Έγγραφα και Δικαιολογητικά για έκδοση Άδειας αγοράς & κατοχής κυνηγετικού όπλου

Αύριο παραλαμβάνω το τριπλοτυπο από την άδεια αγοράς που εξέδωσε ο αγοραστής ενός από τα όπλα που έχω βγάλει για δόσιμο.
Υποθετω οτι υπογραφω την αδεια, πακεταρω το οπλο και μαζι με την υφισταμενη ακκο τα στελνω στον αγοραστή. Γνωρίζετε αν χρειάζεται γνήσιο υπογραφής μου στη άδεια αγοράς ?
Ναι, εναλλακτικά για να μην πηγαινεις ΚΕΠ, υπευθυνη δήλωση απο gov.gr οτι πουλάς το όπλο ή βέβαια υπογράφεις την άδεια αγοράς ψηφιακά πάλι μέσω gov.gr (το τελευταίο δεν το έχω κάνει προσωπικά, αλλά λογικά είναι εξίσου έγκυρο).
Μην ξεχάσεις να κρατήσεις το ένα αντίτυπο για απόδειξη της πώλησης και καλού κακού ένα αντίγραφο της ΑΚΚΟ. Ζήτα από τον αγοραστή να σου στείλει ένα αντίγραφο της ΑΚΚΟ μόλις εκδοθεί για σιγουριά.

Μπορείς να κάνεις την δήλωση ηλεκτρονικά, αλλά θα πρέπει να την περάσεις και από την ηλεκτρονική υπογραφιέρα και να την στείλεις στο τμήμα του αγοραστή απευθείας, έχοντας στείλεις και την ΑΚΚΟ του όπλου εάν το όπλο ταξιδεύει με μεταφορική
Δηλαδή όλα από το σπίτι σου σε 5 λεπτά.

Να αναφέρω ότι την άδεια αγοράς του όπλου στην ασφάλεια Δραπετσώνας την πήρα μετά από 28 ημέρες. Την ΑΚΚΟ την πήρα μετά από 22 ημέρες. Ο αδερφός μου από την ασφάλεια Περάματος τις πήρε σε 3 και 1 ημέρα αντίστοιχα. Είναι απίστευτο αυτό το πράγμα.

Πως να το στείλω ρε παιδιά? Με courier ως εύθραυστο και δηλωμένο κανονικά με τα χαρτιά του καλά δεν θα φτάσει?
Σας τα χω ζαλίσει αλλά είναι η 1η φορά που κάνω τέτοια αγοραπωλησία
Μια χαρά πάει με courier. Δύο φορές έχω παραλάβει και μια φορά έχω στείλει χωρίς κανένα πρόβλημα. Προτιμώ Εlta Courier ή ACS,
αποφεύγω Speedex.
Κάνε ότι σου είπα πιο πάνω. Μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε.

Να αναφέρω ότι την άδεια αγοράς του όπλου στην ασφάλεια Δραπετσώνας την πήρα μετά από 28 ημέρες. Την ΑΚΚΟ την πήρα μετά από 22 ημέρες. Ο αδερφός μου από την ασφάλεια Περάματος τις πήρε σε 3 και 1 ημέρα αντίστοιχα. Είναι απίστευτο αυτό το πράγμα.
Όχι δεν είναι απίστευτο οι προθεσμίες από τη διοίκηση είναι ενδεικτικές όχι δεσμευτικές (μέχρι 50 μέρες) απλά απαιτείται να μην υπάρχει αδικαιολόγητη μακρά καθυστέρηση και αν υπάρξει πρέπει να αιτιολογηθεί από το αρμόδιο όργανο προς τον διοικούμενο.

Μια χαρά πάει με courier. Δύο φορές έχω παραλάβει και μια φορά έχω στείλει χωρίς κανένα πρόβλημα. Προτιμώ Εlta Courier ή ACS,
αποφεύγω Speedex.
Κάνε ότι σου είπα πιο πάνω. Μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε.
Ευχαριστώ!

Μπορει να βγει αδεια αγορας οπλου αν εξουσιοδότησω κάποιον ή πρέπει να είμαι ο ιδιος?
Έχουν το δικαίωμα να μη δεχτούν εξουσιοδότηση πρόκειται για ευαίσθητη διοικητική πράξη η οποία αφορά δημόσια ασφάλεια. Απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του αιτούντος. Πριν πεταχτεί κανείς και πει ότι το έχει κάνει με εξουσιοδότηση ναι οκ σε κάνα χωριό με 50 κατοίκους η αμα γνωρίζεις προσωπικά η έχεις συγγενικά πρόσωπα σε τμήμα ενταξει πάω πάσο.

Κυριοι ποια ειναι η διαδικασια οταν καποιος θελει να αγορασει οπλο απο ιδιωτη που βρισκετε στην Αθηνα , και αυτος στην Σαμο χωρις να μπορει να παει ο ιδιος στην Αθηνα , τι εγραφα πρεπει να σταλθουν

Κυριοι ποια ειναι η διαδικασια οταν καποιος θελει να αγορασει οπλο απο ιδιωτη που βρισκετε στην Αθηνα , και αυτος στην Σαμο χωρις να μπορει να παει ο ιδιος στην Αθηνα , τι εγραφα πρεπει να σταλθουν
Θα πας στο οικείο ΑΤ θα εκδώσεις άδεια αγοράς, θα τη στείλεις στον πωλητή θα την υπογράψει, από αυτόν θα χρειαστείς την ΑΚΚΟ, ΥΔ μεταβίβασης με το γνήσιο της υπογραφής και το όπλο φυσικά. Πάρε τηλέφωνο στο τμήμα αλλιώς θα στα πουν όταν πας να εκδώσεις την άδεια. Αν το θέμα σου είναι πως θα μεταφερθεί το όπλο απο την Αθήνα στη Σάμο αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, κανονικά θα έπρεπε να γίνεται υπηρεσιακά αλλα τα τμήματα δεν αναλαμβάνουν για ευνόητους λόγους, οπότε κούριερ μεταξύ σας. Καλή τύχη.

Mια από τα ίδια. Ένας μήνας για χαρτιά αγοράς, ένας μήνας για χαρτιά κατοχής και σχεδόν πάντα μου κάνουν μανούρες για τα όπλα. Αρκετά από τα όπλα μου είναι παλαιά και δεν έχουν πάντα σειριακούς αριθμούς σε όλα τα μέρη, ή δεν αναγράφουν όνομα κατασκευαστή προφανώς, οπότε μέσα στην ήδη μεγάλη καθυστέρηση για τα χαρτιά, πρέπει να τρέχω και σε οπλουργούς για βεβαιώσεις καμία φορά. Αν υπάρχει συνάδελφος κυνηγός ή σκοπευτής που εξυπηρετείται από το ΑΤ Γέρακα σίγουρα θα επιβεβαιώσει την συμπεριφορά τους.

Mια από τα ίδια. Ένας μήνας για χαρτιά αγοράς, ένας μήνας για χαρτιά κατοχής και σχεδόν πάντα μου κάνουν μανούρες για τα όπλα. Αρκετά από τα όπλα μου είναι παλαιά και δεν έχουν πάντα σειριακούς αριθμούς σε όλα τα μέρη, ή δεν αναγράφουν όνομα κατασκευαστή προφανώς, οπότε μέσα στην ήδη μεγάλη καθυστέρηση για τα χαρτιά, πρέπει να τρέχω και σε οπλουργούς για βεβαιώσεις καμία φορά. Αν υπάρχει συνάδελφος κυνηγός ή σκοπευτής που εξυπηρετείται από το ΑΤ Γέρακα σίγουρα θα επιβεβαιώσει την συμπεριφορά τους.
Υπάρχουν και χειρότερα τμήματα ! 😅😂 Για τα παλαιά όπλα που δεν είχαν όνομα κατασκευαστή και σειριακό αριθμό είναι ευρωπαϊκή οδηγία από το 2019 "Όπλα τα οποία δεν φέρουν σήμανση ή η σήμανση δεν πληροί τις απαιτήσεις, πρέπει να σημανθούν εκ νέου ή συμπληρωματικά. Αυτό γίνεται με ευθύνη του κατόχου, σε συνεργασία με οπλουργό ή αρμόδια αρχή." https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:02019L0068-20240211

Υπάρχουν και χειρότερα τμήματα ! 😅😂 Για τα παλαιά όπλα που δεν είχαν όνομα κατασκευαστή και σειριακό αριθμό είναι ευρωπαϊκή οδηγία από το 2019 "Όπλα τα οποία δεν φέρουν σήμανση ή η σήμανση δεν πληροί τις απαιτήσεις, πρέπει να σημανθούν εκ νέου ή συμπληρωματικά. Αυτό γίνεται με ευθύνη του κατόχου, σε συνεργασία με οπλουργό ή αρμόδια αρχή." https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:02019L0068-20240211
Δεν αμφιβάλω καθόλου πως υπάρχουν χειρότερα τμήματα, έχω ακούσει άλλωστε ανάλογες ιστορίες από πολύ κόσμο, απλώς πρόσθεσα και εγώ τη δική μου εμπειρία προς ενημέρωση για το εν λόγο ΑΤ. Ευχαριστώ για την ενημέρωση περί οδηγίας ΕΕ, εξηγεί πολλά, αλλά όχι κάποια από τα περιστατικά που βίωσα.

Δεν αμφιβάλω καθόλου πως υπάρχουν χειρότερα τμήματα, έχω ακούσει άλλωστε ανάλογες ιστορίες από πολύ κόσμο, απλώς πρόσθεσα και εγώ τη δική μου εμπειρία προς ενημέρωση για το εν λόγο ΑΤ. Ευχαριστώ για την ενημέρωση περί οδηγίας ΕΕ, εξηγεί πολλά, αλλά όχι κάποια από τα περιστατικά που βίωσα.
Αυτό είναι κλασσικό ελληνικό φαινόμενο σε όλη τη διοίκηση, διορίζονται και τοποθετούνται σε πόστα άτομα τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να τα φέρουν εις πέρας. Δεν είναι δηλαδή η οδηγία της ΕΕ αυτή καθεαυτή που τους προκάλεσε την αργοποροία αλλά ξεκάθαρα η άγνοια νόμου, δεν κατανοούν ούτε το νομικό πλαίσιο ούτε το σκοπό της οδηγίας που συνεπάγεται φόβο ανάληψης ευθυνών.

Back