Αλυσοπρίονα - Τσεκούρια

Δειτε δυο απλα παραδειγματα του ποσο ρολο παιζει να ναι καθαρο το μηχανημα
Και τα δυο ποιοτικα μηχανηματα παλια(ισχυει οτι και στα οπλα, οσο ποιο παλιο τοσο μεγυτερη ποιοτητα κατασκευης εχει συνηθως)

Το χορτοκοπτικο ηθελε φουσκα και σερβις
Οπως ηταν ομως στο ρελαντι ειχε στροφες γιατι σεν περνουσε
Αερας οποταν το μιγμα ηταν πιο πλουσιο
Οταν καθαριστιηκε,το ρελαντι παρολο που κρατουσε ηταν πολυ χαμηλο, χρειαστηκε να αυξηθει μιση στροφη
Δειτε ποσο παχος λαδι και χωμα ειχε πανω το φιλτρο

Το αλυσοπριονο δεν επερνε ευκολα μπρος
Οταν εγινε σερβις και καθαριστηκε επερνε με ενα τραβηγμα

Περαν της σωστης λειτουργειας το να μην καθαριζεται τα μηχανηματα σας τυπικα θα σας προκαλεσουν πολυ ακριβες ζημιες που συχνα θα σας τα στερησουν
Σημερα ομως δεν βρισκεται την ποιοτητας τους

Δυο τρια απλα πραγματα ειναι και το μηχανημα διατηρειτε για πολλα χρονια συνηθως

Σωστο μιγμα
Ακονισμενη αλυσιδα
Διματρος μισινεζας οσο πρεπει καινοχι υπερβολες σε κεφαλες
Καθαρισμος το φιλτρο και το μηχανημα καθε τοσο
Αδειασμα καυσιμου

Πριν και μετα

Attachments

• IMG_9100.jpeg
    IMG_9100.jpeg
    465,4 KB · Προβολές: 29
  • IMG_9156.jpeg
    IMG_9156.jpeg
    362,1 KB · Προβολές: 28
  • IMG_9151.jpeg
    IMG_9151.jpeg
    454,6 KB · Προβολές: 27
  • IMG_9162.jpeg
    IMG_9162.jpeg
    654,4 KB · Προβολές: 27
  • IMG_9167.jpeg
    IMG_9167.jpeg
    487,3 KB · Προβολές: 29
Οχι φιλε
Πες τι χρειαζεσαι αν μπορω και ξερω να σε βοηθησω
Αν σε ενδιαφερει για καρμπυρατερ απλα να σου πω οτι μην νομιζει οτι ειναι πανακεια το μηχανημα αυτο
Τα βασικα προβληματα που αχρηστευουν ενα καρπυρατερ δεν τα λυνει το μηχανημα αυτο
Και κανενας δεν θα στο επισκευασει και να κατσει να αλλαξει τσιμουχακια πχ το μπεκ των ψηλων η να καθαρισει τα μπεκ των χαμηλων η να πατενταρει την βαλβιδα επιταχυνσης
Απλα θα αλλαξουν καρμπυρατερ
Και δεν τους αδικω
Η επισκευη τους δινει λιγη επιπλεον ζωη ενω στοιχιζει περαν των μισων της αλλαγης, τουλαχιστον σε αρκετα ειδη καρπυρατερ
Ειναι καποια που αν χαλασει καρπυτατερ ειναι ασυμφορο και να αλλαχθει

Είχα το μακουλόχ αλλά είχε θέμα με το καρμπυρατέρ και το παράτησα σε γνωστό να το έχει για ανταλλακτικά.
Ρώτησα, μήπως το συγκεκριμένο μηχάνημα βοηθάει στο καθάρισμα χωρίς να ρημάζει τις μεμβράνες;

Το λογικο ειναι πτι δεν επηρεασει μεβρανες
Θα μου πεις ισως καππιοι να τις αφαιρουν για να μην τις βλαψει
Ομως οπως υπαρχουν οι κλασσικες μεβτανες που ξερουμε υπαρχουν και μεβρανες εσωτερικα οπως πχ στο μπεκ των ψηλων η ο-ρινκ στην βαλβιδα επιταχυνσης που θα παθαιναν επισης ζημια με την χρηση του
Το θεμα ειναι τι ειδος υγρου γινεται χρηση που να ειναι καταλληλο για τετοια υλικα, πως αραιωνεται, καθε ποσο αλλαζεται και εαν μπαινει στο σωστο χρονο

Στεγνό καθάρισμα με πινέλο κάνεις Χρυσανθε ή ψεκάζεις απόλιπαντικό;
Εγω φιλε επειδη ξερω βαζω απολυπαντικο γιατι χρησιμοποιω ουδετερο και ακολουθως πλενω με βενζινη
Ο απλος χρηστης μπορει να το κανει με απλο πινελο οπως ειπες
Και βενζικη μπορει να χρησιμοποιεισει καθαριζει εξαιρετικα
Οχι ομως να καπνιζει ενω το κανει!!!
Μην γελας που το λεω!
Ξερω και το λεω!

Η ερώτηση είναι μάλλον για το Χρύσανθο,αλλά ας μαθαίνουμε όλοι!
Φίλε @kurtzhaar έχω την εξής απορία:
Έχω στη κατοχή μου ένα κινέζικο χορτοκοπτικό sumec, υπέρ αρκετό για την έλαιο-φυτεία του ενός στρέμματος 😜😜!
Κάποια στιγμή προχτές έμεινα από συμπλέκτη.
Έλυσα το κοντάρι με τη καμπάνα και πράγματι είχε σπάσει το ελατήριο και (έτσι κ αλλιώς) ήθελαν αλλαγή οι σιαγόνες.
Κάνοντας αναζήτηση στο net,σε πρώτη φάση, βρήκα (φαινομενικά) τον ίδιο στο temu προς 4€!
Παραταύτα τον αγόρασα στα 12 από τοπικό κατάστημα,συν 2 ευρο ένα εφεδρικό ελατήριο.
No name πάντα!
Είναι τα ίδια? Με κεντρίζει να πάρω σετ ανταλλακτικών... Συμπλέκτες, γωνιακές κτλ
Παραθέτω φωτό από τα δικά μου κ link

https://share.temu.com/KI87AwdbiQA

Attachments

• IMG_20250526_110924.jpg
    IMG_20250526_110924.jpg
    303,9 KB · Προβολές: 21
  • IMG_20250526_114136.jpg
    IMG_20250526_114136.jpg
    427,4 KB · Προβολές: 21
  • IMG_20250526_124213.jpg
    IMG_20250526_124213.jpg
    551,9 KB · Προβολές: 21
Last edited:
Η ερώτηση είναι μάλλον για το Χρύσανθο,αλλά ας μαθαίνουμε όλοι!
Φίλε @kurtzhaar έχω την εξής απορία:
Έχω στη κατοχή μου ένα κινέζικο χορτοκοπτικό sumec, υπέρ αρκετό για την έλαιο-φυτεία του ενός στρέμματος 😜😜!
Κάποια στιγμή προχτές έμεινα από συμπλέκτη.
Έλυσα το κοντάρι με τη καμπάνα και πράγματι είχε σπάσει το ελατήριο και (έτσι κ αλλιώς) ήθελαν αλλαγή οι σιαγόνες.
Κάνοντας αναζήτηση στο net,σε πρώτη φάση, βρήκα (φαινομενικά) τον ίδιο στο temu προς 4€!
Παραταύτα τον αγόρασα στα 12 από τοπικό κατάστημα,συν 2 ευρο ένα εφεδρικό ελατήριο.
No name πάντα!
Είναι τα ίδια? Με κεντρίζει να πάρω σετ ανταλλακτικών... Συμπλέκτες, γωνιακές κτλ
Παραθέτω φωτό από τα δικά μου κ link

https://share.temu.com/KI87AwdbiQA
Δημητρη
Εφοσον εχει κλειστος τις ιδιες διαστασεις σε περιμετρο αλλα και πλατος σιαγονας φιλε και το ελατηριο ιδια διατομη και αριθμο σπειρων εισαι οκ φιλε

ειναι το ιδιο εαν ταιριαζουν αυτα
Τωρα εαν εκαμες καλα που το πηρες απο εδω
Σαν υλικο και αντοχη συνηθως το κινεζικο του καταστηματος και του τεμου δεν θα εχουν καποια ουσιαστική διαφορα
Απλα πληρωσες το κερδος του και την αναμονη που δεν θα ειχες μεχρι να ερθει σε εσενα το εξαρτημα

Απο θεμα αξιοπιστιας να ξερεις σημερα τα πλειστα εξαρτηματα κινα φτιαχνονται

Εκεινο που διαφερει ειναι τα υλικα τους και ο ελεγχος ποιοτητας
Σε καποια δεν υπαρχει καθολου σε καποια υπαρχει

Ολα αυτα εξαρτονται απο το ειδος του εξαρτηματος
Αλλο ειναι πιστονι και κυλινδρος και αλλο συμπλεκτης
Αλλο ειναι καρμπυρατερ ειδικα εαν αυτο ειναι για επωνυμο μηχανημα και αλλο για κινεζικο

Για τον συμπλεκτη συγκεκτιμενα εφοσον ταιριαζουν ολα και μιλαμε για κινεζικο μηχανακι τοτε να παρεις και απο τεμου καποια ανταλακτικα εαν το μηχανημα βγηκε καλο και το χεις συντηρημενο

Αν έρθει η ώρα να αγοράσετε ψαλίδα μπαταρίας, πάρτε οπωσδήποτε με προστασία δαχτυλων. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα και με το παραπάνω. Είναι πολύ εύκολο να γίνει φρικιαστικό ατύχημα. Έχω τύχει μπροστά σε τέτοιο συμβάν...

Είχα ψαλίδα ingco. Τρομερό εργαλείο, δεν μασάγε πουθενά. Αλλά την παροπλισα και πήρα ψαλίδα με προστασία γιατί αυτή δεν είχε.

Αν έρθει η ώρα να αγοράσετε ψαλίδα μπαταρίας, πάρτε οπωσδήποτε με προστασία δαχτυλων. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα και με το παραπάνω. Είναι πολύ εύκολο να γίνει φρικιαστικό ατύχημα. Έχω τύχει μπροστά σε τέτοιο συμβάν...

Είχα ψαλίδα ingco. Τρομερό εργαλείο, δεν μασάγε πουθενά. Αλλά την παροπλισα και πήρα ψαλίδα με προστασία γιατί αυτή δεν είχε.
Τι είναι η προστασία δακτύλων;
Το μικρό αλυσοπριονο της INGCO φαίνεται πολύ ποιοτικό, πόσο περίπου κοστίζει;
Το μακρύ κλαδευτικο ψαλίδι ποιας εταιρείας είναι;

Τι είναι η προστασία δακτύλων;
Το μικρό αλυσοπριονο της INGCO φαίνεται πολύ ποιοτικό, πόσο περίπου κοστίζει;
Το μακρύ κλαδευτικο ψαλίδι ποιας εταιρείας είναι;
Δες εδω ενα παραδειγμα
Για να μην γραφω
Δεν εχει να κανει με το συγκεκριμενο ψαλιδι απλα το δειχνω ως παραδειγμα του συστηματος προστασιας

Ακομη και να εχει προστασια ενα ψαλιδι θελει νηφαλιοτητα και οχι δουλεια υπο πιεση η συνθηκες που μειωνουν τα αντανακλαστικα μας

Back