Άρβυλα ( Περιποίηση – Επιδιόρθωση )

Έχει ξαναγραφτεί αρκετές φορές, η χρήση λίπους ναι μεν αδιαβροχοποιεί πλήρως το άρβυλο, ακυρώνει όμως τη λειτουργία διαπνοής της μεμβράνης. Άρα συνιστάται μόνο σε όσους τους ενδιαφέρει η απόλυτη στεγανότητα και δεν τους νοιάζει αν δεν αναπνέει και ιδρώνει το πόδι.
Όλες οι μεγάλες εταιρείες γιαυτό το λόγο συστήνουν σπρέι.
Σωστος.
 
Η διαπνοή στο άρβυλο έχω την εντύπωση ότι γίνεται από κάποιες τρυπουλες, το δέρμα σαν δέρμα μονοκόμματο επιτρέπει διαπνοή; Ε στις τρυπουλες δεν θα βάλεις λίπος. Τα μόνα άρβυλα που έχω φορέσει και αναπνέουν όντως είναι αυτά που δεν είναι μονοκόμματο δέρμα, έχουν κορντουρα. Επίσης τα άρβυλα jungle της αλταμα που έχουν τρύπες στην καμάρα του πέλματος όντως κατά τη βάδιση ρουφούν και βγάζουν αέρα, έτσι φεύγει και το νερό και έτσι πραγματικά στεγνώνει το πόδι. Αν το δέρμα ξεραθεί και κάνει ρωγμές τελείωσε. Παλιά έβαζα αλοιφή της greeners αν το γράφω σωστά. Δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα.
 
Πήρα κάτι μποτακια από δέρμα nubuk, διάβασα στο ίντερνετ οτι ολα τα δερματα nubuk , θέλουν πέρασμα με σπρει αδιαβροχοποιησης κάθε φορά πριν χρησιμοποιηθούν....ισχύει? Είναι gore tex...δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτο
Όχι, δεν ισχύει.
 
Back
Top