Απαραίτητος βασικός εξοπλισμός για ξεκίνημα αρχάριου στην ιδιογόμωση

Ευχαριστώ για το κοστολόγιο...Εγώ απλά έβαλα στροφειο γύρω στο 50αρικο, και δραπανο στα 120...
Εάν πάρω υλικά για 500 φυσσιγια και όχι για 800, κάπου εκεί θα είμαι πιστεύω...
Καλη αρχη Διονυση στην ιδιογομωση και παντα με προσοχη..δραπανο αν κοιταξεις υπαρχει το einhell ή πολλες φορες βγαινει προσφορα απο διαφορα μαγαζια..εγω το δικο μου το χα παρει 90 ευρω..υλικα για μενα μην παρεις μπαμ 500 μαζι με συγκεντρωτηρες και σου μεινουν τουλαχιστον μεχρι να δεις την ολη διαδικασια..για μενα παρε 100-200 και διαφορους συγκεντρωτηρες απο 100 το καθε ειδος και θα κανεις δοκιμες με το οπλο σου..οταν κατασταλαξεις και εχεις παρει και τον αερα στο γεμισμα τοτε ξεκινας παραγωγη..για αρχη καρανοησε σωστα την ολη διαδικασια και κανε τα πρωτα σου φυσιγγια και εδω ειμαστε για καθε βοηθεια..στο 20αρη εχω παρα πολλες συνταγες

Καλη αρχη Διονυση στην ιδιογομωση και παντα με προσοχη..δραπανο αν κοιταξεις υπαρχει το einhell ή πολλες φορες βγαινει προσφορα απο διαφορα μαγαζια..εγω το δικο μου το χα παρει 90 ευρω..υλικα για μενα μην παρεις μπαμ 500 μαζι με συγκεντρωτηρες και σου μεινουν τουλαχιστον μεχρι να δεις την ολη διαδικασια..για μενα παρε 100-200 και διαφορους συγκεντρωτηρες απο 100 το καθε ειδος και θα κανεις δοκιμες με το οπλο σου..οταν κατασταλαξεις και εχεις παρει και τον αερα στο γεμισμα τοτε ξεκινας παραγωγη..για αρχη καρανοησε σωστα την ολη διαδικασια και κανε τα πρωτα σου φυσιγγια και εδω ειμαστε για καθε βοηθεια..στο 20αρη εχω παρα πολλες συνταγες
Σε ευχαριστω πολυ φιλε Μιλτο...ισως ειναι πιο λογικο αυτο που λες...να μην παρω τοσα πολλα υλικα...θα βγουνε και φθηνοτερα...
εχω ριξει το διαβασμα της ...αρκουδας στην ιδιογωμωση...και στο cal20, και στο γενικο θεμα, και στις δοκιμες.... :)
Γι αυτο κατεληξα σε 2 πυριτιδες που πιστευω θα καλυψουν ολο το ευρος των καιρικων φαινομενων...αναλογος βεβαια και το <στησιμο>;)
Πριν προβω σε αγορες, θα ποσταρω τι θελω να παρω (απο εδω Ελλαδα) και θα μου πειτε τι πιστευεται...:)

Σε ευχαριστω πολυ φιλε Μιλτο...ισως ειναι πιο λογικο αυτο που λες...να μην παρω τοσα πολλα υλικα...θα βγουνε και φθηνοτερα...
εχω ριξει το διαβασμα της ...αρκουδας στην ιδιογωμωση...και στο cal20, και στο γενικο θεμα, και στις δοκιμες.... :)
Γι αυτο κατεληξα σε 2 πυριτιδες που πιστευω θα καλυψουν ολο το ευρος των καιρικων φαινομενων...αναλογος βεβαια και το <στησιμο>;)
Πριν προβω σε αγορες, θα ποσταρω τι θελω να παρω (απο εδω Ελλαδα) και θα μου πειτε τι πιστευεται...:)
Περα απο το διαβασμα θα το δεις και στην πραξη πως γινεται εκει θα αρχισεις να καταλαβαινεις απο ογκομετριες κλεισιμο κλπ..υλικα εννοειται απο Ελλαδα θα παρεις εκτος απο την ζυγαρια που εκει αξιζει απο ebay με 10 ευρω βαρια..βημα βημα θα πηγαινεις και αναλογα με τις απαιτησεις σου θα κανεις και αναβαθμισεις θα θες να πειραματιστεις και με αλλα υλικα ή πυριτιδες

Περα απο το διαβασμα θα το δεις και στην πραξη πως γινεται εκει θα αρχισεις να καταλαβαινεις απο ογκομετριες κλεισιμο κλπ..υλικα εννοειται απο Ελλαδα θα παρεις εκτος απο την ζυγαρια που εκει αξιζει απο ebay με 10 ευρω βαρια..βημα βημα θα πηγαινεις και αναλογα με τις απαιτησεις σου θα κανεις και αναβαθμισεις θα θες να πειραματιστεις και με αλλα υλικα ή πυριτιδες
απο την θεωρια διαβασμα) στην πραξη, και με δοκιμες επι...χάρτου, ειναι μέρα με την νύχτα...εχει ομως την γλύκα του αυτό ;)

απο την θεωρια διαβασμα) στην πραξη, και με δοκιμες επι...χάρτου, ειναι μέρα με την νύχτα...εχει ομως την γλύκα του αυτό ;)
Ετσι ακριβως..αυτο το κομματι ειδικα των δοκιμων για να δεις τι βγαζει το καθε σεταπ ή η καθε αλλαγη ας πουμε συγκεντρωτηρα στο φυσιγγι που φτιαχνεις ειναι η μιση ιδιογομωση

Θα σου γράψω λίγο πως τα έχω υπολογίσει εγώ να μου πεις αν ξεχνάω κάτι με τιμές από Ελλάδα που έχω πάρει εγώ ή πολύ πρόσφατα γνωστοί μου. Είχα υπολογίσει για cal. 12 με μία ενδεικτική συνταγή 1,65Χ32 αλλά μην φανταστείς στο 20άρι ότι αλλάζει κάτι δραματικά. Είναι π.χ. λίγο πιο ακριβοί οι κάλυκες και οι συγκεντρωτήρες αλλά είναι πιο οικονομική η αναλογία πυρίτιδας σκαγιών.
- Δράπανο 100 ευρώ
- Στροφείο 13 ευρώ
- Πατούρα για το δράπανο 15 ευρώ
- Ζυγαριά ηλεκτρονική 30 ευρώ
- Χωνάκι πλαστικό 1,5 ευρώ
- Α0 μισό κιλό 24 ευρώ
- ΜΒ36 μισό κιλό 18 ευρώ
- 800 κάλυκες 64 ευρώ
- 800 συγκεντρωτήρες 14,4 ευρώ
- Σκάγια για 800 φυσίγγια (25 κιλά) 70 ευρώ
- Χαρτάκια για κλείσιμο 12 ευρώ
- Παχύμετρο ηλεκτρονικό 10 ευρώ
Σύνολο 371,9 ευρώ
Μπορεί οι τιμές να αλλάξουν λίγο αλλά όχι τραγικά πράγματα. Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι.
έτσι ακριβώς άρχισα (εκτός απο τις πυρίτιδες) πηρα ισπανικες :pαπλά δεν ειχα κολονάτό πήρα μια βάση και ειχα ένα πολύ καλό δραπανο όμως

να προσθεσω καλυκοκοφτη απαραιτητος 15 ευρω
Επισης η βοηθεια φιλων ανεκτιμητη ...

πριν ξεκινισω να συμπληρωσω διαβασα πολλες ωρες

Eγω παντως θα προτεινα μια καλη μηχανικη ζυγαρια ακριβειας. Δε ξερω γιατι, αλλα αυτες οι ηλεκτρονικες πιο πολυ μπερδεμα μου κανουν παρα δουλεια. Επειδη ομως μιλαω για ακριβο εξοδο, φυσικα και εννοειται πως μπορει να αντικατασταθει και με ηλεκτρονικη για να μειωσουμε το κοστος

Eχω αυτή την ζυγαριά που ζυγίζει μόνο γραμμάρια, και αυτό το παχυμετρο από Lidl..
View attachment 18040
Θα έπαιρνα τη δεύτερη ζυγαριά με μάξιμουμ βάρος τα 20 (η τα 50 γραμμάρια αν τη θες και για τα σκάγια) που λειτουργεί και με μπαταρία και με ρεύμα. Τα παχυμετρα σε αυτά τα χρήματα έχω την εντύπωση ότι είναι ίδια πάνω κάτω... Αν ψάξεις μπορεί να βρεις κάπου κριτικες για τη ζυγαριά....

μαλον θα παρω αυτη με τα 50γρ, να ζυγιζω και τα σκαγια...οσο για παχυμετρο, μαλον ολα(τα φθηνα) πανω κατω τα ιδια ειναι...
θα σου πρότεινα όχι ,για μπαρούτι να πάρεις μια που να μετρά 0.001 μεχρι 20 γρ max όσες έχω δει με 50 γρ είναι αργές όχι τόσο ευαίσθητες και με μεγαλύτερες αποκλίσεις

θα σου πρότεινα όχι ,για μπαρούτι να πάρεις μια που να μετρά 0.001 μεχρι 20 γρ max όσες έχω δει με 50 γρ είναι αργές όχι τόσο ευαίσθητες και με μεγαλύτερες αποκλίσεις
ο.κ...τοτε θα παρω μιο των 20γρ, και αφηνω αυτη που εχω για σκαγια;)

ο.κ...τοτε θα παρω μιο των 20γρ, και αφηνω αυτη που εχω για σκαγια;)
Διονύση αν μπορείς πάρε μία μηχανική που να ζυγίζει grain είναι πολύ ευαίσθητη και όχι γραμμάρια για την πυρίτιδα. Κοίταξε την RCBS θα σταματήσεις να ασχολείσε με ζυγαριές μετά. Και αν θες πέρνεις μία ηλεκτρονική απλή μόνο για τα σκάγια.
Λόγο δουλειάς έχω αλλάξει πολλές.

Διονύση αν μπορείς πάρε μία μηχανική που να ζυγίζει grain είναι πολύ ευαίσθητη και όχι γραμμάρια για την πυρίτιδα. Κοίταξε την RCBS θα σταματήσεις να ασχολείσε με ζυγαριές μετά. Και αν θες πέρνεις μία ηλεκτρονική απλή μόνο για τα σκάγια.
Λόγο δουλειάς έχω αλλάξει πολλές.
Ευχαριστω, Νικηφορε....θα το κοιταξω ;)

Back