Αγριοπερίστερα

παρέα 8 άτομα σήμερα 25 αγριοπερίστερα από τα οποία τα 16 τα έκαναν οι 2 της παρέας που ήταν από της 23.00 στα καρτέρια και δικαιωματικά πήραν τα καλύτερα
εγώ 1 εκανα τουφεκώντας αλλά 2 στρωτά αλλά ακόμα πετάνε :)
το απόγευμα με τον φίλο Γιώργο που πήρε 4 και εγώ να τουφεκάω 8 κοπαδάκι στα 30 μέτρα και να τους τα........big smile.
καλή συνέχεια

παρέα 8 άτομα σήμερα 25 αγριοπερίστερα από τα οποία τα 16 τα έκαναν οι 2 της παρέας που ήταν από της 23.00 στα καρτέρια και δικαιωματικά πήραν τα καλύτερα
το απόγευμα με τον φίλο Γιώργο που πήρε 4 και εγώ να τουφεκάω 8 κοπαδάκι στα 30 μέτρα και να τους τα........big smile.
καλή συνέχεια

Ρε φιλαράκι πιστεύω να απόλαυσες το αριάνι σου στη φύση και να πέρασες καλά.
Μόνο τα συναισθήματα της πρώτης μέρας γιο αυτά που θα ακολουθήσουν είναι αρκετό.
Οπως και ναχει όμως ,το να κάτσω απο τις 11 το βράδυ στο καρτέρι για αγριοπερίστερα είναι πολύ τραβηγμένο.Απορώ με το κουράγιο τους.

Ρε φιλαράκι πιστεύω να απόλαυσες το αριάνι σου στη φύση και να πέρασες καλά.
Μόνο τα συναισθήματα της πρώτης μέρας γιο αυτά που θα ακολουθήσουν είναι αρκετό.
Οπως και ναχει όμως ,το να κάτσω απο τις 11 το βράδυ στο καρτέρι για αγριοπερίστερα είναι πολύ τραβηγμένο.Απορώ με το κουράγιο τους.
εμείς πήγαμε 3.30
4.45 ήρθαν 4 άλλοι που κάθησαν μπροστά μας και χάλασαν 4 κοπαδάκια σε μένα και τον Δημήτρη(ο μικρός της παρέας)τουφεκώντας ψηλά και όπως ηταν επόμενο δεν πήραν κανένα .fiurius.

Last edited:
καλή συνέχεια
Απο τις 11 ε? Τελικα υπαρχουν και χειροτερα...

Εγω βασικα δεν εχω υπομονη για πολυωρα καρτερια,και γιαυτο ελαχιστες φορες εχω στηθει για αγριοπεριστερα,θα πω μονο οτι ειναι πανεμορφο,μου αρεσει πολυ αυτο το μπλε που εχουν,οσα πηρα στο χερι.:)
Πράγματι ειναι πολυ ωραίο..Μου αρέσει που έχουν διαφορετικά χρώματα.
Σύμφωνα με την άποψη μου σηκώνει σκάγια..καμία σχέση με τα τρυγόνια..σκληρό πουλι..Είχα ριξει κάποτε σε ένα με 6αρια είχε δυο σκάγια κάτω απο την φτερούγα κ πήγε κ έπεσε αρκετα μακριά μέσα σε κάτι γρυπαρια..Άκουσα το σπαρταρισμα που έκανε κ το βρήκα..Ζωντανό κιόλας..

Σε όλα τα περιστεροειδή η γούσα είναι το πιο ευπαθές σημείο, ένα σκάγι να το πάρει εκεί έχει πέσει ξερό, γι' αυτό και οι προσκοπεύσεις πρέπει να είναι ανάλογες, να μπαίνει δηλαδή το κέντρο της τουφεκιάς από τη βάση των φτερούγων και μπροστά... Το έχει παρατηρήσει χρόνια ο πατέρας μου και το έχω δει να το λέει και ο Digweed αυτό...

Όντως το αγριοπερίστερο είναι ''σκληρό'' πουλί, το κυνηγησα στη Ρόδο μαζί με ντοπιάρικες φάσσες και μπορώ να πω οτι είναι ανθεκτικότερα πουλιά στη ντουφεκιά από τη Φάσσα, τα κυνηγούσα με τα ίδια φυσίγγια που κυνηγούσα και τις φάσσες 33,34 γρ Νο 6,7 ανάλογα και το μέρος. Πάντως είναι εντυπωσιακά πουλιά και πιο πονηρά από τη φάσσα, εαν ντουφεκιστούν πετάνε ταχύτατα και με ελιγμούς που τα κάνει ιδιάιτερα δύσκολα αλλά και εντυπωσιακά στη ντουφεκιά τους. Στο φαγητό τώρα δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο, όσο αφορά τα περιστεροειδή το κατατάσω γευστικά:
1. Τρυγόνι
2. Φάσσα
3. Αγριοπερίστερο

Αυτο με την γουσα το εχω διαβάσει και εγω..Παντως αν πήγαινα αποκλειστικά για αγριοπεριστερα θα έριχνα απο 33-35γρ ν6..Δεν υπήρχε περίπτωση να κατέβαινα για κανένα λόγο..Ας μην ξεχνάμε οτι ως επί το πλείστον τουφεκιούνται σε οριακές αποστάσεις,σην τις αντοχές που έχει σαν θηραμα..Δυστυχώς δεν έχει πολλά κοπάδια εδώ στο νησι κ μονο απο τύχη μπορεί να βαρέσει κάποιος..

Last edited:
Ισα ισα που η γουσα οταν ειναι γεματη λειτουργη σαν αλεξισφαιρο,εννοειται οτι πισω απο αυτη τη μεμβρανη ειναι πολυ ευαισθητη περιοχη,στο χωρο του αεροβολου στην Αγγλια που υπαρχη το οριο των 12 ποδολιβρων,ανευ αδειας,συνιστουν το διαμετρημα 4.5χιλ. στα περιστεροειδη ακριβως για αυτο το λογο,να διαπερνα τη ΓΕΜΑΤΗ γουσα,που το μεγαλυτερο διαμετρημα δυσκολευεται,λογο του οριου των 12 ποδολιβρων.Προσωπικα δεν θυμαμαι καταβολη θηραματος που να ειχε μονο τρυπα σε μια γεματη γουσα,χωρις να εχει τραυματηση το λαιμοκεφαλο.
Ακόμα και γεμάτη είναι αρκετά ευπαθής, άπαξ και την σκίσει σκάγι θα πέσει το περιστροειδές, μικρός με το αεροβόλο ο πατέρας μου έκανε αυτό ακριβώς που περιγράφετε για την Αγγλία. Στη γούσα έπεφταν σα σύκα, οπουδήποτε αλλού άντεχαν λίγο-πολύ περισσότερο

Βασιλη θα το εχω υποψη μου και θα το δουμε στη πραξη,αν παρω στο χερι περιστεροειδη που απλα σχιστηκε η γουσα του,θα το εχω υποψη μου στο μελλων..xm.
Έχει δίκιο ο Βασίλης, τώρα που θυμήθηκα πρόπερσι, μου έτυχε φάσσα που πήρε ένα 6άρι, στη γεμάτη βελανίδια γούσα της και έμεινε μέσα, να πέσει ξερή.

Εκανα και γω ενα σημερα. Ειναι το πρωτο που ριχνω, καθως δεν τα κυνηγω συστηματικα και μονο αν τα πετυχω περιστασιακα, με τα γνωστα αποτελεσματα (μηδεν)

Εντυπωσιακο πουλι και παμπονηρο. Ας ειναι καλα ο Ευριπιδης που το βρηκαμε

Καλημέρα από το καρτέρι,καφεδάκι προς το παρόν και αν μας κάνει την χάρη κανένα καλά θα είναι

20150823_063123_zpsppvnsw9t.jpg

Last edited:
επιτέλους σήμερα έσπασε η γκίνια και καταφέραμε να κάνουμε 4 εγώ συν 2 τρυγόνια και 2 τρυγόνια ο φίλος μου

πιο πολλά τα πουλιά από τις άλλες μέρες

και αύριο μια βόλτα πάλι γιατί από τρίτη δουλειά

Τάσο 2** είναι ;)

Back