τα εχω πάρει και εγω αυτα αλλα δεν τόλμησα να τα ρίξω γιατι διάβασα σε κάποιο site του εξωτερικού οτι κάνουν ζημιά στης ράβδωσης της κάνης, εκτος και αν κατάλαβα λαθος γιατι στα αγγλικά ειμαι αστροπελέκι.
Από σκληρότητα τι λένε; Ρωτάω για πιθανούς εξοστρακισμούς.
Δεν έχω μετρήσει ούτε έχω κάνει συγκριτικό τεστ σκληρότητας με μολύβδινα, ούτε με πένσα ούτε με κάποιο άλλο τρόπο. Αλλά από ότι έχω παρατηρήσει, μετά από πρόσκρουση σε σκληρές επιφάνειες, η παραμόρφωση είναι σχεδόν ίδια με τα μολύβδινα. Επίσης διακρίνονται τα ίχνη από τις ραβδώσεις της κάννης στην περιφέρεια τους, κυρίως στη φούστα. Θεωρώ λοιπόν, όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ, ότι δεν διαφέρουν σημανικά από τα μολύβδινα σε σκληρότητα, επομένως ούτε στη συμπεριφορά τους γενικά, αλλά και σε πιθανούς εξοστρακισμούς. Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι είναι λίγο ελαφρότερα ...Δοκιμασε με μια πενσα και κανε συγκριση με συνηθισμενες βολιδες ποσο σκληρες ειναι, αν ειναι πολυ σκληρες οντως μπορει να κανουν ζημια στις ραβδωσεις της καννης.
Προσωπικά πιστεύω απόλυτα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να κάνουν ζημιά στην κάννη. Δεν με είχε ανησυχήσει καθόλου αυτό το θέμα. Εξάλλου ο κασσίτερος είναι επίσης μαλακό μέταλλο. Νομίζω επίσης ότι η H&N είναι μια σοβαρή εταιρεία σ' αυτό το αντικείμενο, και δεν θα τα έβγαζε στην αγορά αν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος ...