Τι είναι η προστασία δακτύλων;
Το μικρό αλυσοπριονο της INGCO φαίνεται πολύ ποιοτικό, πόσο περίπου κοστίζει;
Το μακρύ κλαδευτικο ψαλίδι ποιας εταιρείας είναι;
Καλησπέρα.
Η προστασία δαχτύλων είναι μια λειτουργία που έχουν κάποια ψαλίδια μπαταρίας που δεν επιτρέπει στο ψαλίδι να κλείσει τις λεπίδες αν είναι κοντά ή ακουμπά δάχτυλο του χειριστή (ή και οποιουδήποτε άλλου που πιθανόν βοηθά). Προφανώς για να δουλέψει πρέπει το άτομο να μην φορά γάντια. Ξέρω ότι σαν λειτουργία ξεκίνησε αρχικά να αναπτύσσεται για να μην κόβουν τα ψαλίδια τα σύρματα στα γραμμικά αμπέλια με αποτέλεσμα να χαλάει και το ψαλίδι και η υποδομή του γραμμικού αμπελιού. Αλλά όπως κάνει σώμα το σύρμα έτσι κάνει και το ανθρώπινο μέλος.
Σε αυτό το βίντεο μετά το 6:15 φαίνεται η λειτουργία. έχω το ίδιο ψαλίδι από όταν πρωτοβγήκε και έχει από τα πιο ευαίσθητα συστήματα προστασίας δαχτύλων. Κάποιοι δεν το θέλουν λόγω αυτού ή το απενεργοποιούν, εγώ το λατρεύω που το εχει σε τέτοιο βαθμό.
Το ingco το είχα πάρει solo (χωρίς μπαταρίες και φορτιστή, κωδ. CGSLI2068) καθώς τα είχα ήδη από Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο. Οι μπαταρίες και οι φορτιστές της ingco είναι απόλυτα συμβατές με της Total, WADFLOW,JAVEDER, EMTOP. To είχα πάρει κάπου στα 90€ και με έχει σώσει. Είναι πολύ δυνατό και αξιόπιστο κόβει τα πάντα μέχρι 15 εκ διάμετρο χαρτί. Για πιο χοντρά στις ελιές έχω και το CGSLI20128 (με πιο μεγάλες μπαταρίες φυσικά).
Το κονταροψάλιδο είναι της ιαπωνικής ars το 180ZF-2.03. Βοηθάει πολύ σε "στιμπήματα" κορυφών σε κερασίες, μηλιές, αχλαδιές, κρεβατίνες κτλ, σε ψιλοκαθαρισμούς λαίμαργων σε ελιές και ξινά και σε περιορισμούς αγκαθωτών θάμνων. Κόβει άνετα μέχρι 2-2,5 εκατοστά πάχος. για πιο χοντρά, μετατρέπω την ψαλίδα μπαταριας σε κονταροψαλίδι με το κατάλληλο κοντάρι και μπορώ πια να κόβω πολύ πιο χοντρά, αλλά δεν έχει νόημα για πιο μικρά καθώς έχει βάρος, ενώ το ars είναι πανάλαφρο.