοπευτηριο.....εκει ειναι που θα κρεμασεις πολλα σαγονια !!! ;):D

Aμα δε κουνάγαν τα σφραγίσματα (τα παλιά ,τα χρυσά,τα ορθόδοξα...) κ δε τρύπαγε το τενεκέ στα 300, "ήθελε κ άλλο"...
Ψιτ....αμα δε φερει 2 τούμπες ο τενεκες στα 36.5m, δε λεγετε παπιοφύσιγγο....🫣🤫🤫.big smile.
Κώστας.......

Καλησπέρα, θα ηθελα ν ασχοληθώ ως αρχάριος βέβαια με τη ιδιογόμωση, δεν θέλω ακριβό κοστολόγιο...
Μια μηχανή χειροκίνητη και ότι άλλο απολύτως αναγκαίο παρελκόμενο απαιτείται..
Τι μου προτείνετε?? Και από που να τ προμηθευτώ???

Καλησπέρα, θα ηθελα ν ασχοληθώ ως αρχάριος βέβαια με τη ιδιογόμωση, δεν θέλω ακριβό κοστολόγιο...
Γιατί θήραμα θέλεις να γεμίσεις ;
Αν είναι μόνο για Φέρμα , θα έκλεινα με ρελι τζαμακι . Μια ,δύο ζυγαριές, ένα κολωνατο δράπανο με στροφείο, ένα ηλεκτρονικό παχυμετρο και τα υλικά.

Ίδια περίπου ερώτηση σήμερα!

Post in thread 'Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα'

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Μηχανές-γόμωσης-παρελκόμενα.1014/post-976700

Back