Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για ελατότσιχλες στο ελατοδάσος της Δίβρης(Λαμπεία) μετά το μοναστήρι στη βρύση του Πόντου εκεί που γίνεται το καλοκαιρινό πανηγύρι.

Αυτές είναι πλέον απαγορευμένες από τις 21 τούτου τού μήνα και μέχρι τη λήξη τής 29ης!!!

Αφού μέχρι τότε στα περισσότερα μέρη ήταν χειρότερη τι να λέγαμε ότι ήταν καλύτερη; Ο καθένας μιλάει για τα μέρη που κυνηγάει ότι βλέπει και όχι ότι του λένε οι άλλοι για τα μέρη τους!!!
Μαζί σου , αλλά εμένα μου έλεγαν από διάφορα μέρη της χώρας βόρεια νοτια δυτικά και ανατολικά ότι χεζονταν στο τουφεκιδι. Και εδώ μέσα η κλάψα πήγε σύννεφο. Αν μου έλεγαν ψέμματα συγνώμη κιόλας. Αλλά αυτά που έβλεπα στην περιοχή μου , που η χρονιά πλησίασε να είναι έπος , συμφωνούσε με αυτά που άκουγα από άλλους και όχι με αυτά που έβλεπα να γράφονται εδώ μέσα. Και όπως καταλαβαίνεις μου δημιουργούσε το σκηνικό αυτό εύλογες απορίες.

Μαζί σου , αλλά εμένα μου έλεγαν από διάφορα μέρη της χώρας βόρεια νοτια δυτικά και ανατολικά ότι χεζονταν στο τουφεκιδι. Και εδώ μέσα η κλάψα πήγε σύννεφο. Αν μου έλεγαν ψέμματα συγνώμη κιόλας. Αλλά αυτά που έβλεπα στην περιοχή μου , που η χρονιά πλησίασε να είναι έπος , συμφωνούσε με αυτά που άκουγα από άλλους και όχι με αυτά που έβλεπα να γράφονται εδώ μέσα. Και όπως καταλαβαίνεις μου δημιουργούσε το σκηνικό αυτό εύλογες απορίες.
Kαι όμως φίλε μου όταν πήγα για τσιχλοκότσυφα στο Χορτιάτη,ούτε που τουφέκισα!Άλλα χρόνια είχε πουλιά,όχι τρελλούς αριθμούς όμως είχε.Συνεπώς νομίζω ότι εξαρτάται και από την περιοχή...

Η κάθε περιοχή κι ο κάθε τόπος, κάθε χρόνο φιλοξενεί τους δικούς του, διαφορετικούς και ποικίλους τσιχλοκοτσυφοπληθυσμούς... Δεν γίνεται να είναι παντού το ίδιο...!! Και φυσικά, υπάρχουνε και διαφοροποιήσεις στους τσιχλοπληθυσμούς από χρονιά σε χρονιά, ακόμη και στον ίδιονε τσιχλότοπο...!!

Έτσι λοιπόν, επέρυσι, που όλοι σας κλαιγόσασταν για τη θηραματική "ένδεια" στους ελλαδικούς τσιχλότοπους, εγώ στον τόπο μου, καθ' ολόκληρον τήν τσιχλοπερίοδο, έκαιγα εις το καθένα μου απογιοματινό καρτεράκι από ένα μέχρι και δύο κουτάκια φυσέκια...!!!! Ενίοτε κι ακόμη περσσότερα...!!!!!! Ειδικά, δε, το Γενάρο-Φλέβαρο...!!!!

Εφέτο ωστόσο... απλούστατα, τα απογεματικά τσιχλοκάρτερα τού τόπου μου, δούλεψαν από ελάχιστα έως καθόλου...!!!!! Καθ' όλη την τσιχλοπερίοδο...!!! Τα πρωινά, δε, τσιχλοκάρτερα, δούλεψαν καλά, πολύ καλά, από τα μπασίματα έως και τα μέσα τού Νιόβρη... Έπειτα μάς κάνανε "νερά" κι αυτά...!!! Πολλά "νερά"...!!!

Last edited:
Μόνο στίγμα δεν έδωσα...
Φίλε, μπράβο που μοιράζεσαι την πληροφορία. Σίγουρα θα βοηθήσει κάποια άτομα.

Κάπου εδώ η Διαχείριση πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει το forum συνδρομητικό, με την καταβολή (συμβολικού) τέλους, ώστε να διαβάζεται μόνον από όσους πραγματικά ενδιαφέρονται γι' αυτό (και δεν το "κανιβαλίζουν", με μοναδικό σκοπό να αντλήσουν χρήσιμες γι' αυτούς πληροφορίες). Το ζήτημα το έχω ήδη θέσει και κατ' ιδίαν.

τι Ζάετς βρε. Vasily zaytsev σοβιετικός ελεύθερος σκοπευτης
Ή ''λαγός'' στα ελληνικά. Για το λόγο αυτό, όταν ο Ζάιτσεφ έγινε διάσημος στην ΕΣΣΔ και του ανετέθη να είναι ο αρχι-εκπαιδευτής ελεύθερων σκοπευτών του Κόκκινου Στρατού οι μαθητές του ελεύθεροι σκοπευτές είχαν το προσωνύμιο ''λαγουδάκια''!!Κρίμα που δεν ξέρω ρωσσικά να σας τα πω και στη γλώσσα τους...;)

Κάπου εδώ η Διαχείριση πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει το forum συνδρομητικό, με την καταβολή (συμβολικού) τέλους, ώστε να διαβάζεται μόνον από όσους πραγματικά ενδιαφέρονται γι' αυτό (και δεν το "κανιβαλίζουν", με μοναδικό σκοπό να αντλήσουν χρήσιμες γι' αυτούς πληροφορίες). Το ζήτημα το έχω ήδη θέσει και κατ' ιδίαν.
Καταλαβαίνω το σκεπτικό, αλλά και οι "κανίβαλοι" μπορούν να πληρώσουν συνδρομή, για να αντλήσουν πληροφορίες. Αυτό που λέτε, είναι "κλειστό γκρουπ ανταλλαγής στίγματος" και δεν θα είχε συμμετοχή, επειδή η πλειοψηφία είναι παλιοί κυνηγοί.

Πλερω βλέπω έγινες καραμπινοβιος .my man.
Από τον Πλερω δεν το περίμενα αυτό....
Πάει χάλασε η κοινωνία...

Κανονισε να μου πείς κ εσυ πως τελικά δεν ασχολήθηκες με το πλαγιο κ πηρες ποζε κ θα πεταξω τα μυαλά μου στον αγέρα....

λάθος που το έδωσε και κακώς που δεν το έχουν ήδη διαγράψει. ο μόνος λόγος για να το κανει αυτό καποιος ειναι για να τραβήξει κόσμο που θα ζωντανέψει τον τόπο τουριστικά.
Αν γίνει συνδρομητικό θα πρέπει να αποδίδει σε αυτούς προσφέρουν στην ανάπτυξη με την γνώση τους και τον χρόνο τους πολυεπίπεδα αφιλοκερδώς και φυσικά αυτά δεν γινονται για μερικα ευρω όταν καποιος για 3ημερο διαθετει καμποσες 100νταδες ευρώ.
Πηγαίνω για τσιχλες σε μερος που ενα γρηγορο και καλο τουφεκι θα κανει οριο σε καθε εξοδο. Αν το πω εδω μέσα οι αγροτες που μας ανέχονται και μας χαιρετάνε θα βάλουν οδοφράγματα και θα μας κυνηγανε από το τουφεκίδι που θα πεφτει.
Θυμαμαι μια Κυριακή στην 10ετεια του 90 στο χωριό μου ξυπνησα και νόμιζα ότι είχαμε πόλεμο. Για καποιο λόγο η μιση Αθήνα κυνηγούσε τσίχλα, μιλάμε για άπειρες ντουφεκιες από παντού... παλι καλα που ηρθαν φτωχες χρονιες μετα και μας ξεχασαν.

Από τον Πλερω δεν το περίμενα αυτό....
Πάει χάλασε η κοινωνία...

Κανονισε να μου πείς κ εσυ πως τελικά δεν ασχολήθηκες με το πλαγιο κ πηρες ποζε κ θα πεταξω τα μυαλά μου στον αγέρα....
Να σου πω την αμαρτία μου ότι γλυκό κοίταζα ένα ποζε. Αλλά αν είναι να πετάξεις τα μυαλά σου στον αγέρα , θα κάνω το πλάγιο πένα να το βλέπει ο γέρος μου από ψιλά και να χαίρεται. Αλλά θα πάρω μια τραγιασκα, να είμαι ασορτι καρδιά μου. .love. .sarcastic.

λάθος που το έδωσε και κακώς που δεν το έχουν ήδη διαγράψει. ο μόνος λόγος για να το κανει αυτό καποιος ειναι για να τραβήξει κόσμο που θα ζωντανέψει τον τόπο τουριστικά.
Για δοκίμασε να βρεις τα καρτέρια που αναλυτικά περιγράφει πως θα πας. Δεν έχεις καμία ελπίδα. Αν δε είσαι ντόπιος, και εννοώ να ξέρεις ακριβώς εκείνα τα μέρη και να έχει βρεθεί σε εκείνους τους δρόμους, με τίποτα δεν τα βρίσκεις, όσο αναλυτικά και να τα έδωσε. Εγώ που έχω το σπίτι μου στην Ηλεία και πηγαίνω συχνά κάτω, τα καρτέρια που περιγράφει δεν μπορώ με τίποτα να τα βρω.

Status
Not open for further replies.
Back