Έκθεση Κυνηγεσία 2023

Τους χαλβαδες που τους κοροιδευουμε δεν είναι τυχαία σε κάθε έκθεση!
Χρειάζονται μικρο περίπτερο άρα και χαμηλο κοστος κτήσης, και έχουν άμεση επιστροφή σε ρευστο της επένδυσης τους καθώς πουλάνε τον χαλβά στην ίδια την έκθεση.
Παίζουν μπαλίτσα οι χαλβάδες.

Εγω δεν πιστεύω οτι δεν εχουν 15 χιλιάδες ευρώ η Beretta Hellas και η Metplast και ο Κυργιας για να κατέβουν και μάλιστα με περιπτεράρες … Ισως οι διοργανωτές της έκθεσης δεν κινουνται σωστά , ισως υπάρχουν κόντρες , δεν ξέρω και εγω τι να πω …
εγω αν ήμουν διοργανωτής και ξέρω οτι τα μισά περίπτερα θα μείνουν άδεια οπως κάθε χρόνο , ΔΩΡΕΑΝ θα έδινα χώρο στους μεγάλους και θα τα έβγαζα απο αλλού … Θα διαφήμιζα την παρουσία τους και θα έφερνα 50.000 κόσμο παραπάνω απο όλη την Ελλάδα και θα έβγαζα 250.000 απο τα εισητηρια … κάτι άλλο συμβαίνει …

Ναι το γνωρίζω . Για τις μεγάλες εταιρίες το ανέφερα πως μου είπαν δεν θα είναι. Τις υπόλοιπες τις ανέφερα ως μαγαζιά που ήταν στο πλάνο που μου έστειλε η διοργάνωση. Ο Βουδιωτης διαβαδα τώρα μόλις σχόλιο του στο φεισμπουκ ότι θα κατέβει.Όσο για το οικονομικό εγώ που είχα ζητήσει προσφορά 70€ το τετραγωνικό μου ζήτησαν,αλλά δεν θα κατέβω με δικό μου περίπτερο τελικά. Θα κατέβω όπως και τις προηγούμενες χρονιές με τον Νίκολακοπουλο μαζί.
Ναι δεν το γνωρίζα για το βουδιωτη βάση αυτά που έχω ακούσει έλεγε δεν θα είναι...τώρα άμα είδες εσύ ότι θα είναι οκκκκ... νταξει εγώ φίλε Γιώργο έχω σταματήσει να ασχολούμε για το πιος θα ναιι χαίρομαι που θα δω εκεί φίλους και επαγγελματίες που γνωρίζω προσωπικά.....τώρα το πιος δεν θα ναι δν με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια μου

Θα διαφήμιζα την παρουσία τους και θα έφερνα 50.000 κόσμο παραπάνω απο όλη την Ελλάδα
Να τραβηχτεί τόσος κόσμος εκτός λεκανοπεδιού όπως είναι τα πράγματα είναι δύσκολο πλέον
Από επαρχία πες πώς μαζεύονται άτομα και μοιράζουν τα έξοδα μετακίνησης, αλλά εάν δεν περισσεύουν και λεφτά για αγορές σου κόβεται η όρεξη
Και βάση αδειών να το δούμε κάθε πέρσι και καλύτερα

ΔΩΡΕΑΝ θα έδινα χώρο στους μεγάλους και θα τα έβγαζα απο αλλού … Θα διαφήμιζα την παρουσία τους και θα έφερνα 50.000 κόσμο
Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αυτό, για τον εξής λογο.
Αν δει η διοργάνωση οτι δεν της βγαίνει και πει στους τρεις μεγάλους να κατέβουν τσαμπα, ειναι σαν να τους δίνει βαζελίνη.
Την επόμενη χρονιά θα συνασπιστουν και θα την εκβιάσουν λέγοντας της οτι " ή μας τα δίνεις τσαμπα, ή δεν κατεβαίνουμε ".
Επίσης ακομα και η ίδια η διοργάνωση, αν δει ότι δεν της βγαίνει, θα την σταματήσει.
Ολα για τα νούμερα γίνονται.
Εμείς σκεφτόμαστε ρομαντικά. Οχι οι επιχειρηματίες.

Εγω λεω να παει ο Προεδρος αυτη την Παρασκευη στο Dragons Den.
Να ζητησει μια προσφορα 1.000.000 για το 25% της ΚΣΕ,ωστε να χρηματοδοτησει την εκθεση.
Θα αρπαξει 2 καντηλια,λιγο χαλβα και ολα καλα.
:D

Υ.Γ.Αν ομως παρει τα λεφτα,για να βγαλει τα σπασμενα βλεπω οι τοπικες αδειες να ξεκινανε απο 300 ευρω του χρονου και ανεβαινοντας θα ακολουθησουν οι υπολοιπες...
🤣

Εγω λεω να παει ο Προεδρος αυτη την Παρασκευη στο Dragons Den.
Να ζητησει μια προσφορα 1.000.000 για το 25% της ΚΣΕ,ωστε να χρηματοδοτησει την εκθεση.
Θα αρπαξει 2 καντηλια,λιγο χαλβα και ολα καλα.
:D

Υ.Γ.Αν ομως παρει τα λεφτα,για να βγαλει τα σπασμενα βλεπω οι τοπικες αδειες να ξεκινανε απο 300 ευρω του χρονου και ανεβαινοντας θα ακολουθησουν οι υπολοιπες...
🤣
Milame Gia Profit Profit GIF - Milame Gia Profit Profit Dragons Den -  Discover & Share GIFs

Εγω δεν πιστεύω οτι δεν εχουν 15 χιλιάδες ευρώ η Beretta Hellas και η Metplast και ο Κυργιας για να κατέβουν και μάλιστα με περιπτεράρες … Ισως οι διοργανωτές της έκθεσης δεν κινουνται σωστά , ισως υπάρχουν κόντρες , δεν ξέρω και εγω τι να πω …
εγω αν ήμουν διοργανωτής και ξέρω οτι τα μισά περίπτερα θα μείνουν άδεια οπως κάθε χρόνο , ΔΩΡΕΑΝ θα έδινα χώρο στους μεγάλους και θα τα έβγαζα απο αλλού … Θα διαφήμιζα την παρουσία τους και θα έφερνα 50.000 κόσμο παραπάνω απο όλη την Ελλάδα και θα έβγαζα 250.000 απο τα εισητηρια … κάτι άλλο συμβαίνει …
Καλημέρα. Δίνουν κάποια περίπτερα πάντως δωρεάν. Στο κομμάτι των σκύλων, σε ομίλους φυλής τα δίνουν δωρεάν.

Οι εταιρείες όπως και οι επιχειρηματίες κοιτάζουν την απόδοση.
Επενδύω 10000 για να κατέβω στην έκθεση και εκτιμω οτι θα μου γυρίσουν πίσω τα 8000.
Άρα σαν επενδυτική κίνηση δεν είναι καλή.
Με τα 10000 λοιπον θα κοιτάξω να κανω κατι αλλο που θα έχει καλύτερη απόδοση
Δεν ισχύει αυτό που λέτε δεν συμμετέχεις σε έκθεση για την απόδοση αυτό θα το κρίνεις με την παρουσία του κόσμου και το ενδιαφέρον που θα τους τραβήξεις με το προϊόν σου
Τα μεγάλα ονόματα μπερετα μπενελι μπρο φαμπαρμ και άλλες πρέπει να δίνουν το παρόν υπάρχουν φαν κάθε μάρκας που υποστηρίζουν τις εταιρείες άρα πρέπει και αυτές να κάνουν το ίδιο
Αλλά μήπως συμμετέχουν ποιο μικρά καταστήματα με διάφορες μάρκες όπλων και έχουν συμμετοχή οι εταιρείες οικονομικά λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου μυαλό
Στο εξωτερικο γιατί υπάρχει μεγάλη συμμετοχή ,μήπως δεν τους ενδιαφέρει εδώ
Η διαφημίσει είναι το παν σκέψου να μην προβάλετε η κόκα κόλα για δυο μήνες θα κλείσει η όχι
Σορυ για το κατεβατό που έγραψα
Εγώ παντος θα είμαι παρόν να πάρουμε και χαλβά
Και κάτι άλλο είχα ίδια ημερομηνία έκθεση στην Κύπρο αλλά επειδή δεν προλαβαίνω στις παραγγελίες που είναι να παραδοθούν δε θα παω παρόλο που πλήρωσα ένα ποσο προκαταβολής
Οι πελάτες μου ξέρεις τι μου είπαν που περίμεναν ,σίγουρα μια μερίδα θα χάσω απο αυτούς

Δεν ισχύει αυτό που λέτε δεν συμμετέχεις σε έκθεση για την απόδοση αυτό θα το κρίνεις με την παρουσία του κόσμου και το ενδιαφέρον που θα τους τραβήξεις με το προϊόν σου
Όλα για τα χρήματα γίνονται. Η έκθεση πρέπει να τους φέρει άμεσα ή έμμεσα χρήματα.
Όσα όπλα πωλούνται στην Αμερική σε μία μέρα, πωλούνται στην Ελλάδα σε ένα χρόνο
Η διαφημίσει είναι το παν σκέψου να μην προβάλετε η κόκα κόλα για δυο μήνες θα κλείσει η όχι
Είναι εντελώς διαφορετικό προϊόν
Κι εγώ. Ο χαλβάς είναι must ;)

Εγώ πέρυσι δεν κατάφερα να πάω, φέτος όμως, εκτός απροόπτου θα πάω. Θα πάω για να στηρίξω το κυνήγι, όπως θα έβγαζα άδεια κυνηγίου ακόμα και αν ήξερα ότι λόγο δουλειάς δεν θα μπορούσα να πάω. Και το κόμμα των κυνηγών θα το ψηφίσω αν κατέβει στις εκλογές. Το κυνήγι, όπως και άλλες παραδοσιακές δραστηριότητες βάλλονται γιατί ενοχλούν κάποια κέντρα εξουσίας που μας θέλουν μαλθακούς και αποκομμένους από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Όταν έφυγε από τη ζωή ο παππούς της γυναίκας μου στα εκατό του χρόνια, έτυχε να βρω την άδεια θήρας του και πραγματικά συγκινήθηκα. Για πολλά χρόνια έβγαζε άδεια και δεν πήγαινε. Το έκανε για να στηρίξει το κυνήγι, για όλους εμάς.

Τα μεγάλα ονόματα μπερετα μπενελι μπρο φαμπαρμ και άλλες πρέπει να δίνουν το παρόν υπάρχουν φαν κάθε μάρκας που υποστηρίζουν τις εταιρείες άρα πρέπει και αυτές να κάνουν το ίδιο
Αλλά μήπως συμμετέχουν ποιο μικρά καταστήματα με διάφορες μάρκες όπλων και έχουν συμμετοχή οι εταιρείες οικονομικά λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου μυαλό
Και κάτι άλλο είχα ίδια ημερομηνία έκθεση στην Κύπρο αλλά επειδή δεν προλαβαίνω στις παραγγελίες που είναι να παραδοθούν δε θα παω παρόλο που πλήρωσα ένα ποσο προκαταβολής
Οι πελάτες μου ξέρεις τι μου είπαν που περίμεναν ,σίγουρα μια μερίδα θα χάσω απο αυτούς
Η διαφήμιση γενικά έχει επενδυτικό και λίγο αόριστο χαρακτήρα. Κάποιοι επιχειρηματίες περιμένουν από την όποια προβολή τους να πάρουν άμεσα πίσω στο πολλαπλάσιο το κόστος της. Δεν είναι έτσι. Η δια - φήμη -ση δημιουργεί, ή εμπεδώνει τη φήμη, ή σε απλά ελληνικά το " Και εγώ εδώ είμαι".
Οι μεγάλες του κάθε χώρου επιχειρήσεις, που ας πούμε τις ξέρει ο κόσμος, οφείλουν να υπενθυμίζουν τη παρουσία τους από σεβασμό στους νυν και στους υποψήφιους πελάτες τους.
Αλλά ζούμε στην Ελλάδα....

Αυτό νομίζω κι εγω. Το κόστος συμμετοχής είναι μεγαλύτερο από το κέρδος
Οι εταιρείες όπως και οι επιχειρηματίες κοιτάζουν την απόδοση.
Επενδύω 10000 για να κατέβω στην έκθεση και εκτιμω οτι θα μου γυρίσουν πίσω τα 8000.
Άρα σαν επενδυτική κίνηση δεν είναι καλή.
Με τα 10000 λοιπον θα κοιτάξω να κανω κατι αλλο που θα έχει καλύτερη απόδοση

Όλα για τα χρήματα γίνονται. Η έκθεση πρέπει να τους φέρει άμεσα ή έμμεσα χρήματα.

Όσα όπλα πωλούνται στην Αμερική σε μία μέρα, πωλούνται στην Ελλάδα σε ένα χρόνο

Είναι εντελώς διαφορετικό προϊόν

Κι εγώ. Ο χαλβάς είναι must ;)
Η διαφήμιση γενικά έχει επενδυτικό και λίγο αόριστο χαρακτήρα. Κάποιοι επιχειρηματίες περιμένουν από την όποια προβολή τους να πάρουν άμεσα πίσω στο πολλαπλάσιο το κόστος της. Δεν είναι έτσι. Η δια - φήμη -ση δημιουργεί, ή εμπεδώνει τη φήμη, ή σε απλά ελληνικά το " Και εγώ εδώ είμαι".
Οι μεγάλες του κάθε χώρου επιχειρήσεις, που ας πούμε τις ξέρει ο κόσμος, οφείλουν να υπενθυμίζουν τη παρουσία τους από σεβασμό στους νυν και στους υποψήφιους πελάτες τους.
Αλλά ζούμε στην Ελλάδα....

Λοιπόν έχουν γραφεί πολλά όλες αυτές τις μέρες, αλλά δεν είχα χρόνο να πω την άποψή μου.

Σε ό,τι αφορά εμάς ως κυνηγούς και τις γκρίνιες ή διάθεση αποχής ή μη προσέλευσης στην έκθεση (ειδικά για εμάς που ζούμε Αθήνα) γιατί δεν είναι όπως παλιά. Άσχετα με τα λάθη που κάνει και η ηγεσία μας και ίσως και οι διοργανωτές. Με το να μην πάμε, και άμεσα ή αργότερα να μην γίνεται πια, θα είμαστε καλύτερα τελικά να μείνουμε χωρίς την έκθεση ως κυνηγετικός χώρος; Με το να μην πάμε θα κάνουμε αυτούς που δεν έρχονται (κυνηγούς και εκθέτες) να το μετανιώσουν και να βελτιωθεί η κατάσταση ή να πάμε σε κάτι εντελώς μη αναστρέψιμο; Σα να λέμε το πανηγύρι του χωριού μας δεν ήταν όπως παλιά, δεν πάω. Ε αν δεν γίνει καθόλου πια το χωριό θα ερημώσει πρώτα... Ο κλαρινιτζής μπορεί να μην πάθει και τίποτα...

Τώρα αναφορικά με τα όσα ελέγχθηκαν με τις αντιπροσωπείες και τους μεγάλους, αν ισχύουν ότι δεν κατεβαίνουν γιατί δεν βλέπουν μετρήσιμο χρηματικό κέρδος, εγώ διαπιστώνω παντελή έλλειψη σκέψης μάρκετινγκ. Καμία προωθητική ενέργεια δεν είναι λογιστικά έσοδα-έξοδα και ειδικά οι εκθέσεις. Είναι επένδυση που τα οφέλη της είναι και μακροχρόνια και συγκεκαλυμμένα. Είναι ενίσχυση του μύθου σου και διατήρηση της μοναδικότητας σου στα μάτια του κοινού, αντίσταση στη διάβρωση του image που σου κάνουν τα φθηνότερα υποκατάστατα, είναι να διατηρήσεις ή και να κερδίσεις μερίδιο καρδιάς (share of heart) που νωρίτερα ή αργότερα θα γίνει και μερίδιο αγοράς (share of market). Αν νομίζουν οι "μεγάλοι" του χώρου ότι είναι ανίκητοι, να θυμηθούν τι έκαναν για να φτάσουν εκεί που είναι και να κατανοήσουν ότι η αδράνεια και η αλαζονεία είναι συνταγή για αποτυχία.

Αυτό με τους "μεγάλους του χώρου" μου θυμίζει κάποιον που το παίζει γκόμενος σε μια γειτονιά με μία πουτανα...Αν δεν μαζέψουμε το χέρι μας σε αγορές δεν πρόκειται να ιδρώσει το αφτί τους εντός και εκτός εκθέσεως.Επειδη η δυναμική φαίνεται στις άδειες κυνηγιού και όχι στα κεφάλια που θα περάσουν την πόρτα της έκθεσης...Ας πέσει το βάρος της Κοζανοστρα ΚΣΕ στο να δωθούν μισθολογικά οι θηροφυλακες στο δημόσιο γιατί κάνουν την δουλειά του ανύπαρκτου δασαρχείου και να πέσουν οι άδειες κατά 40€ κάτω.Εκει θα μπούνε ξανά και οι κυνηγοί που έφυγαν για οικονομικούς λόγους.Χρειαζομαστε κίνητρα και δράσεις όχι πανηγύρια κύριοι.

Λοιπόν έχουν γραφεί πολλά όλες αυτές τις μέρες, αλλά δεν είχα χρόνο να πω την άποψή μου.

Σε ό,τι αφορά εμάς ως κυνηγούς και τις γκρίνιες ή διάθεση αποχής ή μη προσέλευσης στην έκθεση (ειδικά για εμάς που ζούμε Αθήνα) γιατί δεν είναι όπως παλιά. Άσχετα με τα λάθη που κάνει και η ηγεσία μας και ίσως και οι διοργανωτές. Με το να μην πάμε, και άμεσα ή αργότερα να μην γίνεται πια, θα είμαστε καλύτερα τελικά να μείνουμε χωρίς την έκθεση ως κυνηγετικός χώρος; Με το να μην πάμε θα κάνουμε αυτούς που δεν έρχονται (κυνηγούς και εκθέτες) να το μετανιώσουν και να βελτιωθεί η κατάσταση ή να πάμε σε κάτι εντελώς μη αναστρέψιμο; Σα να λέμε το πανηγύρι του χωριού μας δεν ήταν όπως παλιά, δεν πάω. Ε αν δεν γίνει καθόλου πια το χωριό θα ερημώσει πρώτα... Ο κλαρινιτζής μπορεί να μην πάθει και τίποτα...

Τώρα αναφορικά με τα όσα ελέγχθηκαν με τις αντιπροσωπείες και τους μεγάλους, αν ισχύουν ότι δεν κατεβαίνουν γιατί δεν βλέπουν μετρήσιμο χρηματικό κέρδος, εγώ διαπιστώνω παντελή έλλειψη σκέψης μάρκετινγκ. Καμία προωθητική ενέργεια δεν είναι λογιστικά έσοδα-έξοδα και ειδικά οι εκθέσεις. Είναι επένδυση που τα οφέλη της είναι και μακροχρόνια και συγκεκαλυμμένα. Είναι ενίσχυση του μύθου σου και διατήρηση της μοναδικότητας σου στα μάτια του κοινού, αντίσταση στη διάβρωση του image που σου κάνουν τα φθηνότερα υποκατάστατα, είναι να διατηρήσεις ή και να κερδίσεις μερίδιο καρδιάς (share of heart) που νωρίτερα ή αργότερα θα γίνει και μερίδιο αγοράς (share of market). Αν νομίζουν οι "μεγάλοι" του χώρου ότι είναι ανίκητοι, να θυμηθούν τι έκαναν για να φτάσουν εκεί που είναι και να κατανοήσουν ότι η αδράνεια και η αλαζονεία είναι συνταγή για αποτυχία.
Ευθυγραμμίζομαι απόλυτα και παντού.
Την άποψή μου για τη συμμετοχή την κατέθεσα.
Εγώ θα πάω στην έκθεση.... κι ας μη φάω και χαλβά. Κάποιον θα δω, κάποιος θα με δει, κάτι θα μάθω.

Αυτό με τους "μεγάλους του χώρου" μου θυμίζει κάποιον που το παίζει γκόμενος σε μια γειτονιά με μία πουτανα...Αν δεν μαζέψουμε το χέρι μας σε αγορές δεν πρόκειται να ιδρώσει το αφτί τους εντός και εκτός εκθέσεως.Επειδη η δυναμική φαίνεται στις άδειες κυνηγιού και όχι στα κεφάλια που θα περάσουν την πόρτα της έκθεσης...Ας πέσει το βάρος της Κοζανοστρα ΚΣΕ στο να δωθούν μισθολογικά οι θηροφυλακες στο δημόσιο γιατί κάνουν την δουλειά του ανύπαρκτου δασαρχείου και να πέσουν οι άδειες κατά 40€ κάτω.Εκει θα μπούνε ξανά και οι κυνηγοί που έφυγαν για οικονομικούς λόγους.Χρειαζομαστε κίνητρα και δράσεις όχι πανηγύρια κύριοι.
Έχω την εντύπωση, ότι έτσι και φύγουν από την συνομοσπονδία οι θηροφυλακες και μπουν στο δημόσιο... Τα ίδια σκ...α θα γίνουν με το δασαρχείο. Δηλαδή μια ανύπαρκτη υπηρεσία. Συγνώμη αν κάποιος συνάδελφος εργάζεται σε δασαρχείο, δεν έχω καμία διάθεση να προσβάλλω κανέναν, απλά το κράτος δεν ενδιαφέρεται γενικά.

Back