Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άλλο μια μακρυνή οριακή βολή που ο καθένας μας μπορεί να επιχειρήσει και άλλο το κλαμπανισμα αυτοί οι παπάρες καίνε τα καρτερία και χαλάνε το κυνήγι και των υπολοίπων τη μανία είναι αυτή να ακούνε το μπαμ δε το κατάλαβα ποτέ και να πάρει το πουλί 1 Σκάι δε θα βρεθεί ποτε
Να ξέρεις πάντως ότι το σκοπευτήριο θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση πολύ. Ξεδίνεις, μαθαίνεις αποστάσεις και βεληνεκές του όπλου σου και του χεριού σου και πας πιο ήρεμος στο κυνήγι.

Να ξέρεις πάντως ότι το σκοπευτήριο θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση πολύ. Ξεδίνεις, μαθαίνεις αποστάσεις και βεληνεκές του όπλου σου και του χεριού σου και πας πιο ήρεμος στο κυνήγι.
Δε διαφωνώ μανο

τα τσιχλοκοτσιφα δεν ειναι για χαραμηη ;) ;) διαλεγης το καρτερι που μπαινουνε τα πουλιααα και ξερης που θα παισουνε για να τα καρπωθηςςςς εαν χασης και 1 2 πουλια οκ οκ ,,,ΠΧ ωμος εχη κατι τρομπεςς που τουφεκανε τα πουλιααα ξερωντας οτι δεν θα τα βαλουν γυλεκο η μα κακεςςςς;).hair.

Αυτό δεν λεω τόσα χρόνια? Καίνε τα καρτερια χωρίς λόγο. Στα απογευματινα εδώ είχε τόσα πολλά πουλιά κάποια στιγμή που διαλέγοντας ΜΟΝΟ αυτά που θα επεφταν στα πόδια μου έφτανα κοντά στο όριο πολλές φορές. Μέχρι που ήρθαν οι τουφεκαραδες των 60+ μετρών....Ήταν αρχές Δεκεμβρίου που πήγα τελευταία φορά σε....διάσημο καρτέρι και έριξα πολλά καντήλια. Από τότε και μέχρι τώρα σε δευτεροτριτα καρτερια έκανα το κέφι και πολλά πουλιά κατα περιοδους με διαχείριση των σημείων. Οι τουφεκαλευρηδες επέμεναν μέχρι και τωρα στα διάσημα καρτερια ρίχνοντας 3αρες σε κουκίδες μέχρι που σταμάτησαν να περνάνε και αυτές....
Είχα συναντήσει σε ένα καρτέρι μου ένα "σιτεμένο" συνάδελφο. Εκείνη τη στιγμή περνάει μία τσίχλα στα 60-70 μέτρα.
Γιατί δεν της ρίχνεις, μου λέει.
Εκεί ούτε το μπαμ δεν θα ακούσει του λέω.
Μετά από αυτό σηκώνει τη καραμπίνα και ....την άδειασε στον αέρα.
Είναι τέλος εποχής, μου λέει. Να μην την αποχαιρετίσω...

Καλά οι άλλοι ξέρουν ότι χτύπησες τι στέλνουν μύνημα μου φενετσι έχετε ξεφυγει
Φαντάσου χθες ήταν ένας κουτσος από ισχυο που συνήθως πιάνει καρεκλάκι στο ημίχρονο, ο βασικός τσιχλοφονεας απών από υγρο στο μηνίσκο, το απορτοσκυλο εμεινε σπιτι γτ κουτσαινε λέει απο την Παρασκευή, οπότε θα περπαταγαμε 2. Στις 8πμ είχε μείνει μόνο ένας χωρίς κινητικά προβλήματα!

Τέλος και για έμενα! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος άφησα το τελευταίο κυνήγι μου να το κάνω όχι με τη Benelli αλλά με το μονοκανάκι! Μεγάλος έρωτας....3 τσίχλες κατάφερα!Να ευχηθώ σε όλους μας υγεία και σε 6 μήνες να μπορούμε να ξαναβρεθούμε στα όμορφα κυνηγοτόπια μας!!Να είμαστε όλοι καλά!

Είχα συναντήσει σε ένα καρτέρι μου ένα "σιτεμένο" συνάδελφο. Εκείνη τη στιγμή περνάει μία τσίχλα στα 60-70 μέτρα.
Γιατί δεν της ρίχνεις, μου λέει.
Εκεί ούτε το μπαμ δεν θα ακούσει του λέω.
Μετά από αυτό σηκώνει τη καραμπίνα και ....την άδειασε στον αέρα.
Είναι τέλος εποχής, μου λέει. Να μην την αποχαιρετίσω...
Επρεπε να του απαντησεις θα σε αποχαιρετισει κ αυτη κ δε θα σου αρέσει.γι αυτο κανω πέρα εγω κ λακαω μολις δω ανθρωπο.για να αποφευγω κατι τετοια υποθετα

Αυτοί όταν πάνε για ψάρεμα Ηλία τα ίδια σκατα θα είναι και εκεί. 5cm σπαρακι θα καταλήγει στον κουβά...
Για αυτο παο παντα σε μικρά καρτερακια να έχω την ηρεμία μου… δεν τους μπορώ αυτούς τους τυπους

Δεν τα λετε καλα....
Πρωτα αδειαζουν καραμπινα...
Μετα πετανε σουγια...
Μετα πετουν και την καραμπινα..
Και τελος, βριζουν με οτι βρισια ξερουν το θηραμα που δεν επεσε, τα φυσιγγια που δεν κοβουν και το οπλο που δεν ειναι καλο.
Την αλλη μερα στο καφενειο λενε οτι με 25 φυσιγγια πηραν 30 πουλια...
:cool:

Φαντάσου χθες ήταν ένας κουτσος από ισχυο που συνήθως πιάνει καρεκλάκι στο ημίχρονο, ο βασικός τσιχλοφονεας απών από υγρο στο μηνίσκο, το απορτοσκυλο εμεινε σπιτι γτ κουτσαινε λέει απο την Παρασκευή, οπότε θα περπαταγαμε 2. Στις 8πμ είχε μείνει μόνο ένας χωρίς κινητικά προβλήματα!
Ομάδα ΑΜΕΑ

Ο αλλος στα μπασηματα δηπλα μου κοντά στα 40 μέτρα μες της 8.30 τον περνουν τηλέφωνο αλλα Ωρε του λένε βάρεσες τίποτα !!! Μπα λίγα πραγματα 18 έχω βαρεση δεν είναι καλό καρτέρι!!!! Μου άναψαν τα λαμπάκια όταν πέρασε από δίπλα μου του λέω καλά ρε φίλε δεν σου φτανουν 18 όχι μου λέει εκει που παο τέτοια ώρα θα είχα 50!!!!!!( φίλος και υπερετη σε σώματα ασφαλείας) τι να του πω τα μαζεψα και εφηγα

Καλησπέρα σε όλους. Πήρα πάλι μια άδεια την Παρασκευή για τις ελιές και να κάνω και τα τελευταία κυνήγια της χρονιάς. Επειδή το προηγούμενο σαββατοκύριακο είχα δει κάπως αυξημένο αριθμό πουλιών σε σχέση με όλη την περίοδο, είχα μια αισιοδοξία ότι κάτι θα έκανα. Γι'αυτό σκέφτηκα να παίξω τώρα με κάποιο άλλο όπλο, και όχι πάλι με το μονόκαννο. Και για να προλάβω τον Τάσο που σίγουρα θα γκρινιάξει, θα πω ότι το πρώτο που σκεφτόμουν και ήθελα ήταν η Mossberg !!! Ήθελα όμως πολύ να ξαναδοκιμάσω και το 36αράκι Winchester ... Αμφιταλαντεύτηκα πολύ, ποιο από τα δύο να πάρω ... Και την τελευταία στιγμή φεύγοντας για το χωριό, αποφάσισα τελικά και πήρα το δίκαννο SKB !!! (Ο κύριος λόγος αυτής της επιλογής είναι ότι τα άλλα θα έπρεπε μετά να τα καθαρίσω άμεσα, και δεν ήθελα να έχω αυτό το άγχος ...)
Τελικά η ελπίδα μου δεν επαληθεύτηκε, οι τσίχλες ήταν και πάλι πολύ λίγες. Κι ακόμη πιο ελάχιστες αυτές που έδιναν ευκαιρία για βολή, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού !!! Άδικα πήγε το ταξίδι του δίκαννου. Και με το μονόκαννο τα ίδια θα έκανα, ίσως και καλύτερα.
Εδώ είναι τα αποτελέσματα των τριών απογευματινών, Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο. Με τα ανάλογα κλαμπάνια φυσικά!!! Με μισό κουτί NSI Japan Special Skeet συνολικά.

Τέλος για φέτος για μένα. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά !!!

Τελευταια εξοδο κ για μ'ένα σημερα, με πενιχρα αποτελέσματα....φτασαμε στο καρτερι στις 15.45 κ το βρίκαμε πιασμενο απο 3 άτομα, πηγαμε στο επόμενο 1.5 χιλ. πιο κάτω, ψηλομενο καρτέρι κ ανοιχτό.....αλλα, μας τα χάλασε ο καιρός με τρομερό Ανατολικο αέρα κ ψιλόβροχο...σφηξαμε τελικα τα δοντια κ κατσαμε λογο μεγαλης διαδρομης αφου ημασταν 4 ατομα.....
Με τα χίλια ζόρια πηραμε απο 2-3 πουλακια στο χερι στην αρχή ο κάθε ενας μας, αλλα μετα, οταν αρχισαμε να χανουμε τις πρωτες τσιχλες στα πυκνα λόγο αέρα, τους φώναξα να σταματήσουμε να ριχνουμε, ηταν δώρον άδωρον....χαμενες θα πήγαιναν κ ηταν κρίμα....
Τα πουλια, με τον αερα στον κώλο πηγεναν ρουκέτες......να φανταστείτε, τραβέρσες σε 3 συγκεκριμένα τσιχλοκότσυφα, έσκεμενα εριχνα με GP 31gr No8 και V 1.5 415m/s με προσκόπευση 1.5 μέτρο Μ.Ο 40m με 1* και έμενα πίσω πέρνοντας πούπουλα....
Αυτα απο μ'ένα, εργασία απο αύριο...
Να είμαστε ολοι γεροι, να ξανα βγούμε στην έναρξη πρώτα ο θεος!!
Καλη συνέχεια σε οσους το παλέψουν, ως τις 29/2....:)

Screenshot_20240225-213429_Gallery.jpgScreenshot_20240225-213442_Gallery.jpg

Τελευταια εξοδο κ για μ'ένα σημερα, με πενιχρα αποτελέσματα....φτασαμε στο καρτερι στις 15.45 κ το βρίκαμε πιασμενο απο 3 άτομα, πηγαμε στο επόμενο 1.5 χιλ. πιο κάτω, ψηλομενο καρτέρι κ ανοιχτό.....αλλα, μας τα χάλασε ο καιρός με τρομερό Ανατολικο αέρα κ ψιλόβροχο...σφηξαμε τελικα τα δοντια κ κατσαμε λογο μεγαλης διαδρομης αφου ημασταν 4 ατομα.....
Με τα χίλια ζόρια πηραμε απο 2-3 πουλακια στο χερι στην αρχή ο κάθε ενας μας, αλλα μετα, οταν αρχισαμε να χανουμε τις πρωτες τσιχλες στα πυκνα λόγο αέρα, τους φώναξα να σταματήσουμε να ριχνουμε, ηταν δώρον άδωρον....χαμενες θα πήγαιναν κ ηταν κρίμα....
Τα πουλια, με τον αερα στον κώλο πηγεναν ρουκέτες......να φανταστείτε, τραβέρσες σε 3 συγκεκριμένα τσιχλοκότσυφα, έσκεμενα εριχνα με GP 31gr No8 και V 1.5 415m/s με προσκόπευση 1.5 μέτρο Μ.Ο 40m με 1* και έμενα πίσω πέρνοντας πούπουλα....
Αυτα απο μ'ένα, εργασία απο αύριο...
Να είμαστε ολοι γεροι, να ξανα βγούμε στην έναρξη πρώτα ο θεος!!
Καλη συνέχεια σε οσους το παλέψουν, ως τις 29/2....:)

View attachment 86358View attachment 86359
Και του χρόνου με υγεια παλικαρια… παρτε σκυλο Κώτσο

Status
Not open for further replies.
Back