Αδέσποτες γάτες και πρόβλημα με εθελόντρια.

Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που ανθρωποι πήρανε στο σπιτι τους αδεσποτα , τα ταισανε τα "ζωντανεψαν" και φαγανε καταγγελια για μη τσιπαρισμενα κτλπ..

Για μενα μια απλη λυση ειναι καταγγελια οτι αφησε ζωα στην γειτονια σου και ασε να βρει αυτη την ακρη για το αν οντως δεν τα παρατησε... ( και δεν νομιζω να ειναι ψευδης γιατι μπορει να τα αφησε , απο την στιγμη που τα συντηρεί ας βρεθει κατηγορουμενη και η αληθεια θα μαθευτει )
Θα της κοπουν ολες οι μαγκιες ... Αν εισαι φιλοζωος τα παιρνεις στον χωρο σου , κανεις οτι προβλεπεις ο νομος και δεν ενοχλεις τον υπολοιπο κοσμο που για τον ΧΨ λογω δεν θελει ζωα .. πχ εγκύος απαγορευεται ρητά να ερχετε σε επαφη με γατες , αλλος εχει αλλεργιες δεν ξερουμε ο καθενας για τον λογω που να μην θελει ενα ζωο , αυτο ομως δεν το καθιστα μη φυσιολογικο ή οτι δεν εχει σεβασμο για τα ζωντανα... Εκει χανετε η αισθηση της λεξης φιλοζωος .

Τι ακούω θεέ μου τι ακούω, καταρχήν η γάτες δεν κάνουν παντού ακαθαρσίες Μονο στο χώμα , δεύτερον ενημερώνεις τον δήμο για να έρθει για στείρωση τών γατιών,από το νόμο, ποια στείρωση? Αφού δεν έχουν τα απαραίτητα από το κράτος για να το κάνουν οπότε άμα είναι σωστός ο δήμος μόνο ταιζουν, έχουν βάλει ανθρώπους και πληρώνουν την τροφή,εν μέσω σαν να είναι καλυμμένη.στης γειτονιές της Αθήνας σε πολλές όπως ήταν και στην δικιά μου δώσαμε όλοι λίγα λεφτά και τα στειρωσαμε και τέλος δεν πολλαπλασιάστηκαν και στο κάτω κάτω άμα δεν ταιζει και κάποιος δεν βάζει τώρα νερό με 40 βαθμούς τί θα γίνει θα τα αφήσουμε να πεθάνουν? Εσύ θα μπορούσε ς να της πεις να κρατάει το μέρος καθαρό, τίποτα άλλο αλλά από την στιγμή που δεν της το είπε η αστυνομία είναι καθαρό το μέρος.εισαι λίγο υπερβολικός γιατί όλοι έχουμε περάσει τέτοιες κατάστασης ειδικά στης γειτονιές τής Αθήνας, δεν σου αρέσουν η γάτες σεβαστό αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί και έχουν τού κόσμου της ασθενείες και παντού βρωμιζουν.
Μια χαρά σκαρφαλώνουν και κατουρανε όπως οι αρσενικοί σκύλοι τα πάντα!
Το κάνουν συστηματικά οι γάτοι για να οριοθετησουν την περιοχή τους
Στο αυτοκίνητο μου τους έχω δει να το κάνουν συνεχώς ίσως γιατί βάζω τα σκυλιά μέσα ή γιατί μαζεύονται οι άλλες και κοιμούνται πάνω! Και δεν είπαμε να μείνουν νηστικά τα ζώα! Αλλά μην είναι ενόχληση! Πολύ απλά ας βάλουμε νερό και φαγητό διπλά σε ένα κάδο! Τώρα αν δεν θεωρείς υπερβολικά τα 200 ευρώ πού μου κόστισε εμένα δυστυχώς για εμένα ήταν παρά πολλά! Και δεν θέλω να σκέφτομαι εάν κάτι μπορεί να κολλήσει το παιδί μου ή η έγκυος γυναίκα! Γιατί οι γιατροί το πρώτο πράγμα που πού σου λένε σε μια εγκυμοσυνη είναι
αν υπάρχει γάτα να απομακρυνθεί από την γυναίκα??? Και ειλικρινά μου είναι συμπαθείς σαν ζώα αλλά μήπως υπερβάλουμε λίγο και βάζουμε τα ζώα πάνω από τούς ανθρώπους?

Την β επιπέδου την έκανα δυο φορές όταν ήταν έγκυος η γυναίκα μου για το λόγο αυτό. Τοξόπλασμα είναι φορέας η γάτα και το μεταδίδει στην γυναίκα. Είναι πολύ επικίνδυνα όταν το έχει πάρει λίγο πριν την εγκυμοσύνη η και κατά την διάρκεια αυτής.

Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που ανθρωποι πήρανε στο σπιτι τους αδεσποτα , τα ταισανε τα "ζωντανεψαν" και φαγανε καταγγελια για μη τσιπαρισμενα κτλπ..

Για μενα μια απλη λυση ειναι καταγγελια οτι αφησε ζωα στην γειτονια σου και ασε να βρει αυτη την ακρη για το αν οντως δεν τα παρατησε... ( και δεν νομιζω να ειναι ψευδης γιατι μπορει να τα αφησε , απο την στιγμη που τα συντηρεί ας βρεθει κατηγορουμενη και η αληθεια θα μαθευτει )
Θα της κοπουν ολες οι μαγκιες ... Αν εισαι φιλοζωος τα παιρνεις στον χωρο σου , κανεις οτι προβλεπεις ο νομος και δεν ενοχλεις τον υπολοιπο κοσμο που για τον ΧΨ λογω δεν θελει ζωα .. πχ εγκύος απαγορευεται ρητά να ερχετε σε επαφη με γατες , αλλος εχει αλλεργιες δεν ξερουμε ο καθενας για τον λογω που να μην θελει ενα ζωο , αυτο ομως δεν το καθιστα μη φυσιολογικο ή οτι δεν εχει σεβασμο για τα ζωντανα... Εκει χανετε η αισθηση της λεξης φιλοζωος .

Εχει μια εβδομαδα που χτυπαει το τηλεφωνο και μου λεει ο κουμπαρος θελεις το λαμπραντορ ενος παιδιου , μας το δινει γιατι δεν εχει χωρο και επειδη μας ξερει σαν ατομα οτι θα το αγαπαμε και θα μπορει να το βλεπει οποτε θελει το δινει σε εμας πρωτα .

Ενα απο τα πιο ωραια λαμπραντορ που εχω δει , τρομερο στο απορτ και οταν εμπαινε στο νερο ηταν σαν λεοπαρτ... ονειρο ηταν ενα λαμπραντορ σαν και αυτο για μενα που κυνηγαω υδροβιο και μετα απο πολλες σκεψεις ειπα οχι..

Ενω θα μπορουσα να το εχω στο πατρικο με τον χωρο του κτλπ σκεφτηκα οτι δεν μπορω να υποχρεωσω γονεις να ταιζουν και να καθαριζουν ενα ζωντανο επειδη εγω το εχω καψουρα ...
Οταν κατι το αγαπας και νοιαζεσαι κοιτας πρωτα να το εχεις κοντα σου και να θυσιαστεις εσυ ο ιδιος για το ζωο αυτο και μετα ολοι οι αλλοι...

Εαν δεν μπορεις τοτε δεν παιρνεις ζωο και αν παλι θελεις να συμβαλεις στις φροντιδες καπιου με συννεοηση της γειτονιας και των ανθρωπων που θα το εχουν μερα νυχτα στην πορτα προσπαθεις να δωσεις την βοηθεια σου .

Υγ στα 28 μου εμαθα οτι εχω αλλεργία στην γατα οταν αρχισα τις εξετασεις να βρω τι με πειραζει...ενω πιτσιρικας ερχομουν σε επαφη και ειχαμε γατες

Παιδιά τα αδέσποτα πρέπει να τα μαζεύει ο δήμος είναι νόμος του κράτους ψαχτετο και θα δείτε εγώ έκανα καταγγελία για ίδιες περίπτωσης και τα μάζεψαν άμεσος .....
Εδώ τα μαζεύει ο δήμος είτε σκυλιά είτε γατιά, τα στειρώνει και τα ξαναγυρίζει στο ίδιο σημείο

Εγώ. Ξέρω ότι για τα αδέσποτα έχει υποχρέωση ο δημος που μένεις Ε
Περνει χρήματα από το κράτος ...αν δεν το κάνει κάνε καταγγελία στην αστυνομία
Παντως εγω που πηγα να κανω καταγγελια στην αστυνομια για αδεσποτο σκυλο,ουτε καν το δεχτηκαν...μου λεει εγω χαρτι δεν σου κανω να πας στο δημο αυτος ειναι υπευθυνος για τα αδεσποτα...ευτυχως που πηγα με ενα φιλο παρεα για να εχω μαρτυρα...μετα πηγαμε στο δημο και η απαντηση ηταν "δυστυχως δεν εχουμε δομη για αδεσποτα σκυλια..." αντε να βγαλεις ακρη...

Το ίδιο πρόβλημα με τα περιστέρια έχουν κουτσουλισει τα πάντα ,αν υπάρχει κάποια λύση;
Eγώ αγαπητέ έχω τεράστιο πρόβλημα με κουτσουλιές από τις προστατευόμενες δεκαοχτούρες.Γίνεται χαμός στη γειτονιά και στην αυλή μου.Αν αφήσεις κάτω από δέντρα το αυτοκίνητό σου,μετά χρειάζεσαι τις μεγάλες βούρτσες του πλυντηρίου!Δε νομίζω όμως ότι μπορεί να γίνει οτιδήποτε....think.

Παλια καθε κατοικιδιο εκανε μια δουλεια στο σπιτι και ετρωγε απο το σπιτικο φαγητο .
Ολα ειχαν κατι να προσφερουν και ειχαν τη θεση τους και την γωνια τους.
Τωρα τα εχουμε κανει σαν τα μουτρα μας....ετοιμο βρωμικο φαγητο και τεμπελιασμα.
Οκνηρια λεγεται.
Σας αρεσει η οχι, αυτη ειναι η αληθεια.

Last edited:
Εμένα οι γάτες δεν με ενοχλούν.Το κακό στη γειτονιά μου είναι ότι έχουν μαζευτεί πολλές φοιτήτριες και δε μπορώ να συγκεντρωθω στην έρευνα μου.Θα είναι κρίμα να χάσω και άλλο Νόμπελ.

Εμένα οι γάτες δεν με ενοχλούν.Το κακό στη γειτονιά μου είναι ότι έχουν μαζευτεί πολλές φοιτήτριες και δε μπορώ να συγκεντρωθω στην έρευνα μου.Θα είναι κρίμα να χάσω και άλλο Νόμπελ.
Εγώ όχι μόνο δεν ενοχλούμαι από αυτές αλλά έχω νεράκι και λίγες κροκέτες για τα γατιά μέσα στην αυλή μου.Φυσικά η αυλή ανήκει ΜΟΝΟ στην οικογένειά μου...😻

Η αστυνομία που ήρθε τι σου είπε ;
Με τις γάτες είναι μεγάλο το πρόβλημα γιατί υπάρχει πολύ έντονη δυσοσμία από τα ούρα και τα κόπρανά τους.
Έχει γεμίσει ο τόπος μαλακισμένες οι οποίες πίσω από το μανδύα του φιλόζωου έχουν γεμίσει πάρκα ,πλατείες και πεζοδρόμια από κριθαράκια, μακαρόνια με κιμά μπριάμ ψαροκέφαλα και κόκαλα από τσιπούρες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να ταΐσεων της αδέσποτες γάτες.
Ακόμη και ξηρά τροφή που ρίχνουν τη ρίχνουν λες και σπέρνουν στάρι Oπου να ναι και όπως να ναι .Η κατάσταση έχει πάρει τρομερές διαστάσεις
Στην περιοχή υπάρχει ένα μαγαζάκι που πουλάει καπνό και το έχει μία κυρία αυτής της κατηγορίας. Συνήθως αποφεύγω να περνάω μπροστά από αυτό το μαγαζί με το σκύλο γιατί μονίμως είναι γάτες και δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Μία φορά λοιπόν ξεχνιέμαι και το σκύλο όταν έχω πάντα από αριστερά μου τραβάω το σκύλο από δεξιά γιατί από την αριστερή πλευρά ήταν μία από αυτές τις γάτες. Μεγαλώνω το βήμα μου και προχωράμε ένα φύγουμε γρήγορα τότε η γάτα κάνει ένα σάλτο περίπου 2 μ και γατζώνεται πάνω στο κεφάλι του σκύλου . Αμεσως με το δεξί πόδι της τραβάω κατευθείαν σουτ και έσκασε πάνω σε αυτοκίνητο παρκαρισμένο. Ευτυχώς δεν πήρε χαμπάρι η μαντάμ για το τι έγινε για τη θα είχαμε ντράβαλα.

Kαλά έχει μπάσιμο και δεν μιλάς? Δευτέρα πάμε για απογευτινό καρτεράκι κάτω από τα πεύκα συνοδεία παγωμένης αφρούλας!

Να τους βάλεις νεράκι,καφέ και ζάχαρη για φίλεμα και τώρα που κάνει καύσωνα ,να τις βάλεις μέσα στο σπίτι να δροσιστούν

Παιδιά καλησπέρα. Εδώ και κανένα χρόνο ίσως και παραπάνω έρχεται μια εθελόντρια έξω από το σπίτι μου και βάζει τροφή και νερό για τις αδέσποτες γάτες. Στην αρχή δεν με πείραξε γιατί δεν με ενοχλούσαν οι γάτες. Όμως σιγά σιγά οι γάτες πληθυναν με αποτέλεσμα να έχω σοβαρό πρόβλημα. Ανεβαίνουν και κοιμούνται στην σελα της μοτοσυκλέτας στην οποία σέλα κάθομαι εγώ και η γυναίκα μου μεταφέροντας τα μικρόβια στο σπίτι μου όπου έχω και ενός χρόνου παιδί πλέον , κατουράνε στον κήπο μου και σε όλες τις ζαρτινιερες που έχω για τα λουλούδια και ακόμη και στο τσιμέντο όταν είναι άρρωστες και οι αρσενικοί τωρα την άνοιξη που αναπαράγονται κατουρουν σε κάθε γωνιά της πιλοτής με αποτέλεσμα να βρωμάει διαρκώς η πιλοτή και το γκαράζ. Οπότε σήμερα που είδα την εθελόντρια της είπα να μην ξαναβάλει τροφή και νερό έξω από το σπίτι μου γιατί έχω πρόβλημα και θα τα βγάλω και μου έφερε την αστυνομία. Λίγο που το έψαξα ο νόμος λέει ότι επιτρέπεται να βάζουν ταιστρες σε δημόσιους χώρους αρκεί να μην υπάρχει θέμα υγιεινής. Τι πρέπει να κάνω ομως ώστε νομικά να είμαι καλυμμένος και να μην ξαναβάλει αυτη τις τροφές έξω από το σπίτι μου; Σκέφτομαι να κάνω καταγγελία στο υγειονομικό αλλά αρκεί μόνο αυτό; Το πρόβλημα μου είναι ότι η αστυνομία πήρε και τα στοιχεία μου και φοβάμαι αν κάποιος άλλος κάνει τίποτα στις γάτες μήπως μπλέξω εγώ χωρίς να φταιω. Για αρχη έχω πάρει απωθητικα γατών να βάλω στην πιλοτή μου και στον κήπο μου αλλά φοβάμαι ότι δεν θα κάνω δουλεια με αυτά. Την βοήθεια σας παιδιά. Αν υπάρχει και κάποιος δικηγόρος να μου δώσει μια συμβουλή θα το εκτιμούσα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υπάρχει ο νόμος 4830/2021. Εκεί ορίζονται τα πάντα για το τάισμα των αδέσποτων. Ρίξε μια ματιά και θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου.

Ρώτησα φιλικό πρόσωπο που είναι σε σχετική υπηρεσία στο Δήμο και σου μεταφέρω τα εξής: αφού ψεκάσεις παντού με γατοαπωθητικά (κοστίζουν 15 ευρώ) θα πετάξεις το μπαλάκι των ευθυνών στο Δήμο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις στειρώσεις, οπότε είναι οι γάτες στειρωμένες ως όφειλαν; Θα στείλεις λοιπόν στην αρμόδια υπηρεσία για τα αδέσποτα e-mail αίτημα για στειρώσεις, καθώς και ένα ιστορικό για το τι συμβαίνει, με κοινοποίηση στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να υπάρχουν ελεγχόμενα σημεία όπου ο Δήμος θα σιτίζει τις γάτες και θα φροντίζει για την ευζωία τους. Το κάνει; Η κυρία που ταϊζει έξω από το σπίτι σου, εφόσον λέει ότι είναι εθελόντρια έχει πάρει τροφές από το Δήμο και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι θα σέβεται τους κανόνες υγιεινής και ότι θα χρησιμοποιεί πήλινα για να βάζει τροφές. Το κάνει; Εφόσον υπάρχει υπεύθυνη δήλωση με το όνομά της είναι και υπόλογη. Αν δεν έχει υπογράψει τίποτα, και είσαι αποφασισμένος, προχώρα το με εισαγγελικά μέτρα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Back